poklepywacz 16.09.09, 23:14 co tam się dzieje u Was w tym Białymstoku, że ciągle słychać o jakiś rasistowskich wybrykach?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
apollo1966 Z kamieniami na modlących się Czeczenów 16.09.09, 23:20 W Białymstoku ma miejsce niepokojąco wiele rasistowskich wybryków. Program reporterów TVN Uwaga! pokazał kiedyś o tym reportaż: uwaga.onet.pl/21231,news,1,problem_rasizmu_w_bialymstoku,reportaz.html Potem media donosiły o atakach na odbywający się w Białymstoku kongres esperantystów (sic!). Teraz ta sprawa. Czy jakaś choroba drąży to miasto, które niedługo zasłuży sobie chyba na tytuł stolicy polskiego rasizmu? Z tym pytaniem zwracam się szczególnie do Białostocczan. Odpowiedz Link Zgłoś
ptr0 Re: Z kamieniami na modlących się Czeczenów 17.09.09, 00:17 Jak sama nazwa wskazuje BIAŁYstok, czyli tylko dla białych... A tak serio to myślę że jest to spowodowane większą biedą i bezrobociem i ogólnie brakiem perspektyw do życia. Tam gdzie bieda tam wszystkie patologie... Odpowiedz Link Zgłoś
nonieee Proponuję 17.09.09, 07:26 aby osoby zbulwersowane zachowaniem Białostoczan wzięły do siebie po jednej Czeczeńskiej rodzinie. Po roku wspólnego życia sprawdzimy ich pogląd na sytuację. Znam osoby, które pomagały Czeczenom. Żadna już tego nie robi. Z ich relacji wynika bardzo negatywny obraz tych ludzi. Wygląda na to, że żerują oni na współczuciu i miłosierdziu ludzi. Sami nie bardzo chcą pracować czy cokolwiek dawać od siebie. Czekają aż dostaną od innych. W dodatku mafia czeczeńska - jakkolwiek by to nazwać - przesiąka całą tą społeczność w naszym kraju. To nie są uchodźcy polityczni, to ludzie, którzy uciekli ze swojego kraju do lepszego świata. Nic romantycznego. Odpowiedz Link Zgłoś
ludwikdorn G***o prawda 17.09.09, 07:55 Gdyby przyjechali studenci z Kenii, mówiłbyś tak samo, że mafia murzynów, że nie pracują itp. Bieda i głupota też nie jest usprawiedliwieniem dla patologii. Mam nadzieję, że policja jednak weźmie się do roboty i zrobi z tym porządek, bo prawdę mówiąc rzygać mi się chce jak słyszę o takich historiach. To nie ma nic wspólnego z humanizmem, to jest zwykłe zezwierzęcenie. Odpowiedz Link Zgłoś
l_zaraza_l Re: Proponuję 17.09.09, 12:14 nonieee napisała: > aby osoby zbulwersowane zachowaniem Białostoczan wzięły do siebie po jednej > Czeczeńskiej rodzinie. Po roku wspólnego życia sprawdzimy ich pogląd na sytuację. W artykule napisano, że Ci ludzie nie mieszkają kontem u polskiej rodziny ale wynajmują mieszkanie. > Znam osoby, które pomagały Czeczenom. Żadna już tego nie robi. Z ich relacji > wynika bardzo negatywny obraz tych ludzi. Wygląda na to, że żerują oni na > współczuciu i miłosierdziu ludzi. Sami nie bardzo chcą pracować czy cokolwiek > dawać od siebie. Czekają aż dostaną od innych. Ile masz propozycji pracy dla Czeczenów? > W dodatku mafia czeczeńska - jakkolwiek by to nazwać - przesiąka całą tą > społeczność w naszym kraju. To nie są uchodźcy polityczni, to ludzie, którzy > uciekli ze swojego kraju do lepszego świata. Nic romantycznego. No popatrz. To zupełnie jak Polacy do Anglii czy Niemiec. Więc Twoim zdaniem nie ma nic oburzającego w tym, że za granicą biją naszych. Jest OK? Odpowiedz Link Zgłoś
megasceptyk Białystok to poradziecki odpad pełen degeneratów 17.09.09, 09:16 nie ma się co oszukiwać, największe zadupie i ciemnogród Polski. Taka ilośc kartofli na metr to nawet w łóżku Kłamliwego Jarosława nie występuje bo kot mu wypadkowy współczynnik inteligencji zawyża. Odpowiedz Link Zgłoś
antykompeter Re: Białystok to poradziecki odpad pełen degenera 17.09.09, 16:17 megasceptyk napisał: > Taka ilośc kartofli na metr > to nawet w łóżku Kłamliwego Jarosława nie występuje > bo kot mu wypadkowy współczynnik inteligencji zawyża. Aleś błysnął yntelektem:) Odpowiedz Link Zgłoś
megasceptyk Re: Białystok to poradziecki odpad pełen degenera 18.09.09, 17:27 Nie takie było moje zamierzenie ale dziękuję za zainteresowanie. Odpowiedz Link Zgłoś
a-ve15 Polska kocha Czeczenów! Daje im nawet ronda.... 16.09.09, 23:44 Polska kocha Czeczenów! Daje im nawet ronda, ale żyć u siebie już nie. Czeczeni są uwielbiani, gdy atakują w Biesłanie lub w Moskwie, a nie gdy chcą nad Wisłą odcinać kupony od tego swego bohaterstwa... Wtedy mają się znacznie gorzej niż Polacy w latach 80. i 90. w Niemczech, mimo, że robią Polakom lepiej niż ci kiedykolwiek Niemcom. Odpowiedz Link Zgłoś
warturek Dudajew zasłuzył sobie na pamięć 17.09.09, 07:29 Nie da się ukryć że propaganda kacapska działa i ma efekty. Co prawda blokowe osiłki to margines nie wplywający na ogólne postrzeganie tego narodu w Polsce. Mamy wolność z której korzystają I rosjanie i czeczeńcy, nie widzę powodu żeby tak nie mialo zostać. Odpowiedz Link Zgłoś
megasceptyk Zgadza się, rosjanie potrafią bydłem manipulować 17.09.09, 09:13 są specjalistami ot takiej propagandy, jak bieda w Rosji to wiadomo, że się szykuje prowokacja i napaść na jakiś ościenny kraj. Wszystko po to, żeby biedota nie myślała o żołądku. Starożytna taktyka prowadzenia państwa. Odpowiedz Link Zgłoś
pawel_zielinski80 Z kamieniami na modlących się Czeczenów 16.09.09, 23:45 Bardzo ciekawa postawa policjantow. Nic dodac nic ujac. A to Polska wlasnie. Odpowiedz Link Zgłoś
drojb Re: Białystok stolicą rasizmu 16.09.09, 23:58 Bo niczym innym zaimponować nie potrafią. Ani architekturą (wyburzyli większość pięknej i oryginalnej zabudowy drewnianej), ani historią, ani kulturą (no tu - trochę lepiej od niedawna). No i jest to zagłębie PiS, które połknęło LPR, ale "Tatarzyn za łeb trzyma" (przepraszam Tatarów). Obciach, panie i panowie, obciach! Odpowiedz Link Zgłoś
p4p2pc ORLY?! 17.09.09, 08:43 Szkoda, że nie widzę Twojego IP - mógłbym wtedy napisać, że Twoje miasto to stolica idiotów :] Architektury nie mamy, bo najpierw wszystko rozwalili Niemcy, Ruscy, Niemcy i wyzwoleńcza armia Rosyjsko - Polska, więc nie jest to nasza wina, o historii dużo nie wiem, ale wiem tyle, że śmiało mogę stwierdzić, iż Ty wiesz o niej jeszcze mniej, kultura zaś to pojęcie tak szerokie, że tylko maksymalny ignorant mógłby powtórzyć za innym sławnym Białostoczaninem (który mimo iż pochodzi z Kętrzyna, to w naszym mieście urósł do rangi niemalże bohatera narodowego), że nad Białką nie ma/nie będzie niczego. Niepokojące w Twojej wypowiedzi jest to, że sugerujesz, iż brakiem tolerancji i chuligańskimi wybrykami można komuś zaimponować - jak to więc jest - ganisz Białystok, za to, że potrafi Ci zaimponować? Statystyki (pewnie naciągane) mówią za siebie - Białystok jest jednym z bezpieczniejszych miast Polski i właśnie ze względu na to, że nie dochodzi tu codziennie do porachunków gangsterskich, spektakularnych pościgów i seryjnych zabójstw, KAŻDY, nawet błahy incydent będzie nagłośniony i na forum ogólnokrajowym urośnie do miary niepokojącego zjawiska. A że temat jest chwytliwy? Przecież my Polacy jesteśmy tacy tolerancyjni - no w głowie się nie mieści, że coś tak strasznego stało się w naszym kraju, prawda? Czy jednak w innych miastach naprawdę miej jest takich incydentów? Jeśli wziąć pod uwagę fakt jak "wielką" aglomeracją jest Białystok, w porównaniu do innych miast wojewódzkich to z czystej logiki połączonej ze statystyką da się wywnioskować, że nie jest tu ani lepiej ani gorzej niż w reszcie kraju. Nie jest też nowiną, że Policja w całym kraju nie radzi sobie z chuligańskimi wybrykami, więc dlaczego Białystok miałby być inny pod tym względem, tym bardziej, że właśnie ze względu na "sielski spokój" w tym mieście KG Policji uszczknęła "kilka" etatów aby poprawić bezpieczeństwo w stolicy. Co do atakowanych Esperantystów (to już odnośnie innego postu), to jakoś nikt nie wspomniał, że policja złapała już kolesia który oblał farbą pomnik Zammenhoffa, więc coś tam jednak robią. Tak więc bez przesady - Białystok jest taką samą stolicą rasizmu, co i Disco Polo oraz przetworów ze śledzia. Jedyną stolicą jaką był Białystok, to Polska Stolica FlashMoba ;) Odpowiedz Link Zgłoś
jedyny_glos_prawdy Z kamieniami na modlących się Czeczenów 17.09.09, 00:05 musicie zauwazyc DEBILNI REDAKTORZY GW! czeczeni nie sa innej rasy, nie ma podstaw o ataki rasistowskie, a o ich biedzie tez mozna dyskutowac. proponuje redaktorowi przejsc sie incognito przez 10iny, blisko zajazdu iga, skupiska biednych czeczenow. gwarantuje, ze jesli nie spodoba sie albo zle spojrzy na tychze biednych poszkodowanych czeczenow rozwożącymi sie mercedesami i bmw, dostanie od nich po pysku, albo pogonia go z nozami. wtedy moze przejrza na oczy. problem nie istnieje, jesli sie nie ma z nim stycznosci. tak, to tylko Polska: polskie dzieci gloduja, a biedni, zastraszani czeczeni jezdza mercedesami i ganiaja Polakow z nozami. sami stworzylismy sobie taki raj. jestem pewny ze niejeden kretyn mnie teraz nazwie rasistą. Odpowiedz Link Zgłoś
musicetain Re: Z kamieniami na modlących się Czeczenów 17.09.09, 00:12 nie rasista tylko idiota. Odpowiedz Link Zgłoś
agulha Re: Z kamieniami na modlących się Czeczenów 17.09.09, 00:22 Przepraszam, a dlaczego uzbrojony Czeczeniec to "bojownik", a uzbrojony Afgańczyk to "bandyta"? Odpowiedz Link Zgłoś
agatapu Re: Z kamieniami na modlących się Czeczenów 17.09.09, 00:44 Goń się z taką prawdą. jeśli naprawdę żałujesz głodujących dzieci to postaraj się je nakarmić. Wybijanie ludziom okien to bandytyzm i tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
kuczman Re: Z kamieniami na modlących się Czeczenów 17.09.09, 06:42 Niestety ale artykul jest tendencyjny. Jak sugeruje post "jedyna prawda" skupiska czeczenskich uchodzcow sa wprost niebezpieczne dla mieszkancow miasta. Podobnie jest w Lomzy gdzie sporo omawia sie te sytuacje na 4lomza.pl forum. Oszustwa w sklepach, zaczepki na ulicach no i te bmw i mercedesy. Biedni uchodzcy- powinni byc przymusowo uczeni jezyka i zawodu jako warunku pomocy i legalizacji, a tak nie jest. Jakas kase dostaja i sa pozostawiani samym sobie. Odpowiedz Link Zgłoś
followthesun Re: Z kamieniami na modlących się Czeczenów 17.09.09, 07:03 No popatrz, popatrz! Mieszkam może ze sto metrów od hotelu Iga i wciąż żyję! Niesamowite! Odpowiedz Link Zgłoś
scibor3 Re: Z kamieniami na modlących się Czeczenów 17.09.09, 07:15 No, patrz. A ja mieszkałem drzwi w drzwi z zabójcą. I żyję. Szkoda, że drugi sąsiad nie może tego samego powiedzieć. Odpowiedz Link Zgłoś
followthesun Re: Z kamieniami na modlących się Czeczenów 17.09.09, 07:56 Nie koloryzuj. Wystarczy,że poprzednik juz to zrobił. Odpowiedz Link Zgłoś
3miastoorg no i te bmw i mercedesy 17.09.09, 07:59 >zaczepki na ulicach no i te bmw i mercedesy. czyli nie dają sobie w kaszę dmuchać, no i te bmw i mercedesy... a więc o to chodzi:) Odpowiedz Link Zgłoś
jedyny_glos_prawdy Re: no i te bmw i mercedesy 17.09.09, 13:54 nie dawac sobie dmuchac w kasze, a szukac dymu to 2 rozne sprawy ;] Odpowiedz Link Zgłoś
jedyny_glos_prawdy Re: Z kamieniami na modlących się Czeczenów 17.09.09, 13:57 zgadzam sie, niech sobie tu siedza, ale niech legalnie pracują i nie szukaja burd. nie mam nic przeciwko czarnoskorym itp :] Odpowiedz Link Zgłoś
gm114 W Białymstoku to mogli być nawet sovieci, ale 17.09.09, 06:41 Chociaż z drugiej strony wierzyć mi się nie chce, że policja nie wie, kto w Białymstoku bandycko rozrabia. Atak na biedaków, którzy chcą normalnie żyć - COŚ OBRZYDLIWEGO. Chory jestem gdy przeczytałem powyższy tekst. Co za wstyd! Odpowiedź policji oznacza po prostu, że ta rodzina czeczeńska ma sobie sama radzić w obronie własnej. Mam pytanie do panów policjantów, czy w takim razie panowie policjanci zezwalają tej rodzinie na korzystanie z kałasznikowów i granatów w obronie własnej. Bo jeśli tak, no to oni sobie poradzą, poradzą na pewno, ale czy społeczeństwo naprawdę czegoś takiego chce. Bo to chyba policja jest od łapania bandytów a nie rodzina czeczeńska?! Albo ja tu czegoś nie rozumiem... Osobiście jestem całym sercem na dawanie ludziom pozwolenia na broń w obronie własnej a już na pewno w obronie domu czy mieszkania. Gdyby rodzina mogła bronić się bronią palną i legalnie, to nikt jako tako trzeźwy by ich nie atakował. W USA w tych stanach, gdzie posiadania broni palnej w celach samoobronnych jest przymusowe - TAKICH EKSCESÓW NIE MA. Odpowiedz Link Zgłoś
nm-bstok5 Re: W Białymstoku to mogli być nawet sovieci, ale 17.09.09, 06:50 NIE WRZUCAJMY WSZYSTKIEGO DO JEDNEGO WORKA !!! Są różni ludzie - nie wszyscy Bialostoczanie to rasiści , wandale i PiSowcy czy LPRowcy ... Rasizm jest niestety domenom młodszych pokoleń m.in. mojego ale walczyć z nim jest trudno ... przełamac te poglady moglaby tylko edukacja ale na nauke o roznych rasach i narodowosciach ludzi w tym wieku reaguja jednoznacznie albo splywa po nich jak po kaczce (bez aluzji) ... Tez mieszkam na NM i czesto widuje pare czeczenów jadacych do pracy ... nie spotalem sie jeszcze nigdy w stosunku do nich jakiś uwag , zaczepek czy innych zachowac rasistowskich. Czeczeni , Romowie komu Oni przeszkadzaja ? Polska a szczegolnie Białostocczyna była i powinna byc uwazana za kraj tolerancyjny a nie rasistowski !!! A taka wypowiedz policjanta to SKANDAL !!! Odpowiedz Link Zgłoś
alik666 ??? 17.09.09, 10:10 gm114 napisał: W USA w tych stanach, gdzie posiadania broni > palnej w celach samoobronnych jest przymusowe - TAKICH EKSCESÓW NIE MA. Mógłbyś zdradzić mi tą tajemnicę, co to za stany z PRZYMUSOWYM posiadaniem broni palnej ? Będę wdzięczny. Odpowiedz Link Zgłoś
kolorittan Re: W Białymstoku to mogli być nawet sovieci, ale 17.09.09, 22:28 gm114 napisał: > Bo to chyba policja jest od łapania bandytów > a nie rodzina czeczeńska?! Albo ja tu czegoś nie rozumiem... Zaczep jakiegoś Czeczena to zrozumiesz. Oni "sobie radzą" z chuliganami duuuużo lepiej niż policja. Policjant po prostu podziwiał tupet Czeczenów. Podejrzewam że był zwyczajnie osłupiony że to Czeczeni skarżą się na Chuliganów a nie jak zwykle - odwrotnie Odpowiedz Link Zgłoś
scibor3 Z kamieniami na modlących się Czeczenów 17.09.09, 07:18 "Policjanci sprawdzają, czy miał on podłoże rasistowskie." Niech sprawdzą też podłoże antyterrorystyczne, w szczególności, że sami się przyznają do bandyckiej przeszłości. Przepraszam, "bojowniczej" przeszłości. Odpowiedz Link Zgłoś
prawdziwyzenek Z kamieniami na modlących się Czeczenów 17.09.09, 07:31 "Z kamieniami na modlących się Czeczenów" Już sam tytuł zalatuje manipulacją. Przecież musi pasować do z góry założonej tezy. Odpowiedz Link Zgłoś
miauman A co? Mieli napisac,że z darami przyszli? 17.09.09, 09:15 O czym Ty mówisz? Tytuł ma byc skróconą wersją artykułu, to swoiste haiku. Więc tytuł jest ok. Przecież kwiatów im kur...nie dali, tylko kamienie. Odpowiedz Link Zgłoś
prawdziwyzenek Re: A co? Mieli napisac,że z darami przyszli? 17.09.09, 13:08 miauman napisał: > O czym Ty mówisz? Tytuł ma byc skróconą wersją artykułu, to swoiste haiku. Więc > tytuł jest ok. Przecież kwiatów im kur...nie dali, tylko kamienie. Tak, tak............:) Z pewnością redaktorzy sumiennie sprawdzili, że atak nastąpił dokładnie w czasie modlitwy. Odpowiedz Link Zgłoś
3miastoorg Re: Niech wrócą do siebie 17.09.09, 07:55 boisz się Czeczenów, chcesz o tym porozmawiać? :) Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Re: Niech wrócą do siebie 17.09.09, 09:21 Oczywiście! Za żadne chiny nie pasują do bogoojczyźnianego etosu i patriotyzmu... Są inni, więc żadnym tam chlebem i solą, czy gość w dom... tylko kamieniami... To się nazywa genetyczny patriotyzm Aczkolwiek, ja to nazywam kretynizm do N-tej... Odpowiedz Link Zgłoś
sajder86 Re: Niech wrócą do siebie 17.09.09, 09:23 sam wyjedz z polski bedzie lepiej dla mnie i dla czeczenow Odpowiedz Link Zgłoś
bond.jamesbond1 Poprawność polityczna czkawką się odbija 17.09.09, 08:43 społeczeństwom Zachodu. Wydarzenia we Francji, enklawy w Niemczech czy Anglii - wszędzie docierają Muzułmanie i wykorzystując zachodnioeuropejski pęd ku poprawności tak naprawdę wypierają miejscowych. Nie asymilują się. Siedzą cichutko dopóki jest ich mało - wraz ze wzrostem liczebności stają się coraz bardziej zaborczy, agresywni, roszczeniowi i... niebezpieczni. W nosie mam polityczną poprawność. Ale choć raz złammy smutną zasadę: "Nową przypowieść Polak sobie kupi Że i przed szkodą i po szkodzie głupi" Uczmy się na błędach. Cudzych. Odpowiedz Link Zgłoś
pit-or Z kamieniami na modlących się Czeczenów 17.09.09, 08:53 Na marginesie: nie piszcie "wyznawcy Allaha"! Allah to po prostu Bóg po arabsku, a muzułmanie wyznają tego samego Boga co chrześcijanie i żydzi (chociaż wyobrażają Go sobie inaczej). O Niemcach nie napisalibyście przecież "wyznawcy Gotta", o Anglikach "wyznawcy Goda" ani o Francuzach "wyznawcy Dieu"! Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Re: Z kamieniami na modlących się Czeczenów 17.09.09, 09:25 No co ty? Nie wiedziałeś, że bóg jest jeden - bóg Israela i bóg Ismaela a później bóg katolików... może nawet stąd ta trójca święta?? ;p, ;) Odpowiedz Link Zgłoś
polsz Z kamieniami na modlących się Czeczenów 17.09.09, 09:08 bojownikami? Takimi jak Ci, którzy zajęli teatr na Dubrowce? A może takimi jak ci, którzy zajęli szkołę w Biesłaniu biorąc na zakładników dzieci. Bracia Alego byli zwykłymi bandytami a teraz chcą by polska policja ich chroniła. NIe zaprzeczam, że są Czeczeńcy, którzy uciekli przed wojną ale Ali i jego braciszkowie nie uciekają przed wojną. Uciekli przed sprawiedliwością i zemstą Odpowiedz Link Zgłoś
k.lalinea Re: Z kamieniami na modlących się Czeczenów 17.09.09, 12:45 ergo - piłsudski też był zwykłym bandytą. warto by było wiedzieć, że nie każdy bojownik o wolność był przy/popierał akcję w Bieslanie czy w teatrze. Wiesz, na każdy kraj by można było zamienić "Kiedy przyjdą podpalić dom, ten w którym mieszkasz - [tu wstaw nazwę kraju]", ale trzeba też wiedzieć, z czym się taka postawa wiąże. Jak nasi powstańcy i bojownicy wysadzali pociągi, samochody itp - to cacy. Ale jak kto inny walczy o niepodległość - to bandyta? Odpowiedz Link Zgłoś
nick_llatarnika Re: Z kamieniami na modlących się Czeczenów 17.09.09, 23:27 k.lalinea napisała: > ergo - piłsudski też był zwykłym bandytą. Zamiast wyciągać jakieś zupełnie nielogiczne wnioski, plując przy okazji na bohaterów kraju, który cię wykształcił, naucz się lepiej podstaw kultury. Zwykłym chamstwem jest pisanie nazwisk z małej litery a już chamstwem do kwadratu jest pisanie nazwiska polskiego bohatera narodowego z małej litery Odpowiedz Link Zgłoś
piotrgiedrowicz Z kamieniami na modlących się Czeczenów 17.09.09, 09:23 www.ap.krakow.pl/stud_dzien/studium2/w8.html Odpowiedz Link Zgłoś
marzannasz Polacy nie dajcie sie omotac!!!!! 17.09.09, 09:24 Taki czeczen jednego dnia sie modli a drugiego jako cywil wychodzi na ulice i bombe podrzuca - tak sie prowadzi walki w krajach muzulmanskich. Nie zapomnijcie rowniez o niedawno zamordowanych polskim inzynieze, nie zapomnijcie ze jego oprawcy czytaja ten sam Koran i mogla sie do tego samego Allacha. Nikt tu tych czeczencow nie zapraszal, nikt nie chce tez ich atakowac, niech jada do swojego kraju, to sie ich klopoty skoncza!!! Odpowiedz Link Zgłoś
k.lalinea Re: Polacy nie dajcie sie omotac!!!!! 17.09.09, 12:47 marzannasz napisała: > Taki czeczen jednego dnia sie modli a drugiego jako cywil wychodzi na ulice i > bombe podrzuca - tak sie prowadzi walki w krajach muzulmanskich. Nie > zapomnijcie rowniez o niedawno zamordowanych polskim inzynieze, nie > zapomnijcie ze jego oprawcy czytaja ten sam Koran i mogla sie do tego samego > Allacha. > Nikt tu tych czeczencow nie zapraszal, nikt nie chce tez ich atakowac, niech > jada do swojego kraju, to sie ich klopoty skoncza!!! no to nie zapominaj przy okazji, jakich zbrodni dopuszczali się na przestrzeni wieków ludzie czytający Biblię. Odpowiedz Link Zgłoś
madmenda Z kamieniami na modlących się Czeczenów 17.09.09, 09:24 No i znowu je... łyse k.... Aż wstyd w tym mieście mieszkać. POLICJO ja wiem że wy po stronie waszych różowo dupych przyjaciół ale polska się już z was śmieje. Odpowiedz Link Zgłoś
marzannasz Re: Z kamieniami na modlących się Czeczenów 17.09.09, 09:31 Jak nic nie wiesz o czeczenach to stul p.... zamieszkaj z takimi za sciana a po twojej tolerancji slad nie zostanie. Przyjezdzaja tutaj po lepsze zycie, a co sie dziwic ludziom z artykulu, Polacy pracy nie maja, a przyjezdzaja czeczeni dostaj mieszkanie socjalne, zasilek - za nic, za bycie uchodzca, tylka ze niklt ich tutaj nie prosil, niech sie wynosza, a pieniadze przeznaczyc na polskie dzieci, polska mlodziec, Polska jest krajem z najwyzsza odsetka ukrytej biedy. Odpowiedz Link Zgłoś
poklepywacz Re: Z kamieniami na modlących się Czeczenów 17.09.09, 19:37 marzannasz napisała: > Jak nic nie wiesz o czeczenach to stul p.... zamieszkaj z takimi za sciana a po > twojej tolerancji slad nie zostanie. Przyjezdzaja tutaj po lepsze zycie, a co > sie dziwic ludziom z artykulu, Polacy pracy nie maja, a przyjezdzaja czeczeni > dostaj mieszkanie socjalne, zasilek - za nic, za bycie uchodzca, tylka ze niklt > ich tutaj nie prosil, niech sie wynosza, a pieniadze przeznaczyc na polskie > dzieci, polska mlodziec, Polska jest krajem z najwyzsza odsetka ukrytej biedy. ...a potem jadą Polaczki na Wyspy i ciągną ile się da zasiłków na małe bachory,a Brytyjki za ścianą pracy znaleźć nie mogą dostrzegasz analogie czy masz z tym problemy??? Odpowiedz Link Zgłoś
nick_llatarnika Re: Z kamieniami na modlących się Czeczenów 17.09.09, 23:36 Po pierwsze, nie Polaczki, ale Polacy prostaku niewychowany. Zapomniałeś chyba, że piszesz na POLSKIM a nie na ubeckim czy lewackim forum. Po drugie, Polacy w Wielkiej Brytanii należą do narodowości płacącej uczciwie podatki i korzystającej z zasiłków w najmniejszym stopniu. Tak więc, to Polacy dopłacają do Brytyjczyków a nie odwrotnie. Tak więc przykład zupełnie chybiony. Odpowiedz Link Zgłoś
alik666 bojownicy muzułmańscy 17.09.09, 09:30 Super. Więcej bojowników muzułmańskich sprowadzajcie do tego kraju. Bo jak dotąd za mało mieliśmy zamachów terrorystycznych. Za mało u nas w kraju ludzi od bomb zginęło. {ciekawe dlaczego} Ale co to obchodzi robactwo z nierządu. Do nich na strzeżone osiedla się nie sprowadzą. Im samochodów nie będą podpalać w czasie zamieszek. A nawet jeśli, to sobie kupią nowe, za "rządowe". Robactwo myśli, że zdobędzie nowe głosy bo muzułmanie będą im wdzięczni i odwdzięczą się tolerancją. Żebyście się nie zdziwili, barany. Odpowiedz Link Zgłoś
trueapasz bojownicy mohameta 17.09.09, 09:41 bojownicy mohameta zakładają siatke al-kaidy ... no ciekawe jak to bedzie czy tak jak w londynie i na przedmiesciach paryża Odpowiedz Link Zgłoś
33qq Re: Z kamieniami na modlących się Czeczenów 17.09.09, 09:48 Cholerne białostockie kacapstwo. Odpowiedz Link Zgłoś
marzannasz Re: Z kamieniami na modlących się Czeczenów 17.09.09, 10:01 Jaki nick taki poziom inteligencji - 33-IQ, a reszta to glupota i brak glebszego spojrzenia na kwestie "potopu" Islamu w Europie Odpowiedz Link Zgłoś
followthesun Re: Z kamieniami na modlących się Czeczenów 17.09.09, 15:30 I nie tylko z kamieniami. Świeży napis, z dzisiejszej nocy:( i28.tinypic.com/alojyt.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
nick_llatarnika Re: Z kamieniami na modlących się Czeczenów 18.09.09, 00:09 Kilka smutnych refleksji. Jakże podatni są ludzie na propagandę ubeckich mediów. Na podstawie kilku incydentów, skrupulatnie rozdmuchanych i wciąż odgrzewanych przez ubeckie media, znalazła się grupa bezmózgich głąbów, która uwierzyła, że Białystok to ostoja rasizmu. Czy już może nadszedł czas, by mieszkańcy Białegostoku zaczęli bojkotować opluwające ich kłamliwe, ubeckie media typu TVN? Kolejny raz dzieje się, jak w starym przysłowiu - kowal zawinił, a Cygana powiesili. Najbardziej winna jest policja. Ich psim obowiązkiem jest reagować na agresywne zachowanie Czeczenów, przywołać do porządku, by nie budzili postrachu wśród okolicznych mieszkańców, bo właśnie to jest przyczyną antyczeczeńskich nastrojów. Tak samo jest ich obowiązkiem poważne potraktowanie sprawy napadu na Czeczenów, znalezienie i ukaranie napastników. Gdy policja nadal pozostanie bierna, będzie sobie jaja robić, to konflikt będzie się nasilał i może dojść do tragedii, która niewątpliwie ucieszy dziennikarzy TVN i innych ubeckich mediów. Jak zwykle, zjawiło się politruckie, lewackie bydło z ogólnopolskich gazetowych forów typu Wiadomości czy Publicystyka, które wykorzystało incydent, by lżyć, wyzywać i poniżać mieszkańców Białegostoku. Możecie mnie, białostoczanina w dooopę pocałować, politruki bezmózgie, ale pod warunkiem, że najpierw swe chamskie pyski i zęby umyjecie. Odpowiedz Link Zgłoś
poklepywacz Re: Z kamieniami na modlących się Czeczenów 18.09.09, 23:39 jednym słowem wszechobecny układ zawinił, a nie debile rzucający cegłówkami Odpowiedz Link Zgłoś
pol_icek Re: Z kamieniami na modlących się Czeczenów 20.09.09, 02:21 Czy ty nie rozumiesz czlowieku ze incydentow jak ten jest od cho..lery w kazdym miescie i nikt z tego mecyji nie czyni. Mieszkam w Toronto od ponad 25-ciu lat i widzialem rozne rzeczy, ale czy nazwal bys Toronto miastem rasistowskim? Lysych pacanow wszedzie jest pelno, a w Bialymstoku chodzi o to aby zrobic temu miastu tzw. bad propaganda, to wszystko. Nie pytaj mnie kto ma w tym interes. Tak na marginesie: czy Warszawa tez jest rasistowska? miasta.gazeta.pl/warszawa/1,34889,6915153,Dolacz_do_grupy_tropiacej_rasistowskie_hasla.html miasta.gazeta.pl/warszawa/1,34889,6636287,Zrobcie_cos_z_rasizmem_w_Warszawie.html O, i Poznan, WielkaPolska? www.se.pl/sport/pilka-nozna/ekstraklasa/pudelko-po-pizzy-i-rasistowskie-okrzyki_71791.html Kielce i inne miasta... www.sport.pl/pilka/1,65029,2613826.html Itp., Itd... Zrozumiales pajacu? Odpowiedz Link Zgłoś
poklepywacz Re: Z kamieniami na modlących się Czeczenów 20.09.09, 18:35 to pokaż mi krecie w którym miejscu napisałem że Białystok to rasistowskie miasto??!! co do rasistowskich wybryków to mają miejsce wszędzie od morza do Tatr.ale cho.lera mnie bierze jak słyszę szastanie przydomkami: "ubecki", "masoński", przy mówieniu o wszystkim co się komuś nie podoba.... może i ty zrozumiesz Odpowiedz Link Zgłoś
pol_icek Re: Z kamieniami na modlących się Czeczenów 20.09.09, 21:08 Cytuje twoj pierwszy post ktory te cala porute zagail: > co tam się dzieje u Was w tym Białymstoku, że ciągle słychać o jakiś > rasistowskich wybrykach?? A co to jest gamoniu jeden? Odpowiedz Link Zgłoś
poklepywacz Re: Z kamieniami na modlących się Czeczenów 20.09.09, 22:12 pol_icek napisała: > Cytuje twoj pierwszy post ktory te cala porute zagail: > > > co tam się dzieje u Was w tym Białymstoku, że ciągle słychać o jakiś > > rasistowskich wybrykach?? > > A co to jest gamoniu jeden? to jest pytanie o to, co się dzieje w Białymstoku i o to dlaczego tyle tego w mediach. Nie ma w tym pytaniu stwierdzenia o "rasistowskim mieście" co mi usiłujesz bezskutecznie wmówić. a gamoń to ma być tak słodko i uroczo, czy starasz się mnie obrazić? Odpowiedz Link Zgłoś
pol_icek Re: Z kamieniami na modlących się Czeczenów 20.09.09, 23:32 Nie staram sie nikogo obrazic. Gdybym chcial obrazac kogokolwiek zrobilbym to o wiele skuteczniej i nie musialbys sie domyslac o co mi chodzi, to po pierwsze. Po drugie, wydaje mi sie ze post Twoj byl bardzo pejoratywny wiec sie wkurzylem. To tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
nick_llatarnika Re: Z kamieniami na modlących się Czeczenów 21.09.09, 01:22 poklepywacz napisał: > jednym słowem wszechobecny układ zawinił, a nie debile rzucający cegłówkami Jednym słowem? Nie dosyć, biedaku, że zupełnie nie zrozumiałeś, co napisałem, to jeszcze liczyć nie umiesz? Postaram się więc jeszcze raz ci wytłumaczyć. Po pierwsze - dziennikarka gw zachowała się jak typowa propagandzistka szmatławca. Ktoś zaatakował rodzinę czeczeńską. Rzeczywiście najbardziej prawdopodobne jest to, że był to atak o podłożu narodowościowym (nie rasistowskim - braki wiedzy dziennikarki). Oczywiście istnieją jeszcze dziesiątki innych możliwości - porachunki osobiste, porachunki grup przestępczych, rewanż za jakąś bójkę, atak inspirowany przez rosyjskie służby, itd. Żaden szanujący się dziennikarz, żadna szanująca się gazeta nie wyda wyroku, zanim winni nie zostaną ujęci. No chyba że, w tej redakcji chodzi o to, by się przypodobać tzw wierchuszce, stąd ten chwytliwy, propagandowy tytuł o rasistowskim ataku. Po drugie, twoje pytanie, nie obraź się było głupie. Gdybyś miał trochę oleju w głowie, to byś zamiast pytać się z pretensjami, co się u nas dzieje, byś trochę pomyślał - Białystok, 300 tysięczne miasto, w ciągu roku było kilka drobnych incydentów o podłożu rasistowskim. Nikt nie został zabity, nikt nie został kaleką, nikt nie został zgwałcony, większość sprawców została złapana. Wiele jest miast na świecie, że jak ktoś rzuci cegłą w okno, to nawet z notatki prasowej nie dowiesz się jakiej rasy czy narodowości był wrzucający a jakiej ofiara, bo po inicjałach nie poznasz. Tam zdarzają się zabójstwa, gwałty, itd na tle rasowym, narodowościowym i nikt nie robi z mieszkańców tych miast rasistów. To, że ubeckie media na siłę chcą zrobić z Białostoczan rasistów, nie ulega wątpliwości. Ty i inni plujący na Białystok z tego wątku jesteście ofiarami tej propagandy i tego dowodem. Po trzecie, w każdym demokratycznym kraju, gdzie jest wolność, bardzo duuuży odsetek społeczeństwa jest przeciw przyjmowaniu emigrantów. Dlaczego ich nie pogonią? Bo prawo ich chroni a policja tłumi w zarodku wszelkie rasistowskie ekscesy. To tylko dlatego nie wybuchły jeszcze walki na śmierć i życie - francusko-arabskie w Paryżu czy Londynie. Gdy podczas powodzi w Nowym Orleanie policja straciła na kilka dni kontrolę nad miastem, rasistowskie gangi latynoskie i murzyńskie mordowały, grabiły, walczyły ze sobą. Kilkadziesiąt tysięcy kobiet zostało zgwałconych. Biali, którzy żywi stamtąd uciekli, pozostaną rasistami na kilka pokoleń. Wiem, bo z tymi ludźmi rozmawiałem. Cegłami jednak nie będą rzucać ani strzelać do kolorowych sąsiadów. Ja też uważam, że Polski nie stać na taki luksus, by trwonić podatki ciężko pracujących obywateli, by utrzymywać emigrantów. Uważam jednak, że jeżeli już kogoś Polska przyjęła, to prawo ich powinno chronić. Policja nie powinna więc bagatelizować ataku cegłami na czeczeńską rodzinę, bo bezkarność przyniesie następne ataki. Powinna też zająć się samymi Czeczenami i wybić im z głowy próby zastraszania polskich sąsiadów. Jak trzeba, to dla przykładu deportować kilku najbardziej agresywnych osobników. I jeszcze jedna refleksja. Społeczeństwo powinno się bronić przed masową emigracją, ale powinno też dać szansę emigrantom, którzy już w Polsce mieszkają. Jeżeli oni będą izolowani, piętnowani, to się nie zintegrują i jedyne, co im pozostanie, to droga przestępstwa, mafia. Bądźmy mądrzejsi, bardziej cywilizowani od ruskich, nie powtarzajmy ich błędów. Odpowiedz Link Zgłoś