Dodaj do ulubionych

Dziekuje ci ABE

IP: *.176.3.176.Dial1.Phoenix1.Level3.net 29.01.05, 16:58
Uratowalas honor Europy bo juz myslalem ze deputowani przykleja Niemcom
etykiete mordercow Zydow w Aushwitz.W dzisiejszym Swiecie trzeba pewne fakty
nazywac po imieniu bo inaczej to nigdy nie bedzie konca holokaustowi Zydow na
Palestynczykach.Poprawnosc polityczna to cudowne stworzenie.
Obserwuj wątek
    • Gość: che guevara ABE to Nowa Zelandia, a szkoda bo tacy ludzie IP: *.ipartners.pl / *.ipartners.pl 29.01.05, 17:11
      przydaliby się w Polsce, może wyciągnęliby to zdychające państewko na prostą...
    • Gość: z daleka Re: Dziekuje ci ABE IP: 80.230.159.* 29.01.05, 17:52
      totyle, zanim wezmiesz sie do dyskusji na powazny temat, powinienes zaznajomic
      sie z terminami i zdarzeniami ktorymi masz zamiar manipulowac.
      Poniewaz nie dysponujesz slownikiem wyrazow obcych, ani nie wiesz jak sie nim
      poslugiwac w internecie, wiec jako dobry Zyd posluze ci pomoca.
      Zacznijmy od pojecia holokaust. Otoz jego znaczenie w konkretnym przypadku to:
      (gr. holokaustós ‘całopalenie’ od hólos ‘cały’ + kaíein ‘palić’) 1. Holocaust
      hist., społ. całkowite zniszczenie, zagłada, eksterminacja Żydów europejskich w
      czasie II wojny światowej przez hitlerowców.
      Jak zapewnie wiesz holokaust, to z grubsza pare milionow Zydow zamordowanuch,
      nie w walce, ale przemyslowo, jak w rzezni. Palestynczykow zginelo w konflikcie
      (wojnie) z Izraelem , pare tysiecy. Bylo wsrod nich wielu niewinnych, ktorzy
      nie zgineli w walce. Takie sa fakty.
      Mozesz kontynuowac, totyle.
      • Gość: West odpowiedz mi... IP: *.lv.lv.cox.net 29.01.05, 17:57
        Gość portalu: z daleka napisał(a):

> Jak zapewnie wiesz holokaust, to z grubsza pare milionow Zydow zamordowanuch,
        > nie w walce, ale przemyslowo, jak w rzezni.

---

odpowiedz mi z daleka na jedno proste pytanie i prosze o takaz prosta
        odpowiedz. Dlaczego akurat Zydow mordowano, "jak w rzezni", czyzby czyms
        zawinili?
        • Gość: z daleka Re: odpowiedz mi... IP: 5.5R* / 80.230.159.* 29.01.05, 18:06
          podejrzewam, ze ty to wiesz i mi powiesz.
          • Gość: West Re: odpowiedz mi... IP: *.lv.lv.cox.net 29.01.05, 19:02

> podejrzewam, ze ty to wiesz i mi powiesz.

---

nie, ja tego nie wiem wiec pytam sie Ciebie. Chyba trafilem na odpowiednia
            osobe?
            • Gość: West Re: odpowiedz mi... IP: *.lv.lv.cox.net 29.01.05, 20:52
              Gość portalu: West napisał(a):

> Gość portalu: z daleka napisał(a):
              >
              > > podejrzewam, ze ty to wiesz i mi powiesz.
              >
              > ---
              >
              > nie, ja tego nie wiem wiec pytam sie Ciebie. Chyba trafilem na odpowiednia
              > osobe?

hej filozof z daleka, nie wiesz co powiedziec? Nie badz taki tajemniczy i
              powiedz co sie kryje za tym ze was akurat spotykaly i spotykaja takie
              powiedzmy... niewdziecznosci.
              • Gość: z daleka Re: odpowiedz mi... IP: *.inter.net.il 29.01.05, 20:59
                Strasznies namolny West, i do tego glupka udajesz , a moze i nie udajesz.
                Wpadam na twoje posty, od czasu do czasu i widze ziejaca z nich nienawisc do
                Zydow. To jest West ta odpowiedz. Za co nienawidzis wiesz sam. Spytaj sie sam
                siebie czy w ramach tej nienawisci bylbys zdolny do mordowania. Bedziesz mial
                kompletna odpowiedz.
                • Gość: rachelka Re: odpowiedz mi... IP: *.twcny.rr.com 29.01.05, 21:03

> Strasznies namolny West, i do tego glupka udajesz , a moze i nie udajesz.
                  > Wpadam na twoje posty, od czasu do czasu i widze ziejaca z nich nienawisc do
                  > Zydow. To jest West ta odpowiedz. Za co nienawidzis wiesz sam. Spytaj sie sam
                  > siebie czy w ramach tej nienawisci bylbys zdolny do mordowania. Bedziesz mial
                  > kompletna odpowiedz.
                  akurat zajrzalam z daleka na twa odpowiedz i mam skromne pytanie: czy ty wogole
                  umiesz odpowiedziec na jakiekolwiek pytanie,bez wciskania tych ciemnot rasowych?
                  ktos cie pytal-odpowiedz, a jesli nie chcesz to pomin pytanie i tyle. jeszcze
                  pomysle,ze nie lubisz polakow,a tu siedzisz jedynie z obowiazku patriotycznego:)))
                  • Gość: totyle Re: odpowiedz mi... IP: *.176.3.176.Dial1.Phoenix1.Level3.net 29.01.05, 21:29
                    Odpowiedz jest prosta ale on tu jest po to aby kaplikowac.Na dodatek mysli ze
                    mu sie udaje.
                    Ile to juz tego kaplikowanego udawanego myslenia u nich?Gdzies ok.4750 lat.
                    To sie nazywa megaexperience.
                • Gość: West Re: odpowiedz mi... IP: *.lv.lv.cox.net 30.01.05, 00:17

> Strasznies namolny West, i do tego glupka udajesz , a moze i nie udajesz.
                  > Wpadam na twoje posty, od czasu do czasu i widze ziejaca z nich nienawisc do
                  > Zydow. To jest West ta odpowiedz. Za co nienawidzis wiesz sam. Spytaj sie sam
                  > siebie czy w ramach tej nienawisci bylbys zdolny do mordowania. Bedziesz mial
                  > kompletna odpowiedz.

---

filozof, nie udawaj polinteligenta chyba ze nim jestes i odpowiedz na pytanie.
                  Prosilem zeby odpowiedz byla prosta i w temacie. Nie odwracaj wiec wszystkiego
                  w druga strone, tylko sie wypowiedz krotko i na temat, nie o mnie i jaki ja
                  jestem, tylko o was i dlaczego macie takie okreslmy to 'problemy', a jak nie
                  wiesz, to poprostu powiedz ze .. nie wiesz. Potrafisz tak?

ps: z twoich wypowiedzi zieje sama milosc do drugiego czlowieka, tak jak od was
                  wszystkich, nieprawdaz?

• kyle_broflovski Re: Dziekuje ci ABE 29.01.05, 17:58
        przemyslowe mordowanie bylo zawsze popularne. w ostatnim stulecu przemyslowo
        mordowano Burow Armenczykow Cyganow. niewielu o tym pamieta bo wszytkie te nacje
        w przeciwienstwie do Zydow nie wyciagnely politycznych kozysci z tego
        przemyslowego mordowania.
        • Gość: totyle Re: Dziekuje ci ABE IP: *.176.3.176.Dial1.Phoenix1.Level3.net 29.01.05, 18:13
          Ja sadze ze Zydzi i tak sa slamazarni bo jakby tak dobrze pomanipulowac to i
          wyrznecie amerykanskich indian mozna by bylo uzydowic.
        • negevmc Korzysci 29.01.05, 18:20
          kyle_broflovski napisał:

> przemyslowe mordowanie bylo zawsze popularne. w ostatnim stulecu przemyslowo
          > mordowano Burow Armenczykow Cyganow. niewielu o tym pamieta bo wszytkie te
          nacj
          > e
          > w przeciwienstwie do Zydow nie wyciagnely politycznych kozysci z tego
          > przemyslowego mordowania.

Jakiez to korzysci sa ?
          Polityczne. Powstanie Izraela ?
          Intensywne starania o powstanie panstwa zydowskiego w Palestynie
          trwaly na dlugo przed IIWS.
          Nie widze nic haniebnego w "nagrodzeniu" Zydow czy "zadoscuczynieniu" wlasnym
          panstwem, o ktore dlugo przed Zaglada zabiegali.
          Jak twierdza przeciwnicy panstwa Izrael dzisiejsza sytuacja polityczna nie
          jest juz wynikiem owej "jaumuzny" ale interesami mocarstw w rejonie.
          Rozumiem, takze, ze nie nazywasz "korzyscia" np fakt, moi rodzice do dzisiaj
          ukrywaja w Polsce swoje pochodzenie.
          I nie to, ze kazdego ranka wlaczajac radio modle sie w duchu zeby nie bylo
          wiadomosci o kolejnym zabitym dziecku palestynskim czy wysadzonym w powietrze
          autobusie. Takze nie to, ze w lecie moja corka idzie do wojska zamiast na
          studia i doprawdy czeka mnie 1.5 roku codziennego bicia serca. Jestesmy sami
          sobie winni ? Byc moze ale korzyscia trudno to nazwac.
          • Gość: totyle Re: Korzysci IP: *.176.3.176.Dial1.Phoenix1.Level3.net 29.01.05, 18:55
            negev widze ze nie jestes glupi facet i mozna z toba w cywilizowany sposub
            gadac.
            Jezeli znasz historie Cesarstwa Rzymskiego to nauka z jego powstania i upadku
            powinna cie czegos nauczyc.Ciebie,mnie i innych.
            Jezeli wiesz o co mi chodzi to ty to napisz wole aby to wyszlo z pod twojej
            klawiatury.750 lat to Cesarstwo trwalo a Izrael dopiero mala z tego czesc.
            Jezeli popelni a popelnia takie same bledy to wlasciwie smialo mu mozna zyczyc
            krotszego istnienia istnienia bo zaczal odwrotnie niz Cesarstwo Rzymskie.A
            tobie chyba chodzi o istnienie Izraela forever-prawda?
            Juz tu pisalem wielokrotnie ze nigdy nie bylem przeciwny istnieniu Izraela ale
            zawsze bede przeciwko strzelaniu do palestynczykow przez Zydow z hightech
            broni -tylko dlatego ze sa palestynczykami.Tak negev-tylko dlatego ze sa
            palestynczykami.
            • negevmc Strzelanie 29.01.05, 21:20
              Gość portalu: totyle napisał(a):

> zawsze bede przeciwko strzelaniu do palestynczykow przez Zydow z hightech
              > broni -tylko dlatego ze sa palestynczykami.Tak negev-tylko dlatego ze sa
              > palestynczykami.

To dokladnie tak jak ja totyle.
              Nawet wiecej totyle: ja jestem przeciwko strzelaniu do Palestynczykow wogole.
              Ja jestem przeciwko strzelaniu do ludzi wogole.
              Ale ja pytalem kyl'a o jakie to korzysci mu chodzilo.
              • krystian71 Re: Strzelanie 29.01.05, 21:27
                Tworcy panstwa Israel orendowali na rzecz jego powstania wlasnie uzywajac tego
                argumentu, powolujac sie na holokaust , ktory by na taka skale nie nastapil ,
                gdyby istnialo panstwo zydowskie , mogace bronic swych pobratymcow, ewentualnie
                do ktorego mozna by w razie takiej grozby wyjechac.
                Inaczej , gdyby holokaust nie nastapil , tworcy panstwa Israel nie mieli by w
                reku silnego argumentu na rzecz jego utworzenia.
                Holokaust stal sie wiec warunkiem sine qua non.
                Tak JA rozumiem zdanie kyl'a o politycznych korzysciach z holokaustu.
                • negevmc Re: Strzelanie 29.01.05, 21:43
                  krystian71 napisała:

> Tak JA rozumiem zdanie kyl'a o politycznych korzysciach z holokaustu.

Dlatego odpisalem, ze nie widze w tym nic haniebnego.

Co do wypowiedzi kyl'a i mojej reakcji sa trzy mozliwosci:

1. Jestem przewrazliwiony (doprawdy kristian nie powinenes sie dziwic, jesli
                  tak jest) i bezpodstawine doszukiwalem sie podtekstu.
                  Dlatego dopytuje sie o te korzysci aby rozwiac niedomowienia.

2. Miala podtekst ale kyl'e krepuje sie powiedziec o co mu chodzi.

3. zadna z powyzszych ;-)
              • Gość: z daleka Re: Strzelanie IP: 5.5R* / *.inter.net.il 29.01.05, 21:40
                obawiam sie kolego Negevmc, ze jestes za delikatny do tego watku. Zwaz, ze
                wszedles na tereny lowne pirani. To sie moze zle skonczyc.
                • Gość: rachelka Re: Strzelanie IP: *.twcny.rr.com 29.01.05, 21:42

> obawiam sie kolego Negevmc, ze jestes za delikatny do tego watku. Zwaz, ze
                  > wszedles na tereny lowne pirani. To sie moze zle skonczyc.
                  tak masz racje,czas przywdziac przylbice i wzmocnione zelazem spodnie,bo zarty
                  sie skonczyly.
                • negevmc Krav maga 29.01.05, 21:52

> obawiam sie kolego Negevmc, ze jestes za delikatny do tego watku. Zwaz, ze
                  > wszedles na tereny lowne pirani. To sie moze zle skonczyc.

Czy wiesz jakie sa 4 najwazniesze zasady "Krav maga" ?
                  1. Unikaj niebezpiecznych miejsc i sytuacji.
                  2. Jeżeli znalazłaś się w pobliżu niebezpiecznego miejsca lub sytuacji -oddal
                  się stamtąd jak najszybciej.
                  3. Jeżeli stałaś się obiektem napaści, złap jakikolwiek przedmiot, który jest
                  pod ręką, użyj go w swojej obronie starając się zneutralizować przeciwnika i
                  oddal się stamtąd jak najszybciej.
                  4. Jeżeli nie znajdujesz w pobliżu żadnego przedmiotu, użyj swojego ciała jako
                  środka obrony, postaraj się nim zneutralizować przeciwnika i oddal się stamtąd
                  jak najszybciej.

:-)

• Gość: z daleka Re: Krav maga IP: 80.230.158.* 29.01.05, 22:23
                    zycze powodzenia i bede w poblizu.
          • kyle_broflovski Re: Korzysci 29.01.05, 19:27
            o zydowskiej politycznej broni numer 1 nawet nie chce wspominac temat zbyt szeroki

co do twego wyboru miejsca na zycie to tylko ci wspolczuje bo jestes ofiara tak
            jak Palestynczycy tyle tylko ze oni tam byli a ty pojechales tam z wlasnego
            wybory. mogles przeciez wyladowac na Florydzie. wessalo cie w fantazje paru
            fanatykow bo bez ciebie i tobie podobnych nie mogliby budowac swoich marzen i
            siedzisz w tej samej klatce z Palestynczykami tylko ty siedzisz tam na innym
            poziomie, masz klime i dzubiesz lepsze ziarno.
            • Gość: totyle Re: Korzysci IP: *.176.3.176.Dial1.Phoenix1.Level3.net 29.01.05, 19:35
              Gowno Izraelowi z tej broni jak jej nie uzywa i nigdy nie uzyje-zaklad?

A reszta twego postu to typowa zazdrosc ze gojowi jest dobrze bo ma czas
              spedzac przed kompem.Jak wiesz czas to pieniadze.
              • gini Re: a to dla Abusi 29.01.05, 20:16
                forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=13&w=20015436
            • negevmc Wspolczucie 29.01.05, 21:22
              kyle_broflovski napisał:

> o zydowskiej politycznej broni numer 1 nawet nie chce wspominac temat zbyt
              szer
              > oki
              >
              > co do twego wyboru miejsca na zycie to tylko ci wspolczuje bo jestes ofiara

Dzieki za wspolczucie.
              Co z tymi korzysciami wszakze ?
          • mirmilek Re: Korzysci 29.01.05, 22:15
            > Nie widze nic haniebnego w "nagrodzeniu" Zydow czy "zadoscuczynieniu" wlasnym
            > panstwem, o ktore dlugo przed Zaglada zabiegali.

no to sie chwile zastanow, bo akurat tam mieszkali ludzie. taki wlasnie sam
            negev jak ty z taka sama corka jak twoja, tyle tylko ze zamiast do synagogi
            chodzil do meczetu i zamiast po polsku mowil po arabsku... taki sam negev jak
            ty, co tylko chcial w spokoju zyc w swoim domu...

zastanow sie, czy zabranie temu czlowiekowi ojczyzny nie bylo "haniebne".

Takze nie to, ze w lecie moja corka idzie do wojska zamiast na
            > studia i doprawdy czeka mnie 1.5 roku codziennego bicia serca. Jestesmy sami
            > sobie winni ? Byc moze ale korzyscia trudno to nazwac.

to zabieraj zone, corke i wracajcie razem do polski. (przy czym zwroc uwage, ze
            ja cie nie "zapraszam" do polski. nie mozna kogos zaprosic do jego wlasnego
            domu). miales wybor i masz go dalej. jesli wybierasz tak a nie inaczej, to juz
            twoja sprawa.

zastanow sie, ze po drugiej stronie muru, ktory palestynczykom budujecie, taki
            sam negev nie ma zadnego wyboru...
            • negevmc Re: Korzysci 30.01.05, 01:28
              Spojrz na moja odpowiedz do Ciebie o Hebronie na watku ABE.
              Powiedz czy jestes gotow na dyskusje o prawie Izraela do istnienia.
              Prawie moralnym. Nie jakims tam ONZ- towskim bo to jest oczywiste.
              Nie o realizacji tego prawa - bo to jest oczywiste.
              O Prawie jakie mam aby tu mieszkac.
              Mirmilek, to nie sa zarty.
              Palestynczyk ma dokladnie takie samo prawo wyboru jak ja.
              Nie twierdze, ze w dzisiejszej sytuacji. Dzisiaj trzeba jak najszybciej
              wszystko naprwic aby nikt juz wiecej nie zginal.
              Taka mozliwosc istnieje i jej wykorzystanie zalezy od Zydow i Arabow w rownej
              mierze.
              Mowie o mozliwosci w 48 roku. Pomysl. Wszystko jest konsekencja tamtych
              wydarzen. Arabawie wtedy Izraelowi nie dali szans.
              Dzisiaj Izrael musi im ja dac i da ale nie popelni samobojstwa.
            • negevmc jeszcze jedno - wybor. 30.01.05, 01:44
              mirmilek napisał:

> ja cie nie "zapraszam" do polski. nie mozna kogos zaprosic do jego wlasnego
              > domu). miales wybor i masz go dalej. jesli wybierasz tak a nie inaczej, to juz
              > twoja sprawa.
              >
              > zastanow sie, ze po drugiej stronie muru, ktory palestynczykom budujecie, taki
              > sam negev nie ma zadnego wyboru...

Nie, Zydzi po wojnie nie mieli wyboru.
              Ja moze i mam ale ja tu wlasnie jestem po to zeby zakonczyc jak najpredzej ten
              krwawy proceder jesli to moj moralnu obowiazek to tez wyboru nie mam.

• Gość: kuk Re: Korzysci IP: 207.7.207.* 30.01.05, 01:45
            negev, kiedy Twoja corka juz dolaczy do innych w IDF, zadbaj o to, zeby zawsze
            miala w kieszeni garsc cukierkow i dawala je malym zsmarkanym, zaplakanym
            dzieciakom palestynskim gdziec na puktach kontroli.,Nie zdziw sie, jak wkrotce,
            bedac na day off, wejdzie Ci do domu z aureola nad glowa.W bardzo prosty sposob
            mozna stworzyc ogromna roznice na lepsze.

Pozdrowienia. Dla niej tez. (jak na na imie-jesli to nie jest sekret?)
            • negevmc Sukces 30.01.05, 01:56
              Gość portalu: kuk napisał(a):

> negev, kiedy Twoja corka juz dolaczy do innych w IDF, zadbaj o to, zeby zawsze
              > miala w kieszeni garsc cukierkow...

Ha ! Wiesz kuk, ja odnioslem wychowawczy sukces i ideologiczna porazke
              jednoczesnie.
              Tak corce wpajalem zasady Egalite , Liberte, ze ona po wypelnieniu obowiazku
              wyjezdza z Izraela na stale. Moze wroci do Polski, moze osiedli sie gdzies w
              Europie, jeszcze nie wie. Izrael jest dla niej za bardzo nacjonalistyczny,
              coz 18-letni umysl nie zna kompromisow. Ja tez nie znalem.

> Pozdrowienia. Dla niej tez. (jak na na imie-jesli to nie jest sekret?)
              Ma kilka imion ;-).
              My ja nazywamy Klejnot (Adi). Gdy dostala dowod osobisty zmienila imie na
              Jesien :( (Stav)

Dobranoc kuk.
      • Gość: totyle Re: Dziekuje ci ABE IP: *.176.3.176.Dial1.Phoenix1.Level3.net 29.01.05, 18:11
        Czyli chcesz mi wmowic ze grzechem palestynczykow jest fakt ze sie bronia?.
        Gdyby sie nie bronili to pod holokaust ich mozna podciagnac?.Przestan sie
        kompromitowac bo nie wszyscy sa tacy glupi jakbys ty chcial.Czyli idac twoim
        rozumowaniem holokaust to ofiara calopalna zlozona z Zydow na oltarzu w
        Aushwitz-uzeczywistnienie Abrahama niedoszlej ofiary ktora mial zlozyc ze swego
        syna Izzaka.Widze tu niezbicie zwiazek religijnej demagogi waszej chorej.
        W przypadku oltarza w Aushwitz tylko zabraklo Aniola ktory by te maszyne
        zatrzymal.
        Jestes tym w co wierzysz i co jesz.
        • Gość: z daleka Re: Dziekuje ci ABE IP: 5.5R* / *.inter.net.il 29.01.05, 18:22
          Zamiast kontynuowac watek robisz z siebie blazna totyle. Chyba nie jest to
          twoim zamierzeniem.
          Ps. Nic nie pisalem o grzechach Palestynczykow. Pod holokaust to ty probujesz
          ich intyfade podciagnac. Bezskutecznie.
          • Gość: totyle Re: Dziekuje ci ABE IP: *.176.3.176.Dial1.Phoenix1.Level3.net 29.01.05, 18:43
            "Jak zapewnie wiesz holokaust, to z grubsza pare milionow Zydow zamordowanuch,
            nie w walce, ale przemyslowo, jak w rzezni."

To ty manipulujesz koles piszac ze zamordowanych Zydow "nie w walce,ale
            przymusowo."

To Palestynczykow sie nie morduje przymusowo?Ot tak z braku innego zajecia?
            A na dodatek oni jeszcze sie bronia jakby nie wiedzieli ze to tylko zabawa-
            prawda?.

Jestes tak ochydny jak ten holokaust,tym bardziej jeszcze ochydniejszy ze
            manipulujesz nie tylko smiercia ludzka zadawana przez innych ludzi ale i
            mechanizmem i technika zabijania.Toz to nie moja wina ani ludzi wtedy zyjacych
            ze nie mieli odwagi sie bronic,inni mieli te odwage schodzac do podziemia od
            pierwszych dzni wojny.Robisz z Zydow wieksze sieroty niz nawet ja przypuszczalem

Holokaust z Aushwitz juz nie moze sie powtorzyc,ale gdyby Niemcy dysponowali
            BMR to by robili to co dzisiaj sie nia robi-nieprawdaz?.Izrael jej uzywa.
            Holokaustem tez nie mozna nazwac Hiroshimy i Nagasaki bo tam wyparowalo za malo
            ludzi w ciagu doslownie minut i za szybko w porownaniu do Aushwitz.

• Gość: z daleka Re: Dziekuje ci ABE IP: 5.5R* / *.inter.net.il 29.01.05, 21:09
              Totyle, ja nigdy nie obwinialem ciebie, nawet o twoja glupote i absolutna
              ignorancje. Bo ja rozumiem, za tak sie zlozyly okolicznosci, ze jestes taki
              jaki jestes i tym czym jestes. Wytlumacz mi jednak, dlaczego tak strasznie ci
              zalezy na tym zeby te defekty poblicznie demonstrowac.
              • Gość: rachelka Re: Dziekuje ci ABE IP: *.twcny.rr.com 29.01.05, 21:14

> Totyle, ja nigdy nie obwinialem ciebie, nawet o twoja glupote i absolutna
                > ignorancje. Bo ja rozumiem, za tak sie zlozyly okolicznosci, ze jestes taki
                > jaki jestes i tym czym jestes. Wytlumacz mi jednak, dlaczego tak strasznie ci
                > zalezy na tym zeby te defekty poblicznie demonstrowac.
                he,he jednak chyba dyzur pelnisz,bo inni sie juz znudzili tematem i swietuja.
                ps. po polsku piszemy jestes tym kim jestes,inaczej pomyslimy,ze nie tylko
                jestes antypolski,ale i do tego niedouczony stylistycznie,a to juz byloby
                straszne z daleka,gorsze od wyzwisk o antysyjamach,uwierz mi.
                • krystian71 Re: Dziekuje ci ABE 29.01.05, 21:18
                  • Re: Zostawcie POLSKE w spokoju. IP: 80.230.157.*
                  Gość: z daleka 29.01.2005 00:20 + odpowiedz

Alez ty jestes kretyn.

• Re: Zostawcie POLSKE w spokoju. IP: *.176.6.146.Dial1.Phoenix1.Leve l3.net
                  Gość: totyle 29.01.2005 00:53 + odpowiedz

Co ty chcesz odemnie.Pokazalem pewne prawdy zapisane w zydowskich naukach.
                  Czy mi masz zazle ze wiedzy szukam?.Twoja reakcja jest dowodem ze prawda jest
                  do bolu prosta a tak trudna do uwierzenia.

• Re: Zostawcie POLSKE w spokoju. IP: 5.5R* / 80.230.157.*
                  Gość: z daleka 29.01.2005 00:58 + odpowiedz

Trudna do uwierzenia jest twoja glupota. Ale to fakt, wiec juz o nim nie
                  dyskutujmy.
                  -----------------------------
                  • Gość: rachelka Re: Dziekuje ci ABE IP: *.twcny.rr.com 29.01.05, 21:23
                    czesc Rachelko, to tylko male probki sposobu "dyskusji" tego pana.
                    > Rzeczywiscie pracowicie spedza weekend
                    no jak wiesz sluzba nie druzba a praca nie wesele. jakos nasi wierni zza morza
                    strasznie sposepnieli ostatnio. im wiecej sie im wspolczuje ,dziekuje i rozumie
                    ich problemy tym gorszy nastroj. nie ma to jak snieg i pogoda-problemy rasowe i
                    intelektualne znikaja jak puch,he,he ale zato co nieco boli stluczone:)))
                    • krystian71 Re: Dziekuje ci ABE 29.01.05, 21:31
                      Ja sobie dzisiaj pobasenilem a zaraz ide na film-BRYTYJSKI :)))
                      Cos sie rzeczywiscie smutno na tym forum zrobilo.
                      Pusc jeszcze jakis fajny kawal, na dobranoc.
                      • Gość: rachelka Re: Dziekuje ci ABE IP: *.twcny.rr.com 29.01.05, 21:37
                        krystian71 napisała:

> Ja sobie dzisiaj pobasenilem a zaraz ide na film-BRYTYJSKI :)))
                        > Cos sie rzeczywiscie smutno na tym forum zrobilo.
                        > Pusc jeszcze jakis fajny kawal, na dobranoc.
                        juz puscilam na naszym kawalarskim watku,he,he ladna mi dobranoc:)))
                        see U
                  • Gość: z daleka Re: Dziekuje ci ABE IP: *.inter.net.il 29.01.05, 21:34
                    Krystanku. Raz ci tylko odpowiem zeby tego zdechlego juz watku nie podbijac
                    wiecej. No wiec te moje odpowiedzi do totyle, sa takie zwiezle i konkretne, bo
                    inne byc nie moga. Przeciez nie mozna oszukiwac kretyna i mowic mu w oczy ze
                    jest cacy i nieglupi. To byloby nieuczciwe.
                    Ps. Jakis czas temu, totyle , swoim zwyczajem oplatal jakies wierutne bzdury.
                    Wowczas , swoim zwyczjem nazwalem go rowniez kretynem, jak najbardziej
                    slusznie. Ty Krystianku byles swiadkiem tej "rozmowy". Wiec zwrocilem sie do
                    ciebie , po dobroci i spytalem: Krystaianku, no powiedz sam, czy ten totyle nie
                    jest kretynem? Ty Krystianku nawet nie pofatygowales sie , zeby kolege obronic.
                    Pytalem dwa razy. A ty opusciles kolege biedzie. Nie ladnie, krystianku, nie po
                    chrzescijansku.
                    • krystian71 Re: Dziekuje ci ABE 29.01.05, 21:39
                      Za duzo ode mnie wymagasz gosciu , abym wszystkie twoje wpisy czytal , gdy bez
                      pudla moge zgadnac co w nich przeczytam . Dluzsze czy krotsze , zawsze koncza
                      sie mniej wiecej tak samo .To znaczy pocaluj mnie w d...
                      I ty chcesz bym ja sie do takich argumentow ustosunkowywal.
                      Zmiluj s
                      Film!!!
                    • Gość: rachelka Re: Dziekuje ci ABE IP: *.twcny.rr.com 29.01.05, 21:40
                      Krystanku.Krystianku Krystaianku

who the hell is he z daleka,juz sie zgubilam,niby znany ale czy on ci duch w 3
                      osobach?
    • Gość: Gucio [...] IP: *.ipt.aol.com 29.01.05, 21:54
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • Gość: totyle Re: Sadze ze ABE tkwi w trudnej dla Niej chwili, IP: *.176.3.230.Dial1.Phoenix1.Level3.net 29.01.05, 23:27
        ABE jest zydowka i swych przodkow zydowskich europejskich moralne pietno ja
        widocznie meczy.
        Miota sie i nie moze sobie poradzic ze ktos moglby taka ofiare samopalna zlozyc
        aby Izrael powstal.Meczy ja ogromnie fakt ze Izrael aby istniec musi zabijac
        bo jak nie bedzie to on zostanie zabity.To jest dramat ludzi ktorzy wierza w
        swoje przeznaczenie biblijne,inny robilby to co normalny czlowiek robi
        obojetnie gdzie jest.Jak ja.
        • bam_buko Re: Sadze ze ABE tkwi w trudnej dla Niej chwili, 29.01.05, 23:50
          ABE ma prawo tak jak kazdy z nas do osobistej opini dotyczacej roznych wydarzen.
          Nie kazdy z tym musi sie zgodzic(vide post do forumowych zydow) i ja sie do
          nich zaliczam.
          • Gość: rachelka Re: Sadze ze ABE tkwi w trudnej dla Niej chwili, IP: *.twcny.rr.com 29.01.05, 23:52
            bam_buko napisał:

> ABE ma prawo tak jak kazdy z nas do osobistej opini dotyczacej roznych wydarzen
            > .
            > Nie kazdy z tym musi sie zgodzic(vide post do forumowych zydow) i ja sie do
            > nich zaliczam.
            a kiedy tys sie obrzezal?:)))))
            • bam_buko Re: Sadze ze ABE tkwi w trudnej dla Niej chwili, 30.01.05, 00:03
              Gość portalu: rachelka napisał(a):

> bam_buko napisał:
              >
              > > ABE ma prawo tak jak kazdy z nas do osobistej opini dotyczacej roznych wy
              > darzen
              > > .
              > > Nie kazdy z tym musi sie zgodzic(vide post do forumowych zydow) i ja sie
              > do
              > > nich zaliczam.
              > a kiedy tys sie obrzezal?:)))))
              cooooooooooo?? moze sie wyrazilem
              Nie popieram apelu ABE teraz OK
              • Gość: rachelka Re: Sadze ze ABE tkwi w trudnej dla Niej chwili, IP: *.twcny.rr.com 30.01.05, 00:44
                bam_buko napisał: (vide post do forumowych zydow) i j
                > a sie
                > > do
                > > > nich zaliczam.
                he,he o to mi chodzilo,czy juz wszyscy musza tu byc tak powazni:)))
                popieraj kogo chcesz ja i tak popieram zime,snieg i wino:)))))
                • bam_buko Re: Sadze ze ABE tkwi w trudnej dla Niej chwili, 30.01.05, 01:25
                  Gość portalu: rachelka napisał(a):

> bam_buko napisał: (vide post do forumowych zydow) i j
                  > > a sie
                  > > > do
                  > > > > nich zaliczam.
                  > he,he o to mi chodzilo,czy juz wszyscy musza tu byc tak powazni:)))
                  > popieraj kogo chcesz ja i tak popieram zime,snieg i wino:)))))

widze ze nudzi sie Tobie na tych nartach i chcesz pograc ze mna(bogobojnym) w
                  bambuko
                  • Gość: rachelka Re: Sadze ze ABE tkwi w trudnej dla Niej chwili, IP: *.twcny.rr.com 30.01.05, 01:51
                    bam_buko napisał:

> Gość portalu: rachelka napisał(a):
                    >
                    > > bam_buko napisał: (vide post do forumowych zydow) i j
                    > > > a sie
                    > > > > do
                    > > > > > nich zaliczam.
                    > > he,he o to mi chodzilo,czy juz wszyscy musza tu byc tak powazni:)))
                    > > popieraj kogo chcesz ja i tak popieram zime,snieg i wino:)))))
                    >
                    > widze ze nudzi sie Tobie na tych nartach i chcesz pograc ze mna(bogobojnym) w
                    > bambuko
                    nie,nie na nartach nikomu sie nie nudzi,tylko miesnie sie nudza, a w bam buko to
                    jak sie gra,jak w zielone czy co?
    • Gość: ABE Re: Dziekuje ci ABE IP: *.jetstream.xtra.co.nz 30.01.05, 00:15
      Zaczynam sie powoli gubic. Nie wiem czy ty sarkastycznie, ale ja wciaz sadze,
      ze wszystkim niemcom nie mozna przykleic etykietki mordercy Zydow. U nas, w j
      polskim jest to dosyc rozpowszechnione. Ze wzgledu na nasza historie, juz sam w
      sobie przymiotnik 'niemiecki' ma negatywne konotacje, a wiec jest to przyjetym
      skrotem myslowym aby nazywac obozy zaglady po prostu niemieckimi. Wszyscy wiemy
      o co chodzi.
      Ale zauwaz, ze juz w angielskim "niemiecki'to slowo neutralne. W odniesieniu od
      WWII zawsze jest kwalifikowane slowem "Nazi" czy 'Hitler', "Nazi
      Germany", 'Hitler's Germany" itd.

Co do czystek popelnianych na Palestynczkach w ich gettach w Izraelu to ZAWSZE
      TAK DLUGO JAK BEDZIE SIE TO ODBYWALO BEDE PRZECIW TEMU PROTESTOWAC. Izraelczycy
      nie maja zadnego specjalnego mandatu od Boga czy kalajacej sie w winie
      Europie/USA aby zamordowac JEDNEGO Palestynskiego cywila tylko dlatego, ze
      miliony Zydow zamordowano w WWII. Powinnam powiedziec, ze wlasnie DLATEGO ze
      miliony Zydow zamorodowano niewinnie, oni nie maja takiego mandatu jesli chca
      pozostac Sumieniem Naszej Cywilizacji.
      • Gość: ABE Ok, teraz jasne po przeczytaniu postow IP: *.jetstream.xtra.co.nz 30.01.05, 00:43
        ABE jest Zydowka. Nic dodac nic ujac.
        Przypuszczam, ze to i lata zaborow i lata komuny tak skundlily Polakow, ze nie
        sa zdolni wyjsc poza granice ksenofobii, warcholstwa i prymitywnego anty-
        wszystkiego i any-kazdego.
        Ja sie ODCINAM. Zawsze zreszta byla w innym obozie, tylko po prostu ze wzgledu
        na moja krytyke Izraela czy zydowskich neconow w US, jakos mnie tam
        zakategoryzowaliscie jako koleznke-po-fachu, czyli antysemitke. Niestety PUDLO.
        Nawet nie widzicie roznicy. ZYdzi mnie jako tacy nie interesuja. Interesuje
        mnie Izrael i jego poczynania. Interesuje mnie US i ich poczynania. Moze za
        pare lat interesowac mnie beda CHiny i ich poczynania, bo taki bedzie bieg
        historii. ALe pieprzenie o zydach karmiacych sie krwia niemowlat mnie NIE
        interesuje.
        No to zegnam
        ABE
        • bam_buko Re: Ok, teraz jasne po przeczytaniu postow 30.01.05, 00:56
          Spokojnie ABE !!
          Napisalas kontrowersyjny post - masz do tego prawo jak kazdy inny na tym
          forum.....jesli sie odwazy.
          Zadajesz ciosy,musisz byc przygotowana na ich przyjecie rowniez.
          Chyba nie bierzesz sobie do serca wszystkiego co pisza??? i nie mow ze
          obrazilas sie do cholery jak mala dziewczynka
          pzdr
          • Gość: ABE Re: Ok, teraz jasne po przeczytaniu postow IP: *.jetstream.xtra.co.nz 30.01.05, 01:06
            Nie, nie obrazilam sie bambuko, i mam wciaz poczucie humoru w stanie
            nienaruszonym (Twoj watek o Psim Polu dal mi do smiechu - i do wiwatu:DDD)
            Ale mam problemy z instynktem stadnym, i jak w jakims momencie nie pasuje do
            grupy to nigdy nie zaczne przycinac wlasnych pogladow aby sie dostosowac. A w
            tej chwili nie pasuje ani do jednych ani do drugich.
            Moglabym zaproponowac rozejm (cos w rodzaju tego jaki masz z Jojo) ale ja lubie
            otwarta walke a nie puszczanie bakow po katach w nadziei, ze sie smrod
            rozejdzie z czasem.
            Jak sie nie bede umiala powstrzymac od wejscia na forum to chyba bedziemy chyba
            jednak mieli bitwe a nie piknik.
            Looking forward to it ;DDD
            PZDRW
            • bam_buko Re: Ok, teraz jasne po przeczytaniu postow 30.01.05, 01:17
              Gość portalu: ABE napisał(a):

> Nie, nie obrazilam sie bambuko, i mam wciaz poczucie humoru w stanie
              > nienaruszonym (Twoj watek o Psim Polu dal mi do smiechu - i do wiwatu:DDD)

ciesze sie bardzo,pogoda ducha jest najwazniejsza a opinie forum..........hehe
              patrz na nie z przymruzeniem oka.

ps .zaczerpnij powietrza ,gleboki oddech i........nowy watek please?
        • Gość: totyle Re: Ok, teraz jasne po przeczytaniu postow IP: *.176.3.230.Dial1.Phoenix1.Level3.net 30.01.05, 01:31

> ABE jest Zydowka. Nic dodac nic ujac.
          -Mogals tez odpowiedziec:jestem,albo nie jestem.Bedac Zydem lub Zydowka nie
          jest chyba niczym zlym ani szczegolnie lepszym dla mnie to oznacza nic wiecej
          jak osoba z takim czy innym bagazem doswiadczen,wiedzy czy uczuc.Nic
          pejoratywnego,ty zas pejoratywnie to odebralas.Szkoda.

> Przypuszczam, ze to i lata zaborow i lata komuny tak skundlily Polakow, ze
          nie
          > sa zdolni wyjsc poza granice ksenofobii, warcholstwa i prymitywnego anty-
          > wszystkiego i any-kazdego.
          -skundlily piszesz.Mozna by tez bylo napisac wyczulily,uwrazliwily,nawet
          moralnie zrujnowaly.No ale to moje zdanie.Skundlenie moze byc bardzo obrazliwe
          chyba ze ci o to chodzilo.Ja sie nie obrazamprawie nigdy,lecz zauwazylem ze
          inni moga.

> Ja sie ODCINAM. Zawsze zreszta byla w innym obozie, tylko po prostu ze
          wzgledu
          > na moja krytyke Izraela czy zydowskich neconow w US, jakos mnie tam
          > zakategoryzowaliscie jako koleznke-po-fachu, czyli antysemitke.
          -Ja cie nie zakatologowalem jako antysemitke,to tylko moga zrobic Zydzi.Ja goj
          jestem

Niestety PUDLO.
          -Nikt tu do ciebie nie strzela,nie denerwuj sie.

> Nawet nie widzicie roznicy. ZYdzi mnie jako tacy nie interesuja. Interesuje
          > mnie Izrael i jego poczynania. Interesuje mnie US i ich poczynania. Moze za
          > pare lat interesowac mnie beda CHiny i ich poczynania, bo taki bedzie bieg
          > historii. ALe pieprzenie o zydach karmiacych sie krwia niemowlat mnie NIE
          > interesuje.
          - Kazdy ma prawo przepraszac za winy swoich przodkow,zas nie ma takiego prawa i
          nie moze byc abym ja czy ty byl karany za winy przodkow-nawet wlasnych.Ty
          przepraszasz za przodkow Europy bo sie z tamtad wywodzisz i ja tez i moze moi i
          twoi przodkowie to dwa rozne stada wiec w imieniu wlasnym i wlasnych twoich
          przodkow moglas tylko przepraszac i o to chyba ten caly galimatias.
          > No to zegnam
          -Bywaj,;totyle.
          > ABE
      • negevmc Wojna 30.01.05, 01:17
        Gość portalu: ABE napisał(a):

> sobie przymiotnik 'niemiecki' ma negatywne konotacje, a wiec jest to
        przyjetym
        > skrotem myslowym aby nazywac obozy zaglady po prostu niemieckimi. Wszyscy
        wiemy
        >
        > o co chodzi.

To prawda. fragment mickiewiczowskiej Pani Twardowskiej:
        Do Twardowskiego przybywa diabel aby upomniec sie o jego dusze:
        ...
        Wtem, gdy wodke pil z kielicha, kielich zaswistal zazgrzytal
        patrzy na dno. Co ulicha ? Pocos tu kumie zawital?
        Daiblik kto byl w wodce na dnie. Istny Niemiec, sztuczka kusa
        Sklonil sie gosciom ukladnie, zdjal kapelusz i dal susa...

Takze slowo Zyd ma wciaz pejoratywne zabarwienie. Przyklady chyba zbedne.

> Co do czystek popelnianych na Palestynczkach w ich gettach w Izraelu to
        ZAWSZE
        > TAK DLUGO JAK BEDZIE SIE TO ODBYWALO BEDE PRZECIW TEMU PROTESTOWAC.

JA TEZ!!!!

Izraelczycy
        > nie maja zadnego specjalnego mandatu od Boga czy kalajacej sie w winie
        > Europie/USA aby zamordowac JEDNEGO Palestynskiego cywila tylko dlatego, ze
        > miliony Zydow zamordowano w WWII. Powinnam powiedziec, ze wlasnie DLATEGO ze
        > miliony Zydow zamorodowano niewinnie, oni nie maja takiego mandatu jesli chca
        > pozostac Sumieniem Naszej Cywilizacji.

Zaden rozsadny Izraelczyk tego nie robi ! ABE nie przesadzaj.
        Jesli ginie czlowiek to jest tragedia. Jesli ginie czlowiek nastajacy na zycie
        drugiego to jest tragedia w ramach wojny byc moze i dopuszczalna.
        Kwestia jest taka: czy Izrael ma prawo bytu. Chyba z 10 razy zadalem to pytanie
        na forum. Jesli ma to musi zapewnic sobie bezpieczenstwo. Jesli to robi
        wsrod wrogow (ludzi nie uznajacych jego praw do istnienia a Arabowie ich dotad
        nie uznawali) to musi uzyc sily. Jesli uzywa sily prowadzi to do wojny.
        Jesli to wojna to mimo, ze ze wszystkich sil panstwo stara sie prowadzic ja w
        sposob humanitarny. O kurcze ale powiedzonko mi wyszlo - humanitarna wojna,
        echh, ale rozumiecie o co chodzi przeciez. Mimo wszystko to wciaz wojna.
        To wojna, wojna - nie wiem czy dociera to do Was. NIe usprawiedliwiam
        bezpodstawnego bezstwialstwa ale to wojna.

Spojrzcie tutaj, na caly watek:
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=50&w=20025731&a=20025731
    • Gość: wiktoria HOLOKAUST BYŁ DZIEŁEM NIEMCÓW NIE DA SIE UKRYC IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.05, 01:26

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka