Dodaj do ulubionych

U kogo prowadzić ciąże.

16.10.09, 16:43
Prosze o wasze opinie u kogo prowadziłyście ciąże. Dzieuje za rady
Obserwuj wątek
    • agnzimka Re: U kogo prowadzić ciąże. 16.10.09, 20:33
      Mojego lekarza zdecydowanie odradzam-dr Sztromajer. Jedyny plus leczenia się u niego to brak kolejek. Ostatnio zaczęłam chodzić do Napromedici, umawiasz się na konkretny termin, nie trzeba wysiadywać w poczekalni, mają dobry sprzęt i chyba dobrych lekarzy, skoro zajmują się leczeniem bezpłodności. I można na NFZ.
      napromedica.pl
    • leneczkaz Re: U kogo prowadzić ciąże. 16.10.09, 20:56
      płatnie- Lipski
      NFZ- Biedrycki
      • juliak82 Re: U kogo prowadzić ciąże. 18.10.09, 09:44
        Ja byłam u wielu lekarzy (jeszcze przed ciążą). I państwowo i
        prywatnie. Ciążę prowadziłam prywatnie u dr Młodzianowskiej - Kosel
        w Kliniece na Zamenhofa. Drugą ciążę też tam będę prowadzić. Polecam.

www.katarzynamlodzianowska.pl/
        -
        Wiktorek, ur.20.12.2008 r., waga 3800 i 59 cm
        [url=https://www.suwaczki.com/][img]
        https://www.suwaczki.com/tickers/zem33e5ecletozce.png[/img][/url]
        • mama_amelii Re: U kogo prowadzić ciąże. 18.10.09, 11:58
          Również jestem pacjentką dr Młodzianowskiej -Kosel i ciążę też będę prowadziła u niej.Przeszłam kilku lekarzy i cieszę się,że wreszcie trafiłam do niej(co nie oznacza,że chcę rodzić w tej klinice)
          • mama-julii Re: U kogo prowadzić ciąże. 18.10.09, 13:32
            Byłam jej pacjentą,żadna rewelacja...
            • czrabl Re: U kogo prowadzić ciąże. 19.10.09, 13:10
              Pozytywne opinie słyszałam o dr Przepiesc i Lipski. Nie polecam M.Urban.
              • naszekrasnoludki.pl Re: U kogo prowadzić ciąże. 19.10.09, 14:05
                po pierwszej spartaczonej cesarce leczyłam sie bardzo długo na
                Zamenhofa żeby zajść w kolejną ciążę,polecam i klinike i Dr.
                Lipskiego,w sumie przed ciążą chodziłam półtora roku,prowadziłam
                ciążę i rodziłam w klinice.Polecam

jednak niestety jak i poprzedniczka miałam "okazje" trafić do syna
                Profesora Urbana,Pana M. Urban- trzymać się z daleka.....
                • kluska125 Re: U kogo prowadzić ciąże. 19.10.09, 20:33
                  pierwszą ciąże prowadził dr Szamatowicz, wizyty rutynowe, samym
                  porodem się nie interesował, do tego udał ze nie widzi dwukrotengo
                  zakrecenia pepowina na usg, synek mi sie mało nie zadusił. Drugą
                  ciąze prowadził dr Lemancewicz i jestem bardzo zadowolona z jej
                  przebiegu jak też i porodu w PSK. SOrry ale prywatnych klinik nie
                  uznaje, ze względu na brak bezpieczeństwa dla dziecka.
    • beakarp Re: U kogo prowadzić ciąże. 20.10.09, 19:11
      dr Młodzianowska - rzeczowa i sympatyczna osoba. Bardzo sprawnie
      przeszła w czasie porodu sn do cesarki, i zrobiła malutkie,
      estetyczne cięcie:) Nie było najmniejszego problemu z zagojeniem
    • sikorka.1 dr Lipski 21.10.09, 08:26
      u niego prowadziłam obie ciąże i polecam.
      miałam cc
    • ankaiw Re: U kogo prowadzić ciąże. 21.10.09, 15:28
      pamiętam, że parę lat temu lekarzem polecanym przez dziewczyny na forum był dr
      Lenczewski, teraz dr Lipski, a i dr Sobolewski z Parkowej
      • kama-25 Re: U kogo prowadzić ciąże. 25.10.09, 09:16
        DZieki za rady. O Lipskim słyszałam bardzo duzo dobrego. A ile
        wizyta u niego kosztuje? Bo on na zamenhofa prawda?
        • sikorka.1 Re: U kogo prowadzić ciąże 25.10.09, 10:33
          standard, chyba 80, mozna zadzwonic
          www.arciszewski.pl/p-cennik-8.html
        • oro28 Re: U kogo prowadzić ciąże. 25.10.09, 10:46
          3 lata temu placilam 100 zl z USG, a usg robil przy kazdej wizycie. Byl to
          ostatni miesiac ciazy.
          • shiva772 Re: U kogo prowadzić ciąże. 25.10.09, 10:57
            Brak bezpieczeństwa dziecka w prywatnej klinice? A cóż to za
            herezje??? W Holandii i Szwecji rodzi sie w domu i jest ok.
            O Lipskim dużo dobrego słyszałam i o Lemancewiczu (profesjonalny ale
            gburowaty) sama rodziłam i w PSK i na Parkowej u Knappa i u Kluz-
            Kowal. Tej drugiej pani doktor nie polecam ze względu na to że szyje
            cięcie krocza jak baleron. Dr. Paweł Knapp jak najbardziej w
            porządku.
            • malyduszek Re: U kogo prowadzić ciąże. 25.10.09, 17:35
              Może podejście mam dziwne. Pierwszą ciąże prowadził dr Domitrz, ze względu na 2 poronienia. Co do prowadzenia ciąży jestem jak najbardziej zadowolona. Niestety pan doktor nie ma prywatnej kliniki położniczej, pracuje w PSK, a tam nie ma nic do powiedzenia na porodówce i połogu. Także tym razem wybiorę najpierw klinikę, a potem lekarza. Tak abym miała pewność co do warunków porodu i jakości opieki. PSK nigdy więcej - warunki kiepskie, opieka żadna. Listę lekarzy pracujących w danej klinice można sprawdzić na miejscu albo przez stronę, a potem po opiniach pacjentek.
              • bogna_78 Re: U kogo prowadzić ciąże. 05.12.09, 12:52
                a czy na Parkowej jest jakaś dobra lekarka, ktora prowadzi ciąże +
                poród ?
            • kluska125 Re: U kogo prowadzić ciąże. 05.12.09, 20:38
              shiva772 napisała:

> Brak bezpieczeństwa dziecka w prywatnej klinice? A cóż to za
              > herezje??? W Holandii i Szwecji rodzi sie w domu i jest ok.
              moze dla ciebie to herezje, każdy ma prawo do własnego zdania

nie wiem jak jest w Holandii i Szwecji, ale w Białymstoku, gdy poród
              jest zagrożony to ciebie nawet do tej prywatnej kliniki nie chca
              przyjąć! a jesli są jakies problemy w trakcie porodu, to cie
              przewoża do państwowego szpitala. Klinikia nie dysponuje sprzetem do
              reanimacji noworodków , bo prawo im na to nie pozwala!
              • shiva772 Re: U kogo prowadzić ciąże. 05.12.09, 20:49
                W naszych czasach gdy dziecko jest zagrożone to widać na usg. Jeżeli
                podchodzisz do tego że będzie zagrożenie i wogóle akcje typu
                reanimacja noworodka to pewnie że idź do psk. Jeżeli rodzisz w
                prywatnej klinice i coś idzie nie tak to błyskawicznie robią ci
                cesarkę a w państwowym czekają Bóg wie na co a potem noworodek
                wykończony i trzeba reanimować. Wybacz ale setki czy tysiace kobiet
                rodzą w kliniakch prywatnych a akcji z przewożeniem do państwowego
                szpitala było kilka, w warunkach białostockich takie przewiezienie
                to kwestia kilku minut. Panikary idą do państwowego i po co wogole
                dyskutować :)
                • kluska125 Re: U kogo prowadzić ciąże. 05.12.09, 22:54
                  oczywiście , że widać na usg.
                  Ja mam za sobą dwa porody i chyba bym musiała być nienormalna, żeby
                  podchodzić do tematu :" że będzie zagrożenie i wogóle akcje typu
                  > reanimacja noworodka ", tylko nigdy nic nie wiadomo. Zarówno
                  pierwsza jak i druga ciąza, była rozwiązana przez cc więc mi nie
                  mów, że zwlekają, bo w moim przypadku tak nie było!!!!!!!
                  Wogle nie rozumiem stwierdzenia "panikary", chodziłam prywatnie przy
                  dwóch ciążach, rodziłam państwowo bo tak wybrałam, szybciej bym
                  powiedziała, że panikary rodzą w klinikach dla wygody i dla pewnego
                  cc.
                  rzeczywiscie nei ma po co dyskutowac!!!!!!!!!!!
                  • shiva772 Re: U kogo prowadzić ciąże. 06.12.09, 11:28
                    Ty tak wybrałaś ale kto inny może wybrać inaczej :) Dlaczego
                    wytaczasz wizje przewożenia noworodka? Widzisz a ja rodziłam raz w
                    psk i raz na parkowej oba porody siłami natury :P, więc nie do mnie
                    tekstu o pewnym cc. Znam przykłady ze szpitala państwowego gdzie
                    decyzje o cesarce przeciagało sie do granic wuytrzymałości rodzącej
                    i dziecka. Rodzi sie wszędzie podobnie a klinikę prywatną wybiera
                    sie dlatego że przykładowa pani Zdzisia z psk ze zmiany nocnej jest
                    poprostu chamka, żałują środków znieczulających na połogu, leży sie
                    w salach 6-o osobowych - gdzie obolała po porodzie matka musi znosić
                    tłumy przychodzące do innych mam, gdzie ja miałam w psk na poduszce
                    naciagniętą koszulę bo poszewek nie było. Poprostu moja godność
                    została mocno nadszarpnięta w psk. Ot co. Szanuję decyzje wszystkich
                    matek, to ich sparawa denerwuja mnie natomiast panie które za
                    wszelką cene forsują swoją koncepcję nie pojmując że każdy moze
                    wybrać inaczej!
                    • martasz123 Re: U kogo prowadzić ciąże. 06.12.09, 12:38
                      Nie ma co zachwalać tak prywatnych klinik, przynajmniej u
                      Arciszewskiego, moja kolezanka tam rodziła silami natury, bardzo
                      długo trwał porod i to oni zwlekali z cesarką, zrobili ją po bardzoi
                      dlugim czasie, dziecko urodzilo się z 5cioma punktami Apgar, pozniej
                      musialo byc rehabilitowane. To bylo poltora roku temu. Nie wiem do
                      konca jak jest teraz, ale wiele moich znajomych ktore tam rodzily
                      uwazają, ze pacjentki traktuje się taśmowo.
                      Jezeli chodzi o mnie rodzilam na warszawskiej dwa lata temu, bylam
                      bardzo zadowolona, po okolo trezch godzinach czekania na porod
                      naturalny, mialam zrobioną cesarkę, chociaz zagrozenia nie bylo.
                      Poprostu polozne stwierdzily, ze przy mojej powolnej akcji
                      porodowej, porod moglby trwac kilkanascie godzin. Na dzien
                      dzisiejszy wybralabym warszawską, albo parkową.
                    • kluska125 Re: U kogo prowadzić ciąże. 06.12.09, 21:21
                      shiva772 napisała:

Szanuję decyzje wszystkich
                      > matek, to ich sparawa denerwuja mnie natomiast panie które za
                      > wszelką cene forsują swoją koncepcję nie pojmując że każdy moze
                      > wybrać inaczej!
                      to cieszę się, bo ja nikogo do swojego zdania nie przekonuję, z
                      twojej strony usłyszałam, że to herezje i ze to jest kwestia
                      paniki.A ryzyko ze coś się stanie w trakcie porodu zawsze istnieje!!!
                      Pisałaś o wygodzie w prywatnej klinice, ja tam na to uwagi
                      specjalnej nie zwracałam i jakoś byłam w stanie wytrzymać przy
                      pierwszym porodzie 5 dni, przy drugim 3, lezałam na sali 3 pozniej
                      2 - osobowej. Nikt mi leków przeciwbólowcyh nie załował, a panie
                      były zajebiscie miłe, do tego przy drugim porodzie były studentki,
                      które naprawde bardzo duzo pomagały, a po cięciu taka pomoc jest
                      fajna:-)
                      A o Urbanie to mozna rzeczywiscie horrory pisać :-)i chyba kazdy kto
                      lezał w PSK to go zna.
                      Co do Lemancewicza, moze i jest gburowaty , ale to kwestia
                      rozumienia sie pacjentki z lekarzem, ja nie narzekam, zreszta nie
                      tylko ja.
                      • shiva772 Re: U kogo prowadzić ciąże. 06.12.09, 21:45
                        Miałaś więc więcej szczęścia niż ja, na moje plamy z krwi patrzyły
                        oczy kilkunastu gości którzy przyszli do innych pięciu pacjentek,
                        nie wiem czy byś na to nie zwróciła uwagi. Gdy miałam nawał i
                        musiałam masować piersi to musiałam sie od wszędobylskich gości
                        chować po kątach. Takich wrażeń nie życzę nikomu.
                        Ryzyko w w trakcie porodu istnieje zawsze, zgadza się, mogą nic nie
                        poradzić także i w szpitalu.
                        • kluska125 Re: U kogo prowadzić ciąże. 10.12.09, 21:04
                          shiva772 napisała:

> Miałaś więc więcej szczęścia niż ja, na moje plamy z krwi patrzyły
                          > oczy kilkunastu gości którzy przyszli do innych pięciu pacjentek,
                          > nie wiem czy byś na to nie zwróciła uwagi. Gdy miałam nawał i
                          > musiałam masować piersi to musiałam sie od wszędobylskich gości
                          > chować po kątach. Takich wrażeń nie życzę nikomu.
                          > Ryzyko w w trakcie porodu istnieje zawsze, zgadza się, mogą nic
                          nie
                          > poradzić także i w szpitalu.

Ja to nie życzę nikomu, takiej parki, co miałam na sali. Mąż
                          siedział od 8 rano do 20 - to był koszmar!!! Więc wiem, o czym
                          mówisz. Aczkolwiek dla mnie nie to było najwazniejsze...
                          Co do ryzyka, to więcej zdołaja zrobić w szpitalu niż w klinice, z
                          prostego powodu, że klinika nie ma do tego sprzetu, a poza tym nie
                          rodzielaja matki z dzieckiem, w sensie dziecko zabierają, a matka
                          zostaje. Zaraz pewnie zonowu zostane zlinczowana. mam takie zdanie i
                          go nie zmienie. Nie uwazam się za panikarę, za księzniczkę co to dla
                          niej wygoda jest najważniejsza. Forum jest po to, by się swobodnie
                          wypowiadać, nikogo do swojego zdania nie przekonuję, ale tez i nie
                          będę ukrywać, że się z czymś nie zgadzam. Jestem za porodami
                          państwowymi w szpitalach, a mankamenty typu tlok na sali, keipskie
                          warunki itp ja osobiście mam w poszanowaniu. pozdrawiam
                          • shiva772 Re: U kogo prowadzić ciąże. 11.12.09, 16:26
                            Nie przekonujesz, owszem... ale przedstawiasz prawdę tak, że
                            dziewczyny będą myślały że jest jakieś realne, ogromne zagrożenie.
                            Znowu zakładasz z góry że będzie sie coś strasznego działo.
                            Kładziesz na to nacisk, naświetlasz prawdę tylko z jednej strony,
                            tak jakby to sie zdarzało często a zdarzyło sie od kilkunastu lat, z
                            tego co wiem raz w jednej i drugi raz w drugiej klinice. To nie jest
                            fair, bądź obiektywna skoro kształtujesz czyjeś poglądy.
                            Przy czym sugerujesz że jestem księżniczką a ja ci już pisałam, że
                            rodziłam tu i tu i siłami natury, tymczasem ty nie rodziłaś w jednym
                            z tych miejsc a wypowiadasz sie tak jakbyś wszystko wiedziała :))))
                            Litości. Ja Ci wcale nie zabraniam, broń cie panie mieć swojego
                            zdania ale ja też mam swoje zdanie: a jest ono takie, że nie jesteś
                            obiektywna i drwisz z tego, że ktoś oczekuje jakiegos komfortu.
                            • kluska125 Re: U kogo prowadzić ciąże. 11.12.09, 19:56
                              shiva772 napisała:

"To nie jest fair, bądź obiektywna skoro kształtujesz czyjeś
                              poglądy. "
                              Nie mam zamiaru kształtować niczyich poglądów, wyraziłam wyłącznie
                              swoje zdanie.

> Przy czym sugerujesz że jestem księżniczką a ja ci już pisałam, że
                              > rodziłam tu i tu i siłami natury, tymczasem ty nie rodziłaś w
                              jednym
                              > z tych miejsc a wypowiadasz sie tak jakbyś wszystko
                              wiedziała :))))
                              Nie wiem w którym momencie ci cokolwiek sugerowałam, ale skoro tak
                              to odebrałaś to sorry, a być może coś w tym jest...
                              Nie uważam się za wszechwiedzącą i to chyba ty masz jakiś problem,
                              bo od samego początku mnie atakujesz. Rodziłam tylko w PSK i jestem
                              bardzo zadowolona, parę moich koleżanek po pierwszym prywatnym
                              porodzie stwierdziło, że drugi raz tego nie zrobi, sytuacje typu :
                              odsyłanie 8 razy po odejściu wód, przyjęcie i po 5 minutach poród -
                              sorry ale dla mnei to żaden komfort i to jeszcze za który trzeba
                              niemało zapłacić.

"... drwisz z tego, że ktoś oczekuje jakiegos komfortu"
                              Nie drwie z nikogo, każdy ma prawo do własnego wyboru i do
                              podejmowania swoich decyzji, a ja po to zeby ciebie uszczesliwic nie
                              mam zamiaru sie z tym zgodzić. Poki co to ty próbujesz mnie obrazić,
                              za to ze mam inne zdanie niż twoje. mysle ze wiecej nie ma sensu
                              prowadzić dyskusji. żenada
                              • shiva772 Re: U kogo prowadzić ciąże. 11.12.09, 23:41
                                kluska125 napisała:

Poki co to ty próbujesz mnie obrazić,
                                > za to ze mam inne zdanie niż twoje. mysle ze wiecej nie ma sensu
                                > prowadzić dyskusji. żenada
                                -------------------------------------------
                                Gdzie ja Cię próbuję obrazić? Daj mi chociaż jeden cytat gdzie ja
                                Cię obrażam :)
                                Ja Ci tylko próbuję uzmysłowić, i rzeczowo dowieść że nie
                                akceptujesz innych poglądów i wmawiasz coś czytelnikom tego forum:
                                zresztą dowodem jest ta wypowiedź Klusko125:
                                kluska125 napisała:
                                Nie drwie z nikogo, każdy ma prawo do własnego wyboru i do
                                > podejmowania swoich decyzji, a ja po to zeby ciebie uszczesliwic
                                nie
                                > mam zamiaru sie z tym zgodzić.
                                ---------------------------------------------
                                Rozumiem, że nie masz zamiaru zgodzić sie z tym że ktoś podejmuje
                                swoje decyzje :)))))))
                                Skoro wypowiadasz sie na forum to musisz sie liczyć z tym że ktoś
                                będzie dyskutował, po to jest forum, ale to nie znaczy że to jest
                                atak. Ja Cie nie atakuję, ja walczę o to żeby dziewczyny nie
                                myslały, że jak pójdą rodzić prywatnie to ich dzieci będą zagrożone.
                                Dziewczyny mają prawo do godnego połogu jeżeli maja ochotę za to
                                zapłacić. I nie muszą sie bać, że coś im/ich dzieciom się stanie.
                                Pozdrawiam!
                • juliak82 Re: U kogo prowadzić ciąże. 09.12.09, 17:39
                  shiva772 napisała:

> W naszych czasach gdy dziecko jest zagrożone to widać na usg.
                  Jeżeli
                  > podchodzisz do tego że będzie zagrożenie i wogóle akcje typu
                  > reanimacja noworodka to pewnie że idź do psk. Jeżeli rodzisz w
                  > prywatnej klinice i coś idzie nie tak to błyskawicznie robią ci
                  > cesarkę a w państwowym czekają Bóg wie na co a potem noworodek
                  > wykończony i trzeba reanimować. Wybacz ale setki czy tysiace
                  kobiet
                  > rodzą w kliniakch prywatnych a akcji z przewożeniem do państwowego
                  > szpitala było kilka, w warunkach białostockich takie przewiezienie
                  > to kwestia kilku minut. Panikary idą do państwowego i po co wogole
                  > dyskutować :)

ZGADZAM SIĘ W 100% :)
                  • leneczkaz Re: U kogo prowadzić ciąże. 10.12.09, 10:23
                    ja także :D
    • mama_amelii martasz 06.12.09, 19:14
      e to fajnie ci,bo u mnie na Warszawskiej cc zrobili po 20 godz.Rodziłam 3 lata temu i cc powinni zrobic co najmniej kilka godz wcześniej(sam lekarz na zmianie tak powiedział).Ogólnie bardzo dobrze wspominam poród i połóg na Warszawskiej(warunki na porodówce,na połogu i patologii super.Jedyny defekt to położne z połogu,ale to już zależy od zmiany(ja leżałam tydz i raz tylko była zmiana taka,że aż strach było oddychać,a reszta ok).
      Warszawską mogę polecić.Jeśli chodzi o resztę swszpitali to moge tylko wypowiadać się ze słyszenia,opowieści koleżanek.
      Teraz chodzę na Zamenhofa,odpowiadają mi tam warunki,sprzęt,no i przede wszystkim lekarz.
      Jak byłam ostatnio to zainteresowało mnie nowoczesne łóżko porodowe,które na Zamenhofa kupili(w porównaniu do tego na którym się rodzi na innych porodówkach to wygląda zachęcająco.Najgorsze na porodówce było właśnie wdrapywanie się na łóżko,do badania,czy ktg brrr.Bez pomocy nie dałabym rady.A TO WTGLĄDA ZACHĘCAJĄCO.Chciałabym,żeby któraś pacjentka tej kliniki się wypowiedziała.Ciekawa jestem,czy jest łatwiej?

www.arciszewski.pl/images/porod_big.jpg?rand=244458312
      • shiva772 Re: martasz 06.12.09, 20:25
        Ja nic nie zachwalam - poprostu wszystko ma swoje plusy i minusy.
        Rodziłam na parkowej i pisałam o swoich zarzutach do tej kliniki, tu
        na tym forum. Natomiast jakieś roztaczanie wizji że jest tam
        niebezpiecznie...to mnie wprost drażni. Jak sie kiedyś komuś trafił
        Urban w PSK to też było groźnie, wręcz morderczo.
        • bogna_78 Re: U kogo prowadzić ciążę? 13.12.09, 12:16
          Dziewczyny, powiedzcie mi (bo ja będę debiutująca w tej dziedzinie),
          czy na pierwszą wizytę w celu potwierdzenia ciąży umawiałyście się
          na "cały pakiet" badań, tzn. z usg, cytologią, stopniem
          czystości ... itp, czy to potem lekarz już sam zleca co jest
          potrzebne?
          • shiva772 Re: U kogo prowadzić ciążę? 13.12.09, 17:53
            Cytologię miałam na pewno ale stopnia czystości to nie. Usg musi być
            zrobione w celu potwierdzenia ciąży :) Wiec tak to było na piewszej
            wizycie.
            • bogna_78 Re: U kogo prowadzić ciążę? 13.12.09, 19:51
              z tym usg to faktycznie (zapomniałam że TO głowny cel wizyty :) )

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka