Dodaj do ulubionych

Karty wskazały inny problem

07.06.11, 23:07
Niedawno stawiałam karty na prośbę córki na jej relacje z chłopakiem. Starałam się
trzymać pytania i tematu przy odczycie, jednak zupełnie mi to nie wychodziło, bo widziałam
zupełnie inne sprawy córki-kompletnie nie mające związku z jej chłopakiem.

Rozkład celtycki ujawnił problematykę jednego dnia,czy to możliwe? to był mocny przekaz
odczuwanych stresów oraz przebieg wydarzeń dnia.
Teraz myślę, czy rozkład może mieć podwójuny przekaz tzn. również w odniesieniu do
zadanego pytania.
Zdarza się Wam,że karty mówią na inny temat - jakby krzyczały-TO JEST TERAZ WAZNE-?

To doświadczenie jeszcze bardziej mnie wyczuliło jak trzeba być ostrożnym interpretując
rozkład.
Macie podobne doświadczenia?
Obserwuj wątek
    • czu-jka Re: Karty wskazały inny problem 07.06.11, 23:20
      Witaj Niwo
      Bardzo dawno Cię nie widziałamsmile. Miło, ze zajrzałaś.
      Wydaje mi sie, ze moze. Ostatnio zastanawialam sie tez, czy moze tez pokazac np obawy stawiajacego karty, naprzyklad watpliwosci do tresci pytania. Tylko wlasnie, zeby to wylapac trzeba być juz tarotowym rekinem (jak TYsmile), ja jestem jeszcze małą płotką i ciężko mi to zrozumieć
      Pozdrawiam cieplutko
      • niwa1 Re: Karty wskazały inny problem 07.06.11, 23:45
        Witam cię czujko serdecznie!
        Moje dylematy rosną wraz z poznawaniem Tarota co uświadamia mi jak mało umiem.
        Zawsze jednak chcę skonfrontować interpretacje aby jednocześnie potwierdzić lub nie swoj odbiór kart.
        Sytuacja o której napisałam może być przykładem/załóżmy/ dlaczego czasem się zdarza,że
        wydaje nam się że karty nam nie odpowiadają, a one po prostu mówią na inny temat,
        może być i tak o czym ty czujko piszesz.
    • coill Re: Karty wskazały inny problem 07.06.11, 23:46
      niwa1 napisała:
      > Macie podobne doświadczenia?

bardzo czesto!! niestety to przewaznie dowiadujesie jak juz cos sie dzieje, tak to glowkuje,przypisuje probloemowi lub osobie wydarzenie z kart i sie denerwuje..a potem sie okazuje ze TO faktycznie jest ale to nie ta spraawa, ze to jaks odrebna rzecz kt jest poprostu wazna lub dzieje sie kolo mnie.

niedawno np wyciagalam dosc niemile karty na minione 4 tygodnie, z klasycznych juz wogole samo najgorsze zło.a to bylo odnosnie jednego faceta, uznalam ze z koncem maja przyniesie mi jakies wielkie cierpienia.. w sumie nic mi nie przyniosl,ale mialam straszne stresy i łzy bo moj pies był chory mocno i balam sie ze nie wyzdrowieje..

Czesto tez pokazuje sie mi kaplanka, czesto mnie przedstawia w sumie od urodzinowego ukł ta karta mi sie pojawila i tak sobie jest - tez nie wiem dlaczego.
    • algaria Re: Karty wskazały inny problem 07.06.11, 23:51
      Tak - głośna tu sprawa (aż konsultowałam odczyt bo nie wierzyłam) kolegi syna, Bartka, który chciał się dowiedzieć o miłość a karty krzyczały że to nie jest najważniejsze - Twoje zdrowie to jest to czym się powinieneś zająć
      Miałam również inne przypadki - karty zawsze wskazują to co jest najważniejsze jeśli coś takiego właśnie się dzieje I nie odpowiedzą na zadane pytanie a właśnie wskażą coś ważniejszego
      • niwa1 Re: Karty wskazały inny problem 08.06.11, 00:09
        Mnie się to zdarzyło pierwszy raz i to w taki sposób że byłam wręcz pewna tego co widzę
        w kartach, a daleko mi do pewności swoich interpretacji-więc tym bardzie mnie to poruszyło.Przekaz był tak wyrazisty że nie sposób było widzieć co innego, a wieczorem
        córka zadzwoniła i opowiedziała mi historię którą zobaczyłam rano, dreszcze mnie przeszły
        bo pytałam o co innego.

Zadziałała intuicja,tak to wnioskuję, to akurat było ważne w danej chwili/a było faktycznie/,
        zastanawia mnie jednak czy postawiony rozkład również odnieść do zadanego pytania,
        no w końcu po to był stawiany? jak myślicie? postawić nowy?
        • czu-jka Re: Karty wskazały inny problem 08.06.11, 09:02
          Spróbuj postawić nowy, być może teraz będzie wszytsko wporządkusmile
        • asia.33 Re: Karty wskazały inny problem 08.06.11, 17:47
          ja tez tak czesto mam , bardzo czesto..przykald pytalam tutaj czy przekłoc sobie nos - milam taka taka eksecentryczne zyczenia a karty mi na to zupelnie cos innego...odp kaplanka...i tego samego dnia wioedzilam co...zamiast isc do kasmetyczki na przeklocie nosa poszlam do wrozki bo przypadkiem znalazlam namiary ..bylo to na tym forum jakies dwa lata temu wink
          druga opcja , przykald taki prosty choc naprawde bylo mnostwo takich..pytalam czy moge isc do tatuazysty -znalazlam wreszcie wzor dla sibbie .. a karty swoje ...coz sie okazlo ze nie poszlam ale kumpel mojego faceta otworzyl salon tatyuazu stad zamiar pojscia do tamtego nie mial juz znaczenia wink
          i tak to uest ..czsami nie odpowiadaja na pytanie tylko mowią to co wazne a o czym pojecia nie mammy
    • lilka107 Re: Karty wskazały inny problem 08.06.11, 22:58
      niwa1 napisała:

> Zdarza się Wam,że karty mówią na inny temat - jakby krzyczały-TO JEST TERAZ WAZ
      > NE-?

no jasne! i bardzo mnie to wkurza, ze mi nie na temat gadają. ostatnio mialam wazne pytanko o pracę, patrzę.. i widzę obecny obraz mojego zycia uczuciowego uncertain które nota bene troche mi się ostatnio skomplikowalo, więc karty uznały ze to musze przede wszytkim wiedziec.
    • zainteresowany1977 Re: Karty wskazały inny problem 09.06.11, 16:25
      Mi się wydaje, że karty w rozkładzie pokazują to o co się pyta, w końcu nie bez powodu zadaje się pytanie\zbiera myśli, jeśli to jest rozkład ogólny to wtedy będą informacje z kilku dziedzin, jeśli jest to rozkład na uczucia to będą informacje z tej dziedziny a inne\szczegółowe informacje będą wówczas lekko zasygnalizowane. Jak pani na lekcji mówi dzieci napiszcie wypracowanie o tym jak macie w domu to po większości wypracowania będą na temat mebli smile, chociaż może przy okazji wyjść że tato chleje i że potem jest niewesoło bo jest wiele potłuczonych rzeczy i rodzice są w separacji.
      • niwa1 Re: Karty wskazały inny problem 09.06.11, 18:51
        zainteresowany1977 napisał:

> Mi się wydaje, że karty w rozkładzie pokazują to o co się pyta, w końcu nie bez
        > powodu zadaje się pytanie\zbiera myśli, jeśli to jest rozkład ogólny to wtedy
        > będą informacje z kilku dziedzin, jeśli jest to rozkład na uczucia to będą info
        > rmacje z tej dziedziny a inne\szczegółowe informacje będą wówczas lekko zasygna
        > lizowane. Jak pani na lekcji mówi dzieci napiszcie wypracowanie o tym jak macie
        > w domu to po większości wypracowania będą na temat mebli smile, chociaż może przy
        > okazji wyjść że tato chleje i że potem jest niewesoło bo jest wiele potłuczony
        > ch rzeczy i rodzice są w separacji.
        >
        Całkowicie się z tym zgadzam i zawsze trzymam się pytania przy interpretacji, wychodzę
        z założenia,że jest pytanie-jest rozkład-jest odpowiedż.
        Takie jest w każdym bądż razie moje założenie i przede wszystkim szukam w kartach odpowiedzi na zadane pytanie.
        Założyłam wątek ponieważ pierwszy raz mi się coś takiego zdarzyło,że karty mi mówiły-
        dzieje się coś innego co wymaga uwagi, to jest teraz ważne. Miałam mieszane odczucia i
        pomyślałam-no nie umiem odczytać tego rozkładu, może dlatego,że chodzi o własne
        dziecko.
        Tym większe było moje zaskoczenie gdy wieczorem potwierdziły się moje przypuszczenia
        z kart.

Chciałabym abyście się odnieśli konkretnie do mojej sytuacji i moich pytan.
        Czy to możliwe aby rozkład celtycki stawiany na uczucia w związku pokazał wyłacznie stan
        psychiczny i wydarzenia jednego dnia?/wszystko pasowało jak ulał-gdy corcia do mnie zadzwoniła i opowiedziała co się z nią dzieje i co się zdarzyło.
        Czy to możliwe aby ten rozkład również z czasem pokazał to co się zdarzy w jej relacji
        z partnerem? a może zwykły zbieg okoliczności?
        Wiem, pomyślicie po co tak dociekać, wyszło co wyszło i już, no ale ja już tak mam ze sobą,
        że jak już coś robię to do końca i nie ma - a niech tam.

Zgadzam się z zainteresowanym, i tego wymagam od kart/jeśli można wymagaćsmile/-no ale
        w końcu to ja je rozkładam i ja zadaje pytanie, więc?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka