Dodaj do ulubionych

Golden Age Ameryki

28.06.26, 22:44
...za 47 prezydenta D. Trumpa.
Wiele osob zarzuca Trumpowi, ze nic jeszcze nie zrobil pozytecznego dla Ameryki, a minal juz rok.
To jest bardzo dziwne, ze nie wiedza, nie pomysla, ale potrafia zarzucic.
Wiadomo, ze ich "experci' wola milczec w temacie.
Podsylam wiec cala liste dokonan (365) ktore tylko wzmocnia panstwo i spoleczenstwo.
Zycze milej lektury.

www.whitehouse.gov/releases/2026/01/365-wins-in-365-days-president-trumps-return-marks-new-era-of-success-prosperity/
Obserwuj wątek
    • igor_2025 Osiagniecia sa, trudno z tym nie zgodzic sie 28.06.26, 23:18
      senioryta13 napisał:

> Podsylam wiec cala liste dokonan (365) ktore tylko wzmocnia panstwo i spoleczen
      > stwo.

SECURING AMERICA’S BORDERS AND PUTTING AMERICANS FIRST

Dokoinan moglo byc duzo wiecej, gdyby Bialy Dom wymienil kazdego migranta, ktory opuscil Stany, z osobna., Wtedy te dokonania mozna byloby liczyc na miliony.

MAKING OUR COMMUNITIES SAFE AGAIN

Walka z narkotykami przypomina walke z wiatrakami, ale jesli chociazby troche z tego, czym chwali sie Trump, okazaloby sie prawda, to zasluguje na pomnik.

CHAMPIONING AMERICAN WORKERS AND AMERICAN INDUSTRY

A ten rozdzial calkowicie potwierdza to, o czym pisalem w innym watku, w ktorym stwierdzilem, ze co republikanie, co demokraci, stosuja ta sama retoryke w obroni klasy robotniczje
      .
      IGNITING AMERICAN INNOVATION AND TECHNOLOGY

O marnowniu kasy na sztuczna inteligencje, chyba juz tylko sam Trump nie wypowiedzial sie. 2.7 tryliona baksow, to naprawde ktos mocno oblowil sie. Cos slyszalem, ze Musk stal pierwszym w historii trylionerem.

REASSERTING AMERICAN LEADERSHIP ON THE WORLD STAGE

O tym lepiej Bialy Dom nie wspominalby. Przeciez jeszcze atrament nie zostal dobrze wyschniety na akcie kapitulacji USA w wojnie z Iranem. :-)

FORGING A STRONGER, MODERNIZED MILITARY FORCE

Gdzie i kiedy?

MAKING GOVERNMENT WORK FOR THE PEOPLE

Szlachetny cel, tylko gdzie wziac takich urzednikow. Chyba z ksiezyca, wyprawe na ktory wczesniej byla wsponiana.

MAKING AMERICA HEALTHY AGAIN

Moze nareszcie przestana Amerykanie tyle zrec fast foodow?

UNLEASHING AMERICAN ENERGY DOMINANCE — AND COMMON SENSE

Z ta dominacja zdrowego rozsadku trafiono w samo sedno. To rzeczywiscie Ameryce przydalo sie.

> Zycze milej lektury.

Gdyby jeszcze dodala ze nie tylko milej, a i wesolej, to byloby o wiele lepiej. Tym nie mnie ja osobiscie jestem Tobie bardzo wdzieczny za ten watek.

• senioryta13 Re: Osiagniecia sa, 29.06.26, 01:11
        igor_2025 napisał:

> senioryta13 napisał:
        > > Zycze milej lektury.
        >
        > Gdyby jeszcze dodala ze nie tylko milej, a i wesolej, to byloby o wiele lepiej.
        > Tym nie mnie ja osobiscie jestem Tobie bardzo wdzieczny za ten watek

A dziekuje.
        Co cie tak rozbawilo?
        Zdradziles sie sam, nic nie wiesz o Ameryce.
        • igor_2025 Re: Osiagniecia sa, 29.06.26, 09:14
          senioryta13 napisał:

> A dziekuje.

Przyjemnosc byla po mojej stronie.

> Co cie tak rozbawilo?

Tekst,ktory okazal sie na stronie Bialego Domu przypomina propagande sukcesu, tak popularna w PRL za czasow Gierka. Ktora byla zmasowana manipulacja medialna, która kreowala Polske na dynamicznie rozwijajaca sie potege gospodarcza i spoleczna. Gierek staral sie przekonac spoleczenstwo o rosnacym dobrobycie, ukrywajac narastajacy kryzys.

> Zdradziles sie sam, nic nie wiesz o Ameryce.

Tak naprawde to Twoje stwierdzenie jest bardzo glupie. Ja nigdy nie udawalem z siebie eksperta od spraw amerykanskich. Nigdy nie ukrywalem tego, ze nie bylem w Stanach i nie zamierzam tam byc. Wszystko co wiem o Stanach, znajduje w oficjalnych zrodlach, ktore sa dostepne w necie. Tak samo, jak i zalaczone przez Ciebie oswiadczenie Bialego Domu. Ktore ja przeczytalem dokladnie i z duzym zainteresowaniem. Ja przeczytalem calosc, a czy Ty przeczytala, bardzo watpie. Bo gdybys przeczytala, to na pewno zamiescilabys przynajmniej kilka uwag.
          Czy zauwzyla to, ze wspolpracownicy Trumpa zaliczyli do jego dokonan punkt o tym, ze w trzecim kwartale godpodarka USA rosla w tempie 4.3%? I to prawda, rzeczywiscie tak stalo sie. Ale nic nie wspomniano o tym, dlaczego tak stalo sie, i dlaczego juz w czwartym kwartale tegoz roku, gospodarka amerykanska przestala rosnac.
          A tu inny przyklad "sukcesu" - dzieki nowym clam USA zarobili setki miliardow dolarow (400). I nic o tym,ze budzet USA zarobil, ale Amerykanie stracili, poniewaz nowe cla importerzy wrzucili do ceny koncowej. A i to jeszcze nie najgorsze. Gorszym jest to, ze zgodnie z decyzja sadu, Trump musial te zaplacone cla zwrocic. Wiec gdzie dokonanie, gdzie sukces?
          I takich "dokonan" tam mnostwo.
          I tym nie mniej ja doceniam proby Trupa naprawic Ameryke. Tylko to trzeba robic skrupulatnie kazdego dnia i nie ogloszac sukcesow, ktorych nie ma. Bo ludzi nie gesi, i swoj rozum maja. Poniewaz jesli ja, ktory o Ameryce zna bardzo malo, zauwazyl wiele niescislosci w tej liscie dokonan,to co moga pomyslec o niej mieszkancy USA, ktore zdobeda sie na to, zeby ja przeczytac?
          • senioryta13 Re: Z ostatniej chwili 29.06.26, 12:49
            igor_2025 napisał:

> Tekst,ktory okazal sie na stronie Bialego Domu przypomina propagande sukcesu,
            > tak popularna w PRL za czasow Gierka.

Typowy, narzekajacy Europejczyk i do tego hipokryt.
            Czepiac sie amerykanskich cel, a samemu sie placi, ile to juz? Czyzbys i tego nie rozumial, jak prawie wszyscy na tym forum?
            Z ostatniej chwili. Trump zakonczyl wreszcie Temporary Status
            dla 1 300 000 osob, haitanczykow i syryjczykow. Maja sie pakowac i wynosic tam skad przyjechali. Temporary uroslo az do 15 lat, sad wreszcie zakonczyl sprawe. Temporary to nie amnestia ani wiecznosc tylko limit. Dodam jeszcze, ze 65% z tej grupy korzysta z pomocy panstwa. Policz ile kosztuje podatnikow utrzymanie tylko tej grupy.
            Toz to sama radosc, ze warto bylo glosowac na Pana Trumpa.
            • igor_2025 Wiesz, senioryta co ja zauwazylem? 29.06.26, 13:13
              senioryta13 napisał:

> Typowy, narzekajacy Europejczyk i do tego hipokryt.

Ja oceniam zalinkowany przez Ciebie tekst, a Ty oceniasz mnie.
              Z tego wuynika, ze tekstu sama nie przeczytala.
              Wiec gdy przeczytasz, daj mnie znad, wtedy pogadamy.

• senioryta13 Re: export czy import? 29.06.26, 22:31
                igor_2025 napisał:

> senioryta13 napisał:
                >
                >
                > > Typowy, narzekajacy Europejczyk i do tego hipokryt.
                >
                >
                > Ja oceniam zalinkowany przez Ciebie tekst, a Ty oceniasz mnie.

a co mam napisac, kiedy krytykujesz cla, ktorych wychodzi na to, ze nie rozumiesz jak pracuja.
                EU nalozyla cla na Ameryke, w 10%, w Ameryce było 2.5 % na produkty europejskie. Cale lata istnial taki nierowny, wzajemny stosunek cel, nazywa sie to wykorzystywanie Ameryki. Trump chcial tylko cla WYROWNAC. EU nie zgodzila sie. Urszulka motywowala tym, ze ona musi dbac o europejskich pracownikow. Prosze, nie dbaj o amerykanskiego klienta, skoro sam placiles przez lata za drogi towar. Ciebie stac, Amerykanow tym bardziej.
                Gdybys skrytykowal N.S. za glupia decyzje przyznalabym Ci racje.
                Odpowiedz sobie, kraj bogaci sie przez export czy import?

• igor_2025 Senioryta, nie zmyslaj 30.06.26, 08:49
                  senioryta13 napisał:

> a co mam napisac, kiedy krytykujesz cla, ktorych wychodzi na to, ze nie rozumie
                  > sz jak pracuja.

Ja nie krytykuje cla,nie zmyslaj. Ja tylko wskazalem, ze sad amerykanski zmusil Trumpa zwrocic zaplacone cla importerom. Wiec wpolpracownicy Trumpa popelnilily blad, wpisujac to na liste dokonan.
    • senioryta13 Re: Golden Age Ameryki 02.07.26, 16:35
      Swietuje 250 lat Ameryki. Jest super.
      Pozdrowienia z D.C.
      • igor_2025 To dzis? 02.07.26, 16:41
        senioryta13 napisał:

> Swietuje 250 lat Ameryki. Jest super.
        > Pozdrowienia z D.C.

Pozdrawiam!
      • igor_2025 Re: Golden Age Ameryki 02.07.26, 18:37
        senioryta13 napisał:

> Swietuje 250 lat Ameryki. Jest super.
        > Pozdrowienia z D.C.
        ##Byloby fajnie, gdybys wkleila na forum kilka zdjec, jak to sie mowi, ze srodku wydarzen.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka