Dodaj do ulubionych

Niby Prezydent niby Panstwa ma zagwozdke

30.06.14, 20:45
Mowa,oczywiscie o Poroszenko,pewniacym obowiazki Prezydenta ,z laski USA,panstwem,kiedys nazywanym Ukrainska Socjalistyczna Radziecka Republika (juz nieistniejaca). :-)
Ale nie bede o wesolym,czas na smutne.Bo Poroszenko nie ma z czego cieszyc sie. Facet juz zrozumial to,w jakie goowno wdepnal .On doskonale zdaje sobie sprawe z tego,ze wojne wygrac sie nie da ,ze kraj stoi na skraju przepasci gospodarczej,on wie,ze Europa nie pomoze,a Stany,oprocz moralnego wsparcia,nic wiecej nie oferuja.I Patroszenko zaczal zdawac sobie sprawy z tego,ze trzeba jakas dogadac sie z Donbasem,z Putinym ( on powiedzial w najnowszym wywiadzie dla CNN,ze gotow zawrzec pokoj z kazdym - I'm ready to make peace with anybody) i w sumie widac,ze moze to mu rzeczywiscie chodzi po glowie . Ale Stany i banderowcy nie pozostawiaja jemu wyboru - on powinien walczyc o "jedyna Ukraine" do ostatniego Ukrainca i cos mi sie wydaje,ze tak on i bedzie zmuszony postapic.I koniec jego,niezaleznie od tego,jak bedzie postepowac dalej,bedzie za kazdym razem ten samy - ucieczka z kraju ,do ktorej powinien szykowac sie juz dzis.

p.s. Nie chcialem zakladac tego watku,ale jakas zal mnie stalo Poroszenko,bo akurat dzis przypadkowo natrafilem na bombonierke jego produkcji,ktora przywiozlem ponad rok temu z Ukrainy i zapomnialem o niej.Termin przydatnosci skonczyl sie i musialem wyrzucic i jakas tak mnie skojarzylo sie,ze i dla Poroszenko czas przydatnosci konczy sie wkrotce.

Obserwuj wątek
    • eva15 Re: Niby Prezydent niby Panstwa ma zagwozdke 30.06.14, 21:13
      W Niemczech chyba się wystraszono tego, co się szykuje. Dziś nagle główny dziennik (ARD o 20 godz.) pokazał niewinne ofiary ataków junty oraz ciężko rannego rosyjskiego dziennikarza, który zaraz potem zmarł. Skomentowano nawet, że nienawiść do Kijowa za to co się dzieje, rośnie na wschodzie kraju lawinowo.
      Niemcy wzywają do przedłużenia zawieszenia broni, a przecież wiedzą do czego wzywają kijowskie demony, które Zachód obudził.

Tja, i znów się odzywa "Mefisto" Geoethego - czyli jak przepędzić demony, które się wezwało....
    • drugiwojwa Re: Niby Prezydent niby Panstwa ma zagwozdke 30.06.14, 21:45
      1igor-uk , : raz piszesz :
      " Europa nie pomoze,a Stany,oprocz moralnego wsparcia,nic wiecej nie oferuja ",
      dalej piszesz
      "Ale Stany i banderowcy nie pozostawiaja jemu wyboru - on powinien walczyc o "jedyna Ukraine" do ostatniego Ukrainca"...
      .....................
      Jeżeli Stany moralnie wspomagają Poroszenkę do walki do ostatniego Ukraińca nie zostawiając jemu wyboru = to czyżby Putin do tego stopnia zdzieciniał że moralnie zaczął wspomagać Poroszenkę aby przestał walczyć ?
      To jakaś metafizyka :)
      Wszystko byłoby i prawdziwe gdyby te kule nie latały, rosjanie mówią o jakimś gazie (chlor),
      i wojska ukraińskie by się nie przygotowywały do ostatecznego rozbicia opołczeńców.
      ......
      Putin i tak opołczencom nie pomoże bo opołczency i Striełkow dla niego stanowią wieksze zagrożenie niż sam Poroszenko...
      342467-putin-predatel-podlec-i-kidala-tak-dumayut-te-kto-voyuet-v-donbasse-nemcov

..................
      zagwozdkę ty raczej ty masz :)

• drugiwojwa Re: Niby Prezydent niby Panstwa ma zagwozdke 30.06.14, 21:53
        pardon
        uainfo.org/yandex/342467-putin-predatel-podlec-i-kidala-tak-dumayut-te-kto-voyuet-v-donbasse-nemcov.html
        • igor_uk mareczek drugiwojowy,nie zartuj. 30.06.14, 21:56
          Powolywac sie na wypowiedz Niemcowa ,w tym kontekscie,moze tylko chory na umysle czlowiek .
          • drugiwojwa Re: igor,nie zartuj. 30.06.14, 22:38
            Przecież opołczency dla Putina stanowia wieksze zagrożenie niż banderowcy.
            Wiesz o tym doskonale. Skąd taka sympatia do Poroszenki ? Może smak czekolady ?
            Niemcow trafił w 10. A dlaczego Niemcowowi nie wolno wierzyć tylko Putinowi ?
            ru.wikipedia.org/wiki/%D0%9D%D0%B5%D0%BC%D1%86%D0%BE%D0%B2,_%D0%91%D0%BE%D1%80%D0%B8%D1%81_%D0%95%D1%84%D0%B8%D0%BC%D0%BE%D0%B2%D0%B8%D1%87
            • igor_uk Daj spokoj mareczek drugiwojowy. 30.06.14, 22:47
              Ja czytam blogi rosyjsko-jezycznych payatzow,dzialajacych na zlecenie amerykanskiej ambasady i te teksty znam doskonale.
        • drugiwojwa Re: Niby Prezydent niby Panstwa ma zagwozdke 30.06.14, 23:34
          Poroszenko nawet gdyby nawet miał inne zdanie, nigdzie nie ucieknie, bo gdzie ? Do Rosji ? Na zachód ? On musi działać jak mu każą jastrzębie zatem zostanie Patroszenką.
          Siły ukrainskie się przegrupowują, ostrzelali opołczeńców pociskami zawierajacymi prawdopodobnie chlor. Ludzie giną. Zawieszenie broni to tylko parawan za którym kryje się podstęp. Plan jest prosty, zlikwidować opołczenie. Wygonić do Rosji ile się da niezadowolonych. Resztę pogonić do roboty (odbudowy).
          Pełna kleska działań Putina.
          • igor_uk Nie bede ciebie nazywac mareczkiem drugiwojowym:-) 30.06.14, 23:41
            A bede nazywac katarynka,bo w kolko to samo piszesz od paru miesiecy pod roznymi nickami.
      • lech.junosza Re: Niby Prezydent niby Panstwa ma zagwozdke 30.06.14, 21:53
        "Ukraina to wspólny twór S.Chruszczowa (1954) i Afroamerykanina (2014). Państwo bez tradycji, kultury i jakichkolwiek osiągnięć w czymkolwiek. Zamieszanie podgrzewane przez zgrywusów z NATO to jeden z czynników nacisku na Polskę aby kupowała amerykański szmelc."
      • igor_uk W czym widzisz problem,mareczek drugiwojowy? 30.06.14, 21:54
        Przeczytaj jeszcze raz tekst,tylko nie moj ,a swoj i moze zrozumiesz,ze belkoczesz.
        • drugiwojwa Re: W czym widzisz problem,mareczek drugiwojowy? 01.07.14, 06:18
          Problem jest w tym, że ty kłamiesz w swoich wypocinach, a ja piszę prawdę.
          I tobie to się nie podoba. Z góry narzucasz kto jest głupi a kto mądry. I fałszujesz rzeczywistość. To są stare propagandowe ograne chwyty. Niby to jesteś prorosyjski w swoich tekstach, a naprawdę antyrosyjski. Bo takie dostałeś zadanie. To twoja sprawa.
          Oczywiście nie zapomniałeś oskarżyć mnie o to samo. A wyobraź sobie ja wcale nie jestem ani prorosyjski ani anty. I piszę prawdę bo to lubię a ty piszesz bo tak musisz.
          Spójrz na dól to zobaczysz jak słoma ci z butów wychodzi. To nie obelga to przenośnia. Igorku antymareczkowy.
    • igor_uk Podsumowanie efektow ekonomocznych majdaunow:-) 30.06.14, 22:06
      Укрaинa пoдcчитывaет yбытки
    • igor_uk I ,niestety,mialem racje. 30.06.14, 22:21
      Patroszenko zdecydowal sie na wprowadzenie stanu wojennego w Donbasie i zakonczyc zawieszenia broni .
      Podaje ta wiadomosc,jako pierwszy.
      • drugiwojwa Re: I ,niestety,mialem racje. 30.06.14, 22:42
        A putinowska Tv Rossija 24 jeszcze milczy.
        • igor_uk Re: I ,niestety,mialem racje. 30.06.14, 22:49
          Bo ja jeszcze nikogo,oprocz was, o tym nie powiadomil.Przeciez napisalem,ze podaje to,jako pierwszy :-)
        • unia.wojujacych.bezboznikow Re: I ,niestety,mialem racje. 30.06.14, 23:14
          Putin przebywa w dostojnym towarzystwie starszych i mądrzejszych których musi się słuchać i którym musi usługiwać, bo jeśli bedzie się wymądrzał i nie będzie posłuszny to dostanie paskiem po tyłku.
          wolna-polska.pl/wiadomosci/putin-pionkiem-sanhedrynu-apokalipsa-rozpoczela-sie-2014-06
          Igor to może sobie tutaj popatrzeć i nauczyć się, aby nie zapraszać na to swoje forum drogiej Rosiji.
      • eva15 Re: I ,niestety,mialem racje. 30.06.14, 22:49
        Nigdzie nie ma jeszcze potwierdzenia, ale pewno wiesz, co piszesz.

Więc jednak Patroszenko ma zaufanie do wojska?
        • igor_uk Ewa,on nie ma zaufanie do nikogo. 30.06.14, 22:54
          Przeciez napisalem,ze Poroszenko nie ma innego wyjscia.Kolomojski prze do wojny,bo on ma chrapke na aktywa Firtasza i Achmetowa.Kolomojski ma realna sile,minimum trzy bataliona,ktore nie radza sobie z opolczeencami,alee bez zadnych problmow moga zmieniec wladze w Kijowie.
          A sama wiesz,ze bez zgody USA ,Kolomojski tak by nie panoszyl sie.
          • eva15 Re: Ewa,on nie ma zaufanie do nikogo. 30.06.14, 22:58
            Dobrze, że się wreszcie ze mną zgadzasz, że Kołomoj ma pełne poparcie międzynarodówki finansów, to on jest prawdziwym władcą Ukrainy.
            • igor_uk Re: Ewa,on nie ma zaufanie do nikogo. 30.06.14, 23:04
              Ewa,to chyba nieporozumienie.ja zawsze zgadzalem sie z Toba,ze Poroszenko ma za soba Stany,jedynie co zauwazylem w swoim czasie,ze o ile jego osobiste interesy beda sprzeczne z interesama Stanow,to Kalomojski postapi zgodnie z wlasnymi interesami.W tym przypadku interesy Stanow i jego pokrywaja sie.
              • eva15 Re: Ewa,on nie ma zaufanie do nikogo. 30.06.14, 23:11
                Może się mylę, ale wydaje mi się, że twierdziłeś, że on nie ma żydowskiego poparcia.
                • igor_uk Nie mylisz sie,Ewa. 30.06.14, 23:19
                  On rzecziwiscie nie ma poparcia w Izraelu wsrod postradzieckich Zydow.Ale przeciez to nie o nich mowa.
                  • eva15 Re: Nie mylisz sie,Ewa. 30.06.14, 23:24
                    Ważne, że ma poparcie wśród tych, od których wiele zależy. Reszta jest bez znaczenia.
                    • igor_uk Re: Nie mylisz sie,Ewa. 30.06.14, 23:27
                      Przeciez o tym i napisalem wyzej.
          • eva15 Re: Ewa,on nie ma zaufanie do nikogo. 30.06.14, 23:13
            Igor, to niejst wytłumaczenie. W końcu Achmetow jest podobno bogatszy niż Kołomoj.. Czemu Achmetow nie tworzy własnej armii?
            • igor_uk Re: Ewa,on nie ma zaufanie do nikogo. 30.06.14, 23:26

eva15 napisała:

> Igor, to niejst wytłumaczenie. W końcu Achmetow jest podobno bogatszy niż Kołomoj.. Czemu Achmetow nie tworzy własnej armii?<

Ewa,nie wiem co chcesz mnie udowodnic.
              • eva15 Re: Ewa,on nie ma zaufanie do nikogo. 30.06.14, 23:53
                Mam na myśli to, żer inni oligarchowie, mimo że podobno bogatsi, są słabsi/niezdecydowani, bo nie mają szerokich zagranicznych pleców .
                • igor_uk Re: Ewa,on nie ma zaufanie do nikogo. 01.07.14, 00:05
                  A czy ja temu zaprzeczam? ja tylko twierdze,ze Kolomojski moze w kazdej chwile te plecy olac,o ile stwierdzi,ze jemu tak oplaca sie. On nie jest na ich sznurku,ale zeby to zrozumie,trzeba wrocic na 15-20 lat wstecz,kiedy tworzyli sie fortuny obecnych ukrainskich oligarchow .Kazda z tych fortun byla budowana na krwi,za kazdym oligarchom ciagnie sie dlugi krwawy slad .Oni,tak naprawde,byli zwyklymi bandytami,ktore walczyli nie tylko o kase,ale i o przezycie.Przezyli najbardziej twardzi i bezwzgledni .Kolomojski nie jest takim samym miliarderom,jak amerykanski miliarder.On nadal gotow walczyc o swoje.
                  • eva15 Re: Ewa,on nie ma zaufanie do nikogo. 01.07.14, 01:04
                    On jest dokładnie takim samy miliarderem jak ten amerykański miliarder.
          • lech.junosza Re: Ewa,on nie ma zaufanie do nikogo. 02.07.14, 08:05
            igor_uk napisał:

> Przeciez napisalem,ze Poroszenko nie ma innego wyjscia.Kolomojski prze do woj
            > ny,bo on ma chrapke na aktywa Firtasza i Achmetowa.Kolomojski ma realna sile,mi
            > nimum trzy bataliona,ktore nie radza sobie z opolczeencami,alee bez zadnych pro
            > blmow moga zmieniec wladze w Kijowie.
            > A sama wiesz,ze bez zgody USA ,Kolomojski tak by nie panoszyl sie.
            To fakt.
        • eva15 Re: I ,niestety,mialem racje. 30.06.14, 22:55
          Niemcy twierdzą właśnie w dzienniku, że Patroszenko naradza się ze swoją juntą nad przedłużeniem zawieszenia broni.
          • igor_uk Re: I ,niestety,mialem racje. 30.06.14, 22:59
            Wiem o tym,Ewa.
            • eva15 A propos bandyckich prywatnych armii 30.06.14, 23:10
              To takie ostrzeżenie dla Rosji, która też chce (jak USA) tworzyć prywatne armie, a na pewno to ostrzeżenie jak najbardziej na czasie dla Ukrainy:

Pracownikowi US- Ministerstwa (Departamentu) Spraw Zagranicznych, który miał za zadanie przeprowadzić śledztwo w sprawie przestępstw psów wojny z Blackwater w Iraku, Blackwater zagroziła ... śmiercią.

www.faz.net/aktuell/politik/ausland/ermittler-mit-dem-tod-bedroht-schwere-vorwuerfe-gegen-blackwater-soeldner-im-irak-13018663.html

To są uroki posługiwania się przez władze państwa płatnymi bandytami, działającymi poza prawem. I dokładnie to dzieje się teraz na Ukrainie.

• igor_uk Re: A propos bandyckich prywatnych armii 30.06.14, 23:17
                Oni musza byc pod scislym panstwowym kontrolem i najlepiej,zeby oni byli pseudo prywatne.Sadze,ze w Rosji nikt nie pozwoli na formowanie jednostek wojskowych,ktore moga wymknac sie z pod kontroli.
                • eva15 Re: A propos bandyckich prywatnych armii 30.06.14, 23:22
                  Obawiam się, że i Amis tak myśleli.. Przecież żaden rząd nie stworzy celowo bandy, która ma jego zaatakować.
                  • igor_uk Re: A propos bandyckich prywatnych armii 30.06.14, 23:29
                    Ewa,nie zwrocila uwage,lub nie przydala znacznu temu co napisalem :podobna armia ma byc pseudo prywatna.
                    • eva15 Re: A propos bandyckich prywatnych armii 30.06.14, 23:54
                      OK, ale to Ty mnie ne rozumiesz. Ja podejrzewam, że i ta amerykańskia miała być pseudoprywatna, czyli w gruncie rzeczy miała służyć władzy...
                      • igor_uk Re: A propos bandyckich prywatnych armii 01.07.14, 00:06
                        Ewa,w Stanach i CIA jest pseudo panstwowe :-)
                        • eva15 Re: A propos bandyckich prywatnych armii 01.07.14, 00:10
                          No właśnie, dokładnie o to chodzi, że demony, które władza produkuje, są tym, co ją potem kontroluje.

Inna rzecz, że CIA to patrioci nie gorsi niż KGB, która uratowała Rosję....
                          • igor_uk Re: A propos bandyckich prywatnych armii 01.07.14, 00:15
                            Ewa,czy Ty nie zapomniala postawic smajlika przy stwierdzeniu,ze CIA sa patriotami?
                            • eva15 Re: A propos bandyckich prywatnych armii 01.07.14, 00:35
                              No może masz rację. Oni są pewnie już tylko patriotami pieniądza i władzy...

P.S. Niemcy wydusili 2:1
            • brat_ramzesa Prosiak to jednak glupek 30.06.14, 23:49
              Prosiak podpisal na siebie wyrok smierci, spodziewalem sie ze wprowadzi stan wojenny a to oznacza ze na armie nie moze liczyc, glupi bo ulega nacjonalistom ktorych sily nie sa wielkie, zgroza, mysle ze te wszystkie sily ugrzezna w DOnbasie.Ten jego krok oznacza ze Lwow powinien juz przestac czuc sie bezpecznie.
              ps
              wydaje mi sie ze przeceniacie Kolomoja, nie widze poparcia najwazniejszych decydentow za oceanem dla tego jegomoscia, bardziej wyglada to na wymykajacy sie spod kontroli bardak, bardak dla zachodu , nie dla ROsji
              • eva15 Re: Prosiak to jednak glupek 30.06.14, 23:57
                Ja sądzę, że pojawia się chyba dysonans między celami USA i E. Zachodniej. E. Zach. chce uspokojenia sytuacji, USA prą z Kołomojem na konfrontację.
                • brat_ramzesa Re: Prosiak to jednak glupek 01.07.14, 00:08
                  No to jak USA postawilo na konfrontacje poprzez Kolomoja to sie dawno glowy z doopa im pozamienialy, USA chca rozhustac jedyna wladze ktora jako tako jest uznawana zalegalna??
                  ZA Kolomojem stoja raczej jakies waskie grupy
                  • eva15 Re: Prosiak to jednak glupek 01.07.14, 00:16
                    Za Kołomojem stoją potężne międzynarodowe grupy interesów.
                    • brat_ramzesa Re: Prosiak to jednak glupek 01.07.14, 00:20
                      Jakie?Serio pytam
                      • eva15 Re: Prosiak to jednak glupek 01.07.14, 00:37
                        Jak pisał B. Brecht w "Operze za 3 gorsze" , tych ważnych się nie widzi...
                        • brat_ramzesa Re: Prosiak to jednak glupek 01.07.14, 00:41
                          nie sadze by Kolomoj tak wysoko stal a tym bardziej "elity elit" nie stawialyby na takiego konia
                          kolomoj traci majatek w tak beznadziejnie glupi sposob, ze chyba naprawde obiecano u zlote gory ;0
                        • brat_ramzesa Re: Prosiak to jednak glupek 01.07.14, 00:46
                          POroszenko jest bez sil, ten stan wojenny bedzie wygladal jak to cale zawieszenie broni, zrobil uklon w strone nazioli...co dalej zrobi ?;)
                          • igor_uk Re: Prosiak to jednak glupek 01.07.14, 01:25
                            Nie dla tego jest glupkiem,ze podjal zla decyzje,poniewaz to wymuszona na nim decyzja.Glupkiem on okazal sie w tym momencie,kiedy ubzdural sobie,ze bedzie Prezydentem i podejmowac wlasne decyzje,do tego nie potrafil przywidziec,co jego czeka.On wykonuje zadanie kamikaze.
                • igor_uk Zgadzam sie z Ewa. 01.07.14, 00:09
                  ja rowniez dawno zauwazylem,ze Europa i Stany sa podzieleni odnosnie tego,co ma byc na Ukrainie.
                  Europa jest gotowa przyjac kazde rozwwiazanie,byle doprowadzilo do zaprzestania dzialan bojowych,Stany jeszcze nie porzuclil swoich planow wciagnac Rosje w wojne z Ukraina.
                  • eva15 Re: Zgadzam sie z Ewa. 01.07.14, 01:05
                    Tak, albo doprowadzić Ukrainę do stanu Somalii, co się i tak na Rosji mocno odbije.
                  • drugiwojwa igor bajki opowiada 01.07.14, 07:52
                    igor_uk napisał:

> ja rowniez dawno zauwazylem,ze Europa i Stany sa podzieleni odnosnie tego,co m
                    > a byc na Ukrainie.
                    > Europa jest gotowa przyjac kazde rozwwiazanie,byle doprowadzilo do zaprzestania
                    > dzialan bojowych,Stany jeszcze nie porzuclil swoich planow wciagnac Rosje w wo
                    > jne z Ukraina.
                    ........................
                    Jeszcze wczoraj w tym temacie napisałeś :
                    Bo Poroszenko nie ma z czego cieszyc sie. Facet juz zrozumial to,w jakie goowno wdepnal .On doskonale zdaje sobie sprawe z tego,ze wojne wygrac sie nie da ,ze kraj stoi na skraju przepasci gospodarczej,on wie,ze Europa nie pomoze,a Stany,oprocz moralnego wsparcia,nic wiecej nie oferuja
                    ................................
                    To się zdecyduj albo wciąganie Rosji do wojny" , albo " tylko moralne wsparcie" igorku.

A może wciąganie do wojny moralnej :)))) ???

• igor_uk katarynka,masz duze problemy,... 01.07.14, 08:18
                      ze zrozumieniem tekstow,a jeszcze wiekszy problem z wyslowianiem sie.Jak napiszesz troche dluzszy tekst,to odrazu belkoczesz,jak nawet skladasz go z cytat .
                      Stany zachecaja majdaunow,zeby ci walczyli,ale nie okazywaja im zadnej pomocy wojskowej,a tylko moralno wspieraja.Tych slow nie potrafi zrozumiec tylko gupek.
                      • drugiwojwa bajek igora cd 01.07.14, 08:58
                        igor_uk napisał:

> Stany zachecaja majdaunow,zeby ci walczyli,ale nie okazywaja im zadnej pomocy
                        > wojskowej,a tylko moralno wspieraja.
                        ......................
                        To napisz "mądry inaczej" : dlaczego Putin "moralnie nie wspiera" opołczeńców, tak aby się obronili ?
                        • igor_uk katarynka. 01.07.14, 09:06
                          Co ma do tego Putin?
                          Nie potrafisz w sposob logiczny dyskutowac,musisz skakac z tematu na temat?
                          Jak chesz pogadac o tym,co robi Rosja,jestem gotow.
                          • drugiwojwa dlatego 01.07.14, 09:19
                            igor_uk napisał:
                            > Co ma do tego Putin?
                            > Nie potrafisz w sposob logiczny dyskutowac,musisz skakac z tematu na temat?
                            > Jak chesz pogadac o tym,co robi Rosja,jestem gotow.
                            .......................
                            Dlatego bo tylko Putin decyduje co Rosji robi.. Reszta to tło.
                            • igor_uk Ha,ha. 01.07.14, 09:39
                              Co jest tematem watku,katarynka?
        • igor_uk Ewa,musze Tobie cos zdradzic:-) 30.06.14, 23:46
          Moim zrodlem informacji jest Laszko:
          www.facebook.com/O.Liashko/posts/665916746810259
          Відбyлocя зacідaння РНБО. Зa мoєю інфoрмaцією, рішення прийняті. АТО віднoвленa. Війcькoвий cтaн нa Дoнбacі введенo. Тепер від cлів дo ділa. Гнaти терoриcтів зa 101 кілoметр Мoжaйcькoгo шocе. Гoлoвне, не зyпинятиcя і не імітyвaти бoрoтьбy.

Бoже, дoпoмoжи Укрaїні! Слaвa Укрaїні! Смерть oкyпaнтaм!
          • eva15 Re: Ewa,musze Tobie cos zdradzic:-) 01.07.14, 00:03
            OK, ale potrzebne jest oficjalne potwierdzenie, a jego chyba wciąż brakuje.
            Dokładnie to nie wiem, bo oglądam, jak Niemcy się męczą w meczu z Algerią, wreszcie w przedłużeniu wbili gola.
            • igor_uk Re: Ewa,musze Tobie cos zdradzic:-) 01.07.14, 00:11
              Ewa,nie wykluczylbym i tego,ze ten pedalek nabija sobie cene przed swoimi chlopakami .I swoi mokre sny wydaje za rzeczywistosc :-)
              • eva15 Re: Ewa,musze Tobie cos zdradzic:-) 01.07.14, 00:15
                No właśnie, poczekajmy na oficjalne potwierdzenie.
                • igor_uk A jednak. 01.07.14, 00:17
                  Пoрoшенкo ocтaнoвил перемирие нa югo-вocтoке Укрaины
                  • brat_ramzesa Re: A jednak. 01.07.14, 00:24
                    Nie wiem , moze bede cyniczny ale wyglada mi to na jakis film hollywod, strasznie duzo nielogicznych posuniec :/
                    • brat_ramzesa Dopowiem jedno 01.07.14, 00:30
                      Wszyscy normalni Ukraincy w calej Ukrainie z trowga spoglodaja na to co sie dzieje, nie ma juz mowy o zadnym poparciu
                    • igor_uk Brat... 01.07.14, 00:32
                      Jak uwazniej przeczytasz moj post,otwierajacy watek,to bedzie wszystko jasno. Na Ukraini nie ma jedynego osrodka wladzy,ktory decyduje o wszystkim.Chociaz najbardziej wplywowym osrodkie jest US Ambasada,decyzje ktorej zazwyczaj sa wykonywane bez dyskusje.
                      • brat_ramzesa Re: Brat... 01.07.14, 00:38
                        Ponoc, ZAchod to monolit!haha
                        A USA zachowuje sie coraz barziej irracjonalnie
                        • igor_uk Re: Brat... 01.07.14, 01:20
                          Zachod nie umie improwizowac,dziala wedlug planow i za kazdym razem,jak spotyka sie z czyms, niespodziewanym,nie radzi sobie.Zauwazylem to samo w zachowaniu Anglikow prace,w sytuacjach niespodziewanych -oni gubia sie i jedynie do czego sa zdolni -wszystko wylaczyc:-)
                          • eva15 Re: Brat... 01.07.14, 01:24
                            Tak, coś w tym jest. W każdym razie Niemcy zgłupieli na taki rozwój sytuacji. Ciekawe, jak się do jutra pozbierają i co nakłamią...
                  • eva15 Niemcy osłupieli, zatkało ich 01.07.14, 00:49
                    Spiegel potwierdza, że Poroszenko przerwał zawieszenie broni. E. Zachodnia, Niemcy szczególnie, stoi w idiotycznej sytuacji, bo E. Zach. właśnie chciała znów straszyć Rosję sankcjami, jeśli Moskwa nie zadba o deeskalację konfliktu, Tymczasem Poroszenko zadbał o eskalację. Spiegel zgłupiał od nadmiaru wrażeń:

www.spiegel.de/politik/ausland/ukraine-poroschenko-beendet-waffenruhe-in-der-ostukraine-a-978431.html

• arkaf Jakas ty glupia, rece opadaja 01.07.14, 00:54
                      jest roznica w znaczeniu slowa "przerwal", a "nie przedluzyl"
                      Zawieszenie broni, ktore mialo trwac do piatku wieczora zostalo przedluzone do poniedzialku wieczora, 30 czerwca; czyli uplynelo i sie skonczylo
                      Nikt niczego nie przerwal, ani nie zerwal
                    • eva15 Re: Niemcy osłupieli, zatkało ich 01.07.14, 00:58
                      Ziel einer verlängerten Waffenruhe war offenbar, Zeit für eine grundsätzliche Vereinbarung zu gewinnen. Laut Elysée-Palast hatten Russland und die Ukraine eine Vereinbarung über einen Waffenstillstand und über eine wirksame Grenzkontrolle noch am Montag angestrebt. Diplomatisch ist die Entscheidung Poroschenkos ein herber Rückschlag: Die Staats- und Regierungschefs der EU hatten Russland zuletzt eine Frist bis Montag zur Deeskalation der Lage in der Ostukraine gesetzt.

Cel zawieszenia broni był oczywisty, pozyskanie czasu dla fundamentalnych porozumień. Jak podawał Pałac Elysee, Rosja i Ukraina starały się o porozumienie w sprawie zawieszenia broni i skutecznych kontroli granicznych.
                      Patrząc od strony dyplomacji decyzja Poroszenki jest ostrym ciosem: rządzący w EU wyznaczyli Rosji do poniedziałku termin deeskalacji sytuacji na wschodniej Ukrainie.

Tyle Spiegel... Tja, jak się jewrokomisarze nie obrócą, Putin i tak daje im daje w d.pę.
                    • igor_uk Re: Niemcy osłupieli, zatkało ich 01.07.14, 01:22
                      To tylko kolejne podtwierdzenie tego,co napisalem w tytule watku -niby prezyden niby panstwa .Ukraincy za 23 lata niepodleglosci nie potrafili zrobic nic,zeby zachowac panstwo,ktore dostali w prezencie.
                      • eva15 Re: Niemcy osłupieli, zatkało ich 01.07.14, 01:27
                        Niemcy (elity polityczne( są głupi, ale przynajmniej wygrali w piłkę z Algerią. Z duuużym trudem.

Idę spać mając nadzieję, że opołczeńcy byli z góry przygotowani na zerwanie pokoju przez Poroszenkę. Putin był przygotowany i dlatego pracował przez ostatnie kilka dni jako gołąbek pokoju i pojednania:-)
    • kzet69 Re: Niby Prezydent niby Panstwa ma zagwozdke 01.07.14, 00:42
      Nudnyś igorku w swoim matrixie niczym ruska sborna w kopanej...
      • kzet69 Re: Niby Prezydent niby Panstwa ma zagwozdke 01.07.14, 00:45
        a tak a propos to igor , skarpetka i faraonowy brat oszukują Putina, natrzaskali prawie 70 postów sami ze sobą gadając o niczym, a Putin buli...
        • igor_uk zuzia69. 01.07.14, 01:16
          Ty juz dawno powinna spac, a nie krecic sie wokol doroslych.
          • adamusb Re: zuzia69. 01.07.14, 09:46
            igorku, dziecino, piętnastoletni chłopcy, też mówią rodzicom, że są dorośli.
    • pijatyka Re: Niby Prezydent niby Panstwa 01.07.14, 00:50
      Kacapskie pierdy. Kosz.
      • igor_uk Zyd i do tego pijak. 01.07.14, 01:15
        To wybuchowa mieszanka.Trudno wyobrazic sobie to,jaki smrod wokol tego czegos stoi.
        • elka-sulzer Re: No to sie narobilo! 01.07.14, 03:59
          Rzydomafia znad Potomaku robi wszystko by z Ukrainy zrobic ... Somalie, uzywajac do tego lokalnych nazioli.
          • 5magna Re: No to sie narobilo! 01.07.14, 04:21
            www.globalresearch.ca/moment-of-truth-fascism-as-it-is-in-ukraine/5389034
            • marko125 Noworosja odchodzi w zapomnienie 01.07.14, 08:10
              Coż koniec coraz bliższy. Jak widać nic już nie powstrzyma Junty.
              • igor_uk Noworosji juz nie ma,katarynka. 01.07.14, 08:23
                Jest Zwiazek Ludowych Republik.
          • igor_uk Elka,problem jest w tym... 01.07.14, 08:22
            Ze Prezydent Somali powiedzial ostatnio,ze zrobi wszystko,zeby Somali nie stala Ukraina.I to nie jaja.
            Президент Сoмaли: «Я не пoзвoлю, чтoбы Сoмaли преврaтилocь в Укрaинy».
        • pijatyka Re: Zyd i do tego pijak. 01.07.14, 11:45
          forum.gazeta.pl/forum/w,50,149362900,149380025,Re_do_Kropki.html
    • drugiwojwa igor antymareczkowy 01.07.14, 09:07
      Uderz w stół, a nożyce same się odezwą. Widocznie napisałem prawdę skoro tak cie to zdenerwowało. Amen.
      • igor_uk katarynka. 01.07.14, 09:19
        uzywasz slow ,terminow i przyslowie,znaczenie ktorych nie rozumiesz. My caly cas gadamy miedzy soba i w tym przypadku wspominac przyslowie o nozycach jest oznaka twojej glupoty.jakby ty rozmowial o mnie z kims innym,a ja wtracilem sie,to to przyslowie byloby na miejscu.Ale jest inaczej.
        Oprocz tego ty mnie nie denerwujesz,a tylko bawisz,chociaz musze przyznac,ze powoli zaczynam nudzic sie w twoim towarzystwie :-)
        I jakby mnie nie zalezalo na tym,zeby moi watki byli na gorze listy,to mozesz byc pewien tego,ze nie odpisywalem tobie.
        • drugiwojwa igor antymareczkowy 01.07.14, 09:33
          Głupi, głupszy, najgłupszy - przynamniej nauczysz sie odmieniać. Przysłowia mają znaczenia tego ci nie będę wyjasniał.
    • marko125 Żeby było śmieszniej 01.07.14, 09:28
      Putinek zgodził się aby OBWE i ukraińcy kontrolowało granicę po rosyjskie stronie tam gdzie separatyści kontrolują przejscia graniczne. Buhahahahahahahah wielki mąż stanu :) mistrz geopolityki
      • igor_uk katarynka,zeby bylo smieszniej..... 01.07.14, 09:37
        To ty znow wykazales sie glupotom . To Rosja zaproponowala wspolna kontrole granicy,a nie zgodzila sie,ale pod warunkiem,ze junta calkowicie wstrzymuje ogien i wycofuje swoi sily ze Zwiazku Ludowych Republik.
        Kiedy przestaniesz robic z siebie idiota?
        • eva15 Re: katarynka,zeby bylo smieszniej..... 01.07.14, 09:47
          On nigdy nie przestanie, przestan Ty zwracac na niego uwage.
          Napisz lepiej, czy atak junty juz sie rozpoczal i czy Toim zdaniem opolczency sa przygotowani na taka sytuacje.
          • eva15 Re: katarynka,zeby bylo smieszniej..... 01.07.14, 09:51
            z tego co pisze Kacap z Moskwy samoloty junty jednak lataja, jeden wysadzil desant pod lotniskiem w Doniecku, inny zostal zestrzelony.
            • igor_uk Co dzieje sie na froncie obecnie. 01.07.14, 10:05
              Samoloty lataja,ale bardzo wysoko.Przy probie ataku rakietowego,jeden samolot zostal zestrzelony.
              Z samolotow zadnego desantu nie bylo zrzucono,ale helikopterom dostarczyli ca 14 nazigwardystow do jednego blokposta,zeby go wzmocnic.
              To,akurat nie jest istotna nowosc.Istotna jest inna.
              W kierunku Doniecka junta rozpoczela atak z uzyciem czolgow,pelnym zaskoczeniem dla nich okazalo sie,ze w tym regionie opolczency maja czolgi,ktore odparli atak junty.To pokazuje,ze junta nie ma wywiadu wojskowego i dla tego poprowadzila swoj atak w leb.
              Pod Slowianskiem,w trakcie ostrzalu pozycje junty na wzgorze Karaczun,zostala powalona wieza telewizyjna,mierzaca ponad 200 metrow.cala ta gruda setek ton metalu zwalila sie na glowy nazigwardystow .Sadzac po temu,jaka panike bylo slychac w eterze,straty wsrod nazigwardystow moga byc dosc powazne.
              Generalnie,Ewa,sytuacja nie jest dokladnie znana,poniewaz nie ma czegos takiego,jak jedyny front.Junta nie ma sil na frontalny atak,dla tego atakuje pojedyncze cele opolczencow,a bioracc pod uwage,ze zaden ruch kolumn ikrainskich nie jest dla opolczencow nie znanym,to oni zawsze wiedza,gdzie junta zaatakuje.
              Junta ma duza przewage w artylerii,przede wszystkim dalekosieznej.To jest powazny problem. O tym malo wspomina sie,bo nie jest medialne.
              • marko125 Re: Co dzieje sie na froncie obecnie. 01.07.14, 11:02
                Nie było żądnego zestrzelenia. Tylko w snach Igorka.

Generalnie Junta ma miażdzącą przewagę. To już koniec. Puszylin podobno zostałaresztowany w FR buhahaha Putinek przyjaciel Noworosji.
    • herr7 piszesz o Putinie? 01.07.14, 12:00
      To Putin ma zagwozdkę, gdyż po utracie Ukrainy dla Rosjan staje się drugim Dymitrem Samozwańcem. Desperacko stara się zachować stołek, który usuwa mu się spod siedzenia. Putina obecnie nikt nie szanuje i nikt się z nim nie liczy. To postrzelona kaczka. Nawet Łukaszenka i Nazarbajew nie zgodzili się na ograniczenia dla ukraińskich towarów po podpisaniu przez Ukrainę porozumienia z EC. Pisanie, że Poroszenko jest niby prezydentem jest po prostu śmieszne. Mając tak ograniczone zasoby Poroszenko radzi sobie dużo lepiej aniżeli Putin, który dopiero co zarobił potężnego kopniaka w tyłek i ucieka teraz z podwiniętym ogonem. Jak jakiś kundel. To Putin jest niby-prezydentem. Poroszenko przechytrzył Putina jak cienkiego bolka. Podobnie, Łukaszenka.
      • marko125 herr 01.07.14, 12:04
        Zobaczymy co Igorek powie jak już Noworosja całkowicie padnie :) Robimy zakłady ? :)
    • 1igor-uk Zauwazylem jedna rzecz. 01.07.14, 15:56

Jak tylko junta kijowska zaczyna dostawac mocno w doope,odrazu aktywuja sie rozne mareczki,drugiwojowe ,arkafu ,analne i inne trolle forumowe.
      • brat_ramzesa Re: Zauwazylem jedna rzecz. 02.07.14, 08:45
        Bo chcieliby widzec przegrana Rosje, to typowe dla polskiej mentalnosci "jesli ja nie mam krowy to niech sasiadowi zdechnie"
        • igor_uk Re: Zauwazylem jedna rzecz. 02.07.14, 10:29
          To nie tylko typowo dla Polakow.Jeszcze bardziej to da sie zauwazyc u zachodnich Ukraincow.
        • lech.junosza Re: Zauwazylem jedna rzecz. 02.07.14, 11:16
          brat_ramzesa napisał:

> Bo chcieliby widzec przegrana Rosje, to typowe dla polskiej mentalnosci "jesli
          > ja nie mam krowy to niech sasiadowi zdechnie"
          Po nie Polacy lecz tzw. ukraińska mniejszość w Polsce.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka