elewela 01.09.07, 17:04 może ktoś się orientuje, czy są jeszcze sale, które można wynająć bez posiłków i obsługi?? mam swojego kucharza i zależało by mi, aby to on gotował koniecznie na moim weselu:)) Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
art-efekt Re: sala bez kateringu 20.09.07, 12:39 Jest sporo m.in. Domy na działkach: 1. Bór-Wypalanki w okolicach ulic: Bór, Wypalanki, Grzybowska, Korkowa. 2. Na Zawodziu przy ul. Olsztyńskiej 3. Na Błesznie niedaleko nadajnika 4. Na Błesznie z wjazdem od bodajże ul. Limbowej Sale w remizach OSP 1. Cz-wa, Stare Błeszno bodajże ul. Długa 2. Cz-wa, Kiedrzyn przy skrzyżowaniu ulic: Ludowej i Kisielewskiego 3. Cz-wa, Dźbów przy ul. Leśnej. Tutaj sala do wynajęcia jest na piętrze, zaś na parterze jest druga sala, w której ktoś prowadzi bar i także oraganizuje wesela. 4. Lubojna - bardzo fajna sala z dobrą akustyką. 5. Huta Stara. Poza OSP była też kiedyś sala bodajże na działkach w części Huty Starej B 6. Hutki 7. Cz-wa, okolice Brzezin, nie pamiętam dokładnie jaka to ulica, ale w okolicach ulic: Zdrowej i Malowniczej 8. Mykanów - dość duża i ładna sala. To są sale, które wiem, że na pewno można lub można było wynająć jeszcze kilka lat temu. W niektórych innych salach prowadzona jest działalność gospodarcza w branży cateringowej: np. OSP w Gnaszynie przy ul Festynowej znajduje się Dom Przyjęć Yellow z pełną obsługą kucharską i kelnerską. Tutaj masz linki do pozostałych remiz w Częstochowie i okolicach: www.czestochowa.pl/miasto_1/bezpieczenstwo/straz_poz/info/jednostki_osp/index_html P.S. Dodam, że ogólnie imprezy w tego typu salach od strony muzycznej są zawsze udane, ponieważ te stare sale posiadają drewniane parkiety oraz boazerie, a nierzadko obnizone sufity z kasetonami, dzięki którym tworzy się dobra akustyka. Nie ma zbyt dużych pogłosów na sali. Dzięki temu muzyka jak i wokale są czytelne i nie męczą hałasem, charmidrem oraz dudnieniem tak jak na nowobudowanych salach, gdzie na podłodze leżą płytki ceramiczne, ściany i sufity to goły beton, a w dodatku dookoła dużo szkła (okna i lustra). Pozdrawiam Jacek z zespołu muzycznego Art-Efekt tel. 504-051-028 Odpowiedz Link