Dodaj do ulubionych

Internet w Paryżu

27.11.03, 06:23
Okrutnie drogi jeśli chodzi o kafejki inter.Oglądałem ceny na pl.Piqualle,na
Saint Germain.Ok.5 euro za godzinę.A gdzieś widziałem nawet 8 eu.I nie
chodzi,że dla nas ,przybyszy z Polski ale nawet dla miejscowych porównując
np.do ceny beznzyny.A w domach jak to wygląda?Stałe łącza ,modemy?
Ja skorzystałem z cafe internet dopiero podczas wizyty w Diepe.Opcja 15 min
za 1 EU.PZDR.
Obserwuj wątek
    • prevostiere Re: Internet w Paryżu 27.11.03, 22:50
      Nie wiem jakie sa ceny w kafejkach bo nigdy nie korzystalam.
      Internet w domu jest dostepny bez zadnego problemu.
      Albo sie ma dostep wraz z linia telefoniczna (dzialajacy jak polski 0202122
      TPSA - placi sie za kazda minute korzystania) albo sie wykupuje abonamet
      platny wraz z rachunkiem telefonicznym abonamet (10, 20, 30 lub wiecej minut
      na miesiac).
      Kilku prowiderow ogolnofrancuskich gwarantuje dostep do tzw. szybkiej
      przepustowosci.
      Ja np. mam kablowke + NET. Dostep na miesiac przy szybkosci lacza 512 koszje
      obecnie 29,9 euro.
      Pozostali dostawcy przescigaja sie w promocjach i tzw. gratisowych miesiacach.
      Ale mozna przyjac ze dostep podstawowy do stalego lacza kosztuje 19,9 a potem
      odpowiednio 29,9 i 39,9 w zaleznosci od szybkosci.
      Trzeba przyznac ze hot line w razie potrzeby dziala bez zadnego problemu.
      • mrouh Re: Internet w Paryżu 01.12.03, 08:33
        Kiedy ja byłam w Paryżu, była w okolicach Charles'a de Gaulle'a kawiarenka
        Vivendi, spora, z księgarnią. Była wtedy promocja na otwarcie i było za darmo 20
        minut. Zawsze było mnóstwo ludzi i trzeba było czekać kilka minut. Ta kawiarenka
        na pewno jest już płatna, ale może jakaś inna ma promocję, może jest taniej...
        Może trzeba poszukać nie w samym centrum, w starym Paryżu, czasem dużo taniej
        może być w małej uliczce:-)
        • prevostiere Re: Internet w Paryżu 01.12.03, 20:02
          Wiesz... tak sie zastanawiam nad tymi kawiarenkami... Mam wrazenie, ze tutaj
          jest malo ludzi, ktorzy nie maja dostepu do netu.... Ja przynajmniej nie znam
          nikogo. Moze kawiarenki to tylko dla turystow, ktorzy nie sa w stanie
          wytrzymac kilku dni bez dostepu do sieci? I dlatego sa takie drogie bo
          nastawione sa na frajerow?
          • hepik1 Re: Internet w Paryżu 02.12.03, 12:01
            Turysta= frajer?Zastanów się co mówisz?To co -do Ciebie ma do mieszkania wejść
            aby skorzystać z taniego dostępu do sieci?To i ubikację udostępnij bo w rurach
            40 centów kosztuje.Jeśli w Paryżu jest 13% bezrobocie,na przedmieściach wśród
            młodzieży 50%,to co by się stało bez tych frajerów?Ty rozumiem miałabyś pracę i
            dach nad głową?Uuuu,jak banlieusards by ruszyli wtedy-zapomniała byś jak Paryż
            wygląda.
            • prevostiere Re: Internet w Paryżu 02.12.03, 14:08
              nie zlosc sie bo nie masz o co!!! I uwazaj na to co piszesz!
              Jesli ktos nie ma dostepu do internetu w domu/szkole/pracy bo nie ma albo go
              na to poprostu nie stac to na pewno nie bedzie go tym bardziej stac na to zeby
              zaplacic 3, 4 czy wiecej euro za godzine lub mniej dostepu do internetu.
              To nie tacy ludzie stanowia glowna klientele kafejek internetowych w centrum
              Paryza! Te rzeczywiscie nastawione sa na jeleni, ktorzy oderwani od sieci sa
              zdecydowani zaplacic niemale pieniadze. Pozdrawiam. Ta co nie zamierza
              udostepnic swojej ubikacji w celach publicznych!
              • hepik1 Re: Internet w Paryżu 02.12.03, 20:50
                No fajnie,od frajerów wyzywają(bo ja raz skorzystałem z cafe internet za 5
                euro) i jeszcze mam uważać co mówię;)Dzięki prevostiere
                • prevostiere Re: Internet w Paryżu 02.12.03, 21:44
                  Nie bedziemy polemizowac nt frajerow bo nie byl to cel ani Twojego ani mojego
                  posta. I mysle, ze ani Ty ani ja za frajerow sie nie uwazamy!
                  W niczym to nie zmienia zasadniczego watku naszej dyskusji, ze ceny w
                  paryskich kafejkach sa okropnie drogie i przez to sa zazwyczaj niedostepne dla
                  tych co chcieliby z nich skorzystac. Zarowno dla tych co tutaj zyja i licza
                  sie z kazdym groszem jak i tych ktorzy spedzaja tu wspaniale wakacje swojego
                  zycia.
                  Odpowiada Ci takie zakonczenie de "la mouvementée discussion" ? ;-))
                  • hepik1 Re: Internet w Paryżu 03.12.03, 13:28
                    Jak najbardziej ma cherie:))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka