Dodaj do ulubionych

"Mogadiszu"

01.12.08, 10:42
Czy ktos wczoraj ogladal? Jakie refleksje?

Ja jestem pod wrazeniem.
Obserwuj wątek
    • ja.nusz Re: "Mogadiszu" 01.12.08, 10:51
      maria421 napisała:

> Ja jestem pod wrazeniem.

Imię kochanka powinnać pisać dużą literą...
    • maria421 Re: "Mogadiszu" 01.12.08, 12:09
      Januszku, ja wiem ze dla Ciebie jakakolwiek refleksja to zbyt wielki wysilek
      umyslowy, szczegolnie jezeli mowa o lewackich terrorystach.
      • konrad-walenrod zbyt wielki wysilek umyslowy... 01.12.08, 15:37
        maria421 napisała:

> Januszku, ja wiem ze dla Ciebie jakakolwiek refleksja to zbyt wielki wysilek umyslowy, szczegolnie jezeli mowa o lewackich terrorystach.
        --------------------------------------------------
        • ja.nusz Re: zbyt wielki wysilek umyslowy... 01.12.08, 16:03
          konrad-walenrod napisała:

> Januszkowi przydzielono miejsce w Latrynie...
          >
          > I tam spełnia swoje obowiązki zgodnie ze swoimi możliwościami...

Zostając przy temacie proponuję, żebyś sobie wybrał formę mózgu zastępczego:

pl.wikipedia.org/wiki/Bristolska_skala_uformowania_stolca
          • konrad-walenrod Studiert ist studiert. 01.12.08, 16:18

ja.nusz napisał:

Zostając przy temacie proponuję, żebyś sobie wybrał formę mózgu zastępczego:
            ---------------------------------------
            • ja.nusz Re: Studiert ist studiert. 01.12.08, 16:30

Ich bedanke mich auf allerherzlichste für die kompetenten Ratschläge.
              >
              > Jetzt weiß ich, wie ich mit meinem Herrn Doktor über das etwas anrüchige Thema
              > reden soll.

Przepraszam, zapomniałem dodać, że najbardziej pasowałby do ciebie TYP NR 7

J.
      • ja.nusz Re: "Mogadiszu" 01.12.08, 16:25
        maria421 napisała:

> Januszku, ja wiem ze dla Ciebie jakakolwiek refleksja to zbyt wielki wysilek
        > umyslowy, szczegolnie jezeli mowa o lewackich terrorystach.

Może się nieco zdziwisz, ale chciałbym Cię przeprosić - najwyraźniej nie trawisz
        takich żartów.
        Historię porwania samolotu Landshut znam niemalże od podszewki i refleksji na
        ten temat mam wystarczająco dużo. Nie sądzę, żebym był pod mniejszym wrażeniem
        niż Ty.
        Wrażenia już jednak trochę ostygły, bo film oglądałem prawie 2 tygodnie temu -
        nie w TV.
        • konrad-walenrod Przepraszam, ale chciałbym Cię przeprosić... 01.12.08, 16:51

ja.nusz napisał:

Może się nieco zdziwisz, ale chciałbym Cię przeprosić - najwyraźniej nie trawisz
          takich żartów.

Przepraszam, zapomniałem dodać, że najbardziej pasowałby do ciebie TYP NR 7
          --------------------------------------
          • ja.nusz Re: Przepraszam, ale chciałbym Cię przeprosić... 01.12.08, 17:51

>
            > Jetzt wollen wir doch aber nicht übertreiben!
            >
            > Einmal >>Przepraszam<< pro eine Session sollte doch genügen...

Nie rozmarzaj się, osobników, którzy wysrali mózg w pampersa nie będę przepraszał.
            >
            >
            • konrad-walenrod mit Verlaub... 01.12.08, 18:08

ja.nusz napisał:

Nie rozmarzaj się, osobników, którzy wysrali mózg w pampersa nie będę przepraszał.
              --------------------------------
              • ja.nusz Re: mit Verlaub... 01.12.08, 18:15

ich benutze Zeitungspapier, mit Verlaub...

Krótko mówiąc kradniesz sąsiadowi Hürriyet - za to spotka cię zasłużona kara -
                przyjdą 24.12. i przystrzygą ci napletek.
                Miejmy nadzieję, że po zabiegu nie przemówisz lódzkim głosem.
                • jessi_a Panowie ! 01.12.08, 18:17
                  jestescie wspaniali w sprowadzaniu tematu watka do kupy, tudziez
                  dupy wink
                  • jecki.p a niech tam 01.12.08, 19:38
                    watka sprowadzaja, Hauptsache, ze watku nie sprowadza !
                    smile
                    j.
                    • jessi_a dzieki za korekcje mojego niechlujstwa 01.12.08, 20:25
                      tak trzymac smile
                • lepian4 Re: mit Verlaub... 03.12.08, 03:53
                  "Miejmy nadzieję, że po zabiegu nie przemówisz lódzkim głosem. "

Ja protestuje, do cholery jasnej. To jest forum dla Polonii, ktora
                  pielegnuje swoj jezyk ojczysty. Nie dosc, ze preferujesz belkot, to
                  jeszcze ta ortografyja.
                  • ja.nusz Re: mit Verlaub... 03.12.08, 08:10
                    ślepian4 napisał:

> "Miejmy nadzieję, że po zabiegu nie przemówisz lódzkim głosem. "
                    >
                    > Ja protestuje, do cholery jasnej. To jest forum dla Polonii, ktora
                    > pielegnuje swoj jezyk ojczysty. Nie dosc, ze preferujesz belkot, to
                    > jeszcze ta ortografyj

