Dodaj do ulubionych

Trzeba komedianta na komedianta

06.10.06, 17:28
Jerzy Stuhr (rektor PWST) skrytykowal podczas inauguracji roku akademickego
swojego ministra p. Giertycha za uznawanie niezdanych matur. Postuluje powrot
do egzaminow wstepnych.

wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,3668406.html
Ja bym jeszcze zapostulowal koniec tej "Nieboskiej komedii" co to sie w kraju
dzieje.

PF
Obserwuj wątek
    • i-love-2-bike Re: Trzeba komedianta na komedianta 06.10.06, 17:38
      polski_francuz napisał:

> Ja bym jeszcze zapostulowal koniec tej "Nieboskiej komedii" co to sie w kraju
      > dzieje.
      >
      > PF

dobrze mowisz,najlepiej jakby komuchy wrocily to nareszcie ty i szlagus
      moglibyscie kogos zaczac chwalic. to rzeczywiscie straszne,aby miec taki
      rzad,ktory bandytow i zlodziei chce rozliczyc:)) a co do matury zgoda,nie
      powinno sie niczego rozdawac,ale zobacz co sie dzieje na calym swiecie. niestety
      powielamy zlo.
      • tia666 Re: Trzeba komedianta na komedianta 06.10.06, 17:47
        > niestety
        > powielamy zlo.

bo... z reguly jestesmy zli, kwestia tylko odpowiedniego "klimatu" dla "inkubacji";)
        • polski_francuz Re: Trzeba komedianta na komedianta 06.10.06, 18:28
          Wytlumacz precyzyjniej tia co chcesz powiedziec.

PF
          • tia666 Re: Trzeba komedianta na komedianta 06.10.06, 20:35
            jestesmy podatni na prowokacje
      • polski_francuz Re: Trzeba komedianta na komedianta 06.10.06, 18:21
        Rachel, forget labels.

Jeden chce rozdac rolnikom budzet. Drugi dewaloryzuje polskie dyplomy.

Obaj maja ambicje jak wieza Eiffla a rozumy jak mysz.

Pozdro

PF
        • i-love-2-bike Re: Trzeba komedianta na komedianta 06.10.06, 18:25
          polski_francuz napisał:

> Rachel, forget labels.
          >
          > Jeden chce rozdac rolnikom budzet. Drugi dewaloryzuje polskie dyplomy.
          >
          > Obaj maja ambicje jak wieza Eiffla a rozumy jak mysz.
          >
          > Pozdro
          >
          > PF

no przeciez ci juz raz mowilam :komuno wroc,ci przynajmniej pchali wszystko do
          swej wlasnej kieszeni przez dziesiatki lat,mordowali co zyje,ale dla pf i
          szlagbauma byly to wzory madrosci,elokwencji,dbania o narod no i zeby nie
          zapomniec o oswiate no i mieli dobra prezencje,nawet jak chwiali sie na nogach
          lub wracali w bagazniku z negocjacji z rownie kulturalnymi.
          • krystian71 Re: Trzeba komedianta na komedianta 06.10.06, 18:27
            czesc slonko, czemu jestes taka niedostepna :)))
          • polski_francuz Re: Trzeba komedianta na komedianta 06.10.06, 18:27
            Jest jeszcze PO. I inne mozliwosci.

PF

• i-love-2-bike Re: Trzeba komedianta na komedianta 06.10.06, 18:49
              polski_francuz napisał:

> Jest jeszcze PO. I inne mozliwosci.
              >
              > PF
              >
              > i SLD ,nie zapomnij o nich bo to jedno i to samo.
              • polski_francuz Re: Trzeba komedianta na komedianta 06.10.06, 19:14
                SLD bylo u wladzy. PO jeszcze nie.

Jareccy tez juz byli, ich koalicjanci wslawiali sie Begergate i zniesiemiem
                matur. Ze juz nie wspomne o dzieleniu spoleczenstwa lustracjami.

Mowiac grzecznie - nie udalo sie. Mowiac niegrzecznie - won!

PF
                • i-love-2-bike Re: Trzeba komedianta na komedianta 06.10.06, 19:18
                  polski_francuz napisał:

> SLD bylo u wladzy. PO jeszcze nie.
                  >
                  > Jareccy tez juz byli, ich koalicjanci wslawiali sie Begergate i zniesiemiem
                  > matur. Ze juz nie wspomne o dzieleniu spoleczenstwa lustracjami.
                  >
                  > Mowiac grzecznie - nie udalo sie. Mowiac niegrzecznie - won!
                  >
                  > PF

a komu przeszkadza lustracja,chyba nie jestes za tym,zeby malwersanci i bandyci
                  dalej mieli dojscie do koryta. mowiac krotko-bandyci do mamra,a styl PO,metody
                  jakimi operuja i osoby z jakimi sie kumaja to nic innego tylko SLD. poczytaj
                  sobie westchnienia bylego wodza w dzisiejszej GW tozto nic tylko rzewna spiewka
                  ;komuno wroc tak nam dobrze bylo,tak nam sie dobrze rozkradalo a teraz be
                  kaczory,wybrane w demokratyczny sposob groza tej sielance.
                  • polski_francuz Dobra 06.10.06, 19:24
                    hrabia Dziduszycki okazal sie bylym agentem.

WIELKIE OSIAGNIECIE EPOKI KACZYNSKICH.

Masz jeszcze jakies inne. Bo mi naprawde trudno znalezc.

PF

• i-love-2-bike Re: Dobra 06.10.06, 19:27
                      polski_francuz napisał:

> hrabia Dziduszycki okazal sie bylym agentem.
                      >
                      > WIELKIE OSIAGNIECIE EPOKI KACZYNSKICH.
                      >
                      > Masz jeszcze jakies inne. Bo mi naprawde trudno znalezc.
                      >
                      > PF
                      >
                      skoro byl to niech on sie tlumaczy,ja mam teczke OK,to co mi dajesz jakies
                      nazwiska. jest tam zapewne pare innych wiekszych bo w koncu pucz sie nie udal,a
                      tak sie dobrze PO zebralo i jak na czasie.
                      • polski_francuz Re: Dobra 06.10.06, 19:29
                        To nie da nowych miejsc pracy ani nie zapobieze emigracji.

To sa glupie igrzyska nic wiecej.

PF
                        • i-love-2-bike Re: Dobra 06.10.06, 19:31
                          polski_francuz napisał:

> To nie da nowych miejsc pracy ani nie zapobieze emigracji.
                          >
                          > To sa glupie igrzyska nic wiecej.
                          >
                          > PF

emigracje rozpoczeli twoi komuszy faworyci,a rzady centrolewicowe rozkladly
                          polske do tego stopnia,ze ludzie wyjadali ochlapy ze smietnikow i spali pod
                          mostem,a teraz nagle chcesz dokonac cudu w ciagu paru miesiecy. jakos nie
                          plakales za kwasa,czegos nie widziales w Polsce,bo ja owszem widzialam dosc sporo.
                          • polski_francuz Re: Dobra 06.10.06, 19:35
                            Piszesz o ekonomii. To sie nie zmienilo tak szybko.

Ludzie cierplieli za sprywatyzowanie. Gdzie indziej tez.

Kaczory nic nie zmienily na tym polu.

PF

• krystian71 Re: Dobra 06.10.06, 19:37
                            daj sobie spokoj Rachelciu, przeciez doskonale widac who is who.
                            Wszystko ,tylko nie interes Ojczyzny, dla takich ludzi nie te argumenty i nie
                            na takim poziomie , bo za cholere nie wiedza co to jest ta Ojczyzna i po ile
                            jej akcje na gieldzie ida
                            • polski_francuz Interes Ojczyzny 06.10.06, 19:53
                              jest definiowany przez wybory.

Nie masz wiekszosci, tzn nie jestes w jej interesie.

Az takie trudne to nie jest.

PF
                              • krystian71 INDEED 06.10.06, 20:10
                                tylko wybory sie juz odbyly, w zeszlym roku
                                kto sie z wynikiem nie pogodzil,to wiadomo.
                                a juz zwlaszcza w momencie , gdy jak zapowiedziano pod koniec wrzesnia bedzie
                                raport w sprawie rozwiazania WSI .
                                O kontrofensywie razwiedki sowieckiej , na ten termin przewidzianej,zapisano
                                juz mase stron, kazdyjej sie spodziewal.
                                Glupio wyszlo,bo kontrofensywa sie nie udala i tak skompromitowala, ze uderzyla
                                raczej w tych,ktorych probowano w tym celu wykorzystac
                                • polski_francuz Re: INDEED 06.10.06, 20:22
                                  Krystek,

Oceniam, ze Lawrow przyjechal do Polszy bo sie Wowa kloci z Backa. I szukaja
                                  koalicjantow, aby backe okrazyc.

Znaczysie, oni juz tu informatorow nie maja az tak duzo.

To jest dosc sluszne co piszesz ale zatraca o spiskowa teorie dziejow.

A ja w te teorie nie wierze.

Pozdro, ze ktos ma inne zdanie niczym zlym nie jest

PF
                                  • krystian71 Re: INDEED 06.10.06, 20:37
                                    pf-ie, to glupie co piszesz, Lawrow zadnych informatorow nie potrzebuje ,tylko
                                    swoj interes broni.
                                    I nikt mu tego nie ma za zle.
                                    Pod warunkiem,ze kazdy broni swojego, a w MSZ-cie nie ukrywa sie zydowski
                                    szczur,gotowy polski interes za pare szekli sprzedac.
                                    Jak ten wykopany pol roku temu , co oglosil,ze rzad polski rozwaza
                                    przystapienie do biznesu baltyckiej rury.
                                    Sznepf mu bylo,czy jakos tak.
                                    O bacce wiele razy pisalem.
                                    Ze atakowanie go,to glupota, bo po pierwsze to jedyna prawdziwa sila
                                    sprzeciwiajaca sie rosyjskiemu podporzadkowaniu, po drugie szanujaca prawa
                                    Polskiej diaspory na tym terenie, ktora ma wszelkie prawa do rozwoju
                                    W przeciwienstwie do tych na Ukrainie , ktorych Kwas zdradzil
                • krystian71 Re: Trzeba komedianta na komedianta 06.10.06, 19:19
                  biedactwo nie uswiadomione.Jak to nie byli u wladzy?
                  A czym byl rzad KLD Bieleckiego , a kim byl rzad Suchockiej ,o ktorym
                  mowiono,ze Rokita nim rzadzi.
                  Przewiezli was , francuzie, bo tzw publika doskonale w przeciwienstwie do
                  ciebie sie w tym orientuje
                  • polski_francuz Re: Trzeba komedianta na komedianta 06.10.06, 19:22
                    Publika moze juz zglupiala albo zdrowy rozsadek stracila.

Ja jeszcze nie.

Uzywaj lepszych argumentow.

PF
                    • krystian71 rozumiem twoja frustracje 06.10.06, 19:28
                      ale TWOJEGO argumentu nikt tu nie uzywa.Zwyczajnie,publika wie,kto byl u wladzy
                      i kiedy,w przeciwienstwie do ciebie,
                      Wystarczylo , by raz w TV publicznej film z 92 roku puscic,kto rzad
                      Olszewskiego obalal i zobaczyc te same mordy,Walesy,Wachowskiego,Rokity, bardzo
                      aktywnego Tuska i Niesiolowskiego
                      Chyba kitos cie zrobil w konia ?
                      • polski_francuz Re: rozumiem twoja frustracje 06.10.06, 19:30
                        Krystek ja chce sukcesu dla mego kraju rodzinnego.

A mam, jak piszesz, mordy...

PF
                        • i-love-2-bike Re: rozumiem twoja frustracje 06.10.06, 19:33
                          polski_francuz napisał:

> Krystek ja chce sukcesu dla mego kraju rodzinnego.
                          >
                          > A mam, jak piszesz, mordy...
                          >
                          > PF

mordy juz miales pijakow i zlodziei,tyle,ze okulary ciemne nosiles aby ich nie
                          widziec,jak twoj faworytny general.
                          • polski_francuz Re: rozumiem twoja frustracje 06.10.06, 19:55
                            Jaruzel byl dzieckiem swoich czasow.

Historia go oceni.

Spodziewam sie oceny dostatecznej/ mniej niz dobrej.

PF
                        • krystian71 Re: rozumiem twoja frustracje 06.10.06, 19:33
                          juz napisalem.Ktos cie zrobil w konia .
                          to tylko moja sugestia,bo tak miedzy nami,uwierzyc nie potrafie,ze inteligentny
                          czlowiek moze byc taki GLUPI i dac sie tak podpuscic.
                          Ja osobiscie w to nie wierze , raczej niucham w takich durnych odzywkach wlasne
                          interesy.WYBACZ.
                          • polski_francuz Re: rozumiem twoja frustracje 06.10.06, 19:53
                            Nie mam zadnych interesow w kraju. Przestan mnie obrazac.

PF
                            • krystian71 Re: rozumiem twoja frustracje 06.10.06, 20:14
                              wiec jeszcze raz napisze.WYBACZ.
                              ale naprawde nie potrafie pojac,by inteligentny zdawaloby sie facet ,moze byc
                              taki GLUPI , by od razu i z mety intencji tych innych , mocno zagrozonych ,nie
                              zauwazyc.
                              Wiec jeszcze raz.WYBACZ.Ale dalej w to nie wierze ...
            • krystian71 nie rozsmieszaj publiki pf 06.10.06, 19:02
              ktora wlasnie sie cieszy,ze Tusk wrocil z wywczasow , o dziwo mniej opalony od
              Leppera.I ze z TV musi sie dowiadywac jak tzw narod potraktowal Rokite dwojga
              imion w Jastrzebiu,gdy przyszlo mu do glowy,ze jak kwiaty pod pomnikiem
              pomordowanych w sttanie wojennym gornikow zlozy,to se punktow wyborczych
              przysporzy.
              Widziales ten klip?
              Bo byl super
              Rokita zapewnil,ze zaatakowala go banda pijanego motlochu.
              Ludzie spekuluja,ze gornicy mu podpadli,jak zostanie premierem z Krakowa,to
              cale gornictwo zlikwiduje :)))he,he
              • polski_francuz Re: nie rozsmieszaj publiki pf 06.10.06, 19:17
                Ja niestety nie umiem za dobrze ekstrapolowac.

Poki co PiS ma wladze a nie PO.

I PiS trzeba rozliczac a nie PO.

PF
                • krystian71 ok, francuz, rozliczamy , ale z czego ? 06.10.06, 19:24
                  podpowiedz,bo nikt nie ma pomyslu.
                  A juz nowa afera wisi i to z ostatnich miesiecy , a ten dziki lud,ktorego tak
                  nie lubisz demonstruje pod gielda,gdy uswiadomil sobie,ze zostal przekrecony
                  przez Rossatiego i Henryke Bochniarz, wydelegowana przez GW na kandydatke na
                  fotel prezydenta w ostatnich wyborach,
                  Zapomniales? Lud nie zapomnial
                  • polski_francuz Z : 06.10.06, 19:27
                    1. Glupiej polityki zagranicznej.
                    2. Napuszczenia Polakow na Polakow.
                    3. Nieumiejetnosci stworzenia "pracujacej koalicji"
                    4. Stworzenia koalicji z demagogogami.

...

A w koncu rzadzic trzeba umiec. To jest sztuka i nie kazdy ja ma. Kaczynski jej
                    nie maja.

I niech walaja na Zoliborz bo szkoda czasu.

PF
        • krystian71 Re: Trzeba komedianta na komedianta 06.10.06, 18:26
          doceniamy twoja troske na tym wycinku polskiego zycia,obiecujemy wziac to
          powaznie pod uwage,
          • polski_francuz Re: Trzeba komedianta na komedianta 06.10.06, 18:31
            Siedziesz cicho Krystek i masz racje.

Koalicja PiSu z Samoobrona i LPR to byl takie poker oszukanczy. Jarek chcial
            ich wtopic w PiS, Komedianci chcieli dac sie polubic przez rozdawanie cudzego.

Problem jest taki, ze sie nie udalo. I waracamy do punktu wyjscia.

Bogu chwala ekonomia idzie i jestesmy w Europie.

Gdyby nie juzbym calkowicie osiwial.

Pozdro

PF
            • krystian71 Re: Trzeba komedianta na komedianta 06.10.06, 19:07
              problem jest inny ,ze Lepper podpuszczony przez TVN i agentow WSI probuje
              wrocic do koalicji na kolanach.
              Problem jest w tym,(dla twoich) ze mu sie partia rozpadla , nie
              rozumiejac,czemu wyszedl z rzadu,ktory jako jedyny realizuje swoj program
              wyborczy wyraznie wczesniej podany,pod ktorym Samoobrona ze swymi postulatami
              moze sie podpisac
              I problem jest w tym,ze i wsrod poslow PO taka sama ruchawka wystapila,bo
              wiedza na co ich wyborcy glosowali,a ze PIS juz ich nie chce,probuja sie do PSL-
              u przeniesc.
              • polski_francuz Re: Trzeba komedianta na komedianta 06.10.06, 19:15
                Jednym slowem burdel, he?

Toz mowie

PF
                • i-love-2-bike Re: Trzeba komedianta na komedianta 06.10.06, 19:19
                  polski_francuz napisał:

> Jednym slowem burdel, he?
                  >
                  > Toz mowie
                  >
                  > PF

burdel jest od 17 + lat,a przedtem byl 40+,bo w koncu te same osoby na czele
                  tego burdelu staly.
                  • polski_francuz Re: Trzeba komedianta na komedianta 06.10.06, 19:21
                    Ci co maja wladze sa rozliczani. To nie historia, to dzisiejsza polityka.

Ty tez nie rzozliczasz Reagana albo papy Busha tylko walisz w juniora.

PF
                    • i-love-2-bike Re: Trzeba komedianta na komedianta 06.10.06, 19:26
                      polski_francuz napisał:

> Ci co maja wladze sa rozliczani. To nie historia, to dzisiejsza polityka.
                      >
                      > Ty tez nie rzozliczasz Reagana albo papy Busha tylko walisz w juniora.
                      >
                      > PF

nie bardzo rozumiem twoja logike,chcesz kryc bandziorow? ktos kto ma czyste
                      sumienie nie ma teczki,a jak ja ma to chyba nie jest ona niczym innym tylko
                      dokumentem. tu mowimy o czyms innym,o tym by bandytow i malwersantow wsadzic do
                      mamra,by tych,ktorzy okradali spoleczenstwo od lat robiac sie czerwonymi
                      baronami rozliczyc ze zlodziejstwa i jesli mnie pamiec nie myli to bylo jednym z
                      postulatow,kiedy wladze zmieniano,ale przyszedl pan elektryk i wspomogl na lewo
                      i prawo,chociaz pare lat przedtem co innego obiecywal.osobiscie nie mam nic
                      przeciwko rozliczeniom jakie mialy miejsce w innych krajach,i nie bardzo
                      rozumiem czemu ty masz cos przeciwko temu? teczki sa przepastne i wiadomo
                      czemu,let's see it,zrobili to Czesi,zrobili NRD-owcy i tez plakales nad nimi?
                      • polski_francuz Ja 06.10.06, 19:28
                        chce dobrych.

A nie idiotow.

Reszta mnie malo obchodzi.

PF
                • krystian71 Re: Trzeba komedianta na komedianta 06.10.06, 19:30
                  ty to tylko glupoty jestes w stanie wyartykulowac
        • marouder Re: Trzeba komedianta na komedianta 06.10.06, 19:21
          pamietasz takie pwiedzenie "wielki do nieba a glupi jak trzeba"?
          Prawda, ze jak ulal pasuje do p. min. Giertycha?
          • schlagbaum Re: Trzeba komedianta na komedianta 06.10.06, 20:46
            marouder napisał:

> pamietasz takie pwiedzenie "wielki do nieba a glupi jak trzeba"?
            > Prawda, ze jak ulal pasuje do p. min. Giertycha?

Jest duzy ale glupszych od niego w koalicji rzadzacej jest cala masa
            Karlowatosc nie jest gwarancja jasnosci unyslu.
            • marouder Re: Trzeba komedianta na komedianta 07.10.06, 14:35
              Masz schlagie racje. Cala ta kolalycja wywrocila madrosci ludowe na lewa strone...
              tesknie za czasami, gdy znow bez odruchu wymiotnego bedzie mozna rzec, ze male
              jest piekne:)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka