lexington1 26.09.07, 22:03 gospodarka.gazeta.pl/gospodarka/1,33181,4514160.html?skad=rss Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
07cobra Re: Nominacje fachowców!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 26.09.07, 22:42 Nie, nie, - to chyba niemożliwe?... , chociaż całkiem zrozumiałe są dla mnie motywy takiej decyzji. Wstrzymajmy się z komentarzami do momentu podpisania decyzji o nominacji. - 07cobra. Odpowiedz Link Zgłoś
miejscowy7 Re: Nominacje fachowców!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 27.09.07, 09:16 Nie niemozliwe, tylko jak najbardziej typowe dla PiS-u. Obłuda i zakłamanie w kolejnej odsłonie. Odpowiedz Link Zgłoś
cayetan Re: Nominacje fachowców!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 27.09.07, 10:20 miejscowy7 napisał: > Nie niemozliwe, tylko jak najbardziej typowe dla PiS-u. > Obłuda i zakłamanie w kolejnej odsłonie. > Coś podobnego mozemy zaobserwowac na naszym podwórku. Czy pamietacie państwo opublikowany w Kurierze Lapskim, felieton o naszym syfiastym stadionie? Tak sie jakos dziwnie sklada, ze jego autor, pracujacy w tej gazecie pan A.Protasewicz, jakimś dziwnym trafem spodobał sie burmistrzowi i od 1.10.2007 rozpoczyna pracę jako instruktor w OKF z możliwowcią awansu na pełniacego obowiazki dyrektora tej placówki. Smierdzi i to jeszcze jak, ale osąd pozostawiam wam wszystkim. Dodam tylko, ze wczesniej burmistrz nie kochał, oj nie kochał, pana redaktora P. Odpowiedz Link Zgłoś
0stara_skarpeta0 Re: Nominacje fachowców!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 27.09.07, 12:12 cayetan napisał: > Tak sie jakos dziwnie sklada, ze jego > autor, pracujacy w tej gazecie pan A.Protasewicz, jakimś dziwnym > trafem spodobał sie burmistrzowi i od 1.10.2007 rozpoczyna pracę > jako instruktor w OKF z możliwowcią awansu na pełniacego obowiazki > dyrektora tej placówki. O, to ciekawa informacja. I myślę, że dobra. Znam p. Adama, jest osobą energiczną. > Smierdzi i to jeszcze jak, ale osąd > pozostawiam wam wszystkim. Jeżeli śmierdzi to zmień otoczenie, w którym przebywasz :) Odpowiedz Link Zgłoś
lexington1 Re: Nominacje fachowców!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 27.09.07, 13:09 Myślę, że zamiast zmieniać otoczenie lepiej jest usunąć to co śmierdzi i dobrze wywietrzyć. Odpowiedz Link Zgłoś
miejscowy7 Re: Nominacje fachowców!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 27.09.07, 13:11 0stara_skarpeta0 napisała: > O, to ciekawa informacja. I myślę, że dobra. Znam p. Adama, jest > osobą energiczną. Zaiste "energicznie" uchwycił sie "życiowej szansy". > Jeżeli śmierdzi to zmień otoczenie, w którym przebywasz :) Zmienimy to śmierdzace otocznie w następnych wyborach. :) Ps. Panu Protasiewiczowi proponuję, aby spojrzał w lustro. Na pewno bedzie "idolem" dla potomnych... Odpowiedz Link Zgłoś
0stara_skarpeta0 Re: Nominacje fachowców!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 27.09.07, 13:25 miejscowy7 napisał: > Zaiste "energicznie" uchwycił sie "życiowej szansy". > Ps. Panu Protasiewiczowi proponuję, aby spojrzał w lustro. > Na pewno bedzie "idolem" dla potomnych... Zaiste, krytyka powająca. Ale żadnego meritum, żebym mogła zmienić zdanie o tej nominacji (o ile w ogóle jest to prawdą). Odpowiedz Link Zgłoś
miejscowy7 Re: Nominacje fachowców!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 27.09.07, 13:47 0stara_skarpeta0 napisała: > Zaiste, krytyka powająca. Ale żadnego meritum, żebym mogła zmienić > zdanie o tej nominacji (o ile w ogóle jest to prawdą). Czy to prawda? Zapytaj swego znajomego. Zapytaj również, który z jego czynów był właściwy: czy obsmarowanie władzy, czy jedzenie z jej ręki? Odpowiedz Link Zgłoś
cayetan Re: Nominacje fachowców!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 27.09.07, 13:28 Odpowiedź typowa, zreszta twoj nick tez o czyms swiadczy. Dobrze wiesz czym smierdzi, jesli nie, to znaczy, ze masz coś z powonieniem nie tak. Odpowiedz Link Zgłoś
0stara_skarpeta0 Re: Nominacje fachowców!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 27.09.07, 13:56 cayetan napisał: > Odpowiedź typowa, zreszta twoj nick tez o czyms swiadczy. Dobrze > wiesz czym smierdzi, jesli nie, to znaczy, ze masz coś z powonieniem > nie tak. Jesteś niegrzecznym chamem. A poza tym: mógłbyś łaskawie jednak opisać, co tobie śmierdzi (jeżeli w ogóle chcesz w miarę normalnie dyskutować). Widocznie nie przebywam obok twej osoby, więc tej smród do mnie nie dociera. Odpowiedz Link Zgłoś
leon.napoleon Re: Nominacje fachowców!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 27.09.07, 14:34 I znowu ona ta skarpeta stara,czy ty niemondra zawsze musisz jontrzyc obłudna?,przecie to az nas skrenca.Zobacz tylko jak ci przypalił Lexington pogienta,a cayetan to chyba dobrze ci tez tengo przydmuchał.a ty tylko swintuszysz paskudo jedna.cham to był u kordiała w tej powiesci,a nie na naszem forum nieoswiecona istoto,co ty w lekturach szkolnech masz zaległosci,czy co?A ty juz wiesz najlepiej czem ty smierdzisz i albos ty zona burmistsza albo i on sam sekciara sie znalazła myslał by kto.I wiencej ty od tylca nie zachoc bo tak nie mozna niedojdo.Minister leon i niechaj wam bedzie ciut nie napoleon,ale Minister i tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
0stara_skarpeta0 Re: Nominacje fachowców!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 27.09.07, 14:50 Mógłbyś darować sobie te bzdury. Albo pij mniej piwa, albo więcej siedź przy krowach. Odpowiedz Link Zgłoś
miejscowy7 Re: Nominacje fachowców!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 27.09.07, 22:53 0stara_skarpeta0 napisała: > Mógłbyś darować sobie te bzdury. Albo pij mniej piwa, albo więcej > siedź przy krowach. Nie bój się. Leon.napoleon nie dybie na Twój etat. Paś spokojnie. Odpowiedz Link Zgłoś
leon.napoleon Re: Nominacje fachowców!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 28.09.07, 22:15 I co mondrze powiedziałas skarpeto?czy ty myslisz ze ktus mnie moze z tobom pomylic?a krowe to ja mam tylko jednom i widzis znow ci sie cos ubzdurało a piwa to ja nie pije bo i raz ze strasznie goni a dwa ze nie mam za co.A nie powim od czasu do czasu no oczywiscie przy jakiejs okazji to ja lubie po chłopsku sete kropnonc na te smutki.Ide juz spac bo jutro musze ciut swit wstac bo roboty co nie miara.Czymaj sie bramy bo my nie uciekamy. Dobranoc Minister leon.napoleon Odpowiedz Link Zgłoś
miejscowy7 Re: Nominacje fachowców!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 27.09.07, 22:51 Podsumujmy: Paweł Sakowicz - za wierną służbę dostał etat w UM. Jerzy Roszkowski - za wierna słuzbę dostał etat w UM. Protasiewicz - za co właściwie dostał etat w OKF? Tych 2 powyzszych rozumiem - zapracowali swym oddaniem i uległoscią, nie stawiali się swemu "patronowi" więc dostali etaty. Ale Protasiewicz? Trudno pojąć, a jeszcze trudniej zrozumieć. Może Czepe dał Protasiewiczowi etat, żeby go zakneblować i żeby więcej Go nie krytykował? To są tylko domysły - niech ktoś wreszcie powie coś konkretnego. Odpowiedz Link Zgłoś
cayetan Re: Nominacje fachowców!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 28.09.07, 06:52 miejscowy7 napisał: > Podsumujmy: > Paweł Sakowicz - za wierną służbę dostał etat w UM. > Jerzy Roszkowski - za wierna słuzbę dostał etat w UM. > Protasiewicz - za co właściwie dostał etat w OKF? > Tych 2 powyzszych rozumiem - zapracowali swym oddaniem i uległoscią, > nie stawiali się swemu "patronowi" więc dostali etaty. > Ale Protasiewicz? Trudno pojąć, a jeszcze trudniej zrozumieć. Może > Czepe dał Protasiewiczowi etat, żeby go zakneblować i żeby więcej Go > nie krytykował? To są tylko domysły - niech ktoś wreszcie powie coś > konkretnego. Własnie powiedziałes coś bardzo konkretnego. Odpowiedz Link Zgłoś
07cobra Re: Nominacje fachowców!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 28.09.07, 14:33 Również mam podobne zdanie w tym temacie, ponieważ trudno byłoby znaleźć bardziej logiczne wytłumaczenie, jak ZAWSZE -miejscowy7- MASZ RACJĘ, chyba że coś wcześniej przeoczyłam?, ale jeśli nawet - to i tak nie ma to w tej konkretnej sprawie najmniejszego znaczenia, a można odnieść wrażenie, że Burmistrz chyba jego się "przezornie obawiał"?, a STRACH zrobił swoje. :) - 07cobra. Odpowiedz Link Zgłoś
miejscowy7 Re: Nominacje fachowców!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 29.09.07, 20:57 Czy jeśli obsmaruję w prasie łapską bibliotekę, to Burmistrz da mi etat dyrektora tejże? Odpowiedz Link Zgłoś
07cobra Re: Nominacje fachowców!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 29.09.07, 22:04 -miejscowy7- przecież Wiesz, że poniżej BURMISTRZA nie znajduję dla ciebie miejsca w Naszej Gminie. :) - Od początku mojej obecności na tym przednim FORUM postawiłam na Ciebie jak na "czarnego konia" (obok Lexingtona). Dostrzegam, że robisz to celowo żeby sprawdzić, - czy przypadkiem nie jestem zmienna?... Lubię żyłkę hazardu, ale nie aż... . :) Ale swoją drogą chciałabym zobaczyć, czy Nasza "pRASA" to przepuści?, :) a na zakończenie dodam, że dla tego pANA mam dobrą robotę w RPA. :) - 07cobra. P.s. No taak, jak zwykle się powtarzam... Odpowiedz Link Zgłoś