malarz.w.spudnicy 18.04.23, 23:15 Kiedyś było.... dziwne miejsce cafe.pl, dziwne ale ciekawe i w miarę miłe.... Szkoda, że zlikwidowali. :( Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
wcionszrzywy Re: Miło wspominam tylko cafe.pl 24.04.23, 18:20 youtu.be/ekmgfafOoqI Odpowiedz Link Zgłoś
malarz.w.spudnicy Re: Miło wspominam tylko cafe.pl 29.06.23, 21:26 a Ty jeszcze żyjesz tutaj? Odpowiedz Link Zgłoś
malarz.w.spudnicy Re: Miło wspominam tylko cafe.pl 29.06.23, 22:02 Ten to mnie zawsze gdzieś w odmętach internetu wytropi... Odpowiedz Link Zgłoś
wcionszrzywy Re: Miło wspominam tylko cafe.pl 29.06.23, 22:44 Po 10 latach malowania, musisz być już niezle wprawiona. Może nawet masz już własny styl. Odpowiedz Link Zgłoś
malarz.w.spudnicy Re: Miło wspominam tylko cafe.pl 29.06.23, 22:45 to już 10 lat minęło? nieeee..... Odpowiedz Link Zgłoś
malarz.w.spudnicy Re: Miło wspominam tylko cafe.pl 29.06.23, 22:46 tak, mam styl naiwny jak twierdzi złośliwy zazdrośnik jeden Odpowiedz Link Zgłoś
wcionszrzywy Re: Miło wspominam tylko cafe.pl 29.06.23, 22:52 To super, że masz jednego. Odpowiedz Link Zgłoś
malarz.w.spudnicy Re: Miło wspominam tylko cafe.pl 29.06.23, 22:53 Było ich co najmniej trzech.... albo więcej..... koszmarek :( Odpowiedz Link Zgłoś
wcionszrzywy Re: Miło wspominam tylko cafe.pl 29.06.23, 22:57 Trzech w ostatnim miesiącu. A w ciągu tych 10 lat? Odpowiedz Link Zgłoś
malarz.w.spudnicy Re: Miło wspominam tylko cafe.pl 29.06.23, 23:00 nie liczyłam :P Odpowiedz Link Zgłoś
wcionszrzywy Re: Miło wspominam tylko cafe.pl 29.06.23, 23:02 Ważane są tylko te dni, których jeszcze nie znamy. Odpowiedz Link Zgłoś
malarz.w.spudnicy Re: Miło wspominam tylko cafe.pl 29.06.23, 23:03 mało ich zostało i niedługo do ziemi :))))) Odpowiedz Link Zgłoś
wcionszrzywy Re: Miło wspominam tylko cafe.pl 29.06.23, 23:06 Nic odkrywczego. Jak wiem o tym od...jak byłem jeszcze dzieckiem. Odpowiedz Link Zgłoś
malarz.w.spudnicy Re: Miło wspominam tylko cafe.pl 29.06.23, 23:08 więc zrób coś ze swoim życiem, robię robię i nic. Odpowiedz Link Zgłoś
wcionszrzywy Re: Miło wspominam tylko cafe.pl 29.06.23, 23:08 Ale że chcesz już umierać, nie zaznając cierpień starości, to nieładnie jest z twojej strony. Odpowiedz Link Zgłoś
malarz.w.spudnicy Re: Miło wspominam tylko cafe.pl 29.06.23, 23:10 chcę się powiesić .... na Twej szyi :) Odpowiedz Link Zgłoś
wcionszrzywy Re: Miło wspominam tylko cafe.pl 29.06.23, 23:10 Ja jeszcze chcę żyć. Odpowiedz Link Zgłoś
malarz.w.spudnicy Re: Miło wspominam tylko cafe.pl 29.06.23, 23:12 A co? - ja Ci żyć nie daję? Odpowiedz Link Zgłoś
wcionszrzywy Re: Miło wspominam tylko cafe.pl 29.06.23, 23:13 Etam. Przez internet nie wskoczysz. Odpowiedz Link Zgłoś
malarz.w.spudnicy Re: Miło wspominam tylko cafe.pl 29.06.23, 23:14 gdzie mam Ci wskoczyć? Odpowiedz Link Zgłoś
wcionszrzywy Re: Miło wspominam tylko cafe.pl 29.06.23, 23:16 Tak jak tu podskakujesz, wystarczy. Odpowiedz Link Zgłoś
malarz.w.spudnicy Re: Miło wspominam tylko cafe.pl 29.06.23, 23:17 Lubię Twoją łagodność Odpowiedz Link Zgłoś
wcionszrzywy Re: Miło wspominam tylko cafe.pl 29.06.23, 23:11 Możliwie bez żadnych obciążeń. Odpowiedz Link Zgłoś
malarz.w.spudnicy Re: Miło wspominam tylko cafe.pl 29.06.23, 23:12 tak się nie da, tu ciąża, tam ciąża.... trzeba mieć trochę przyjemności Odpowiedz Link Zgłoś
wcionszrzywy Re: Miło wspominam tylko cafe.pl 29.06.23, 23:15 Ciąża zawsze może się przytrafić.. Rząd nawet za to płaci, ale Polacy nich chcą. Odpowiedz Link Zgłoś
malarz.w.spudnicy Re: Miło wspominam tylko cafe.pl 29.06.23, 23:18 to na pieska chyba te 800 zł, na chomika więcej wydaję.... Odpowiedz Link Zgłoś
wcionszrzywy Re: Miło wspominam tylko cafe.pl 29.06.23, 23:19 Ja mógłbym zajść wciąże, ale nie mnij niż za 10 mln. Odpowiedz Link Zgłoś
malarz.w.spudnicy Re: Miło wspominam tylko cafe.pl 29.06.23, 23:21 Masz macicę? Nie wiedziałam.... Odpowiedz Link Zgłoś
wcionszrzywy Re: Miło wspominam tylko cafe.pl 29.06.23, 23:23 A co za problem se wsztukować macicę. Milion euro. Zostanie mi 9. Odpowiedz Link Zgłoś
malarz.w.spudnicy Re: Miło wspominam tylko cafe.pl 29.06.23, 23:24 hmmmmm..... źle z Tobą, czemu? Odpowiedz Link Zgłoś
malarz.w.spudnicy Re: Miło wspominam tylko cafe.pl 29.06.23, 23:26 no przecież kręci się jakiś wianuszek adoratorek.... co Ci? Odpowiedz Link Zgłoś
wcionszrzywy Re: Miło wspominam tylko cafe.pl 29.06.23, 23:22 Ty to se może poderwać miliardera. Mnie za to zostało tylko cafe.pl. Odpowiedz Link Zgłoś
malarz.w.spudnicy Re: Miło wspominam tylko cafe.pl 29.06.23, 23:23 cafe.pl? to przeszłość Odpowiedz Link Zgłoś
wcionszrzywy Re: Miło wspominam tylko cafe.pl 29.06.23, 23:26 Erzac cafe.pl. Jak widać wciąż działa. I wciąż są takie, które marzą wciąż o ciąży. Odpowiedz Link Zgłoś
malarz.w.spudnicy Re: Miło wspominam tylko cafe.pl 29.06.23, 23:26 ja już mam, spożywczą Odpowiedz Link Zgłoś
malarz.w.spudnicy Re: Miło wspominam tylko cafe.pl 29.06.23, 23:27 brzuszek, chociaż niektórym to nie przeszkadzało, komunikowali, że chcą spać na nim Odpowiedz Link Zgłoś
malarz.w.spudnicy Re: Miło wspominam tylko cafe.pl 29.06.23, 23:28 jestem aspołeczna Odpowiedz Link Zgłoś
malarz.w.spudnicy Re: Miło wspominam tylko cafe.pl 29.06.23, 23:30 nie mogę z tym nic zrobić Odpowiedz Link Zgłoś
wcionszrzywy Re: Miło wspominam tylko cafe.pl 29.06.23, 23:38 To maluj, maluj. Tak też możesz być płodna. Odpowiedz Link Zgłoś
wcionszrzywy Re: Miło wspominam tylko cafe.pl 29.06.23, 23:39 Zostawisz coś po sobie. Ślad na cafe.pl, to trochę mało dla ambitnych. Odpowiedz Link Zgłoś
malarz.w.spudnicy Re: Miło wspominam tylko cafe.pl 29.06.23, 23:42 najważniejsze jest to, co zostawiasz w sercach ludzi, a nie jakieś płótna.... i trochę farby Odpowiedz Link Zgłoś
wcionszrzywy Re: Miło wspominam tylko cafe.pl 30.06.23, 09:54 Piszesz, jakbyś nie wiedziała, że ludzie kochają pł, malarzy, głównie nawet tych, którzy już dawno nie żyją. Człowiek, to istota emocjonalna i złożona, niekoniecznie potrzebuje drugiego ciała, żeby czuć, odczuwać i myśleć o tym, tamtym i o wielu różnych sprawach - nieodparcie. Cafe.pl też wywołuje przecież w wielu ludziach uczucia :) Tak więc, niekoniecznie trzeba się użerać dosłownie, twarzą w twarz z drugim człowiekiem, żeby pozostawić po sobie dobre wrażenia, nieraz na całe życie. Malowanych płócien raczej nikt nie wyrzuca, szczególnie, gdy ktoś szanuje czyjąś pracę, która przywołuje wspomnienia, emocje, myśli. Odpowiedz Link Zgłoś
malarz.w.spudnicy Re: Miło wspominam tylko cafe.pl 01.07.23, 23:04 Źle odczytujesz moje słowa..... nie sukces, nie "kariera", nie te obrazy się liczą, lecz ludzie, którzy je odczytują i emocje, które wzbudzasz. Ślad jedyny, na jakim mi zależy to miłe wspomnienia o mnie i chciałabym, szczerze mówiąc, żeby komuś spadła łza, gdy mnie już nie będzie. Nie ma nic gorszego niż żyć szaro, umrzeć szaro, zmarnować swe talenty.... Bo każdy człowiek jakieś ma... Jeden do rodzenia i wychowania dzieci, inny do gotowania, inny udziela się w gronie przyjaciół, inny dłubie coś tam pod mikroskopem, a jeszcze inny coś zmaluje .... Grunt jaki jesteś dla innych, co im się z Tobę kojarzy, bo swoje "sukcesy" możesz sobie schować, jeżeli jesteś niedobry dla innych żywych stworzeń. Odpowiedz Link Zgłoś
malarz.w.spudnicy Re: Miło wspominam tylko cafe.pl 01.07.23, 23:08 Chodzi o to, by postawić w życiu na relacje z ludźmi, te pozytywne, a nie na pogoń za "sukcesem", raczej chodzi mi o relacje twarzą w twarz... średnio mi - duszy introwertycznej to wychodzi, ale próbuję wszystko zrównoważyć Odpowiedz Link Zgłoś
wcionszrzywy Re: Miło wspominam tylko cafe.pl 02.07.23, 09:46 Twórca, artysta, to osoba samotna. Z potrzeby, konieczności, aby coś stworzyć własnego. Potem musi do ludzi, aby odebrać właśnie to uznanie, by sens jego tworzenia nabrał mocy. I znów do pracy, długiej. W samotności. Przecież każdy, kto zna jakoś pracę artysty, twórcy, o tym wie. Artysta ma taką właśnie naturę, potrzebę długiego dłubania w w sobie, z tworzywem, jeśli chce być oryginalny. Tzw. szary człowiek też żyje, ale nie ma potrzeby (nie odkrył jej, nie potrzebuje, nie chce mu się) tworzenia artystycznego. Nie rozumiem, w czym masz problem. Jeśli masz potrzebę wewnętrzną aby malować, to maluj. Jak będziesz to robić w miarę intensywnie i długo, to będziesz w tym coraz lepsza, twoje obrazy będą dla kogoś ciekawe, dobre, ładne, fajne. Przecież innej drogi nie ma. Artyści poświęcają przeważnie życie na tworzeniu, wprawianiu się, oczekując dobrego efektu. A uznanie innych, to już całkiem niewiadomą, wiesz to dobrze z historii sztuki. Twoje oczekiwania są takie zwykłe, naturalne, ale strasznie naiwne, bo za życia nigdy nikt nie wie, czy jest kochany za to, jakim jest. Chyba tylko dziecko jest kochane (i pies), i czuje, że jest kochane, bo to jest potrzbne do naturalnego rozwoju organizmu. Dojrzały człowiek wybiera - bycie artystą, biznesmem, szarym człowiekiem, itd. I to wszystko. Zdaje się, że chodzi ci o to, aby być sobą i być podziewianym przez innych. Dużo wymagasz, naprawdę. A wszystko i tak w twoich rękach, naprawdę. Wciąż, jak widać, nie rozumiesz, że życie to nie bajka. A przecież bajki też są okrutne, bo materią ich jest życie. Odpowiedz Link Zgłoś
malarz.w.spudnicy Re: Miło wspominam tylko cafe.pl 02.07.23, 10:24 No tak, zgadzam się.... żyć w zgodzie ze sobą. Znam artystów, którzy zaprzestali działań twórczych i rozbijają się w życiu towarzyskim, "bo im są ludzie potrzebni", no i nic nie robią.... Chyba nie zrównoważę tego i trzeba się z tym pogodzić. Ostatnio doświadczyłam "załatwienia mojej osoby", najprawdopodobniej z powodu zazdrości i obaw o własną dupę. Skoro stanowię zagrożenie to może moja twórczość jest coś warta? Czas pokaże, rozwijam się dalej... idę do przodu. Miłego Wciąszżywy... A problem mam z tym, że choć mi dobrze bez ludzi, to myślę, że to źle dla mnie.... nie wiem, skąd to się bierze. Odpowiedz Link Zgłoś
wcionszrzywy Re: Miło wspominam tylko cafe.pl 02.07.23, 10:46 Powodzenia. I nieugiętej wiary w siebie. Tak naprawdę, artysta powinien mieć w dupie wszystkich. Przynajmniej podczas procesu twórczego. Odpowiedz Link Zgłoś
malarz.w.spudnicy Re: Miło wspominam tylko cafe.pl 02.07.23, 12:53 No ja mam w dupie, ale niestety ludzie też czasami są potrzebni, całkiem odizolować się na da. Odpowiedz Link Zgłoś
wcionszrzywy Re: Miło wspominam tylko cafe.pl 02.07.23, 13:51 Człowiek musi do ludzi co jakiś czas. Oczywiście pomijam tu sytuację, gdy jest taka potrzeba wynikająca z koniecznej pomocy drugiego w przypadku choroby czy innych poważnych problemów. Ogólnie jednak, dla własnego zdrowia psychicznego i lepszego funkcjonowania oraz rozwoju, człowiek powinien mieć kontakt z innymi ludźmi. Ja jestem raczej samotnikiem (ostatnio zdecydowanie jestem samotnikiem), ale utrzymuję kontakty z innymi ludzmi twarzą w twarz. Głównie to jest rodzina. Te moje kontakty nie są częste, ale regularne, przeważnie dwie do 5 godzin raz w miesiącu. I to mi wystarczy, jestem zadowolony. Z obcymi, znajomymi ludzmi spotykam się tylko poza domem - koncert jakiś, mecz piłki nożnej, knajpa raczej w przypadku załatwiania jakichś wspólnych spraw. Spotkania z kobietami, które jeszcze rok temu były dość częste (nowopoznane kobiety w internecie, wspolne spacery, knajpa, w 98% jednorazowe) w zasadzie prawie się skończyły. Ja jestem już niemłody, a te, które jeszcze kilka lat temu był w wieku mojego zainteresowania, dziś są stare 😀😀😀😀😀 Żeby nie być obciążonym innymi ludzmi, trzeba mieć dystans do nich i umieć rozegrać sprawę natręctwa (że tak powiem), innych. To wszystko wymaga doświadczenia, mądrości, a przede wszystkim mocnej psychiki - wiem, czego chcę, obejdę się bez nich, oni beze mnie. Oczywiście pojawiają się sytuacje skomplikowane, ale, jak już napiałem, trzeba umieć sobie w takich sutuacjach radzić. A umiejętności tego są wynikiem doświadczenia i myślenia. Wciąż i wciąż, bo wciąż są nowe sytuacje. Takie jest moje zdanie. Denerwować się, że inni myślą inaczej (o nas, o otaczającym nas świecie), to głupota. Odpowiedz Link Zgłoś
malarz.w.spudnicy Re: Miło wspominam tylko cafe.pl 02.07.23, 14:47 Myślę nad zmianą pracy, na tryb hybrydowy, raz w tygodniu kontakt z ludźmi, waham się, może jeszcze rok z ludźmi, a potem głównie on - line. Męczy mnie stały z nimi kontakt.... Mam za mało dystansu, unoszę się i wpieniam, to fakt. Odpowiedz Link Zgłoś
malarz.w.spudnicy Re: Miło wspominam tylko cafe.pl 29.06.23, 23:39 Życie bez miłości puste jest.... i jej sobie nie namalujesz, trzeba poczuć Odpowiedz Link Zgłoś
wcionszrzywy Re: Miło wspominam tylko cafe.pl 29.06.23, 23:28 Ach, chyba załapałem. Odpowiedz Link Zgłoś
malarz.w.spudnicy Re: Miło wspominam tylko cafe.pl 29.06.23, 23:20 hmmmm, to ja też Odpowiedz Link Zgłoś
malarz.w.spudnicy Re: Miło wspominam tylko cafe.pl 29.06.23, 22:54 na szczęście już koniec tej przygody Odpowiedz Link Zgłoś
malarz.w.spudnicy Re: Miło wspominam tylko cafe.pl 29.06.23, 22:58 a ja myślałam, że kobiety są złe.... tymczasem nie ma nic gorszego niż zazdrośni szowiniści, posuną się do wszystkiego.... Odpowiedz Link Zgłoś
malarz.w.spudnicy Re: Miło wspominam tylko cafe.pl 29.06.23, 23:01 też ją lubię, mistrzostwo słowne "podaję Ci usta" Odpowiedz Link Zgłoś
wcionszrzywy Re: Miło wspominam tylko cafe.pl 29.06.23, 23:04 Po tym, jak dowiedzieliśmy się ilu miała kochanków, to ten tekst pisała o sobie. Odpowiedz Link Zgłoś
malarz.w.spudnicy Re: Miło wspominam tylko cafe.pl 29.06.23, 23:06 Przynajmniej sobie poużywała życia i kochanków.... Odpowiedz Link Zgłoś
stasi1 Re: Miło wspominam tylko cafe.pl 30.06.23, 18:04 Rzeczywiście fajne, sporo znajomych miałem z tego miejsca, nawet jeszcze mam. A zlikwidowali bo pewnie nie spinało im się finansowo, chyba reklam nie było w ogóle Odpowiedz Link Zgłoś
wcionszrzywy Re: Miło wspominam tylko cafe.pl 01.07.23, 10:15 W zasadzie miałem na myśli "Espresso". Odpowiedz Link Zgłoś
malarz.w.spudnicy Re: Miło wspominam tylko cafe.pl 01.07.23, 22:50 Do czego Ty się POSUWASZ? :))))) Odpowiedz Link Zgłoś
stasi1 Re: Miło wspominam tylko cafe.pl 02.07.23, 17:31 I w miarę normalni ludzie byli Odpowiedz Link Zgłoś
malarz.w.spudnicy Re: Miło wspominam tylko cafe.pl 02.07.23, 17:42 niekoniecznie normalni :) = przeciętni, ale na pewno mili i życzliwsi niż gdzieś indziej w sieci Odpowiedz Link Zgłoś
stasi1 Re: Miło wspominam tylko cafe.pl 03.07.23, 08:30 Niech będzie. Ja nawet spotykam się z osobą tam poznaną Odpowiedz Link Zgłoś
wcionszrzywy Re: Miło wspominam tylko cafe.pl 03.07.23, 09:29 Moim zdaniem życie w sieci się strasznie zradykalizowało, i radykalizuje nadal. Ciągle nowe trendy, niemalże co 24 godziny, do tego przecież nowi, młodzi ludzie. Każdy chce błyszczeć, wygrywać i być najmądrzejszy. W sumie w pewnym stopniu zawsze tak było, ale dziś jest to jak niekończący się wyścig. Mnie do niedawna jeszcze trochę dziwiło udawanie, że się czegoś nie wie, bo to pasuje do narracji. Niby to nic nowego, ale dziś spłyca to strasznie sensowną wymianę zdań. No, ale w sieci jest to możliwe - można nie odpowiadać, wyłączyć się. W prawdziwym życiu wszystko wyczuwamy, widzimy, język ciała nie kłamie. A cafe.pl, to była stara generacja. Z pewnością już niektórzy poumierali. Odpowiedz Link Zgłoś
nnn.1 Re: Miło wspominam tylko cafe.pl 21.09.23, 20:32 nie było miłe, choć na początku takie się wydawało Odpowiedz Link Zgłoś
bumcykcyk.pl Re: Miło wspominam tylko cafe.pl 22.09.23, 10:40 no tak - tylko pierwsi spijaja smietanke, co nie Odpowiedz Link Zgłoś
bumcykcyk.pl Re: Miło wspominam tylko cafe.pl 22.09.23, 10:41 a ostatnich gryza psy Odpowiedz Link Zgłoś
stasi1 Re: Miło wspominam tylko cafe.pl 25.09.23, 16:23 Ja byłem praktycznie do końca i do końca mi się podobało Odpowiedz Link Zgłoś
nnn.1 Re: Miło wspominam tylko cafe.pl 26.09.23, 13:28 pozytyw dla jednego może być negatywem dla drugiego Odpowiedz Link Zgłoś
stasi1 Re: Miło wspominam tylko cafe.pl 27.09.23, 16:35 Niektóre rzeczy są pozytywne dla obu stron. Odpowiedz Link Zgłoś