Dodaj do ulubionych

Miedź Legnica - Śląsk Wrocław1:3

24.04.05, 23:05
Cieszę się chociaż bradzo mi żal Miedzi i trenera Kowalskiego.
Ciekawie robi się w innych grupach III ligi, bo szanse na awans mają Lechia
Gdańsk i Motor Lublin. Do pełni szczęścia brakuje mi w tym gronie tylko
Miedzi Legnica. Wolałbym aby Śląsk wygrał z Ruchem a przegrał z Miedzią ale
stało się tak jak jest.
Obserwuj wątek
    • Gość: k. Re: Miedź Legnica - Śląsk Wrocław1:3 IP: 195.20.110.* 25.04.05, 08:45
      Piłkarzom Śląska należą się szczególne podziękowania za walkę w tym meczu, w
      drugiej połowie zagrali z wielką pasją i ambicją - oby zawsze potrafili
      wychodzić z opresji z takim rezultatem. Żal tylko Miedzianki, że nie wystąpi w
      barażach.
    • kibicwks Do Pana Schetyny 25.04.05, 10:53
      Jeśli już pan się wypiął na piłkarzy to proponuję, aby też przestać pisać o
      nich na pana stronie. Po co mają się męczyć tworzący stronę a pan pozbędzie się
      dodatkowych kosztów.

www.cms2.slask.wroclaw.pl/cms/?id=2311
      "...Po dziwnym meczu piłkarze Śląśka Wrocław pokonali w Legnicy miejscową Miedź
      3:1...."
      Jeśli chodzi o dziwne rzeczy to zapewniam że nie ma nic dziwniejszego niż to co
      pan próbuje robić we Wrocławiu i panu nie wychodzi.
      Nie dziwię się że przenosi się pan do Opola bo we Wrocławiu swoją postawą
      narobił pan sobie więcej wrogów niż przyjaciół. Nawet ja który byłem neutralny
      coraz bardziej się do pana zniechęcam i patrzę na to co pan robi z
      obrzydzeniem. Może czas o tym pomyśleć?
      • Gość: Lash Re: Do Pana Schetyny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.04.05, 13:10
        Nie no Schetyna tego osobiście nie pisał,ani nikt pod jego dyktando,ale mecz był
        w istocie dziwny.W pierwszej połowie Śląsk nie oddał żadnego celnego strzału.Czy
        nie szukasz przypadkiem pretekstów by zniechęcić się do tego człowieka?Mi w
        każdym bądź razie Schetyna jest już raczej obojętny,bo zależało mi zawsze tylko
        na interesie Śląska.Teraz to on może sadzić sobie kwiatki w Gwatemali,a mnie to
        nie obchodzi.Tyle że bądźmy sprawiedliwi i nie rzucajmy niepotrzebnych
        oskarżeń,a i pewnie nawet bez posady w klubie Schet może w jakiś sposób kiedyś
        pomóc.
        • kibicwks Re: Do Pana Schetyny 25.04.05, 14:04
          Masz rację że może trochę na wyrost czepiam się Schetyny ale to on jest szefem
          tego co to pisał. Gdyby ten dudek co napisał „Po dziwnym meczu piłkarze Śląśka
          Wrocław pokonali w Legnicy” zrobiłby coś podobnego na stronie jakiejś firmy i
          napisał „Po dziwnym przetargu nasza firma wygrała kontrakt” to gnój wyleciał
          by na pysk z pracy. Jeśli mają w ten sposób pisać na oficjalnej stronie klubu
          to niech lepiej nic nie piszą.
          • Gość: Lash Re: Do Pana Schetyny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.04.05, 14:24
            Nie porównój przetargu do meczu,to zdecydowanie inne sprawy.Ja jako kibic też
            mówię,że mecz ten był dziwny.I za tym sformułowaniem nie muszą się kryć jakieś
            podejrzenia,ot zwykłe stwierdzenie faktu.Kibice powinni krytykować grę,zresztą
            to nawet krytyka nie jest...Chyba masz za dużo brudnych myśli w związku z tym
            meczem...
        • Gość: k. Re: Do Pana Schetyny IP: 195.20.110.* 25.04.05, 14:40
          Widzisz Lash, ja też parę razy na forum wpisałem się, żeby nie czepiać się
          niepotzrebnie Schetyny, bo może zapewni stabilizację klubowi usprawni
          organizacje itp. pisałem to także mając na uwadzę obietnice jakie Schetyna
          publicznie złożył na spotkaniu z kibicami przed objęciem piłkarskiego Śląska.
          Teraz wiem, że Schetyna kłamał!!!!!. Nic z jego zapowiedzi nie zostało
          zrealizowanych. Śląsk organizacyjnie i finansowo jest w tym samym miejscu co
          dwa lata temu. Ale najgorsze jest to, że Schetyna nie tylko nic nie pomógł ale
          także zaczyna przeszkadzać. Przytoczony komentarz z "jego" strony internetowej
          nie jest przypadkowy. Tak samo było wcześniej zanim zaczął wspólpracować z
          piłkarskim Śląskiem, choćby jego słynne powiedzenie "należy się zastanowić czy
          we Wrocławiu jest potrzebna ekstraklasa". Jako polityk jest u mnie skreślony,
          chociaż chce głosować na PO, to się głęboko zastanawiam, co będzie gdy Schetyna
          zacznie pełnić jakiekolwiek funkcje państwowe - obraz niekompetencji i
          kłamstwa, chyba tylko tyle.
          • Gość: Lash Re: Do Pana Schetyny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.04.05, 15:05
            Ale jesteście nakręceni...Ja raczej wątpie,że za wspomnianym cytatem kryją się
            złe intencje Schetyny,zresztą przecież sytuacja sprzed kilku lat gdy coś tam
            powiedział głupiego jest zupełnie inna od obecnej.Jeżeli chcecie się bawić w
            szukanie dziury w całym to krzyżyk na drogę,tyle że klubowi i jego wizerunkowi
            to nie pomoże.Przyznaje,Schetyna to dobry obiekt żeby robić z niego ciągle kozła
            ofiarnego,a i taka bezustanna nagonka zabija w ludziach krytycyzm.
            Odnośnie obietnic to nie sądze żeby kłamał-po prostu wiele rzeczy przerosło
            jego możliwości.Nadal ujednak uważam,że gdyby wtedy całkowicie przejął klub w
            dodatku niezadłużony(na spotkaniu wydawało mu się że tak będzie)to byłby w
            stanie,nie od razu ale po jakimś czasie,zbudować silny klub pierwszoligowy.Choć
            z drugiej strony weź pod uwagę dla kogo miał spełniać jakieś obietnice?Dla tych
            co go tak nienawidzą i ciągle o tym przypominają?Ty byś miał w takiej sytuacji
            jakąś motywacje ?
            • kibicwks Re: Do Pana Schetyny 25.04.05, 15:19
              Jeśli chodzi niszczenie wizerunku klubu to Schetyna jest od tego mistrzem.
              Niech walnie w ucho tego co napisał te głupoty na oficjalnej stronie bo te
              bzdury mają właśnie wpływ na wizerunek Śląska. Schetyna sam sobie zasłużył na
              takie traktowanie i naszą podejrzliwość manipulując redaktorami z Wyborczej i
              tym co oni piszą. Jest podły i podstępny i zawsze będziemy na niego patrzeć
              podejrzliwie. Sam sobie na to zapracował.
              • Gość: Lash Re: Do Pana Schetyny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.04.05, 15:40
                Kólko się zamyka.Już wielokrotnie była o tym mowa,że dziennikarze na usługach
                możnych klubów i ich właścicieli to norma.Nie podoba mi się ona,ale zdaję sobie
                sprawę,że tak będzie zawsze przy walce o najwyższe cele i pieniądze,a
                szczególnie wówczas gdy jakimś cudem Śląsk powalczy o puchary,obojętnie kto
                będzie klubem rządził.Jeżeli wykarzecie się konsekwencją i zaczniecie tępić za
                to kolejnych działaczy,którzy będą chcieli tu zbudować silny klub to wnioski
                wyciągnij sam...Ja się dziwie,że tyle jadu jest w was do tego człowieka.Wielu
                innych też nie było świętych,a tyle obelg nie zbierało.Pewnie
                problem w tym,że Schetyna się nikomu nie kłania i nie wykazuje żadnej pokory.To
                zawsze wzbudza negatywne odczucia i zawiść.
                Kurde, znowu wyjdzie,że bronię Schetyny,ale nie podoba mi się Wasz nieobiektywizm.
                • kibicwks Re: Do Pana Schetyny 25.04.05, 15:51
                  Lash ja jeszcze zrozumiem jeśli dziennikarze piszą dla dobra jakiegoś klubu ale
                  żeby regionalny dziennik i polityk byli przeciwko klubowi który pochodzi z tego
                  samogo miasta(pomijając fakt że Schetyna nie z naszego miasta tylko karierowicz
                  z Opola)? Przecież to jest skurw...wo! Jak mozna mieć szacunek dla takich ludzi?
                  Niech sobie Gazeta będzie za Schetyną i Daichmanem. Rogionalny sport trzeba
                  wspierać ale żeby być przeciwko niemu? Je tego pojąć nie mogę.
                  • Gość: Lash Re: Do Pana Schetyny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.04.05, 16:23
                    Raz,że podejrzewanie o to Schetynę to tak jak podejrzewanie o nieuczciwość w
                    meczu Śląsk-Miedź.Dwa to świadczy,że Schetyna potrafi być skuteczny gdy idzie o
                    zapewnienie pieniędzy klubowi.
                    Cytat:
                    pomijając fakt że Schetyna nie z naszego miasta tylko karierowicz
                    > z Opola
                    Znowu trochę jadu.

Ja jakoś dziwnie lubię jak krytykuje się co złe w naszym klubie,a czy pomawiali
                    nie wiem,choć pewnie trochę tak.W każdym bądź razie zarządzanie Śląskiem było w
                    tamtym czasie tragiczne,mizeria w organizacji i nawet wśród kibiców(niemal zero
                    euforii)co było pochodną degrengolady organizacyjnej.Jeżeli Śląsk byłby
                    odpowiednio zarządzany to Schetyna mógłby nam naskoczyć,ale też i nabrałby
                    więcej szacunku,tak samo jak ma do Ruski i żużla.Wyolbrzymiacie nieaktualną
                    sprawę i jest to Wam na rękę,bo chcecie Schetowi dokopać. Czekam aż skończy się
                    w Śląsku okres biadolenia i pretensji,w czym tak lubował się Cymanek.Polska to
                    na tyle biedny kraj,że bez myślenia w kategoriach własnego interesu nic się nie
                    w sporcie osiągnie.Trzeba działać a nie płakać.
                    • kibicwks Re: Do Pana Schetyny 25.04.05, 16:44
                      Rozciągnął nam się temat i znów zaczyna się gadanie co kto winien i co kto
                      zrobił.

Ja tylko uważam że stwierdzenie z oficjalnej strony "...Po dziwnym meczu
                      piłkarze Śląśka Wrocław pokonali w Legnicy miejscową Miedź 3:1...." jest nie
                      na miejscu i źle wpływa na wizerunek klubu. I uważam że mam słuszne o to
                      pretensje. Jeśli takie stwierdzenia mają padać na oficjalnej stronie klubu to
                      zwracam się ponownie do Pana Schetyny aby zalecił nie umieszczanie na tej
                      stronie żadnych informacji o piłkarzach. Zresztą te informacje są tak ubogie że
                      więcej można na temat piłki znaleźć na innych stronach tworzonych przez
                      kibiców, którzy robią to z zapałem i miłości do klubu a nie za karę i na
                      odpie..ol, bo szef kazał.

Strona internetowa powinna być wizytówką klubu a jak na razie to jej treści
                      przynoszą wstyd. W takim wypadku lepiej aby jej w ogóle nie było.
                      Pozdrawiam rozmówców!
                      • Gość: Lash Re: Do Pana Schetyny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.04.05, 16:52
                        Dla mnie te słowa opisują tylko jakość meczu.Przecież na stronie klubowej Śląsk
                        netu nie raz czytałem,że mecz Śląska był słaby,a o meczach juniorów że się
                        skompromitowali.Jak bym prowadził jakąś stronę to też mógłbym napisać,że ten
                        mecz był dziwny,bo był(bez zakulisowych podtekstów)
            • Gość: k. Re: Do Pana Schetyny IP: 195.20.110.* 25.04.05, 16:08
              Lash, ja naprawdę uznałem, że skoro Schetyna chce pomoc Śląskowi to wszyscy
              powinniśmy mu pomagać, także my kibice. Przez ten cały okres nie oczekiwałem od
              niego nic więcej, jak tylko zapewnienia stabilizacji Śląskowi, choć Schetyna na
              początku obiecywał, iż Śląsk będzie rok po roku awansował do wyższych lig.
              Schetyna wiedział gdzie przychodzi, wiedzial o długach i trudnościach. Wobec
              rezygnacji Pilcha z inwestowania w Śląsk, Schetyna zwinał interes i się
              wycofał. Zostawił Śląsk w bardzo trudnej sytuacji. Nie pozwala mi to chłodno i
              spokojnie patrzeć na tego faceta, który publicznie oferował pomoc i rozwiązanie
              problemów Śląska.
              Wiem, że Schetyna nie jest frajerem i nie po to przychodził do Śląska, żeby
              dokładać ze swojej kasy (nie o to tu chodzi), ale przez ten okres nie potrafił
              zapewnić żadnych mechanizmów dopływu jakiejkolwiek finansów do klubu. Przez 2
              lata nie zdarzyło się nic co by świadczyło o tym, że Schetyna próbuje wyrwać
              klub z kryzysu.
              Lash masz racje, może się nakręciłem, ale głupi komentarz na "Schetynowej"
              stronie internetowej napewno nie jest taki sobie obojetny jak Ty piszesz.
              Napisany jest w tonie wskazującym na istnienie drugiego dna - troche to smutne
              bo widac było, że piłkarze na boisku dali z siebie wszystko, a tu zasłużyli
              sobie na takie podsumowanie.
              Nie jest tak jak piszesz, że Schetyna nie miał dla kogo budować silnego klubu,
              bo wszyscy kibice tylko go obrażali. Przez długi okres Schetyna miał kredyt
              zaufania i znakomita większość cieszyła się z jego zaangażowania. Ale Schetyna
              tylko obiecywał, bo zrobił (niestety) niewiele.
              • Gość: Lash Re: Do Pana Schetyny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.04.05, 16:38
                k. czytając internet i słuchając co mówią kibice dochodziłem do wniosku,że
                Schetyna to wróg nr.1.Spodziewałem się,że to skłoni go do rezygnacji,a i tak
                dziwiłem się,że dość długo to przetrzymywał.Jak wspominałem pewnie sam nie
                spodziewał się,że sytuacja tak go przerośnie.Jak pamiętam też to nawet w Fan
                Śląsku pisali,że bezpośredni awans w poprzednim sezonie przy tak grającym
                zespole jak Sosnowiec był niemożliwy,a baraże to loteria.I warto też
                przypomieć,że Śląsk osiągnął drugi rezultat spośród wszystich drużyn 3 ligi oraz
                to że klub znajdował się w dramatycznym położeniu po spadku.No a teraz jest na
                1-szym miejscu.Ponadto zauważ jak trudno o finanse nawet w klubach ligi.To mówi
                samo za siebie.I jeszcze te długi...Naprawdę trudno było zrobić coś więcej,ale
                też mam żal że tak szybko zrezygnował.Trochę też do kibiców.
                • Gość: j Re: Do Pana Schetyny IP: *.lubin.dialog.net.pl 25.04.05, 18:41
                  no ten mecz normalnie nie wyglądał,patrzmy obiektywnie na naszych-grali
                  fatalnie i dziwnie po przerwie Miedzianka lipniej.A Schetyna to typowy polski
                  polityk czy kiedyś myślał o zwykłych ludziach i ich potrzebach?W życiu!
                  • kibicwks Re: Do Pana Schetyny 25.04.05, 23:12
                    Gość portalu: j napisał(a):

> no ten mecz normalnie nie wyglądał,patrzmy obiektywnie na naszych-grali
                    > fatalnie i dziwnie po przerwie Miedzianka lipniej.

Tak było ale ja bym się nie doszukiwał cudów, bo Śląsk nie ma pieniędzy na
                    podstawowe potrzeby a o cudach już nie mówiąc.

Trzeba też zauważyć że np Miedź na własnym stadionie w meczu z Chrobrym do 79
                    min wygrywała 2:0 by w ciągu 10 min stracić 2 bramki i cały mecz zremisować. To
                    raczej też nie były cuda, bo po co Chrobry miałby czarować? To raczej wina
                    zawodników Miedzi, że czym bliżej końca meczu to gdzieś się gubią.

Wracając do mojego czepiania się o zdanie "Po dziwnym meczu piłkarze Śląśka
                    Wrocław pokonali w Legnicy miejscową Miedź 3:1" to uważam że źle że tak
                    napisano. Polskie realia ligowe jakie są każdy wie a "dziwny mecz" każdemu
                    kojarzy się jednoznacznie.
                    Pozdrawiam!
                    • Gość: k. Re: Do Pana Schetyny IP: 195.20.110.* 26.04.05, 08:34
                      A i tak jest najwazniejsze, żeby teraz nasz Ślązeczek awansował i przetrwał ten
                      trudny okres, może kiedyś nadejdą lepsze czasy.
                      Tośmy sobie pogadali;-)). Pozdrowienia.
                      • Gość: Lash Re: Do Pana Schetyny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.04.05, 12:10
                        Niestety jest też tak,że większość wrocławskich kibiców odczuwa i będzie
                        odczuwać kompleks niższości wobec czołowych klubów w Polsce.Taka Legia Warszawa
                        ma wiele powodów żeby z wyższością patrzeć na inne kluby w kraju i dlatego jest
                        też przez nich często nienawidzona.A Schetyna mógł być dla mnie osobą,która
                        sprawi że tak jak wobec koszykarskiego Śląska tak i wobec piłkarskiego kibice w
                        Polsce będą odczuwać właśnie kompleks niższości nawet gdy drużyna ma się
                        gorzej.I o to właśnie w sporcie chodzi.Też chciałbym,żeby Schetynę i nasz klub
                        tak nienawidzono. To cyniczne,ale tylko świadczyłoby o naszej sile.Przypomnijcie
                        sobie idiotyczne transparenty lubinian obrażające Scheta i Śląsk.Czy to nie było
                        zabawne i jednocześnie poniżające tamtejszych kibiców w naszych oczach ?Albo też
                        sytuację,kiedy poseł załatwił klubowi euroligę mimo,że kosynierzy skończyli
                        sezon na 3-cim miejscu.To był majsterszytyk,po którym kibice w Polsce patrzyli
                        na Śląsk z wielką zawiścią.I o to chodzi X2.Ale jak widać działania tego
                        człowieka nieoczekiwanie zakończyły się zazdrością u fanów wrocławskich.I tego
                        nie rozumiem,ale częściowo tylko,bo pieprzenie o zasadach raz gdy chce się tak
                        sukcesów i zwycięstw nad innymi klubami jest dla mnie wymówką żeby Scheta tylko
                        potępić,a dwa jakoś nie doszukałem się nigdy takich negatywnych reakcji gdy np:
                        w Fan Śląsku swego czasu podejrzewano kilkakrotnie
                        o bozaboiskowe zabiegi klubowych działaczy-choćby w czasie ostatniego awansu do
                        1-szej ligi pana Fajbusiewicza,który to akurat raz czy dwa pomógł w czymś
                        kibicom więc był ok.Tu zasady były miej ważne.Trudno,ale taki jest mój punkt
                        widzenia w sprawie GS.pzdr.A i mam nadzieję,że będziecie zawsze tak mocno stali
                        na straży zasad i że każdego kto będzie prowadził jakąś nieczystą grę tak
                        potępicie mimo że będzie ona na korzyść klubu.
                        • kibicwks Re: Do Pana Schetyny 26.04.05, 12:23
                          Gość portalu: Lash napisał(a):

> a dwa jakoś nie doszukałem się nigdy takich negatywnych reakcji gdy np:
                          > w Fan Śląsku swego czasu podejrzewano kilkakrotnie
                          > o bozaboiskowe zabiegi klubowych działaczy-choćby w czasie ostatniego awansu
                          do
                          > 1-szej ligi pana Fajbusiewicza,który to akurat raz czy dwa pomógł w czymś
                          > kibicom więc był ok.Tu zasady były miej ważne.Trudno,ale taki jest mój punkt
                          > widzenia w sprawie GS.pzdr.A i mam nadzieję,że będziecie zawsze tak mocno
                          stali
                          > na straży zasad i że każdego kto będzie prowadził jakąś nieczystą grę tak
                          > potępicie mimo że będzie ona na korzyść klubu.

Co innego Fan Śląsk gdzie prezentuje się opinie skarjnie fanatycznych kibiców a
                          co innego oficjalna strona klubu.
                    • Gość: kk Re: Do Pana Schetyny IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 26.04.05, 20:32
                      Jezeli ktos uwaza, ze mecz byl ustawiony to nie orientuje sie w realiach. Niby
                      za co Slask maial kupic mecz? Przeciez we wroclawskim klubie jest taka bieda,
                      ze szkoda gadac. Mecz by czysty, bez dwoch zdan.
                      Teraz trzeba zapytac, co dalej Slasku. Czy to tylko przeblysk, czy naprawde
                      zwyzka formy. I co po awansie? Skad pieniadze? Kto uratuje Slask?
                      A Miedz? Zmiencie dzialaczy, to moze cos sie ruszy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka