semnom 26.07.10, 21:14 Witam,wybieram się na wycieczkę po Rumunii i Bułgarii. Czy możecie polecić operatoraz najtańszym roamingiem?Najlpeszy będzie prepaid,żeby wydatki były pod kontrolą. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Janek Re: Tani roaming IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.10, 22:11 Kup na miejscu pre-paida... Odpowiedz Link Zgłoś
jorn Re: Tani roaming 27.07.10, 13:09 Rumunia i Bułgaria należą do Unii Europejskiej, więc ceny roamingu są dla wszystkich operatorów ograniczone maksymalnymi stawkami narzuconymi przez Komisję Europejską: 0,39 EUR + VAT za minutę (0,15 EUR + VAT za połączenia odebrane). Oczywiście niektórzy operatorzy mogą stosować niższe stawki, ale nie na tyle niższe, żeby się opłacało szukać ofert i pre-paida kupować. Znacznie więcej sensu ma kupienie pre-paida lokalnego. Odpowiedz Link Zgłoś
semnom Re: Tani roaming 28.07.10, 01:51 Z tego, co wiem, to stawki mimo limitów różnią się od siebie, a zakup lokalnego prepaida mi się nie opłaca, bo będę więcej płaciła za połączenia do Polski. Poza tym mam zamiar podróżować jeszcze przez inne kraje europejskie. Odpowiedz Link Zgłoś
bright_witch Re: Tani roaming 19.08.10, 22:07 Lokalny prepaid nie będzie potrzebny raczej. Heyah ma tanią ofertę roamingową z tego co słyszałam, obejmuje całą UE więc spokojnie po drodze tez możesz dzwonić. Stawki różnią się w sieciach pomimo zrównania, dyrektywa określa tylko stawki maksymalne, więc konkurencja nadal jest. Odpowiedz Link Zgłoś
semnom Re: Tani roaming 21.08.10, 11:15 Właśnie przeglądam ich ofertę- 59 groszy za odebrane połączenie i 99 gr za wychodzące to naprawdę mało na tle innych operatorów, więc chyba rozważę zakup ich startera. Odpowiedz Link Zgłoś
bright_witch Re: Tani roaming 23.08.10, 09:13 Ja płaciłam ostatnio 1,8 zł, więc jest różnica zdecydowanie. Gdybym wiedziała przed wyjazdem, to sama bym pewnie taką opcję przyjęła, niestety, nie pytałam nikogo o takie oferty i sądziłam, że nie wydam aż tyle pieniędzy. Odpowiedz Link Zgłoś
semnom Re: Tani roaming 24.08.10, 04:28 Chyba po raz pierwszy w roamingu będę wysyłać mniej smsów, a więcej dzwonić, bo teraz to jest bardziej opłacalne. Odpowiedz Link Zgłoś