To było przygotowane specjalnie dla ślepiana4 - jestem pełen podziwu, żepo
                    powrocie z nocnej szychty zadałeś sobie tyle trudu.
                    Brunatne zebranka po nocach?
                    • lepian4 Re: mit Verlaub... 04.12.08, 03:38
                      Gluptasku, wstaje wczesnie do pracy, a nie wracam pozno z pracy. A
                      nawet gdybym mial nocna zmiany, to chyba nie musze zapadac sie ze
                      wstydu pod ziemie przed bolszewickim nierobem. Do czego to doszlo?
                      • ja.nusz Re: mit Verlaub... 04.12.08, 09:03
                        lepian4 napisał:

> Gluptasku, wstaje wczesnie do pracy, a nie wracam pozno z pracy. A
                        > nawet gdybym mial nocna zmiany, to chyba nie musze zapadac sie ze
                        > wstydu pod ziemie przed bolszewickim nierobem. Do czego to doszlo?

Bardzo mnie cieszy, że musisz wstawać w środku nocy, musisz mieć wyjątkowo
                        kreatywne zajęcie.
                        Mam nadzieję, że w tej fabryce, w której odbębniasz swoje 8 godzin, pracują
                        rzesze obrzezańców, skośnookich, czarnuchów innych podludzi -
                        dzięki temu utrzymujesz bez problemu adrenalinę na odpowiednim poziomie.
                        A mój bolszewizm polega m.in. na tym, że tam gdzie zarabiam na życie nie muszę
                        koniecznie pojawiać się przed godz. 10:00.
                        • lepian4 Re: mit Verlaub... 05.12.08, 04:41
                          Arbeitsamt, bolszewicki Kaprologu, otwieraja zwykle duzo wczesniej.
                          Gluptasku, ja zawsze wstaje przed czwarta, nawet gdybym sie tak
                          obijal, jak ty, dalej bym to praktykowal. Mi wystarczy 5 godzin snu.
                          Chcesz wiedziec, jaka kupe dzis zrobilem?
                          • ja.nusz Re: mit Verlaub... 05.12.08, 16:01
                            lepian4 napisał:

>Mi wystarczy 5 godzin snu.

To już wiemy skąd te sińce pod oczami - a może nie tylko z niedospania.

>Chcesz wiedziec, jaka kupe dzis zrobilem?

Nie chcę, ale wiem: brunatna dusza - brunatna kupa.
                            • fan.club Obawiam się, że taka... 05.12.08, 18:08
                              reguła to czysta fantazja i sądzę, że Zieloni raczej się ze mną
                              zgodzą. Wątpliwości mam jedynie w jednym przypadku: jak to jest u
                              obsrańcw spod czerwonego sztandaru?
                              • ja.nusz Re: Obawiam się, że taka... 05.12.08, 18:18
                                fan.club napisał:

Wątpliwości mam jedynie w jednym przypadku: jak to jest u
                                > obsrańcw spod czerwonego sztandaru?

Te wątpliwości możesz rozwiać w prosty sposób - wystarczy, że rzucisz
                                krótko okiem do klozetu po udanej toalecie porannej.
                                • fan.club Re: Obawiam się, że taka... 05.12.08, 18:52
                                  Problem w tym, że produkuję kolor naturalny, a polityczn nie nie
                                  preferuję żadnego koloru. Jako fachowiec od kału pewnie masz jakis
                                  komentarz do tego "problemu".
                                  A propos problemu: a sam jaki kolorek wydalasz?
                                  • ja.nusz Re: Obawiam się, że taka... 05.12.08, 19:19
                                    fan.club napisał:

> Problem w tym, że produkuję kolor naturalny, a polityczn nie nie
                                    > preferuję żadnego koloru. Jako fachowiec od kału pewnie masz jakis
                                    > komentarz do tego "problemu".
                                    > A propos problemu: a sam jaki kolorek wydalasz?

Widzę, że uciebie same wątpliwości i problemy.
                                    Z ewentualnych zabarwień politycznych nie musisz się od razu tak gęsto tłumaczyć.
                                    Na pytanie odpowiem zgodnie z materią - gówno ci do tego.
                                    • fan.club Re: Obawiam się, że taka... 05.12.08, 20:40
                                      Ot, nadinterpretacja. Nie tłumaczę się, lecz jedynie próbuję dociec
                                      skąd się biorą Twoje trawienno-polityczne asocjacje oraz inklinacje.
                            • lepian4 Re: mit Verlaub... 05.12.08, 21:37
                              Mylisz sie gluptasku, mam silna biegunke. Jesli chcesz, to przesle
                              ci swiezutka biegunke. Oczywiscie jedynie do celow naukowych . Gdy
                              juz skonczysz swe badania kaprologiczne mozesz dosypac soli i
                              bedziesz mial swiezutka i smaczna Soljanke. Piekne wspomnienia z
                              Kraju Rad murowane
                  • info-tw Re: mit Verlaub... 05.12.08, 11:14
                    lepian4 napisał:

> Ja protestuje, do cholery jasnej. To jest forum dla Polonii, ktora
                    > pielegnuje swoj jezyk ojczysty. Nie dosc, ze preferujesz belkot, to
                    > jeszcze ta ortografyja.

A to dlaczego nikt mi tego nie powiedział? uncertain
              • fan.club Intelektualista! I to z fasonem. 01.12.08, 18:16
                Typuję na "Die Zeit".
                • konrad-walenrod Typuję na "Die Zeit". 01.12.08, 18:29

fan.club napisał:

Typuję na "Die Zeit".
                  -------------------
        • lepian4 Re: "Mogadiszu" 02.12.08, 04:35
          Januszku, ty pewnie byles nawet w tym samolocie, w roli glownej.
          • ja.nusz Re: "Mogadiszu" 02.12.08, 08:22
            lepian4 napisał:

> Januszku, ty pewnie byles nawet w tym samolocie, w roli glownej.

W tym przypadku zapytam , czy znasz bajkę o wężach?

A propos głównej roli, to ty chciałbyć z pewnością tutaj zagrać:

berufundchance.fazjob.net/s/Rub4D7EDEFA6BB3438E85981C05ED63D788/Doc~ED6DFBBF4199D4FB0BF6C83966D75FA5B~ATpl~Ecommon~Scontent.html
    • fan.club Szkoda, że taki film... 01.12.08, 12:38
      nie jest w stanie dogłębnie pokazać osoby kanclerza i jego psychiki
      w kontekście ówczesnej sytuacji.

Dziś takich Schmidtów już nie ma!
      • maria421 Re: Szkoda, że taki film... 01.12.08, 17:08
        Masz racje, dzisiejsi politycy potrzebowaliby tydzien czasu na podjecie
        jakiejkolwiek decyzji, a media w tym czasie dyskutowalyby na temat "Dlaczego oni
        nas tak nie lubia i co mozemy zrobic zeby nas polubili" ...

P.S. Podziwiam co-pilota za to ze zwrocil Krzyz Zaslugi w protescie przeciw
        zwolnieniu Klara z wiezienia. Sa jeszcze ludzie z charakterem!
        • fan.club Przerobiłem właśnie... 01.12.08, 18:02
          ostatnią książkę Schmidta. Z "Außer Dienst" zapamiętałem przede
          wszystkim wątek o finansowym aspekcie zawodu polityka. Otóż: w
          czasach młodej Bundesrepubliki MdB czy MdL zarabiali mniej niż ich
          koledzy w gospodarce. Polityczna kariera pieniądzem nie wabiła, ale
          nasi przedstawiciele ludu skutecznie sobie z tym poradzili.
          • konrad-walenrod Wir brauchen Fachleute in der Politik... 01.12.08, 18:37

fan.club napisał:

Polityczna kariera pieniądzem nie wabiła,
            ---------------------------------
        • asiouek Re: Szkoda, że taki film... 03.12.08, 22:01
          W ogóle afera z tymi krzyżami no nie? Po "Baader Meinhof Komplex" wdowa po
          bodajże dyrku Dresdner Bank też oddała...

Ja tam zawsze jeśli chodzi o terrorystów mam mieszane uczucia...
          • maria421 Re: Szkoda, że taki film... 03.12.08, 23:45
            asiouek napisała:

> Ja tam zawsze jeśli chodzi o terrorystów mam mieszane uczucia...

Dlaczego masz mieszane uczucia odnosnie terrorystow?
            • konrad-walenrod pomieszane uczucia.... 03.12.08, 23:59
              maria421 napisała:

> Dlaczego masz mieszane uczucia odnosnie terrorystow?
              -------------------------------------------------
              • lepian4 Re: pomieszane uczucia.... 04.12.08, 04:01
                Robin Hood, o ile istnial, tez lamal prawo...
                Najwiekszy antyfaszysta na swiecie, leniwy januszek, obsraniec
                pospolity, tez lamie prawo. W przeciwienstwie do Robin Hooda jeszcze
                nim straszy.
                • konrad-walenrod Re: pomieszane uczucia.... 04.12.08, 07:43
                  lepian4 napisał:

Robin Hood, o ile istnial, tez lamal prawo...
                  --------------------------------------------------
              • maria421 Re: pomieszane uczucia.... 04.12.08, 09:14
                Nowoczesni Robin Hodowie??

Czy oni cokolwiek bogatym odebrali oprocz zycia?
                Czy dali cokolwiek biednym oprocz strachu?
            • asiouek Re: Szkoda, że taki film... 04.12.08, 07:59
              > Dlaczego masz mieszane uczucia odnosnie terrorystow?

Bo jak sobie pomyślę o tym, co się działo w powojennych Niemczech (ciepłe
              posadki dla ex-hitlerowców np.), jak sobie uzmysłowię, jak ohydny i
              niesprawiedliwy jest kapitalizm i pooglądam sobie zdjęcia z wojny wietnamskiej,
              to przestaję się dziwić, że ci młodzi chcieli nieco zatrząść fundamentami
              ówczesnego systemu...
              • konrad-walenrod ponieśli zasłużoną, ciężką karę... 04.12.08, 08:58
                asiouek napisała:

(ciepłe posadki dla ex-hitlerowców np.)
                °°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°

W USA zbrodniarze wojenni ponieśli zasłużoną, ciężką karę...

(...)
                Erst Jahre später wurde nach massivem Druck der Kriegsgegner das Verbrechen in den Vereinigten Staaten offiziell zur Kenntnis genommen. Lediglich William Calley wurde 1971 zu lebenslanger Haft verurteilt, die Strafe aber auf 20 Jahre verkürzt. Er hatte das Verbrechen damit gerechtfertigt, seiner Auffassung nach gemäß den Befehlen seines Captains Ernest Medina gehandelt zu haben. Nach dreijähriger Haftverbüßung wurde er nach Anweisung Präsident Nixons unter „Hausarrest“ gestellt und noch im selben Jahr als Folge des öffentlichen Drucks begnadigt. Calley hat sich bis heute nicht für das Massaker entschuldigt. Er verweigert jede öffentliche Aussage zu dem Verbrechen.
                (...)

de.wikipedia.org/wiki/Zweiter_Indochinakrieg
                • konrad-walenrod Agent-Orange-Überlebende 04.12.08, 09:13

W USA zbrodniarze wojenni ponieśli zasłużoną, ciężką karę...
                  °°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°

Agent-Orange-Überlebende

Bardzo słuszna polityka.

Byłbym obywatelem USA, nie musiałbym żadnych bzdurnych reparacji wojennych płacić

oraz rent dla Agent-Orange-Überlebende.

Mógłbym się obecnie moją 100% rentą delektować....

(...)
                  Odszkodowania do tej pory nie dostał żaden mieszkaniec Wietnamu. 10 marca 2005 roku sędzia Jack Weinstein z Brooklyńskiego Sądu Federalnego oddalił sprawę wietnamskich poszkodowanych przez działanie Agent Orange, wytoczoną przeciw koncernom chemicznym, którzy produkowali defolianty i herbicydy.
                  (...)

pl.wikipedia.org/wiki/Agent_Orange
                • ja.nusz Re: ponieśli zasłużoną, ciężką karę... 04.12.08, 09:13

> asiouek napisała:
                  >
                  > (ciepłe posadki dla ex-hitlerowców np.)
                  > °°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°
                  >
                  >
                  > W USA zbrodniarze wojenni ponieśli zasłużoną, ciężką karę...

Powyższa wypowiedź jest typowa dla takiego pustogłowia jakim jest KW.

Czy fakt, że Amerykanie nie ukarali odpowiednio swoich zbrodniarzy może być
                  usprawiedliwieniem dla "Kuscheljustitz" wobec byłych esesmanów? Oczywiście nie.
                  Konradowi muszę to wytłuaczyć językiem analnym, bo innego nie rozumie:
                  Jak zwykle próbujesz wybielać jedno gówno przy pomocy innego - nic na to nie
                  poradzę - taki już twój zasrany żywot.
                  • konrad-walenrod Prawie żeś mnie już przekonał.... 04.12.08, 09:30
                    ja.nusz napisał:

Jak zwykle próbujesz wybielać jedno gówno przy pomocy innego - nic na to nie
                    poradzę - taki już twój zasrany żywot.
                    ····································································

Zgadza się 100%

Im bardziej cuchnące Twoje argumenty,

tym łatwiej je sobie przyswajam.

Prawie żeś mnie już przekonał....

Tu są niezbite dowody:

www.fotocommunity.de/pc/pc/display/1145329
                  • maria421 Re: ponieśli zasłużoną, ciężką karę... 04.12.08, 09:55
                    ja.nusz napisał:

> Powyższa wypowiedź jest typowa dla takiego pustogłowia jakim jest KW.
                    >
                    > Czy fakt, że Amerykanie nie ukarali odpowiednio swoich zbrodniarzy może być
                    > usprawiedliwieniem dla "Kuscheljustitz" wobec byłych esesmanów?

Januszku, spojrz troche na daty- wojna w Wietnamie skonczyla sie 20 lat po
                    zakonczeniu II wojny swiatowej.

Przypomne jeszcze , ze ci "Robin Hodowie" od siedmiu bolesci, ktorym tak bardzo
                    na sercu lezaly amerykanskie zbrodnie w Wietnamie, NIGDY nie protestowali
                    przeciw zbrodniom popelnionym w imie komunizmu. W czasach "Mogadiszu" w Kambodzy
                    mialo miejsce ludobojstwo....

• ja.nusz Re: ponieśli zasłużoną, ciężką karę... 04.12.08, 10:26
                      maria421 napisała:

> ja.nusz napisał:
                      >
                      >
                      > > Powyższa wypowiedź jest typowa dla takiego pustogłowia jakim jest KW.
                      > >
                      > > Czy fakt, że Amerykanie nie ukarali odpowiednio swoich zbrodniarzy może b
                      > yć
                      > > usprawiedliwieniem dla "Kuscheljustitz" wobec byłych esesmanów?
                      >
                      > Januszku, spojrz troche na daty- wojna w Wietnamie skonczyla sie 20 lat po
                      > zakonczeniu II wojny swiatowej.

Ty też chcesz przy pomocy nieukaranych amerykańskich zbrodni w Wietnamie
                      rozgrzeszać zbrodnie innych oprawców?
                      • maria421 Re: ponieśli zasłużoną, ciężką karę... 04.12.08, 10:47
                        Januszku, Ty tez przy pomocy nieukaranych amerykanskich zbrodni w Wietnamie
                        chcesz rozgrzeszyc zbrodnie Pol Pota?
                      • konrad-walenrod Januszek od przeszło 0,5 godziny jest w pracy... 04.12.08, 10:48

ja.nusz powiedział dnia 04.12.08, o godzinie 10:26 co następuje:

Ty też chcesz przy pomocy nieukaranych amerykańskich zbrodni w Wietnamie
                        rozgrzeszać zbrodnie innych oprawców?

-------------------------------------------------------
                        • ja.nusz Re: Januszek od przeszło 0,5 godziny jest w prac 04.12.08, 11:00

> Januszek od przeszło 0,5 godziny jest w pracy.
                          >
                          > I używa służbowego komputera do dyskusji na polskim forumie....
                          >

Tenże służbowy PC jest moją prywatną własnością, który mogłem sobie kupić dzięki
                          temu, że obcinają renty takim frajerom jak ty.
                          • konrad-walenrod obcinają renty takim frajerom jak ty... 04.12.08, 11:25
                            ja.nusz napisał:

Tenże służbowy PC jest moją prywatną własnością, który mogłem sobie kupić dzięki
                            temu, że obcinają renty takim frajerom jak ty.
                            -----------------------------------------------------------------
                            • ja.nusz Re: obcinają renty takim frajerom jak ty... 04.12.08, 11:34

> ja.nusz napisał:
                              >
                              > Tenże służbowy PC jest moją prywatną własnością, który mogłem sobie kupić dzięk
                              > i
                              > temu, że obcinają renty takim frajerom jak ty.
                              > -------------------------------------------------------------------
                              >
                              > Właśnie od lat próbuję to wszystkim wyjaśnić.

To nie jest jedyne, co bezskutecznie próbujesz od lat.
                              • konrad-walenrod Z Twoją organizacją nie mam szans... 04.12.08, 11:49
                                ja.nusz napisał:

To nie jest jedyne, co bezskutecznie próbujesz od lat.
                                ------------------------------------------
                  • konrad-walenrod I na przyszłość nie życzę sobie takich pytań! 04.12.08, 10:28

ja.nusz napisał:

------------------------------------------
                    • ja.nusz Re: Do Aścieka 04.12.08, 10:42
                      Najbardziej wydajna oczyszczalnia ścieków zatkałyby się przy próbie
                      przefiltrowania tych gówien, które tu wypisujesz od lat.
                      • maria421 Do Adminki 04.12.08, 10:50
                        Droga Adminko, bardzo Cie prosze o zrobienie porzadku z Januszem.

ja.nusz napisał:

> Najbardziej wydajna oczyszczalnia ścieków zatkałyby się przy próbie
                        > przefiltrowania tych gówien, które tu wypisujesz od lat.
                        • ja.nusz Re: Do Adminki 04.12.08, 11:03
                          maria421 napisała:

> Droga Adminko, bardzo Cie prosze o zrobienie porzadku z Januszem.

Najlepiej przy pomocy Cyklonu B.
                          • konrad-walenrod Ja jestem za >>Agent Orange...<< 04.12.08, 11:17
                            ja.nusz napisał:

> Najlepiej przy pomocy Cyklonu B.
                            --------------------------------
                          • konrad-walenrod Enough is enough... 04.12.08, 12:28
                            ja.nusz napisał:

Najlepiej przy pomocy Cyklonu B.
                            ----------------------------------
                            • ja.nusz Re: Enough is enough... 04.12.08, 12:35

>
                              > Enough is enough...
                              >
                              > Die Grenze des humanen Anstands wurde überschritten....

Te słowa w twoich ustach to szyderstwo i kpina w biały dzień.
                              • konrad-walenrod szyderstwo i kpina w biały dzień. 04.12.08, 12:44
                                ja.nusz napisał:
                                Te słowa w twoich ustach to szyderstwo i kpina w biały dzień.
                                --------------------------------------
                                • konrad-walenrod weitere Entschädigungen... 04.12.08, 14:04

Noch ein Grund für weitere Entschädigungen...
                                  °°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°

A co o tym problemie myślą na Forum Katolickich Konserwatystów?

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=24536&w=74339352

PS

Forum Katolickich Konserwatystów?

Można odnaleźć tu:

1 Forum

2 Prywatne

3 Polska i świat

4 Polityka (po lewej stronie....)

a......

b......

c.......

d.......

e...... FORUM KONSERWATYSTÓW
                                • ja.nusz Re: Przerwa 04.12.08, 14:05
                                  KW ma przerwę w dostępie do sieci:

hrabineheatred.blox.pl/resource/ist2_3927719manupinastraitjacket.jpg
                                  • konrad-walenrod Miejsce pracy Januszka: 04.12.08, 14:19

ja.nusz dnia 04.12.08, o godzinie 14:05 zgodził się pokazać swoje miejsce pracy:

Miejsce pracy Januszka: Początek urzędowania: 10,00 h

hrabineheatred.blox.pl/resource/ist2_3927719manupinastraitjacket.jpg
                                    -------------------------------------------------------------------
                                    • ja.nusz Re: Miejsce pracy Januszka: 04.12.08, 14:58

>
                                      >
                                      > ja.nusz dnia 04.12.08, o godzinie 14:05 zgodził się pokazać swoje miejsce pracy
                                      > :
                                      >
                                      > Miejsce pracy Januszka: Początek urzędowania: 10,00 h
                                      >
                                      > hrabineheatred.blox.pl/resource/ist2_3927719manupinastraitjacket.jpg

Aścieku, nie przekręcaj faktów (jak zwkle). To nie jest moje miejsce pracy tylko
                                      twoje miejsce zamieszkania.
                                      Gdybam ja tam pracował to twój dzień wyglądałby jak poniżej:
                                      www.segufix.de/Media/bilder-akut/akut-komplett.jpeg
                                      • konrad-walenrod Miejsce pracy Januszka część II 04.12.08, 15:08
                                        ja.nusz napisał:
                                        Gdybam ja tam pracował to twój dzień wyglądałby jak poniżej:
                                        ------------------------------------------------------
                                        • asiouek Re: Miejsce pracy Januszka część II 04.12.08, 15:13
                                          o Maryjo!!!

Chopaki (Dziewczyny?) - jak Was czytam to się czuję jak w przedszkolu albo w
                                          klasie pierwszej zawodowej szkoły dla mechaników samochodowych, gdzie uczyłam!
                                          • konrad-walenrod >>Obyś cudze dzieci uczyła!<< 04.12.08, 15:29
                                            asiouek napisała:

Chopaki (Dziewczyny?) - jak Was czytam to się czuję jak w przedszkolu albo w
                                            klasie pierwszej zawodowej szkoły dla mechaników samochodowych, gdzie uczyłam!
                                            ----------------------------------------
                                            • asiouek Re: >>Obyś cudze dzieci uczyła!<< 04.12.08, 15:47
                                              żeby nie było nieporozumień - te chłopaki z ZSZ fajne były, tylko rozrywki mieli
                                              na poziomie niewychowanego przedszkolaka... Ile ja tam poznałam powiedzonek
                                              zaczynających się od "Twoja stara..." albo niekonwencjonalenego użycia słówka na
                                              CH, na bazie którego zresztą chłopcy uprawiali radosne i bardzo kreatywne
                                              słowotwórstwo!
                        • konrad-walenrod Ja Januszka sprowokowałem! 04.12.08, 11:07
                          maria421 napisała:

> Droga Adminko, bardzo Cie prosze o zrobienie porzadku z Januszem.
                          >
                          > ja.nusz napisał:
                          >
                          > > Najbardziej wydajna oczyszczalnia ścieków zatkałyby się przy próbie
                          > > przefiltrowania tych gówien, które tu wypisujesz od lat.
                          ---------------------------------------------------
                        • fan.club Do Adminki - przyłączam się. ntxt 04.12.08, 12:35
              • maria421 Re: Szkoda, że taki film... 04.12.08, 09:13
                asiouek napisała:

> Bo jak sobie pomyślę o tym, co się działo w powojennych Niemczech (ciepłe
                > posadki dla ex-hitlerowców np.), jak sobie uzmysłowię, jak ohydny i
                > niesprawiedliwy jest kapitalizm i pooglądam sobie zdjęcia z wojny wietnamskiej,
                > to przestaję się dziwić, że ci młodzi chcieli nieco zatrząść fundamentami
                > ówczesnego systemu...

Zatrzasc fundamentami mozna bylo rowniez urzadzajac sit-in i spiewajac "Give
                peace a chance".

Terrorysci byli zwyklymi bandytami, mordercami i nawet nie mieli poparcia ludu,
                w imieniu ktorego, jak im sie wydawalo, zabijali.
                • asiouek Re: Szkoda, że taki film... 04.12.08, 14:11
                  > Terrorysci byli zwyklymi bandytami, mordercami i nawet nie mieli poparcia ludu,
                  > w imieniu ktorego, jak im sie wydawalo, zabijali.

W naszych czasach też każdy trzęsie dupą i gęby nie otworzy w sprawie Tybetu.

Wtedy mieli gdzieś Wietnam, bo ważne było, że się wymościło ciepłe gniazdko
                  gdzieś daleko, gdzie ta sprawa nie dotyczy...

Nie popieram ich ataków na ludność cywilną. Ale jeśli chodzi o hamerykańskie
                  bazy wojskowe? Wypowiedzieli woję Hamerykańcom w taki sposób - dlaczego nie?

Przypominam, że Hanns Martin Schleyer był NSDAPowcem i członkiem Waffen-SS.
                  Przypominam, że Juergen Ponto był prezesem Dresdner Bank. A bank ów posiadał
                  znaczne udziały (do 50%) w zakładach, które w czasie II wojny zniszczyły pracą w
                  nieludzkich warunkach w obozie Adlerwerke we Frankfurcie nM ponad 1000 ludzi. Po
                  wojnie ów bank wypiął się na tych, co przeżyli, mizerne odszkodowanie zapłacił
                  całkiem niedawno...

Powiem szczerze - tych akurat ludzi mi nie żal.
                  • maria421 Re: Szkoda, że taki film... 04.12.08, 14:45
                    asiouek napisała:

> W naszych czasach też każdy trzęsie dupą i gęby nie otworzy w sprawie Tybetu.

Bo pacyfizm to tak juz ma, ze protestuje tylko przeciw amerykanskim wojnom.
                    Dlatego byly protesty przeciw wyzwoleniu Kuwejtu, przeciw wojnie w Afganistanie
                    i w Iraku (o Wietnamie juz nie wspomne) ale nigdy nie bylo protestow przeciw
                    Saddamowi Hussejnowi kiedy trul Kurdow, nie bylo protestow przeciw Chomeiniemu
                    kiedy wysylal dzieci na pola minowe, nie bylo protestow przeciw ludobojstwu w
                    Ruandzie i w Darfurze.

> Wtedy mieli gdzieś Wietnam, bo ważne było, że się wymościło ciepłe gniazdko
                    > gdzieś daleko, gdzie ta sprawa nie dotyczy...

Przeciwko wojnie w Wietnamie byly protesty. Przeciwko ludobojstwu w Kambodzy nie
                    bylo wcale.

> Nie popieram ich ataków na ludność cywilną. Ale jeśli chodzi o hamerykańskie
                    > bazy wojskowe? Wypowiedzieli woję Hamerykańcom w taki sposób - dlaczego nie?

..... w niecale dwadziescia lat po tym jak ich Amerykanie wyzwolili od nazizmu!
                    Moze mieli pretensje ze Amerykanie nie oddali calych Niemiec Sowietom?

> Przypominam, że Hanns Martin Schleyer był NSDAPowcem i członkiem Waffen-SS.

A ja przypominam ze byl wziety do niewoli a potem denazyfikowany.

> Przypominam, że Juergen Ponto był prezesem Dresdner Bank. A bank ów posiadał
                    > znaczne udziały (do 50%) w zakładach, które w czasie II wojny zniszczyły pracą
                    > w
                    > nieludzkich warunkach w obozie Adlerwerke we Frankfurcie nM ponad 1000 ludzi. P
                    > o
                    > wojnie ów bank wypiął się na tych, co przeżyli, mizerne odszkodowanie zapłacił
                    > całkiem niedawno...

No i?

> Powiem szczerze - tych akurat ludzi mi nie żal.

A ja powiem szczerze, ze usprawiedliwiasz samosad.
                  • ja.nusz Re: Szkoda, że taki film... 04.12.08, 14:49
                    asiouek napisała:

> Nie popieram ich ataków na ludność cywilną. Ale jeśli chodzi o hamerykańskie
                    bazy wojskowe? Wypowiedzieli woję Hamerykańcom w taki sposób - dlaczego nie?
                    Przypominam, że Hanns Martin Schleyer był NSDAPowcem i członkiem Waffen-SS.
                    Przypominam, że Juergen Ponto był prezesem Dresdner Bank. A bank ów posiadał
                    znaczne udziały (do 50%) w zakładach, które w czasie II wojny zniszczyły pracą
                    nieludzkich warunkach w obozie Adlerwerke we Frankfurcie nM ponad 1000 ludzi. Po
                    wojnie ów bank wypiął się na tych, co przeżyli, mizerne odszkodowanie zapłacił
                    całkiem niedawno...
                    >
                    > Powiem szczerze - tych akurat ludzi mi nie żal.

Nikt Ci nie każe po nich płakać.
                    Jażeli mieli coś na sumieniu z okresu NS, to powinni byli zostać rozliczeni
                    przez wymiar sprawiedliwości Republiki Federalnej.
                    To że tenże wymiar nizbyt gorliwie działał w tych sprawach to już oddzielna
                    historia.
                    I jeszcze małe sprostowanie:
                    Schleyer nie był członkiem Waffen SS - on był zwykłym esesmanem.
                  • konrad-walenrod O nie! O nie! To nieprawda! 04.12.08, 16:22

asiouek napisała:

W naszych czasach też każdy trzęsie dupą i gęby nie otworzy w sprawie Tybetu.
                    ---------------------------------------------------
    • ewa553 Re: "Mogadiszu" 04.12.08, 09:54
      Ja pamietam czasy "Mogadischu" bardzo dobrze z tamtych lat.
      Przyjechalam tu w styczniu 1975 i od razu zostalam z ta sytuacja
      skonfrontowana. Bardzo to wtedy przezywalam. Pamietam ze po porwaniu
      Schleyera wisielismy niemalze przy radiu zeby na biezaco slyszec o
      rozwoju wypadkow. I pamietam oburzenie i wscieklosc i zal, jak
      zostal zamordowany. A potem Mogadischu... To bylo straszne. I nie
      slucham o terrorystach z mieszanymi uczuciami, bo nie uwazam aby cel
      uswiecal srodki. I jak Maria powiedziala: zagalopowali sie w
      swoim "protescie" przeciwko systemowi i potem juz tylko bylo
      mordowanie i napady, a ludzie dla ktorych to rzekomo robili, nie
      zyskiwali nic poza lekiem i frustracja.
      • aptus Re: "Mogadiszu" 05.12.08, 23:26
        asiouek napisała:

> > Dlaczego masz mieszane uczucia odnosnie terrorystow?
        >
        > Bo jak sobie pomyślę o tym, co się działo w powojennych Niemczech
        (ciepłe
        > posadki dla ex-hitlerowców np.), jak sobie uzmysłowię, jak ohydny i
        > niesprawiedliwy jest kapitalizm i pooglądam sobie zdjęcia z wojny
        wietnamskiej,
        > to przestaję się dziwić, że ci młodzi chcieli nieco zatrząść
        fundamentami
        > ówczesnego systemu...
        >
        >
        Sluszna uwaga. Jestem podobnego zdania.
        • lepian4 Re: "Mogadiszu" 06.12.08, 04:38
          Dlaczego jest to sluszna uwaga? Czyzby system sie zmienil? W jaki
          sposob mozna wytlumaczyc czyny przestepcy, ktory rozpacza nad
          odleglym Wietnamem, a jednoczesnioe za miedza wysadza w powietrze
          swych rodakow?
          • aptus Re: "Mogadiszu" 06.12.08, 13:18
            lepian4 napisał:

> Dlaczego jest to sluszna uwaga?

Gdyz polega na logicznej ocenie. Jesli kierowac ogolnie przyjetymi
            kryteriami i prawem, to tak dzialalnosc RAF jak i wojsk
            amerykanskich w Wietnamie jest nie do zaakceptowania.

Co innego jesli chodzi o aspekt polityczno-militarny albo
            rewolucjyny. Interes danej idei, celowi politycznemu podporzadkowuje
            sie interes jednostki; nie liczy sie zycie jednego, setki, tysiaca
            osob. Dlatego prowadzi sie wojny, ktore nakrecaja konjunkture
            ekonomiczna, etc, etc, czyli to co po raz kolejny udowadnia
            Ekonomiczny Uklad Krazenia.
            Roznica miedzy Klarem i RAF a US Army w Wietnamie jest taka, ze ci
            pierwsi to bezinteresowni ideowcy intelektualisci walczacy o
            socjalizm w demokratycznej formie (osobiscie potepiam terroryzm, jak
            i kazda forme walki niezgodnej z demokratycznymi zasadami)a armia
            amerykanska, to niezle oplacania ferajna wyprana z myslenia tylko
            posluszna rozkazom swoich panow= cynicznych politykow za ktorymi
            stoi na przyklad przemysl zbrojeniowy,hutniczy, elektroniczny.
            To co Amerykanie zrobili z Indianami to dla mnie ludobojstwo to co
            zrobili w Wietnamie takze.Nie selekcjonuje zbrodni i przestepstw i
            nie mam osobistych sympatii.
            Ten blad popelnia na przyklad Maria, ktora broni bezkrytycznie
            Kosciol (oczywiscie jak instytucje,gdyz jako religie to ja tez
            bronie) a krytykuje non stop islam i socjalizm(przypominam ze
            Solidarnosc tez dazyla w 1980 do socjalizmu a czeska partia w 1968
            tez tak chciala)nawet ten bez rosyjskiej dominacji.
            Do polityki nalezy byc nieufnym.Bledem Klara byla ufnosc i nadmierna
            ideowosc, ktorej konsekwencja stal sie fanatyzm.
            Ale fajnie, ze go zwolnili.
            Co tu nawijac o etyce i morale jak taki Kurt Kiesinger byl
            kanclerzem.Pogadaj ze starsza generacja to ci powiedza jak
            bylo.Nikomu nie przeszkadzalo, tak do 1968 roku ze mnostwo nazistow
            ma niezle funkcje panstwowe.Amerykanie takze byli happy bo Niemcy
            byly ich najwiekszym i najwazniejszym partnerem wojskowym.
            Ci co zwrocili na to uwage i zaczeli protestowac to byli wlasnie
            studenci, ktorzy kase,uklady i gry polityczne maja gdzies,dla
            ktorych wazna byla sprawiedliwosc.
            • maria421 Re: "Mogadiszu" 06.12.08, 13:52
              Aptusie, to co napisales jest dosyc naiwne a takze niebezpieczne, gdyz kazda
              proba relatywizowania czy usprawiedliwiania terroryzmu moze miec fatalne skutki.

A props beldu jaki wg. Ciebie popelniam:

To ze ja "bezkrytycznie bronie Kosciola" to jest Twoj generalizujacy wniosek ale
              nie odpowiada to prawdzie.
              Nieprawda jest tez krytykuje socjalizm. Ja krytykuje lewactwo.
              Prawda jest natomiast ze krytykuje islam , ale przypominam ze zawsze tlumacze
              dlaczego krytykuje.

• lepian4 Re: "Mogadiszu" 06.12.08, 21:42
              > Co innego jesli chodzi o aspekt polityczno-militarny albo
              > rewolucjyny. Interes danej idei, celowi politycznemu
              podporzadkowuje sie interes jednostki; nie liczy sie zycie jednego,
              setki, tysiaca osob. Dlatego prowadzi sie wojny, ktore nakrecaja
              konjunkture ekonomiczna, etc, etc, czyli to co po raz kolejny
              udowadnia Ekonomiczny Uklad Krazenia.

Mysle, ze w tym przypadku wytlumaczyles amerykanskie wypaczenia
              polityki zagranicznej. Dla przypomnienia: konflikt wietnamski zaczal
              sie w 1946 roku i niewiele wspolnego mial z interesami Ameryki, co
              najwyzej Francuzow, ktorzy tam utracili swa kolonie. Warto
              przypomniec, ze to wlasnie komunistyczna polnocna czesc Wietnamu
              proboweala ideologicznie wyzwolic przy pomocy Nationaler Front für
              die Befreiung Südvietnams(FNL – Front National de Libération).
              Metody mieli dokladnie takie same, jak niemiecki RAF, wszystko co
              nie komunistyczne wylatywalo w powietrze. To prawda, ze amerykanska
              pomoc okazala sie fiaskiem. Ale jesli porownac straty cywilne przed
              amerykanska inwazja i po w konflikcie wietnamskim, to ciezko
              dopatrzyc sie znacznych roznic. Jedynym wspolnym elementem laczacym
              wojne z Wietnamem z innymi przejawami komunistycznego terroru jest
              banalny fakt: komunisci sa zawsze bez winy.

Indian wymordowali tez nasi Europejsc przodkowie, ktorzy za oceanem
              szukali szczescia. Warto to sobie uswiadomic, nim zwali sie cala
              wine na Ameryke. Paradoksalnie licznych indianskich miast na
              wschodzie "biali" wecale nie zdobyli przemoca, lecz najczesciej
              dzieki indianskiej korupcji i braku wyobrazni. To tez nie jest wina
              Amerykancow?

Kurt Kiesinger jakosc nie pasuje mi do amerykansko-wieznamsko-
              indianskiefo tla. Ale masz racje jego morale i katolicko-
              ewangelickie morale siadly, gdy nicht aus Überzeugung, nicht aus
              Opportunismus probowal przeforsowac Schaffung einer sozial gerechten
              Volksgemeinschaft. Pomimo tej ideologicznej utopii nie stawialbym go
              w jednym szeregu z Klarem, ktory jest nie tylko komunistycznym
              ideologiem, co w gruncie rzeczy zwyklym kryminalista, patologicznym
              morderca.

Nie dostrzeglem tez, by Maria bezkrytycznie bronila kosciola. Co to
              ma wspolnego z caloscia twej wypowiedzi?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka