maria421 01.12.08, 10:42 Czy ktos wczoraj ogladal? Jakie refleksje? Ja jestem pod wrazeniem. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ja.nusz Re: "Mogadiszu" 01.12.08, 10:51 maria421 napisała: > Ja jestem pod wrazeniem. Imię kochanka powinnać pisać dużą literą... Odpowiedz Link
maria421 Re: "Mogadiszu" 01.12.08, 12:09 Januszku, ja wiem ze dla Ciebie jakakolwiek refleksja to zbyt wielki wysilek umyslowy, szczegolnie jezeli mowa o lewackich terrorystach. Odpowiedz Link
konrad-walenrod zbyt wielki wysilek umyslowy... 01.12.08, 15:37 maria421 napisała: > Januszku, ja wiem ze dla Ciebie jakakolwiek refleksja to zbyt wielki wysilek umyslowy, szczegolnie jezeli mowa o lewackich terrorystach. -------------------------------------------------- Odpowiedz Link
ja.nusz Re: zbyt wielki wysilek umyslowy... 01.12.08, 16:03 konrad-walenrod napisała: > Januszkowi przydzielono miejsce w Latrynie... > > I tam spełnia swoje obowiązki zgodnie ze swoimi możliwościami... Zostając przy temacie proponuję, żebyś sobie wybrał formę mózgu zastępczego: pl.wikipedia.org/wiki/Bristolska_skala_uformowania_stolca Odpowiedz Link
konrad-walenrod Studiert ist studiert. 01.12.08, 16:18 ja.nusz napisał: Zostając przy temacie proponuję, żebyś sobie wybrał formę mózgu zastępczego: --------------------------------------- Odpowiedz Link
ja.nusz Re: Studiert ist studiert. 01.12.08, 16:30 konrad-walenrod napisała: Ich bedanke mich auf allerherzlichste für die kompetenten Ratschläge. > > Jetzt weiß ich, wie ich mit meinem Herrn Doktor über das etwas anrüchige Thema > reden soll. Przepraszam, zapomniałem dodać, że najbardziej pasowałby do ciebie TYP NR 7 J. Odpowiedz Link
ja.nusz Re: "Mogadiszu" 01.12.08, 16:25 maria421 napisała: > Januszku, ja wiem ze dla Ciebie jakakolwiek refleksja to zbyt wielki wysilek > umyslowy, szczegolnie jezeli mowa o lewackich terrorystach. Może się nieco zdziwisz, ale chciałbym Cię przeprosić - najwyraźniej nie trawisz takich żartów. Historię porwania samolotu Landshut znam niemalże od podszewki i refleksji na ten temat mam wystarczająco dużo. Nie sądzę, żebym był pod mniejszym wrażeniem niż Ty. Wrażenia już jednak trochę ostygły, bo film oglądałem prawie 2 tygodnie temu - nie w TV. Odpowiedz Link
konrad-walenrod Przepraszam, ale chciałbym Cię przeprosić... 01.12.08, 16:51 ja.nusz napisał: Może się nieco zdziwisz, ale chciałbym Cię przeprosić - najwyraźniej nie trawisz takich żartów. Przepraszam, zapomniałem dodać, że najbardziej pasowałby do ciebie TYP NR 7 -------------------------------------- Odpowiedz Link
ja.nusz Re: Przepraszam, ale chciałbym Cię przeprosić... 01.12.08, 17:51 konrad-walenrod napisała: > > Jetzt wollen wir doch aber nicht übertreiben! > > Einmal >>Przepraszam<< pro eine Session sollte doch genügen... Nie rozmarzaj się, osobników, którzy wysrali mózg w pampersa nie będę przepraszał. > > Odpowiedz Link
konrad-walenrod mit Verlaub... 01.12.08, 18:08 ja.nusz napisał: Nie rozmarzaj się, osobników, którzy wysrali mózg w pampersa nie będę przepraszał. -------------------------------- Odpowiedz Link
ja.nusz Re: mit Verlaub... 01.12.08, 18:15 konrad-walenrod napisała: ich benutze Zeitungspapier, mit Verlaub... Krótko mówiąc kradniesz sąsiadowi Hürriyet - za to spotka cię zasłużona kara - przyjdą 24.12. i przystrzygą ci napletek. Miejmy nadzieję, że po zabiegu nie przemówisz lódzkim głosem. Odpowiedz Link
jessi_a Panowie ! 01.12.08, 18:17 jestescie wspaniali w sprowadzaniu tematu watka do kupy, tudziez dupy Odpowiedz Link
jecki.p a niech tam 01.12.08, 19:38 watka sprowadzaja, Hauptsache, ze watku nie sprowadza ! j. Odpowiedz Link
lepian4 Re: mit Verlaub... 03.12.08, 03:53 "Miejmy nadzieję, że po zabiegu nie przemówisz lódzkim głosem. " Ja protestuje, do cholery jasnej. To jest forum dla Polonii, ktora pielegnuje swoj jezyk ojczysty. Nie dosc, ze preferujesz belkot, to jeszcze ta ortografyja. Odpowiedz Link
ja.nusz Re: mit Verlaub... 03.12.08, 08:10 ślepian4 napisał: > "Miejmy nadzieję, że po zabiegu nie przemówisz lódzkim głosem. " > > Ja protestuje, do cholery jasnej. To jest forum dla Polonii, ktora > pielegnuje swoj jezyk ojczysty. Nie dosc, ze preferujesz belkot, to > jeszcze ta ortografyj To było przygotowane specjalnie dla ślepiana4 - jestem pełen podziwu, żepo powrocie z nocnej szychty zadałeś sobie tyle trudu. Brunatne zebranka po nocach? Odpowiedz Link
lepian4 Re: mit Verlaub... 04.12.08, 03:38 Gluptasku, wstaje wczesnie do pracy, a nie wracam pozno z pracy. A nawet gdybym mial nocna zmiany, to chyba nie musze zapadac sie ze wstydu pod ziemie przed bolszewickim nierobem. Do czego to doszlo? Odpowiedz Link
ja.nusz Re: mit Verlaub... 04.12.08, 09:03 lepian4 napisał: > Gluptasku, wstaje wczesnie do pracy, a nie wracam pozno z pracy. A > nawet gdybym mial nocna zmiany, to chyba nie musze zapadac sie ze > wstydu pod ziemie przed bolszewickim nierobem. Do czego to doszlo? Bardzo mnie cieszy, że musisz wstawać w środku nocy, musisz mieć wyjątkowo kreatywne zajęcie. Mam nadzieję, że w tej fabryce, w której odbębniasz swoje 8 godzin, pracują rzesze obrzezańców, skośnookich, czarnuchów innych podludzi - dzięki temu utrzymujesz bez problemu adrenalinę na odpowiednim poziomie. A mój bolszewizm polega m.in. na tym, że tam gdzie zarabiam na życie nie muszę koniecznie pojawiać się przed godz. 10:00. Odpowiedz Link
lepian4 Re: mit Verlaub... 05.12.08, 04:41 Arbeitsamt, bolszewicki Kaprologu, otwieraja zwykle duzo wczesniej. Gluptasku, ja zawsze wstaje przed czwarta, nawet gdybym sie tak obijal, jak ty, dalej bym to praktykowal. Mi wystarczy 5 godzin snu. Chcesz wiedziec, jaka kupe dzis zrobilem? Odpowiedz Link
ja.nusz Re: mit Verlaub... 05.12.08, 16:01 lepian4 napisał: >Mi wystarczy 5 godzin snu. To już wiemy skąd te sińce pod oczami - a może nie tylko z niedospania. >Chcesz wiedziec, jaka kupe dzis zrobilem? Nie chcę, ale wiem: brunatna dusza - brunatna kupa. Odpowiedz Link
fan.club Obawiam się, że taka... 05.12.08, 18:08 reguła to czysta fantazja i sądzę, że Zieloni raczej się ze mną zgodzą. Wątpliwości mam jedynie w jednym przypadku: jak to jest u obsrańcw spod czerwonego sztandaru? Odpowiedz Link
ja.nusz Re: Obawiam się, że taka... 05.12.08, 18:18 fan.club napisał: Wątpliwości mam jedynie w jednym przypadku: jak to jest u > obsrańcw spod czerwonego sztandaru? Te wątpliwości możesz rozwiać w prosty sposób - wystarczy, że rzucisz krótko okiem do klozetu po udanej toalecie porannej. Odpowiedz Link
fan.club Re: Obawiam się, że taka... 05.12.08, 18:52 Problem w tym, że produkuję kolor naturalny, a polityczn nie nie preferuję żadnego koloru. Jako fachowiec od kału pewnie masz jakis komentarz do tego "problemu". A propos problemu: a sam jaki kolorek wydalasz? Odpowiedz Link
ja.nusz Re: Obawiam się, że taka... 05.12.08, 19:19 fan.club napisał: > Problem w tym, że produkuję kolor naturalny, a polityczn nie nie > preferuję żadnego koloru. Jako fachowiec od kału pewnie masz jakis > komentarz do tego "problemu". > A propos problemu: a sam jaki kolorek wydalasz? Widzę, że uciebie same wątpliwości i problemy. Z ewentualnych zabarwień politycznych nie musisz się od razu tak gęsto tłumaczyć. Na pytanie odpowiem zgodnie z materią - gówno ci do tego. Odpowiedz Link
fan.club Re: Obawiam się, że taka... 05.12.08, 20:40 Ot, nadinterpretacja. Nie tłumaczę się, lecz jedynie próbuję dociec skąd się biorą Twoje trawienno-polityczne asocjacje oraz inklinacje. Odpowiedz Link
lepian4 Re: mit Verlaub... 05.12.08, 21:37 Mylisz sie gluptasku, mam silna biegunke. Jesli chcesz, to przesle ci swiezutka biegunke. Oczywiscie jedynie do celow naukowych . Gdy juz skonczysz swe badania kaprologiczne mozesz dosypac soli i bedziesz mial swiezutka i smaczna Soljanke. Piekne wspomnienia z Kraju Rad murowane Odpowiedz Link
info-tw Re: mit Verlaub... 05.12.08, 11:14 lepian4 napisał: > Ja protestuje, do cholery jasnej. To jest forum dla Polonii, ktora > pielegnuje swoj jezyk ojczysty. Nie dosc, ze preferujesz belkot, to > jeszcze ta ortografyja. A to dlaczego nikt mi tego nie powiedział? Odpowiedz Link
konrad-walenrod Typuję na "Die Zeit". 01.12.08, 18:29 fan.club napisał: Typuję na "Die Zeit". ------------------- Odpowiedz Link
lepian4 Re: "Mogadiszu" 02.12.08, 04:35 Januszku, ty pewnie byles nawet w tym samolocie, w roli glownej. Odpowiedz Link
ja.nusz Re: "Mogadiszu" 02.12.08, 08:22 lepian4 napisał: > Januszku, ty pewnie byles nawet w tym samolocie, w roli glownej. W tym przypadku zapytam , czy znasz bajkę o wężach? A propos głównej roli, to ty chciałbyć z pewnością tutaj zagrać: berufundchance.fazjob.net/s/Rub4D7EDEFA6BB3438E85981C05ED63D788/Doc~ED6DFBBF4199D4FB0BF6C83966D75FA5B~ATpl~Ecommon~Scontent.html Odpowiedz Link
fan.club Szkoda, że taki film... 01.12.08, 12:38 nie jest w stanie dogłębnie pokazać osoby kanclerza i jego psychiki w kontekście ówczesnej sytuacji. Dziś takich Schmidtów już nie ma! Odpowiedz Link
maria421 Re: Szkoda, że taki film... 01.12.08, 17:08 Masz racje, dzisiejsi politycy potrzebowaliby tydzien czasu na podjecie jakiejkolwiek decyzji, a media w tym czasie dyskutowalyby na temat "Dlaczego oni nas tak nie lubia i co mozemy zrobic zeby nas polubili" ... P.S. Podziwiam co-pilota za to ze zwrocil Krzyz Zaslugi w protescie przeciw zwolnieniu Klara z wiezienia. Sa jeszcze ludzie z charakterem! Odpowiedz Link
fan.club Przerobiłem właśnie... 01.12.08, 18:02 ostatnią książkę Schmidta. Z "Außer Dienst" zapamiętałem przede wszystkim wątek o finansowym aspekcie zawodu polityka. Otóż: w czasach młodej Bundesrepubliki MdB czy MdL zarabiali mniej niż ich koledzy w gospodarce. Polityczna kariera pieniądzem nie wabiła, ale nasi przedstawiciele ludu skutecznie sobie z tym poradzili. Odpowiedz Link
konrad-walenrod Wir brauchen Fachleute in der Politik... 01.12.08, 18:37 fan.club napisał: Polityczna kariera pieniądzem nie wabiła, --------------------------------- Odpowiedz Link
asiouek Re: Szkoda, że taki film... 03.12.08, 22:01 W ogóle afera z tymi krzyżami no nie? Po "Baader Meinhof Komplex" wdowa po bodajże dyrku Dresdner Bank też oddała... Ja tam zawsze jeśli chodzi o terrorystów mam mieszane uczucia... Odpowiedz Link
maria421 Re: Szkoda, że taki film... 03.12.08, 23:45 asiouek napisała: > Ja tam zawsze jeśli chodzi o terrorystów mam mieszane uczucia... Dlaczego masz mieszane uczucia odnosnie terrorystow? Odpowiedz Link
konrad-walenrod pomieszane uczucia.... 03.12.08, 23:59 maria421 napisała: > Dlaczego masz mieszane uczucia odnosnie terrorystow? ------------------------------------------------- Odpowiedz Link
lepian4 Re: pomieszane uczucia.... 04.12.08, 04:01 Robin Hood, o ile istnial, tez lamal prawo... Najwiekszy antyfaszysta na swiecie, leniwy januszek, obsraniec pospolity, tez lamie prawo. W przeciwienstwie do Robin Hooda jeszcze nim straszy. Odpowiedz Link
konrad-walenrod Re: pomieszane uczucia.... 04.12.08, 07:43 lepian4 napisał: Robin Hood, o ile istnial, tez lamal prawo... -------------------------------------------------- Odpowiedz Link
maria421 Re: pomieszane uczucia.... 04.12.08, 09:14 Nowoczesni Robin Hodowie?? Czy oni cokolwiek bogatym odebrali oprocz zycia? Czy dali cokolwiek biednym oprocz strachu? Odpowiedz Link
asiouek Re: Szkoda, że taki film... 04.12.08, 07:59 > Dlaczego masz mieszane uczucia odnosnie terrorystow? Bo jak sobie pomyślę o tym, co się działo w powojennych Niemczech (ciepłe posadki dla ex-hitlerowców np.), jak sobie uzmysłowię, jak ohydny i niesprawiedliwy jest kapitalizm i pooglądam sobie zdjęcia z wojny wietnamskiej, to przestaję się dziwić, że ci młodzi chcieli nieco zatrząść fundamentami ówczesnego systemu... Odpowiedz Link
konrad-walenrod ponieśli zasłużoną, ciężką karę... 04.12.08, 08:58 asiouek napisała: (ciepłe posadki dla ex-hitlerowców np.) °°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° W USA zbrodniarze wojenni ponieśli zasłużoną, ciężką karę... (...) Erst Jahre später wurde nach massivem Druck der Kriegsgegner das Verbrechen in den Vereinigten Staaten offiziell zur Kenntnis genommen. Lediglich William Calley wurde 1971 zu lebenslanger Haft verurteilt, die Strafe aber auf 20 Jahre verkürzt. Er hatte das Verbrechen damit gerechtfertigt, seiner Auffassung nach gemäß den Befehlen seines Captains Ernest Medina gehandelt zu haben. Nach dreijähriger Haftverbüßung wurde er nach Anweisung Präsident Nixons unter „Hausarrest“ gestellt und noch im selben Jahr als Folge des öffentlichen Drucks begnadigt. Calley hat sich bis heute nicht für das Massaker entschuldigt. Er verweigert jede öffentliche Aussage zu dem Verbrechen. (...) de.wikipedia.org/wiki/Zweiter_Indochinakrieg Odpowiedz Link
konrad-walenrod Agent-Orange-Überlebende 04.12.08, 09:13 konrad-walenrod napisała: W USA zbrodniarze wojenni ponieśli zasłużoną, ciężką karę... °°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Agent-Orange-Überlebende Bardzo słuszna polityka. Byłbym obywatelem USA, nie musiałbym żadnych bzdurnych reparacji wojennych płacić oraz rent dla Agent-Orange-Überlebende. Mógłbym się obecnie moją 100% rentą delektować.... (...) Odszkodowania do tej pory nie dostał żaden mieszkaniec Wietnamu. 10 marca 2005 roku sędzia Jack Weinstein z Brooklyńskiego Sądu Federalnego oddalił sprawę wietnamskich poszkodowanych przez działanie Agent Orange, wytoczoną przeciw koncernom chemicznym, którzy produkowali defolianty i herbicydy. (...) pl.wikipedia.org/wiki/Agent_Orange Odpowiedz Link
ja.nusz Re: ponieśli zasłużoną, ciężką karę... 04.12.08, 09:13 konrad-walenrod napisała: > asiouek napisała: > > (ciepłe posadki dla ex-hitlerowców np.) > °°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° > > > W USA zbrodniarze wojenni ponieśli zasłużoną, ciężką karę... Powyższa wypowiedź jest typowa dla takiego pustogłowia jakim jest KW. Czy fakt, że Amerykanie nie ukarali odpowiednio swoich zbrodniarzy może być usprawiedliwieniem dla "Kuscheljustitz" wobec byłych esesmanów? Oczywiście nie. Konradowi muszę to wytłuaczyć językiem analnym, bo innego nie rozumie: Jak zwykle próbujesz wybielać jedno gówno przy pomocy innego - nic na to nie poradzę - taki już twój zasrany żywot. Odpowiedz Link
konrad-walenrod Prawie żeś mnie już przekonał.... 04.12.08, 09:30 ja.nusz napisał: Konradowi muszę to wytłuaczyć językiem analnym, bo innego nie rozumie: Jak zwykle próbujesz wybielać jedno gówno przy pomocy innego - nic na to nie poradzę - taki już twój zasrany żywot. ···································································· Zgadza się 100% Im bardziej cuchnące Twoje argumenty, tym łatwiej je sobie przyswajam. Prawie żeś mnie już przekonał.... Tu są niezbite dowody: www.fotocommunity.de/pc/pc/display/1145329 Odpowiedz Link
maria421 Re: ponieśli zasłużoną, ciężką karę... 04.12.08, 09:55 ja.nusz napisał: > Powyższa wypowiedź jest typowa dla takiego pustogłowia jakim jest KW. > > Czy fakt, że Amerykanie nie ukarali odpowiednio swoich zbrodniarzy może być > usprawiedliwieniem dla "Kuscheljustitz" wobec byłych esesmanów? Januszku, spojrz troche na daty- wojna w Wietnamie skonczyla sie 20 lat po zakonczeniu II wojny swiatowej. Przypomne jeszcze , ze ci "Robin Hodowie" od siedmiu bolesci, ktorym tak bardzo na sercu lezaly amerykanskie zbrodnie w Wietnamie, NIGDY nie protestowali przeciw zbrodniom popelnionym w imie komunizmu. W czasach "Mogadiszu" w Kambodzy mialo miejsce ludobojstwo.... Odpowiedz Link
ja.nusz Re: ponieśli zasłużoną, ciężką karę... 04.12.08, 10:26 maria421 napisała: > ja.nusz napisał: > > > > Powyższa wypowiedź jest typowa dla takiego pustogłowia jakim jest KW. > > > > Czy fakt, że Amerykanie nie ukarali odpowiednio swoich zbrodniarzy może b > yć > > usprawiedliwieniem dla "Kuscheljustitz" wobec byłych esesmanów? > > Januszku, spojrz troche na daty- wojna w Wietnamie skonczyla sie 20 lat po > zakonczeniu II wojny swiatowej. Ty też chcesz przy pomocy nieukaranych amerykańskich zbrodni w Wietnamie rozgrzeszać zbrodnie innych oprawców? Odpowiedz Link
maria421 Re: ponieśli zasłużoną, ciężką karę... 04.12.08, 10:47 Januszku, Ty tez przy pomocy nieukaranych amerykanskich zbrodni w Wietnamie chcesz rozgrzeszyc zbrodnie Pol Pota? Odpowiedz Link
konrad-walenrod Januszek od przeszło 0,5 godziny jest w pracy... 04.12.08, 10:48 ja.nusz powiedział dnia 04.12.08, o godzinie 10:26 co następuje: Ty też chcesz przy pomocy nieukaranych amerykańskich zbrodni w Wietnamie rozgrzeszać zbrodnie innych oprawców? ------------------------------------------------------- Odpowiedz Link
ja.nusz Re: Januszek od przeszło 0,5 godziny jest w prac 04.12.08, 11:00 konrad-walenrod napisała: > Januszek od przeszło 0,5 godziny jest w pracy. > > I używa służbowego komputera do dyskusji na polskim forumie.... > Tenże służbowy PC jest moją prywatną własnością, który mogłem sobie kupić dzięki temu, że obcinają renty takim frajerom jak ty. Odpowiedz Link
konrad-walenrod obcinają renty takim frajerom jak ty... 04.12.08, 11:25 ja.nusz napisał: Tenże służbowy PC jest moją prywatną własnością, który mogłem sobie kupić dzięki temu, że obcinają renty takim frajerom jak ty. ----------------------------------------------------------------- Odpowiedz Link
ja.nusz Re: obcinają renty takim frajerom jak ty... 04.12.08, 11:34 konrad-walenrod napisała: > ja.nusz napisał: > > Tenże służbowy PC jest moją prywatną własnością, który mogłem sobie kupić dzięk > i > temu, że obcinają renty takim frajerom jak ty. > ------------------------------------------------------------------- > > Właśnie od lat próbuję to wszystkim wyjaśnić. To nie jest jedyne, co bezskutecznie próbujesz od lat. Odpowiedz Link
konrad-walenrod Z Twoją organizacją nie mam szans... 04.12.08, 11:49 ja.nusz napisał: To nie jest jedyne, co bezskutecznie próbujesz od lat. ------------------------------------------ Odpowiedz Link
konrad-walenrod I na przyszłość nie życzę sobie takich pytań! 04.12.08, 10:28 ja.nusz napisał: Konradowi muszę to wytłuaczyć językiem analnym, bo innego nie rozumie: ------------------------------------------ Odpowiedz Link
ja.nusz Re: Do Aścieka 04.12.08, 10:42 Najbardziej wydajna oczyszczalnia ścieków zatkałyby się przy próbie przefiltrowania tych gówien, które tu wypisujesz od lat. Odpowiedz Link
maria421 Do Adminki 04.12.08, 10:50 Droga Adminko, bardzo Cie prosze o zrobienie porzadku z Januszem. ja.nusz napisał: > Najbardziej wydajna oczyszczalnia ścieków zatkałyby się przy próbie > przefiltrowania tych gówien, które tu wypisujesz od lat. Odpowiedz Link
ja.nusz Re: Do Adminki 04.12.08, 11:03 maria421 napisała: > Droga Adminko, bardzo Cie prosze o zrobienie porzadku z Januszem. Najlepiej przy pomocy Cyklonu B. Odpowiedz Link
konrad-walenrod Ja jestem za >>Agent Orange...<< 04.12.08, 11:17 ja.nusz napisał: > Najlepiej przy pomocy Cyklonu B. -------------------------------- Odpowiedz Link
konrad-walenrod Enough is enough... 04.12.08, 12:28 ja.nusz napisał: Najlepiej przy pomocy Cyklonu B. ---------------------------------- Odpowiedz Link
ja.nusz Re: Enough is enough... 04.12.08, 12:35 konrad-walenrod napisała: > > Enough is enough... > > Die Grenze des humanen Anstands wurde überschritten.... Te słowa w twoich ustach to szyderstwo i kpina w biały dzień. Odpowiedz Link
konrad-walenrod szyderstwo i kpina w biały dzień. 04.12.08, 12:44 ja.nusz napisał: Te słowa w twoich ustach to szyderstwo i kpina w biały dzień. -------------------------------------- Odpowiedz Link
konrad-walenrod weitere Entschädigungen... 04.12.08, 14:04 konrad-walenrod napisała: Noch ein Grund für weitere Entschädigungen... °°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° A co o tym problemie myślą na Forum Katolickich Konserwatystów? forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=24536&w=74339352 PS Forum Katolickich Konserwatystów? Można odnaleźć tu: 1 Forum 2 Prywatne 3 Polska i świat 4 Polityka (po lewej stronie....) a...... b...... c....... d....... e...... FORUM KONSERWATYSTÓW Odpowiedz Link
ja.nusz Re: Przerwa 04.12.08, 14:05 KW ma przerwę w dostępie do sieci: hrabineheatred.blox.pl/resource/ist2_3927719manupinastraitjacket.jpg Odpowiedz Link
konrad-walenrod Miejsce pracy Januszka: 04.12.08, 14:19 ja.nusz dnia 04.12.08, o godzinie 14:05 zgodził się pokazać swoje miejsce pracy: Miejsce pracy Januszka: Początek urzędowania: 10,00 h hrabineheatred.blox.pl/resource/ist2_3927719manupinastraitjacket.jpg ------------------------------------------------------------------- Odpowiedz Link
ja.nusz Re: Miejsce pracy Januszka: 04.12.08, 14:58 konrad-walenrod napisała: > > > ja.nusz dnia 04.12.08, o godzinie 14:05 zgodził się pokazać swoje miejsce pracy > : > > Miejsce pracy Januszka: Początek urzędowania: 10,00 h > > hrabineheatred.blox.pl/resource/ist2_3927719manupinastraitjacket.jpg Aścieku, nie przekręcaj faktów (jak zwkle). To nie jest moje miejsce pracy tylko twoje miejsce zamieszkania. Gdybam ja tam pracował to twój dzień wyglądałby jak poniżej: www.segufix.de/Media/bilder-akut/akut-komplett.jpeg Odpowiedz Link
konrad-walenrod Miejsce pracy Januszka część II 04.12.08, 15:08 ja.nusz napisał: Gdybam ja tam pracował to twój dzień wyglądałby jak poniżej: ------------------------------------------------------ Odpowiedz Link
asiouek Re: Miejsce pracy Januszka część II 04.12.08, 15:13 o Maryjo!!! Chopaki (Dziewczyny?) - jak Was czytam to się czuję jak w przedszkolu albo w klasie pierwszej zawodowej szkoły dla mechaników samochodowych, gdzie uczyłam! Odpowiedz Link
konrad-walenrod >>Obyś cudze dzieci uczyła!<< 04.12.08, 15:29 asiouek napisała: Chopaki (Dziewczyny?) - jak Was czytam to się czuję jak w przedszkolu albo w klasie pierwszej zawodowej szkoły dla mechaników samochodowych, gdzie uczyłam! ---------------------------------------- Odpowiedz Link
asiouek Re: >>Obyś cudze dzieci uczyła!<< 04.12.08, 15:47 żeby nie było nieporozumień - te chłopaki z ZSZ fajne były, tylko rozrywki mieli na poziomie niewychowanego przedszkolaka... Ile ja tam poznałam powiedzonek zaczynających się od "Twoja stara..." albo niekonwencjonalenego użycia słówka na CH, na bazie którego zresztą chłopcy uprawiali radosne i bardzo kreatywne słowotwórstwo! Odpowiedz Link
konrad-walenrod Ja Januszka sprowokowałem! 04.12.08, 11:07 maria421 napisała: > Droga Adminko, bardzo Cie prosze o zrobienie porzadku z Januszem. > > ja.nusz napisał: > > > Najbardziej wydajna oczyszczalnia ścieków zatkałyby się przy próbie > > przefiltrowania tych gówien, które tu wypisujesz od lat. --------------------------------------------------- Odpowiedz Link
maria421 Re: Szkoda, że taki film... 04.12.08, 09:13 asiouek napisała: > Bo jak sobie pomyślę o tym, co się działo w powojennych Niemczech (ciepłe > posadki dla ex-hitlerowców np.), jak sobie uzmysłowię, jak ohydny i > niesprawiedliwy jest kapitalizm i pooglądam sobie zdjęcia z wojny wietnamskiej, > to przestaję się dziwić, że ci młodzi chcieli nieco zatrząść fundamentami > ówczesnego systemu... Zatrzasc fundamentami mozna bylo rowniez urzadzajac sit-in i spiewajac "Give peace a chance". Terrorysci byli zwyklymi bandytami, mordercami i nawet nie mieli poparcia ludu, w imieniu ktorego, jak im sie wydawalo, zabijali. Odpowiedz Link
asiouek Re: Szkoda, że taki film... 04.12.08, 14:11 > Terrorysci byli zwyklymi bandytami, mordercami i nawet nie mieli poparcia ludu, > w imieniu ktorego, jak im sie wydawalo, zabijali. W naszych czasach też każdy trzęsie dupą i gęby nie otworzy w sprawie Tybetu. Wtedy mieli gdzieś Wietnam, bo ważne było, że się wymościło ciepłe gniazdko gdzieś daleko, gdzie ta sprawa nie dotyczy... Nie popieram ich ataków na ludność cywilną. Ale jeśli chodzi o hamerykańskie bazy wojskowe? Wypowiedzieli woję Hamerykańcom w taki sposób - dlaczego nie? Przypominam, że Hanns Martin Schleyer był NSDAPowcem i członkiem Waffen-SS. Przypominam, że Juergen Ponto był prezesem Dresdner Bank. A bank ów posiadał znaczne udziały (do 50%) w zakładach, które w czasie II wojny zniszczyły pracą w nieludzkich warunkach w obozie Adlerwerke we Frankfurcie nM ponad 1000 ludzi. Po wojnie ów bank wypiął się na tych, co przeżyli, mizerne odszkodowanie zapłacił całkiem niedawno... Powiem szczerze - tych akurat ludzi mi nie żal. Odpowiedz Link
maria421 Re: Szkoda, że taki film... 04.12.08, 14:45 asiouek napisała: > W naszych czasach też każdy trzęsie dupą i gęby nie otworzy w sprawie Tybetu. Bo pacyfizm to tak juz ma, ze protestuje tylko przeciw amerykanskim wojnom. Dlatego byly protesty przeciw wyzwoleniu Kuwejtu, przeciw wojnie w Afganistanie i w Iraku (o Wietnamie juz nie wspomne) ale nigdy nie bylo protestow przeciw Saddamowi Hussejnowi kiedy trul Kurdow, nie bylo protestow przeciw Chomeiniemu kiedy wysylal dzieci na pola minowe, nie bylo protestow przeciw ludobojstwu w Ruandzie i w Darfurze. > Wtedy mieli gdzieś Wietnam, bo ważne było, że się wymościło ciepłe gniazdko > gdzieś daleko, gdzie ta sprawa nie dotyczy... Przeciwko wojnie w Wietnamie byly protesty. Przeciwko ludobojstwu w Kambodzy nie bylo wcale. > Nie popieram ich ataków na ludność cywilną. Ale jeśli chodzi o hamerykańskie > bazy wojskowe? Wypowiedzieli woję Hamerykańcom w taki sposób - dlaczego nie? ..... w niecale dwadziescia lat po tym jak ich Amerykanie wyzwolili od nazizmu! Moze mieli pretensje ze Amerykanie nie oddali calych Niemiec Sowietom? > Przypominam, że Hanns Martin Schleyer był NSDAPowcem i członkiem Waffen-SS. A ja przypominam ze byl wziety do niewoli a potem denazyfikowany. > Przypominam, że Juergen Ponto był prezesem Dresdner Bank. A bank ów posiadał > znaczne udziały (do 50%) w zakładach, które w czasie II wojny zniszczyły pracą > w > nieludzkich warunkach w obozie Adlerwerke we Frankfurcie nM ponad 1000 ludzi. P > o > wojnie ów bank wypiął się na tych, co przeżyli, mizerne odszkodowanie zapłacił > całkiem niedawno... No i? > Powiem szczerze - tych akurat ludzi mi nie żal. A ja powiem szczerze, ze usprawiedliwiasz samosad. Odpowiedz Link
ja.nusz Re: Szkoda, że taki film... 04.12.08, 14:49 asiouek napisała: > Nie popieram ich ataków na ludność cywilną. Ale jeśli chodzi o hamerykańskie bazy wojskowe? Wypowiedzieli woję Hamerykańcom w taki sposób - dlaczego nie? Przypominam, że Hanns Martin Schleyer był NSDAPowcem i członkiem Waffen-SS. Przypominam, że Juergen Ponto był prezesem Dresdner Bank. A bank ów posiadał znaczne udziały (do 50%) w zakładach, które w czasie II wojny zniszczyły pracą nieludzkich warunkach w obozie Adlerwerke we Frankfurcie nM ponad 1000 ludzi. Po wojnie ów bank wypiął się na tych, co przeżyli, mizerne odszkodowanie zapłacił całkiem niedawno... > > Powiem szczerze - tych akurat ludzi mi nie żal. Nikt Ci nie każe po nich płakać. Jażeli mieli coś na sumieniu z okresu NS, to powinni byli zostać rozliczeni przez wymiar sprawiedliwości Republiki Federalnej. To że tenże wymiar nizbyt gorliwie działał w tych sprawach to już oddzielna historia. I jeszcze małe sprostowanie: Schleyer nie był członkiem Waffen SS - on był zwykłym esesmanem. Odpowiedz Link
konrad-walenrod O nie! O nie! To nieprawda! 04.12.08, 16:22 asiouek napisała: W naszych czasach też każdy trzęsie dupą i gęby nie otworzy w sprawie Tybetu. --------------------------------------------------- Odpowiedz Link
ewa553 Re: "Mogadiszu" 04.12.08, 09:54 Ja pamietam czasy "Mogadischu" bardzo dobrze z tamtych lat. Przyjechalam tu w styczniu 1975 i od razu zostalam z ta sytuacja skonfrontowana. Bardzo to wtedy przezywalam. Pamietam ze po porwaniu Schleyera wisielismy niemalze przy radiu zeby na biezaco slyszec o rozwoju wypadkow. I pamietam oburzenie i wscieklosc i zal, jak zostal zamordowany. A potem Mogadischu... To bylo straszne. I nie slucham o terrorystach z mieszanymi uczuciami, bo nie uwazam aby cel uswiecal srodki. I jak Maria powiedziala: zagalopowali sie w swoim "protescie" przeciwko systemowi i potem juz tylko bylo mordowanie i napady, a ludzie dla ktorych to rzekomo robili, nie zyskiwali nic poza lekiem i frustracja. Odpowiedz Link
aptus Re: "Mogadiszu" 05.12.08, 23:26 asiouek napisała: > > Dlaczego masz mieszane uczucia odnosnie terrorystow? > > Bo jak sobie pomyślę o tym, co się działo w powojennych Niemczech (ciepłe > posadki dla ex-hitlerowców np.), jak sobie uzmysłowię, jak ohydny i > niesprawiedliwy jest kapitalizm i pooglądam sobie zdjęcia z wojny wietnamskiej, > to przestaję się dziwić, że ci młodzi chcieli nieco zatrząść fundamentami > ówczesnego systemu... > > Sluszna uwaga. Jestem podobnego zdania. Odpowiedz Link
lepian4 Re: "Mogadiszu" 06.12.08, 04:38 Dlaczego jest to sluszna uwaga? Czyzby system sie zmienil? W jaki sposob mozna wytlumaczyc czyny przestepcy, ktory rozpacza nad odleglym Wietnamem, a jednoczesnioe za miedza wysadza w powietrze swych rodakow? Odpowiedz Link
aptus Re: "Mogadiszu" 06.12.08, 13:18 lepian4 napisał: > Dlaczego jest to sluszna uwaga? Gdyz polega na logicznej ocenie. Jesli kierowac ogolnie przyjetymi kryteriami i prawem, to tak dzialalnosc RAF jak i wojsk amerykanskich w Wietnamie jest nie do zaakceptowania. Co innego jesli chodzi o aspekt polityczno-militarny albo rewolucjyny. Interes danej idei, celowi politycznemu podporzadkowuje sie interes jednostki; nie liczy sie zycie jednego, setki, tysiaca osob. Dlatego prowadzi sie wojny, ktore nakrecaja konjunkture ekonomiczna, etc, etc, czyli to co po raz kolejny udowadnia Ekonomiczny Uklad Krazenia. Roznica miedzy Klarem i RAF a US Army w Wietnamie jest taka, ze ci pierwsi to bezinteresowni ideowcy intelektualisci walczacy o socjalizm w demokratycznej formie (osobiscie potepiam terroryzm, jak i kazda forme walki niezgodnej z demokratycznymi zasadami)a armia amerykanska, to niezle oplacania ferajna wyprana z myslenia tylko posluszna rozkazom swoich panow= cynicznych politykow za ktorymi stoi na przyklad przemysl zbrojeniowy,hutniczy, elektroniczny. To co Amerykanie zrobili z Indianami to dla mnie ludobojstwo to co zrobili w Wietnamie takze.Nie selekcjonuje zbrodni i przestepstw i nie mam osobistych sympatii. Ten blad popelnia na przyklad Maria, ktora broni bezkrytycznie Kosciol (oczywiscie jak instytucje,gdyz jako religie to ja tez bronie) a krytykuje non stop islam i socjalizm(przypominam ze Solidarnosc tez dazyla w 1980 do socjalizmu a czeska partia w 1968 tez tak chciala)nawet ten bez rosyjskiej dominacji. Do polityki nalezy byc nieufnym.Bledem Klara byla ufnosc i nadmierna ideowosc, ktorej konsekwencja stal sie fanatyzm. Ale fajnie, ze go zwolnili. Co tu nawijac o etyce i morale jak taki Kurt Kiesinger byl kanclerzem.Pogadaj ze starsza generacja to ci powiedza jak bylo.Nikomu nie przeszkadzalo, tak do 1968 roku ze mnostwo nazistow ma niezle funkcje panstwowe.Amerykanie takze byli happy bo Niemcy byly ich najwiekszym i najwazniejszym partnerem wojskowym. Ci co zwrocili na to uwage i zaczeli protestowac to byli wlasnie studenci, ktorzy kase,uklady i gry polityczne maja gdzies,dla ktorych wazna byla sprawiedliwosc. Odpowiedz Link
maria421 Re: "Mogadiszu" 06.12.08, 13:52 Aptusie, to co napisales jest dosyc naiwne a takze niebezpieczne, gdyz kazda proba relatywizowania czy usprawiedliwiania terroryzmu moze miec fatalne skutki. A props beldu jaki wg. Ciebie popelniam: To ze ja "bezkrytycznie bronie Kosciola" to jest Twoj generalizujacy wniosek ale nie odpowiada to prawdzie. Nieprawda jest tez krytykuje socjalizm. Ja krytykuje lewactwo. Prawda jest natomiast ze krytykuje islam , ale przypominam ze zawsze tlumacze dlaczego krytykuje. Odpowiedz Link
lepian4 Re: "Mogadiszu" 06.12.08, 21:42 > Co innego jesli chodzi o aspekt polityczno-militarny albo > rewolucjyny. Interes danej idei, celowi politycznemu podporzadkowuje sie interes jednostki; nie liczy sie zycie jednego, setki, tysiaca osob. Dlatego prowadzi sie wojny, ktore nakrecaja konjunkture ekonomiczna, etc, etc, czyli to co po raz kolejny udowadnia Ekonomiczny Uklad Krazenia. Mysle, ze w tym przypadku wytlumaczyles amerykanskie wypaczenia polityki zagranicznej. Dla przypomnienia: konflikt wietnamski zaczal sie w 1946 roku i niewiele wspolnego mial z interesami Ameryki, co najwyzej Francuzow, ktorzy tam utracili swa kolonie. Warto przypomniec, ze to wlasnie komunistyczna polnocna czesc Wietnamu proboweala ideologicznie wyzwolic przy pomocy Nationaler Front für die Befreiung Südvietnams(FNL – Front National de Libération). Metody mieli dokladnie takie same, jak niemiecki RAF, wszystko co nie komunistyczne wylatywalo w powietrze. To prawda, ze amerykanska pomoc okazala sie fiaskiem. Ale jesli porownac straty cywilne przed amerykanska inwazja i po w konflikcie wietnamskim, to ciezko dopatrzyc sie znacznych roznic. Jedynym wspolnym elementem laczacym wojne z Wietnamem z innymi przejawami komunistycznego terroru jest banalny fakt: komunisci sa zawsze bez winy. Indian wymordowali tez nasi Europejsc przodkowie, ktorzy za oceanem szukali szczescia. Warto to sobie uswiadomic, nim zwali sie cala wine na Ameryke. Paradoksalnie licznych indianskich miast na wschodzie "biali" wecale nie zdobyli przemoca, lecz najczesciej dzieki indianskiej korupcji i braku wyobrazni. To tez nie jest wina Amerykancow? Kurt Kiesinger jakosc nie pasuje mi do amerykansko-wieznamsko- indianskiefo tla. Ale masz racje jego morale i katolicko- ewangelickie morale siadly, gdy nicht aus Überzeugung, nicht aus Opportunismus probowal przeforsowac Schaffung einer sozial gerechten Volksgemeinschaft. Pomimo tej ideologicznej utopii nie stawialbym go w jednym szeregu z Klarem, ktory jest nie tylko komunistycznym ideologiem, co w gruncie rzeczy zwyklym kryminalista, patologicznym morderca. Nie dostrzeglem tez, by Maria bezkrytycznie bronila kosciola. Co to ma wspolnego z caloscia twej wypowiedzi? Odpowiedz Link