Dodaj do ulubionych

TO FORUM ZDYCHA TAK JAK CAŁY REGION.........

21.02.05, 18:14
SMUTNE ALE CHYBA PRAWDZIWE..................
Obserwuj wątek
    • ostrowiczanin Re: TO FORUM ZDYCHA TAK JAK CAŁY REGION......... 21.02.05, 18:21
      bo tu mieszkaja ludzie bez jaj.
      • kilo6 Re: TO FORUM ZDYCHA TAK JAK CAŁY REGION......... 21.02.05, 19:00
        oj widze Ostrowiczanin ze nie przepadasz za Starachowicami a to normalne ze nie
        ma ludzi zeby rozkręcić to forum i dlatego jest tak tu smutno
        • ck_forever Re: TO FORUM ZDYCHA TAK JAK CAŁY REGION......... 22.02.05, 09:19
          Oj nie zydhca wystarczy popatrzeć na Ostrowiec. Ale chyba wiara lekko w
          narodzie umarła. Gdzie ADMIN?
        • ostrowiczanin Re: TO FORUM ZDYCHA TAK JAK CAŁY REGION......... 22.02.05, 14:48
          Ja kocham Starachowice i bardzo mi przykro że zostali tam sami nieudacznicy
          którzy od wielu lat nie potrafia znaleźć dobrego gospodarza który ulży troche
          jego mieszkańcom . Przykro mi to mówić ale Starachowice to najbardziej
          zaniedbane miasto w regionie (no może poza Skarżyskiem). Prezydenci martwią się
          tylko o to by im starczyło na wypłaty dla urzędników miejskich . Marazm marazm
          i jeszcze raz marazm . No i te księzycowe marzenia a to żeby rynek kostką
          wyłożyć , a to znowu rewitalizacja Wierzbnika , a na codzienną twórczą pracę
          nie ma czasu. Chociażby wspomniany w innym watku przeze mnie manhatan.
          Ostrowiec potrafił znaleźć inwestora do zagospodarowania łąk na Rawszczyźnie a
          nasi włodarze są ciagle na etapie uzgadniania z kramarzami czy pozostawić te
          kramy czy nie .
          • kilo6 Re: TO FORUM ZDYCHA TAK JAK CAŁY REGION......... 22.02.05, 15:21
            widzimy jak kochasz... ubliżając miastu i ludziom tu mieszkającym i co Tesco w
            Ostrowcu postawia i całe miasto nakręci, spadnie bezrobocie z 30% zrobi sie 2%
            w tym miescie niedługo supermarkety będą głównyym pracodawcą miasta jeżeli juz
            dzisiaj tak nie ma ,twój nick mówi sam za siebie nawalasz na Starachowice bo
            sie przefarbowałeś widać po nicku najlepiej wyjechac i srac na swoje miasto
            może i dobrze że wyjechałeś bo takich ćwoków tu nam nie potrzeba. Księżycowe
            marzenia to chyba tylko ty masz na tym forum ja uważam ze wszystko jest do
            zrobieni,nawet nie masz pojęcia o zarobkach w urzedach i tak ględzisz, marazm
            to jest chyba u Ciebie w główce
            • ostrowiczanin Re: TO FORUM ZDYCHA TAK JAK CAŁY REGION......... 22.02.05, 21:04
              gdybys bardziej wnikliwie i obiektywnie chciał ocenić dokonania waszych i
              ostrowieckich władz pewnie byś zamilkł ze wstydu. Prezydent Ostrowca uratował
              od likwidacji hutę , a nasza fabryka została zaorana .
              • ostrowiczanin Re: TO FORUM ZDYCHA TAK JAK CAŁY REGION......... 22.02.05, 21:08
                i jeszcze jedno nikt nie buduje supermarketów tam gdzie jest mały popyt , a
                popyt świadczy o dobrobycie. Biedota nie tworzy popytu.I posprzątajcie te budyn
                w centrum.
                • hanka9 Re: TO FORUM ZDYCHA TAK JAK CAŁY REGION......... 22.02.05, 21:35
                  Zadumałam się nad tym co tu czytam. Tak się składa że wszystkie trzy miasta są
                  mi niezmiernie bliskie i we wszystkich trzech bywam regularnie:
                  - Skarżysko, bo mieszkają tu moja Mama i moi Bracia z rodzinami,
                  - Starachowice, bo mieszka tam rodzina mojego Męża,
                  - i Ostrowiec, bo pochodził z niego mój nieżyjący już Ojciec. Mam tu sporo
                  rodziny.
                  Sama piszę ze Śląska.
                  Pozwólcie że dołożę do Waszej dyskusji swoje trzy grosze. Rzeczywiście miasta
                  są bardzo zaniedbane. Rzeczywiście Ostrowiec z tych trzech trzyma się
                  najlepiej - a wiecie dlaczego? Bo cała warszawska wierchuszka SLD w jakiś
                  dziwny sposób jest z tym miastem związana. Oleksy, Jaskiernia i inni jakby
                  szykowali sobie jakąś alternatywę na ew. przegrane wybory w stolicy. Owszem
                  zarabiają też w tym mieście grube pieniądze wykładając na uczelni, ale
                  równocześnie jakby odwdzięczają się miastu w postaci ściągania inwestycji.
                  Kochani wystarczy popatrzeć na obiekty sportowe, na inwestycje drogowe i w
                  końcu na te nieszczęsne supermarkety.... zapewniam wszystkich, miasto samo nie
                  podołałoby takim wyzwaniom. No i w końcu ta huta która żyje mimo wszystko!
                  No i dobrze że tak jest - niech to wszystko wyjdzie na zdrowie mieszkańcom
                  Ostrowca.
                  Zupełnie inaczej natomiast wygląda sytuacja pozostałych dwóch miast gdzie padło
                  dwóch ważnych żywicieli: STAR i MESKO!
                  I tu nie ma dobrodziei... patronów. To tak na marginesie, aby wykazać, że Wasze
                  licytowanie się nie ma sensu.
                  Wszystkim trzem miastom życzę jak najlepiej bo mam tam bliskich.
                  Serdecznie wszystkich pozdrawiam Hanka.
              • kilo6 Re: TO FORUM ZDYCHA TAK JAK CAŁY REGION......... 22.02.05, 21:33
                co znaczy uratował sprzedał hiszpanom i zrobią to samo co z FSC, jezeli chodzi
                o fabryke włascicielem jest Man który stopniowo sie rozwija i powiększa załogę
                na pozostałych terenach znajduje się Starachowicka strefa ekonomiczna na której
                bezprzerwy powstaja nowe zakłady pracy np duza fabryka Cersanitu lub drukarnia
                POligrafii sam przyznasz racje ze i w Ostrowcu powstała podstrefa
                Starachowickiej SSE takze coć w tym musi być
                • ostrowiczanin Re: TO FORUM ZDYCHA TAK JAK CAŁY REGION......... 23.02.05, 00:49
                  No ale żeby coś sprzedać to trzeba to cos mieć. I on miał bo odkupił od
                  Staleksportu hutę za "niderlandy" . Stać by było naszych włodarzy na taki ruch ?
                  Przez dwa lata huta funkcjonowała i te dwa lata wystarczyło by koniunktura na
                  stal wzrosła i by można ją było sprzedać Hiszpanom .I dobrze że strefą kieruje
                  człowiek z Ostrowca bo miejscowi by ją zniszczyli i zlikwidowali.
                  A w Starachowicach ponoć było jakieś konsorpcjum gotowe kupić Stara ale nie
                  było człowieka co by załatwił w W-wie by to temu konsorpcjum sprzedać fabrykę.
                  A teraz miejscowi popaprance znaleźli sobie kozła ofiarnego w Pęczaku i jego
                  oskarżają o to że im się nie chciało chodzić wokół własnych spraw.Śmiech na
                  sali .
            • ostrowiczanin Re: TO FORUM ZDYCHA TAK JAK CAŁY REGION......... 22.02.05, 21:16
              Zwykłym ludziom nie ubliżam tylko takim ćwokom jak Ty i całej tej waszej klasie
              politycznej która rządziła i rządzi miastem bez wzgledu na kolor
              legitymacji.Przez ostatnie 15 lat wybudowaliście jedną salę sportową i jeden
              blok mieszkalny. To rzeczywiście dużo bardzo dużo . Za diety radnych i pensje
              prezydentów pobrane za ten okres postawiłbym ze dwa takie bloki i 2 sale
              gimnastyczne.Ot to tacy z Was gospodarze.
              • ostrowiczanin Re: TO FORUM ZDYCHA TAK JAK CAŁY REGION......... 22.02.05, 21:18
                I jeszcze jedno . Może mi powiesz co zrobiliście z pieniędzmi za sprzedane
                lokale komunalne ?
              • kilo6 Re: TO FORUM ZDYCHA TAK JAK CAŁY REGION......... 22.02.05, 21:41
                masz obsesje na punkcie poiltyków nienaleze niesety do żadnej partii a to nie
                powód zebys odrazu mi ubliżał
                • hanka9 Re: TO FORUM ZDYCHA TAK JAK CAŁY REGION......... 22.02.05, 22:06
                  Dlaczego NIESTETY ?!
                  Ja też nie należałam, nie należę i da Bóg nie będę należeć do żadnej partii!
                  Dlatego mogę śmiało wyrażać swoje opinie bez obaw o poprawność polityczną.
                  h9
                  Ps. Jak dyskusja wkracza na poletko polityczne to już trudno oczekiwać
                  uprzejmości - wszyscy lapią za szable jak ci Kiemlicze od Kmicica: OCIEC -PRAĆ?
                  • kilo6 Re: TO FORUM ZDYCHA TAK JAK CAŁY REGION......... 23.02.05, 07:01
                    ,,Niestety'' to przenośnia :] do partii nigdy w życiu Pozdrawiam
    • jdk TO FORUM ZYJE......... 22.02.05, 23:31
      ... i ma sie calkiem dobrze! - czego dowodem najlepszym ten watek :)

Pozdrawiam kibicujac z boku

- Wasz admin :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka