Dodaj do ulubionych

Praca i zwolnienie

22.09.24, 20:15
Zaczelam prace w danej firmie w lutym i wlasnie dali mi wymowienie, bo nie wyrabialam norm. Naprawde sie staralam , probowalam, uczylam sie. Dlaczego nie wyrobilam norm, nie zostalam tam?
Krolowa Monet, Wieza, Siodemka mieczy.

Krolowa Monet jest zorganizowana i zdolna. To dobra karta na prace. Ale Wieza i siodemka mieczy?
Czy ja po prostu mialam tam pecha? Albo ktos byl mi niezyczliwy? Siodemka mieczy pokazuje oszustwa.
Obserwuj wątek
    • wiolaaasna Re: Praca i zwolnienie 29.04.25, 14:00
      Kurcze, bardzo przykro mi że tak się stało ;/ Czy przypadkiem nie doszło tam to jakieś "afery" z twoim udziałem, na co mi właśnie wskazuje Wieża? Jeżeli tak, to w wyniku niej doszło do braku zaufania do Twojej osoby - nie twierdzę, że to jest uczciwe ze strony pracodawcy, ale mnie to wygląda, jakby bali się Tobie zaufać z powodu jakieś sytuacji, która miała miejsce z Twoim udziałem i ona zaważyła na decyzji zwolnienia. Oni mogli podejrzewać, że coś tam kombinujesz za ich plecami lub dokonałaś jakieś niedopuszczalnej ich zdaniem pomyłki - może zarówno chodzić o kłótnie lub nieporozumienie z jakimś współpracownikiem, jak i klientem. Przykro mi, ale niestety ja tak widzę te karty. Mam nadzieję, że znalazłaś już lepszą pracę, w której zostaniesz na długo.
      • wiolaaasna Re: Praca i zwolnienie 29.04.25, 14:05
        Dodam, że kiedyś miałam podobną sytuację do Twojej w pracy, szef chciał mnie zwolnić ale reszta firmy mu nie pzowoliła. Chodziło o moją pomyłkę w wyliczeniach na poważną kwotę, w wyniku której szef miał ogromne nieprzyjemności, że wtedy mnie nie sprawdził, gdyż byłam wtedy świeża w tym dziale i powinien był mnie sprawdzić. Nie pamiętam dokładnie, jakie wtedy mi wyszły karty, ale na pewno była tam Wieża i 7 mieczy. Moje stosunki z szefem po tej sytuacji ukłądały się wręcz fatalnie więc ostatecznie sama się zwolniłam.
    • orangespirit Re: Praca i zwolnienie 30.04.25, 17:42
      Mi niejednokrotnie wieża pokazywała po prostu biurowiec, budynek jako miejsce pracy.
      Tak na pierwszy rzut oka, intuicyjnie powiedziałabym, że zwyczajnie tam nie pasowałaś. Wieża z 7 mieczami skojarzyła mi się z takim miejscem jak np. call center. Dużo, szybko, intensywnie, po trupach. Królowa monet mi tam nie pasuje. Kojarzy mi się z tym rozkładem koleżanka z byłej pracy. Była naprawdę sumienna, dobra w tym co robiła ale kosztem tempa pracy. Właściwie to co robiła było powyżej norm jakościowych, ale nie o to chodziło szefowi. On nie chciał jakości premium tylko zarabiać. Wolał aby wypuściła 15 produktów średniej jakości niż 6 wybitnej. Bo za produkt płacono zawsze tyle samo.
    • czarna48 Re: Praca i zwolnienie 01.05.25, 08:52
      7 mieczy to tylko wymówka chcieli to cię zwolnili Wieża. Królowa Denarów może jest ktoś inny na twoje miejsce
      • andgie Re: Praca i zwolnienie 01.05.25, 23:28
        Dzięki , Wiolaaasna i Czarna. To była praca podobne do call centre. Głównie na telefonie, ale też administracja. Rzeczy na których „padłam” wydawały mi się naprawdę małe , np. Powiedziałam klientowi: potrzebujemy dokumentu A lub B, a powinnam była powiedzieć: potrzebujemy dokumentu A, B lub C. To, że klient na drugi dzień dostarczył dokument i sprawę załatwiono szybko, nie miało znaczenia.
        Dziwi mnie to, bo wcześniej pracowałam w innym call Centre w podobnej branży, i radziłam sobie bardzo dobrze. Ale tutaj było inaczej.
        Mam teraz inną pracę i jest ok.
        Dzięki za wpisy!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka