Dodaj do ulubionych

Wielka Orkiestra na Podlasiu

IP: *.torun.mm.pl 11.01.04, 17:27
Kochani mieszkańcy Podlasia.Strzeżcie to małe, zapewne pięknę żubrzątko przed
tym cwaniakiem Owsiakiem. OWSIAK I JEGO ŁAPY PRECZ OD ŻUBRZĄTKA.WOŚP TO
WIELKIE OSZUSTWO ŚWIETNIE PODANE!
"Aura poprawności" jaka otacza WOŚP oraz blichtr towarzyszący tej
krzykliwej, hałaśliwej imprezie nie pozwala na szczerą i uczciwą ocenę tego
prostego ale sprytnego zabiegu socjotechnicznego. Nie ma polityka ,który
odważy się publicznie powiedzieć ,że jest ona m.in.finansowana przez tych co
płacą abonament rtv czyli z przysłowiowego wdowiego grosza
/emeryci i renciści to najbardziej rzetelni i zdyscyplinowani płatnicy tego
haraczu!/. To z tych środków oraz kosztem przychodów nieuzyskanych z
utraconego czyli darowanego Owsiakowi czasu antenowego wielkorządcy z
Woronicza oraz ośrodków regionalnych czyli prezesi telewizji i radia
publiczego fundują Owsiakowi darmowy czas w radio i tv , który to w
przeliczeniu nie zamieniany jest na przychody z reklam. Jest to czas
najwyższej oglądalności. Na oczach rozdziawionych , zachwyconych i naiwnych
Polaków grosz publiczny dorowywany jest towarzystwu Owsiaka. Przy okazji
czołowe postaci kierownictwa radia i tv , ich DWÓR oraz sprytni znajomi
biznesmeni mają za grosze świetną reklamę
idącą na cały kraj. Pan Owsiak staje się darczyńcą i wybawcą, dobrodziejem
szpitali i ratującym życie noworodkom, niemowlakom. Tak więc za publiczny
grosz czyli z podarowanych Owsiakowi i WoŚP wielu godzin darmowej reklamy
czyni się zeń zbawcę ratującego szpitale i schorowanych, potrzebujących
dzieciaczków.
Mamy więc z klasycznym szalbierstwem , odbywającym się na oczach gawiedzi
telewizyjnej na koszt firm państwowych czyli tvp i polskiego radia.
TAK OTO TV I RADIO WYPEŁNIA SWOJĄ MISJĘ PUBLICZNĄ!
W O Ś P TO JEDNO Z WIĘKSZYCH KRĘTACTW III R P!
Obserwuj wątek
    • Gość: krak Re: Wielka Orkiestra na Podlasiu IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 11.01.04, 17:56
      Wielki Oszczerco z pod znaku Radyja Maryja.
      Nie podoba ci się, że ktoś potrafi zorganizować wspaniała akcję, która już trwa
      od 12 lat i zgromadziła ponad 30 mln dolarów. Pieniądze te w całości
      przeznaczane są dla ratowania zdrowia i życia wszystkich POLSKICH dzieci, może
      też i twoich. Jeśli sam nie potrafisz nic zrobić dla bliźniego, to siedź sobie
      w domku i słuchaj radyjka bluźniejącego na wszystkich, którzy coś potrafią i
      nie narzekają na życie.
      • Gość: dodi Re: Wielka Orkiestra na Podlasiu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.04, 08:24
        tka 30 mnl zielonych można by za to zrobić ze trzy siedziby NFZ ! Nastepnym
        razem lepiej patrzeć na kogo się głosuje a nie zbierać grosiki na aparaciki
        mimo szumu to kwota przez 12 lat nic nie zmieni. 30 miliardów zł to roczna kasa
        NFZ zarządzana przez ludzi przez was wybranych -głąbów, złodzieji itp.
    • hawk.eye Re: Wielka Orkiestra na Podlasiu 11.01.04, 18:12
      Pewnie nieufna jest spod znaku caritas, który WOŚP traktuje jak konkurencję.
      Nieufna, co ty masz do Podlasia, skoro jesteś z Torunia? Żegnam cię staropolskim
      "spie...dalaj stąd".
    • Gość: macguyver Re: Wielka Orkiestra na Podlasiu IP: 80.55.171.* 11.01.04, 18:25
      Jest tyle poradni zdrowia psychicznego, a ty właśnie przyczepiłaś się do
      białostockiego forum? Apage!!!
    • Gość: elek Re: Wielka Orkiestra na Podlasiu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.04, 19:16
      w tej chwili w Polsce nie ma bardziej przejrzystej i uczciwej akcji niż WOŚP,
      łapy precz
      • Gość: focus Re: Wielka Orkiestra na Podlasiu IP: 195.245.213.* 12.01.04, 07:12
        Dla Rydzykowego bractwa to wielki ból, że taka kasa jest poza jego łapami. Stąd
        ten jad, który leje na WOŚP i Jurka Owsiaka. Pieprzyć Rydzyka i czarne
        towarzystwo, którzy w swojej pazerności zatraciło wszelkie granice przyzwoitości
        (pogrzeb to 500 zł dla czarnego). Niech gra ORKIESTRA do końca świata i 1 dzień.
    • Gość: dodi Re: Wielka Orkiestra na Podlasiu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.04, 08:20
      Tak jest to numer stulecia jak można nieźle żyć pracując 1 dzień w roku i
      dotego być prawie bogiem dla młodych ludzi:(
      • Gość: kubek Re: Wielka Orkiestra na Podlasiu IP: *.ld.euro-net.pl 12.01.04, 08:59
        ależ nikt Cie nie broni spróbować - więc do dzieła zamiast się produkować na
        forum :)) - żeby było jasne - Owsiaka nie lubię ale sznuję go za to co robi

a do pani z torunia - przyłączę się do staropolskiego pożegnania więc
        wypier...stąd
        • Gość: radio ma pysk Re: Wielka Orkiestra na Podlasiu IP: 81.15.254.* 12.01.04, 09:33
          Najwiekszymi przeciwnikami WOSP których poznałem są zazwyczaj ludzie głeboko
          religijni i księża. Mam dla was propozycję: posiadacie dwie stacje
          telewizyjne,kilka rozgłosni radiowych,prasę, w każdej najmniejszj nawet wiosce
          parafię więc zróbcie podobną imprezę. Sam jako zatwardziały antyklerykał wrzucę
          do puszki datek pod warunkiem że księża nie będą mieli kontaktu z pieniedzmi
          podobnie jak nie ma Owsiak. I nie trujcie juz o Caritasie bo to zgrana płyta,
          już wielokrotnie byli pracownicy ujawniają różne "sprawki" tej firmy
          • Gość: Artysta Re: Wielka Orkiestra na Podlasiu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.01.04, 11:17
            Do wszystkich ofsiakowych fanow: ile zebraliscie dotad w wojewodztwie kasy, a
            ile ten "dobroczynca" oddal w postaci sprzetu? Podoba mi sie pomysl w Sokolce,
            gdzie zamiast na nigdy nie ujawnione dochody sekty ofsiaka, zbierano na pomoc
            miejscowemu szpitalowi. Brawo Sokolka!
            • Gość: kubek Re: Wielka Orkiestra na Podlasiu IP: *.ld.euro-net.pl 12.01.04, 11:26
              cóż jaki artysta taki poziom (niestety niski) - o ile chodzi o Sokółkę to
              chyba na coś z orkiestry też dostała - jeszcze raz - nie należe do fanów
              owsiaka ale nie rzucajcie na człowieka błota i nie mówcie że taka kradnie
              pieniadze bo to oszczerstwo ,a o takich miejscowościach jak sokółka , bochnia
              czy inne lepiej nie rozmawiajmy - brawo za to że kilku lokalnych polityków
              zechciało raz zrobić coś dla swojego szpitala oj raczej brawo dla artysty
              przez małe a
              • Gość: Artysta Re: Wielka Orkiestra na Podlasiu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.01.04, 11:33
                Wyjasnij mi na czym polega moj niski poziom. Bo z tego co pamietam to przed
                euroreferendum eurosceptycy mieli tez niski poziom, a teraz okazuje sie ze
                mieli racje. Czy ja mu zarzucam kradziez? Czemu nie rozmawiac? Sa to godne
                nasladownictwa inicjatywy. a odpowiedzi na temat rozliczenia nie otrzymalem i
                napewno nie otrzymam.
                • Gość: kubek Re: Wielka Orkiestra na Podlasiu IP: *.ld.euro-net.pl 12.01.04, 11:45
                  jak mi się wydaje od rozliczania akurat jego są powołane intytucje :) i przy
                  takiej samej ilości przyjaciół jak i wrogów przez tyle lat gdyby się coś w
                  rachunkach nie zgadzało już dawno zmieszano by go z błotem znając mentalność
                  naszych rodaków - i tyle ; a co do sokółki naprawdę uważasz że miejscowym
                  politykom starczy zapału na następny rok - osobiście wątpię - i dlatego
                  szanuję oswiaka jako tego któremu jeszcze się chce
                  • Gość: Artysta Re: Wielka Orkiestra na Podlasiu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.01.04, 12:06
                    I tu wlasnie widac Twoj niski poziom. Instytucje , instytucjami, a lanie
                    publicznie wody przez Owsiaka na temat zobaczenia rozliczen, ktorych nie ma,
                    jest publicznym klamstwem i dobrze to o nim nie swiadczy, prawda? Poza tym jest
                    on wygodny dla wielu wplywowych ludzi i oni nie pozwola na zrobienie mu
                    krzywdy. Gdy TVN przedstawil material kompromitujacy Owsiaka i jego podejrzany
                    zlot, to natychmiast zostal sprowadzony na ziemie. A przyklad Sokolki dlatego
                    stawiam, gdyz tam nie ma zadnych kosztow fundacji i 100 % zebranej sumy trafia
                    do szpitala, w przeciwienstwie do tej szopki. Za takie pieniadze to kazdemu by
                    sie chcialo dzialac spolecznie. Czemu Owsiak nie zmieni zasady, by zebrane
                    pieniadze trafialy w calosci do miejscowych szpitali? Odpowiedz jest prosta -
                    nic z tego by nie mial!
                    • Gość: kubek Re: Wielka Orkiestra na Podlasiu IP: *.ld.euro-net.pl 12.01.04, 12:29
                      czy wiesz o czy piszesz ? bo jak sądzę nie

po pierwsze Owsiak nie jest osobą fizyczną (działa jako fundacja) i do 31
                      marca ma obowiązek złożenia bilansu (do bilansu może zajrzeć każdy tyle że nie
                      ma obowiązku jego publikacji - ale to szczegół)
                      po drugie naprawdę uważasz że przy tym co zrobił i dalej robi miałby kłopot ze
                      znalezieniem innej posady (poza tym ma własną agencję reklamową i z tego żyje)
                      po trzecie nie mów mi o telewizji tvn chyba że jesteś miłośnikiem trupów i
                      padliny (chyba nie jest tajemnicą że ta telewizja jest robiona przez sępy -
                      gdzie trup tam zaraz tvn i jego reporteży)
                      po czwarte w sokółce nie było żadnych kosztów ? naprawdę w to wierzysz ? - óż
                      szkoda słów
                      i tak już z innej beczki - zebrane w całości pieniądze na szpital w danej
                      miescowości - no to jestem naprawdę ciekawy ile zebrano w sokółce i co za to
                      będzie można kupić ? poza tym poczytaj sobie jak się robi takie zakupy , jak
                      przebiega procedura i ile formalności trzba przy takiej procedurze spełnić

cóż nie jest to miejsce na tłumaczenie jak działa i jak funcjonuje fundacja
                      ale akurat ta jest pod taką społeczną lupą że nie wątpię że rozliczają się z
                      każdego zebranego grosika i tylko szkoda że wiele osób myśli podobnie do
                      Ciebie - facet żyje z zebranych pieniędzy (jeszcze raz szkoda słów i tyle :(

ps. masz zresztą dobre porównanie czyli pck i gromadą urzędników w każdym
                      mieście z ubraniami których nawet nikt nie sortuje a w całości idą na przerób
                      z pieniędzmi za które urządza się biura i kupuje samochody :)

• Gość: Artysta Re: Wielka Orkiestra na Podlasiu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.01.04, 12:45
                        Czort swoje, a pop swoje. Nie interesuje mnie to jak dziala fundacja tylko to,
                        ze Owsiak krzyczy o możliwości sprawdzenia rozliczenia fundacji, jednoczesnie
                        utajniając ją! Jest dla mnie kłamcą i oszustem (pewnie liczy na łatwowiernosc).
                        Ma już agencje reklamowa? Przedtem sie chwalil jakimis witrazami, a wczesniej
                        byl zwyklym bumem (do czego sie zreszto przyznal). Czyli prawdziwy Rokefeler
                        (czy jak mu tam było) dorobił się z niczego! Z posadą to faktycznie nie mialby
                        klopotow - kolesie nie opuszcza swego dobroczynce. Przyklad tvn-u dalem na
                        wczesniejsze stwierdzenie, ze tylko kregi koscielne krytykuja Twego idola. Ile
                        zebrano w Sokolce jeszcze nie wiem, ale w mojej miejscowosci wiem ile zebrano
                        dotad i wiem tez, że wrocilo ok. 30 % tej sumy.
                        • Gość: kubek Re: Wielka Orkiestra na Podlasiu IP: *.ld.euro-net.pl 12.01.04, 12:53
                          cóż dyskusja jest jałowa - Owsiak nigdy nie był i nie będzie moim idolem ale
                          jak już powiedziałem szanuję go za to co robi - a jak żyje to już jego sprawa
                          może być narkomanem czy antychrystem i nic mi do tego - co do kręgów
                          kościelnych - przemilczę
                          i jeszcze jedno żeby zakończyć - nie ma możliwości utajnienia dokumentacji
                          fundacji więc na łatwowierność liczą chyba ci co go obrzucają błotem, i tak
                          naprawdę gardłujesz sam nie mając elementarnej wiedzy na temat działania tego
                          typu instytucji więc się pozegnam
                        • Gość: knur Fszyscy Artyści to ... (co kto lubi) IP: *.pl 12.01.04, 14:14
                          www.wosp.org.pl/medic/zakupy_tab.php
                          Owsiak zawsze twierdził, że ta kasa na Fundację to nagroda dla kwestujących w
                          postaci Przystanku. I niech to robi dalej, chociaż kiedyś - jako Przyjaciel
                          Chińskich Ręczników - był i zabawniejszy, i mniej wkurzający, to czepianie się
                          WOŚP jest prymitywne i obłudne, tak jak Bochnia i Sokółka i Hajnówka i
                          Przystanek Jezus o bów wie , co jeszcze. Rok ma 365 dni (ten 366) i można
                          zorganizować coś kiedy indziej. A twierdzenie, że kasa z danej miejscowości
                          powinna do niej wrócić jest żenujące: czy wszędzie są szpitale i odpowiedni
                          specjaliści?
                          Nie jestem ślepo zapatrzony w Owsiaka i WOŚP, ale podziwiam tych ludzi za
                          zapał: mój już by dawno zgasł, gdybym spotkał takich bezpłodnych krytyków.
                          Moim zarzutem do WOŚP jest nielogiczne wymaganie wpłacenia wylicytowanej sumy
                          po przegraniu licytacji, ja bym tej kasy nie wpłacił - ale skoro licytujący sie
                          na to zgadzają, więc wszystko jest ok.
                          A zaistnieć na tle czegoś - krytykując i obrzucając błotem - jest baaaardzo
                          łatwo. Zrób coś sam(-a) i będziemy się temu (wnikliwie lub nie) przyglądać.
                          • Gość: macguyver Re: Fszyscy Artyści to ... (co kto lubi) IP: *.piasta.pl 12.01.04, 14:24
                            No właśnie! Kazik Staszewki śpiewał, że wszyscy artyści to prostytutki!:-)
                            • Gość: Artysta Re: Fszyscy Artyści to ... (co kto lubi) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.01.04, 19:47
                              A lewacy to jebacy
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka