Forum   po porodzie

po porodzie

(863 wyniki)
  • Hej, jestem ok 2 mies po porodzie, umowilam sie na wizyte do endokrynologa, to bedzie prywatna wizyta i chcialabym pojsc juz z wynikami badan hormonalnych - co powinnam zrobic, tylko TSH, czy caly zestaw tj ft4, tf3 i przeciwciala? Czy cos jeszcze? Pozdrawiam cieplo
  • Chciałam się przywitać i poinformować, że 4 m-ce temu powitałam na świecie zdrowego synka (to wiadomość dla przyszłych, martwiących się mam-hashimotek). Wszystko przebiegło poprawnie pewnie między innymi dzięki Wam (bo zasięgałam tu porad) bo moja endo strasznie wszystko olewała. Teraz potrzebuję rady odnośnie moich nowych wyników. Przed ciążą byłam na dawce 75 euthyroxu (wyniki miałam ok, w granicach 60% i FT3 i FT4), a w ciąży przyjmowałam 125. Po porodzie powoli dawkę zmniejszałam i ter...
  • Piszę tutaj (przepraszam, że tak chaotycznie) chociaż nie wiem czy nie spieszę się z tym postem (ale bardzo się martwię i nie mogę dłużej czekać). Poł roku temu urodziłam swoje 3 dziecko. W każdej ciąży (na początku ok.7-9 tyg.) za każdym razem miewałam zaburzenia neurologiczne (chwilowe niedotlenienia mózgu) - chwilowe zaburzenia koncentracji, zaburzenia widzenia, zaburzenia pamięci, drętwienie twarzy, trudności w wysławianiu się. W każdej ciąży były to jednorazowe incydenty i nie występował...
  • Niedlugo bede rodzic, nie zobacze sie juz z endo, a nie wiem co zrobic z powiekszona dawka euthyroxu w czasie ciazy :/ Zachodzilam w ciaze przy 75ug, wynikami w polowie normy, dawke musialam systematycznie podwyzszac, zeby te polowe utrzymac (badalam tylko ft4) i w ten oto sposob doszlam do 162ug. Od osmego miesiaca powolutku schodze, doszlam do 125ug, ale wyniki juz nie sa takie sliczne bo ft4 0,98 (n. 0,93-1,7) = 6,49%, ft3 2,72 (n.2-4,4) = 30%, ale czuje sie w sumie dobrze, nie odczu...
  • Kochane, przeglądnęłam forum i dużo jest wątków o staraniu sie o dziecko czy leki w ciąży itp. Jednak ja chciałabym poruszyć wątek, kiedy przyjeżdżamy z dzidzią ze szpitala do domu, i co dalej? Jak zorganizować sobie czas? Co z nieprzespanymi nocami? Jestem w 4 mies. mojej pierwszej ciąży, marzyłam o dziecku, ale teraz zaczynam się zastanawiać nad organizacją życia codziennego. Jak sobie radzicie ze zmęczeniem, niedoborem snu?? Mam obawy co do noszenia dziecka na rękach, że będę mieć atak i u...
  • Witam. jestem 5 mies po porodzie, pierwsza miesiaczke dostalam na poczatku marca, pozniej w kwietniu i od tamtej pory nic. nie karmie i nie karmilam piersia. z mezem uprawiamy seks metoda przerywana, nigdy nie dochodzi do wytrysku we mnie. maz konczyl w srodku kiedy staralismy sie o dziecko a przez 4 lata nie zachodzilam w ciaze. czy jest mozliwosc ze zaszlam? nie robie na razie testu bo boje sie ze wyjdzie pozytwny a ja nie jestem gotowa na kolejne dziecko. na razie szukam pomocy w sieci. ch...
  • Witam wszystkich! Urodziłam dziecko w czerwcu, w czasie ciąży miałam zwiększoną dawkę euthyroxu a po porodzie wróciłam do pierwotnej. Wyniki miałam od jakiegoś czasu unormowane,dobre - FT3 i 4 powyżej 50% normy. Teraz po 7 miesiącach po porodzie po kontrolnych badaniach okazało się, że wyniki mi się rozjechały: FT3 ->3,44 (4 - 8,3) FT4 ->14,53 (9-19) Nie mogę przeliczyć na procenty, bo kalkulator coś mi nie wchodzi... Samopoczucie trudno mi określić, bo co prawda jestem stale z...
  • Witam . Moje pytanie tyczy się mieisiączki. We wrześniu tego roku urodziłam drugiego synka, karmiłam piersią półtorej miesiąca ze względu na problemy ze skórą dziecka. Laktacja zanikła jakiś tydzien potem. i teraz mieisiąc czasu nic. Kiedy dostanę miesiączki??Martwi mnie fakt posoadania jeszcze jednego malucha.. Dodam ze z mężem mieliśmy chwile słabości do siebie miesiąc po porodzie... Wytrysk nastąpił na zewnątrz... teraz uzywamy zabezpieczenia ale i tak zastanawia mnie fakt braku miesiąc...
  • Pomóżcie Choroba od 5 lat. W sumie po pierwszej ciaży. Unormowana w rok (depresje , rozbicie), potem super samopoczucie, potem sprawdzane tylko TSH zawsze w graniacach 0,68- 1,5. Z lekami doszlam do 100 Eutyroxu. W ciaży skoczyło w 2 mieś do 2,4 i podniesienie do 125 Eutyroxu, a po dojsciu do 0,5 zamiana pod koniec ciąży na 100. TSH potem już do max 1 i samopoczucie idealne. TSH po porodzie miałam oznaczyc koło 3 tyg po porodzie, ale zeszło i oznaczyłam dopiero pod koniec 6 tyg i tak...
  • Mam pytanie do mam: czy zauważyłyście u siebie inny zapach w miejscach intymnych? jestem prawie rok po porodzie i zauważyłam, ze mój zapach intymny się zmienił i zastanawiam się czy to normalne. nie jest to żaden zapach rybi czy coś w tym stylu, po prostu jest inny niż przed porodem.
  • Mam takie pytanko. Mam dwoje dzieci po ciąży z córka nic mi nie dolegało. Syn urodził sie w styczniu 2010 r. Oba porody do zniesienia a nawet ten drugi bardzo szybki. Po porodzie jednak zauważyłam że zmienił się wyglad mojej cewki moczowej. Sorki za taki opis ale jest ten otwór sporo niżej niz przed porodem i do tego ta dziurka jest caly czas otwarta. Nie wiem czy to wynik rozciągnietej macicy , może opuszczenia ogólnie narządów rodnych. Ma może którą s z was taki kłopot czy tylko u mnie taki...
  • witam, w styczniu urodziłam synka - ok 4 miesiące po tym zaczęłam mieć poranną sztywność stawów kostek i kolan, do tego dołączyła się nadmierna potliwość. Ostatnio byłam diagnozowana w kierunku reumatoidalnego zapalenia stawów - lecz czynnik jest ujemny. Czasem w ciągu dnia pobolewają mnie stawy. W badaniach wyszło że wapń jest na granicy dolnej normy (8,61), niedobór witaminy D (13,3) i wzrost izoenzymu kostnego fosfatazy alkalicznej (75). Poza tym wszystkie paramenty w normie łącznie z T...
  • FT4 22.08% [wynik 1.1, norma (0.93 - 1.7)] FT3 70.83% [wynik 3.7, norma (2 - 4.4)] TSH -6.13% [wynik 0.029, norma (0.27 - 4.2)] W ciąży dawka eutyroxu - 125 Teraz połowa tego co w ciąży. Tyję na potęgę mimo karmienia piersią :/
  • Witam, Czy ktoś z Was ma doświadczenie z podawaniem aconitum 200 ch (1 kulka) dziecku zaraz po porodzie?
  • mam pytanie, czy od razu po tak długim braku @ miesiączki powinna ona być regularna, okres dostałam 20 miesięcy od porodu , przed porodem książkowo 28-32 cykle, a teraz czas na kolejną a mija 35 dzień.... test- negatywny, czy od razu od pierwszej @ miałyście regularne cykle?
  • Boli miednica, dokładnie krocze. Myślę, że to kości łonowe, a właściwie spojenie łonowe. Zaczęło boleć ok. rok po porodzie. Na początku tylko podczas krwawienia miesięcznego i w okresie okołoowulacyjnym. Od ok. miesiąca boli jednak już codziennie i cały czas (natężenie różne). Ból jest tępy, nie daje usnąć. Zaczyna nawet boleć podczas współżycia. 1,5 roku temu urodziłam syna. Poród trwał 24 godziny (licząc od pierwszych skurczy). Dziecko było małe (3 kg i 50 cm), ale nie mogłam go „...
  • Mam pytanie o zabiegi stomatologiczne po porodzie. Muszę usunąć ósemkę, mam kilka ubytków, a że bardzo łatwo psują mi się zęby to pewnie będzie ich więcej. Ze względu na zagrożoną ciążę nie mogę iść do dentysty teraz (stres). Kiedy po porodzie przez cc będę mogła wykonać te zabiegi?
  • Mamuski prawie 5 mies. po porodzie i nadal nie mam okresu..byłam u lekarza wszystko ok , ale troszke sie martwię...w ciazy nie jestem ..Chyba ,ze niepokalane poczęcie ..?hi hi, ale to wykluczam.. Jak to było u was? ile mozna czekac? moze jak przestanę karmic ? pozdrawiam zimowo
  • Bardzo proszę żeby któraś z dziewczyn mi wyjaśniła bo zaczynam się martwić. Tak się stało że między 3 a 5 tyg po cesarskim cięciu uprawialiśmy sex bez zabezpieczenia. Byłam przekonana że zajście w ciążę tak szybko po porodzie jest niemożliwe. Wiem że to głupota i to pewnie przez hormony tak mi odbiło. Ale teraz zastanawiam się czy któraś z dziewczyn zaszła w ciążę tak szybko? Ja nie karmię piersią od początku, odciągałam pokarm ale dość nieregularni. Teraz mija już prawie 8 tydzień od poro...
  • kurka wodna nie chciałam nacinania i mam kłopot mija 3 miesiąc i mam za duzy luz w pochwie...cwicze "te kegla" ale nie pomaga, nie mam przyjemności z seksu...a tak bardzo juz bym chciała ... odechciewa mi sie zyc...!!! p.s czasami załuje, ze chciałam ochrone krocza , zreszta sama juz niewiem gdzie jest przyczyna..?! maz ok rozumie ale ja tego nie rozumię, ja chciałabym tak jak wczesniej buuuuuuuuuuuuu

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się