Dodaj do ulubionych

pielucha w nocy

21.09.05, 10:50
Witajcie ! Fiu, mysle ze nocnikowe lekcje mamy juz za soba, Maryska od
dluzszego czasu nie nosi pieluch w dzien, ladnie wola siusiu i puka :)
Ale na noc caly czas zakladamy jej pieluche (mimo ze troche protestuje) bo co
rano budzi sie i pieluche faktycznie ma pełna. A wcale nie pije tak duzo na
noc, zawsze przed spaniem jest jeszcez grane siusiu na nocnik.
A jak jest u Was z sikaniem w nocy?

Pozdrawiam
Monika
Obserwuj wątek
    • natalia433 Re: pielucha w nocy 21.09.05, 12:05
      pieluch w nocy przestalismy uzywać z 4-5 miesiecy temu ale tylko dlatego bo
      Dawid budził sie codziennie z suchą pieluchą! o dziwo pije duzo nawet przed
      snem, poprostu nie siusia i tyle! Może jak raz spróbujesz polozyc mała bez
      pieluchy i powiesz jej że musi w nocy tez zawołać to nie bedzie siuiać tylko
      zawoła bo jak spi w pieluszce to wie ze nie musi wołać,a jak się posiusia mimo
      wszystko to trudno może jeszcze trzeba bedzie z tym poczekać.

pozdrawiam!!!
      Natalia+ Dawidek(lipiec2003)+Martynka(lipiec2005)
      moje dwa słoneczka

*** Martynka ***
      *** Dawidek ***

• mama007 Re: pielucha w nocy 21.09.05, 12:47
      ja mojej nakładam pieluchomajtki na noc, chociaż co rano wstaje z suchą pieluchą. ale na razie tak na wszelki wypadek... niedługo pewnie przestanę :)
      pozdrawiam
      Aga
      • iwona-mama-majki Re: pielucha w nocy 21.09.05, 13:52
        My już wprawdzie pieluch nie używamy ale jak Majka się odzwyczajała to ze
        zdejmowaniem poczekałam aż wstawała z sucha pieluszką po nocy, poza tym można
        kupić takie podkłady pod przescieradło, w razie wpadki materac zostaje suchy.
        Niektóre mamy wysadzają też w nocy, czasem dzieci podobno się nawet nie budzą :)
        pozdrawiam Iwona
    • pagosia1 Re: pielucha w nocy 22.09.05, 07:12
      Witajcie,
      my tez od jakiegos miesiaca spimy bez pieluchy. Wpadki sie czasami zdarzaja, ale
      ratuja nas wyzej wspomniane podklady pod prześcieradlo. Probowalam wysadzac
      Łukasza w nocy, ale sie denerwuje, ze go budze, wiec zaprzestalam tego. I
      rzeczywiscie przed samym snem malo mu daje pic i pilnuje aby sie jeszcze wysiusiał.
      Co do pieluch jeszcze, to mlody sie tak przyzwyczail, ze jak teraz jechalismy do
      Chorwacji, to dalam mu na droge pieluche, aby w razie czego zrobil siusiu do
      pieluszki, abysmy zbyt czesto nie musieli sie zatrzymywac, ale on sie uparl, ze
      chce do muszli czy na trawke, wiec i tak postoje byly czeste.

Serdecznie pozdrawiamy
      Gosia z Łukciem
    • andzelika2 Re: pielucha w nocy 22.09.05, 09:08
      My tez niestety w nocy jeszcze z pielucha. Olivka bardzo niechetnie ja zaklada.
      Nieraz wstaje z sucha a nieraz ma mokra, wiec chyba jesczze troszke to potrwa.
      Jak jedziemy samochodem tez chce jej zalozyc pampersa ale strasznie klrzyczy i
      mowi ze bedzie wolac "śama" i faktycznie wola.
      • monia102 Re: pielucha w nocy 23.09.05, 09:02
        Dzieki za wszystkie wasze odpowiedzi i podpowiedzi :)
        Tak, Maryska bardzo niechetnie zakłade te pieluche na noc, ale jak w nocy leje
        to sie nawet nie budzi. Wiec chyba poczekamy, az bedzie gotowa :)
        Pozdrawiam serdecznie i zycze suchych i cieplych nocy
        Monika
        • new5 Re: pielucha w nocy 10.10.05, 15:39
          Ja tak jeszcze na koniec bo nieczęsto tu bywam...Emilka ma strasznie
          napompowana pieluche w nocy.Ogolnie w dzień nie siusia juz od czerwca,a w nocy
          powódz!!
          • monia102 Re: pielucha w nocy 12.10.05, 15:59
            A my już po wszystkim. Tuz po napisaniu postu i pieluszce w nocy, odbyłam z
            Mysią poważna rozmowę dotyczącą siusiania w nocy i myslałam ze efekt będzie
            marny, a tu moja mała duża dziewczynka zaczeła się budzic z suchą pieluchą.
            Trwało to tydzień, już nie zakładamy pieluchy, a mała jak chce siusiu w nocy to
            sie budzi i wola!!!
            Sukces !
            Pozdrawiam
            Monika

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka