14.04.02, 17:51
Bardzo intryguje mnie sytuacja w PZPS. A właściwie intryguje to chyba nie
odpowiednie słowo, właściwsze byłoby irytuje... Domyślam się, że nie chciał by
Pan pisać czegoś złego, na temat ludzi z którymi pan współpracuje i
najprawdopodobniej zna Pan większośćz nich berdziej prywatnie, ale czy naprawdę
nie można w Polsce znaleźć grupy ludzi, którzy solidnie zajęli by się PZPSem?
Przecież taka sytuacja, jaka zaistniała teraz to paranoja! Tak nie może być! I
chyba każdy ze związkowców przyzna mi rację. Tylko dlaczego nikt nie zrobi niec
w kierunku rozwiązania tego problemu??? Mnie sytuacja w PZPs znana jest tylko z
prasy (a sam Pan wie, że to nie jest obiektywne źródło). Jak Pan - jako trener
kadry widzi sytuację w PZPS, jakie są rozwiązania i co Pan uważa o sprawie z
panem Biesiadą?

Pozdrawiam serdecznie, gratuluję przejścia do finału i życzędalszych sukcesów
Obserwuj wątek
    • malachitka napisał(a):

> Bardzo intryguje mnie sytuacja w PZPS. A właściwie intryguje to chyba nie
      > odpowiednie słowo, właściwsze byłoby irytuje... Domyślam się, że nie chciał by
      > Pan pisać czegoś złego, na temat ludzi z którymi pan współpracuje i
      > najprawdopodobniej zna Pan większośćz nich berdziej prywatnie, ale czy naprawdę
      >
      > nie można w Polsce znaleźć grupy ludzi, którzy solidnie zajęli by się PZPSem?
      > Przecież taka sytuacja, jaka zaistniała teraz to paranoja! Tak nie może być! I
      > chyba każdy ze związkowców przyzna mi rację. Tylko dlaczego nikt nie zrobi niec
      >
      > w kierunku rozwiązania tego problemu??? Mnie sytuacja w PZPs znana jest tylko z
      >
      > prasy (a sam Pan wie, że to nie jest obiektywne źródło). Jak Pan - jako trener
      > kadry widzi sytuację w PZPS, jakie są rozwiązania i co Pan uważa o sprawie z
      > panem Biesiadą?
      >
      > Pozdrawiam serdecznie, gratuluję przejścia do finału i życzędalszych sukcesów

Dziękuję za gratulacje i życzenia. Bardzo fajna opinia, widzę, że jest pani w
      temacie. Przyznaje się pani że nie zna niuansów, ale śledzi wydarzenia i widać,
      że pani na siatkówce bardzo zależy. Wielu chce by było dobrze.
      Niestety zjazd nie posunął spraw związku naprzód. Nie stworzył atmosfery do
      twórczej pracy. Wciąż jest wiele niewiadomych. Dużo nienawiści.
      • Bardzo mi zależy, żeby w polskiej siatkówce działo się dobrze, ale co z tego,
        skoro taki szary człowiek jak ja, nie ma żadnego wpływu na wydarzenia w PZPSie.
        Chciałabym wrócić jeszcze do pytania co należałoby zmienić, aby było lepiej.
        Pan Acosta jest zapewne zadowolony z wyboru pana Biesiady na prezesa (z
        niewiadomych mi względów), ale czy to zagwarantuje nam występ w Lidze
        Światiwej? Jacy ludzie i jaki sponsor będzie chciał współpracować z obecnym
        prezesem? Czy to da się jakoś pogodzić?
        • malachitka napisał(a):

> Bardzo mi zależy, żeby w polskiej siatkówce działo się dobrze, ale co z tego,
          > skoro taki szary człowiek jak ja, nie ma żadnego wpływu na wydarzenia w PZPSie.
          >
          > Chciałabym wrócić jeszcze do pytania co należałoby zmienić, aby było lepiej.
          > Pan Acosta jest zapewne zadowolony z wyboru pana Biesiady na prezesa (z
          > niewiadomych mi względów), ale czy to zagwarantuje nam występ w Lidze
          > Światiwej? Jacy ludzie i jaki sponsor będzie chciał współpracować z obecnym
          > prezesem? Czy to da się jakoś pogodzić?

Na Lidze Światowej nie kończy się polska siatkówka. Start w LŚ to jedno, ale
          potem przychodzi sezon i tu zaczynają się też kłopot klubów. Pan Acosta poparł
          prezesa Biesiadę, ale czy ten sam pan Acosta rozwiąże problemy finansowe polskich
          klubów, czy załatwi im sponsora? Ja marzę o starcie w LŚ, ale co dalej? Na dziś
          sternicy PZPS nie przedstawili żadnej konkretnej koncepcji rozwiązania sytuacji.
          Mam nadzieję, że wszystko znajdzie pozytywny finał. Jest w Polsce wielu ludzi,
          którym zależy na rozwoju tej dyscypliny.
          Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka