Dodaj do ulubionych

Powiedzcie mi jak to jest na Zamenhoffa

14.03.10, 18:54
Chodzi mi o Klinikę.Jeżeli pacjentka ma tam swojego lekarza do którego chodzi od początku ciąży,w 7-8 m-cu okazuje się,że istnieje zagrożenie,pojawiają się powikłania itd.Co wtedy?
Czy to znaczy,że idzie na patologię ciązy do państwowego szpitala,albo np musi sobie na koniec ciązy znaleźć innego lekarza?Czy prowadzą ciążę do końca,ale wiadomo,że tam nie urodzisz?.
Mówią ci,że niestety nie może pani u nas rodzić?
Może ktoś był w takiej sytuacji,albo coś wie,ciekawa jestem?
Obserwuj wątek
    • taleksander Re: Powiedzcie mi jak to jest na Zamenhoffa 14.03.10, 19:20
      Koleżankę odesłali, bo miała wg nich za mały brzuch, ale znam też taką, która rodziła mając zatrucie ciążowe.
      • sarah_black38 Re: Powiedzcie mi jak to jest na Zamenhoffa 14.03.10, 23:26
        W 2005 roku prawie całą moją ciąże prowadził dr Arciszewski ( przed zresztą też
        do niego chodziłam). Pod koniec powiedziałam,że nie będę u nich w klinice rodzić
        ( finanse) to skierował mnie do dr Lipskiego. On prowadził końcówkę ciąży i
        robił mi planowane ze wskazaniem cięcie na Warszawskiej. Ale jeszcze wtedy Dr
        lipski pracował i w klinice, i na Warszawskiej.
        • ania222tlen Re: Powiedzcie mi jak to jest na Zamenhoffa 15.03.10, 15:00
          Nie wiem jak na Zamenhoffa jest bo chodziłam na Parkową i tam jak się sprawy
          pokomplikowały to po prostu dostałam skierowanie na patologię do DSK i tyle,
          podejrzewam że na Zamenhoffa jest podobnie.
        • poliklinika-arciszewski Re: Powiedzcie mi jak to jest na Zamenhoffa 18.02.11, 11:57
          Od dzisiaj na stronach Polikliniki można oglądać zdjęcia nowo narodzonych bobasów. Na fotografiach uwieczniane są maluszki, które w ostatnich dniach przyszły na świat w naszym ośrodku.

Każdy bobas, który urodzi się w Poliklinice może wziąć udział w sesji zdjęciowej prowadzonej przez profesjonalnego fotografa. Za zgodą rodziców, wybrane zdjęcia maleństw publikowane są na stronie internetowej Polikliniki w specjalnej galerii. Jesteśmy dumni ze zdrowych i uroczych bobasów, które przychodzą na świat w Poliklinice. Codziennie pojawiają się fotografie nowo narodzonych maleństw, więc zachęcamy do odwiedzenia nasze galerii na www.arciszewski.pl/galeria/zdjecia-bobasow :)
          • igua Re: Powiedzcie mi jak to jest na Zamenhoffa 22.02.11, 16:52
            skoro już się wypowiedziała poliklinika-arciszewski, to może powinna wypowiedzieć się bardziej w temacie!!!

offtopiki dziewczyn w sprawie jedzenia to lekkie zejście z tematu. a wypowiedź o zdjęciach w wątku dotyczącym tego, czy patologiczną ciążę można zakończyć w konkretnej klinice, byłaby mile widziana, gdyby poprzedzona była odpowiedzią na ważne pytanie uczestniczki forum
            • usianka Re: Powiedzcie mi jak to jest na Zamenhoffa 23.02.11, 15:20
              W naszych prywatnych klinikach mozna urodzic jesli wszystko jest ok. Jesli dzieje sie cos powiedzmy "niestandardowego" lub poród jest przed ukonczeniem 37 tygodnia - nie ma mowy. Tak bylo od zawsze. Kliniki mają kontrakty na porody w terminie i tylko porody (+połóg). Inne czynnosci medyczne nie sa objęte refundacją z NFZ, zresztą warunków brak.
              ----------------
              pozdrawiam :)

Ula
    • herpata Re: Powiedzcie mi jak to jest na Zamenhoffa 22.03.10, 10:08
      Kliniki na Zamenhofa i na Parkowej mogą prowadzić tylko fizjologiczne ciąże. Oni
      nie mają zaplecza potrzebnego przy komplikacjach, dlatego jeżeli pojawia się
      jakaś choroba ciążowa albo inna komplikacja, to poród musi się odbyć w szpitalu
      państwowym. Tak samo patologia ciąży - na Parkowej czy Zamenhofa nie mają
      oddziału patologii ciąży, więc ląduje się w PSK lub na Warszawskiej.
      • beakarp Re: Powiedzcie mi jak to jest na Zamenhoffa 22.03.10, 11:58
        z tym, że można rodzić z cukrzycą ciążową
    • kasia-iala nowy catering,czy to restauracja Kaberet? 18.02.11, 20:27
      sama klinika jest perfekcyjna.Opieka,i luksus matki i maluszka na 6 +.
      Rodzilam 3 dzidziusia więc podaję jak najświeższe informacje.
      Moim zastrzeżeniem jest tylko firma dostarczajaca obiady.Jeszcze w ubiegłym roku były pyszne.Teraz są gożej niż beznadziejne.Niedopieczone udka i schab którym mozna zabić,to moje menu z pobytu.Niestety zdanie na ten temat potwierdzają inne pacjetki??
      Panie Arciszewski po co zmieniać na gorsze?
      Wiem ,że to malo ważne,a tam jedzenie,ale to też komfort pacjenta który jednak zostawia klinice troszkę pieniążków.
      Pozdrawiam personel,dziękuję za super opiekę.
      • mama_amelii hmm 19.02.11, 10:45
        Rodziłam tam 4 m-ce temu i jedzenie było wspaniałe.Pięknie podane,luksus,zjadałam,aż mi się uszy trzęsły:D
        Nie wiem kiedy to się zmieniło:)
        • kasia-iala Re: hmm 19.02.11, 11:40
          od lutego.......niestety,wcześniej było pycha!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
          • juliak82 Re: hmm 21.02.11, 13:12
            ja rodziłam tam 2 lata temu i ponad tydzień temu.
            Śniadania i kolacje są takie same jak wcześniej, obiady faktycznie się pogorszyły :(
            Teraz nawet zdażało się że miałyśmy zimny obiad.
            • taleksander Re: hmm 21.02.11, 14:59
              Smaczne jedzenie, miła opieka. A zapytałyście kiedyś tam jak wygląda np. zasilanie na wypadek braku prądu, jaki jest plan ewakuacji w przypadku pożaru, ile jest inkubatorów dla dzieci, itd. Takie techniczne rzeczy, a nie takie "odczuciowe".
      • hratli Re: nowy catering,czy to restauracja Kaberet? 21.02.11, 19:51
        jestem w lekkim szoku, ze w takich chwilach tak wielkie znaczenie ma jedzenie. wg mojej opinii jest to sprawa malej wagi. za boga nie pamietam co jadlam lezac przed porodem, czy po porodzie.
        • shiva772 Re: nowy catering,czy to restauracja Kaberet? 21.02.11, 22:39
          Szczegółów menu też nie pamiętam ale po drugim porodzie byłam głodna jak wilk i pamiętam jak stałam w rozkroku nad stolikiem i pochłaniałam jakieś dżemiki i serki w takich maciupeńkich kartonikach i jadłam to ze śwaidomością, że to ostatni raz bo przy karmieniu piersią przecież nie można :) Tyle, że ja na Parkowej rodziłam.
        • mama_amelii hratli 22.02.11, 08:35
          Nie przesadzaj:)Wiadomo,że nie jedzenie jest najważniejsze.Ale jak wszystko przebiegło bez problemowo,a masz porównanie rodząc wcześniej w Klinice to dlaczego tego nie komentować:)
          Pamiętam,że na warszawskiej dostałam po 2 dniach od cc jakąś marchwiankę(popluje,bo nie wiem jak to nazwać)i to była najlepsza zupa jaką w życiu jadłam hehe taka byłam głodna.U Arciszewskich dostałam na drugi dzień na śniadanie dostałam przepyszny kisiel,a na obiad normalne danie-pycha.Ja myślałam o jedzeniu po porodzie(po cc długo nie jesz).
          Jeśli płacisz za 2 dniowy pobyt 1800zł to raczej spodziewasz się dobrego jedzenia(może nie gwiazdki z nieba),ale przynajmniej liczysz na to,że kotlet będzie dosmażony:).
          Po pierwszym porodzie jadłam bardzo skromnie(jakieś gotowane paskudzstwa,a indyk to już do mnie z garnka rozmawiał:Dkoszmar.
          Przy drugim dziecku już nie mam żadnej diety,jem tak jak w szpitalu wszystko od początku(jedyne czego jeszcze nie jadłam to fasola i ogórki kiszone,bo po nich to sama mam wzdęcia).Dziecku nic nie dolega,żadnych alergii.
          • usianka Re: hratli 22.02.11, 10:04
            Ale to chyba nie kwestia szpitala jak jadlas po Amelce, a jak teraz? ;-)
            Co do kisielku - na Warszawskiej jest taki sam jak na Zamenhoffa i tez bez ograniczen ;-)

Gosia, o ktorej śmigasz na spacery? Niemal codziennie obok Ciebie przechodzę.
          • hratli Re: hratli 22.02.11, 10:42
            nie uwazam, ze przesadzam, bo wg mnie to blaha sprawa. i tyle. ale szanuje to, ze komus takie sprawy sa wazne. lezalam przed ciaza na warszawskiej, rodzilam w prywatnej klinice. takze mam niby porownanie. i naprawde nie pamietam co bylo do jedzenia, myslalam o innych sprawach.
      • 1india Re: nowy catering,czy to restauracja Kaberet? 30.03.11, 19:50
        Ale jestem zaskoczona tym, co piszesz. Ja pamiętam, że jak rodziłam 2 lata temu, to z obiadu zjadlam tylko ziemniaki. A teraz było o wiele lepiej. I widać było, że składniki dobrane pod mamę karmiącą. Trochę mnie dziwiły natomiast takie rzeczy jak np. miód na śniadanie, toż to potwornie uczula, ale do reszty żadnych zastrzeżeń. Pozdrawiam personel i dra Lipskiego.
    • mama_amelii Ula 22.02.11, 12:04
      Od poniedziałku siedzę w domu,bo starsza chora(w czwartek idzie już do przedszkola).Przy -13 nie chce mi się wychodzić:)
      Ogólnie mój spacer polega na tym,że codziennie jeżdżę po starszą i albo zostajemy na placu zabaw pod przedszkolem,albo wracamy i spacerujemy,bawimy się na swoim podwórku.
      Teraz przymroziło,ale na pewno wiesz jak wyglądała nasza droga przy roztopach(rozkopane błocisko po kolana,nawet ktoś tv zaprosił).Codziennie mi się śniło jak ktoś mnie wypycha z tego błota,więc wózkiem nie miałam do tej pory szansy na wyjechanie poza swoją(nieodśnieżoną)ulice:D
      Nie moge doczekac się wiosny i lata.Wtedy być może będe po córkę chodziła pieszo do przedszkola.
      Może któregoś razu umówimy się na wspólny spacer:)
      • poliklinika-arciszewski Re: Ula 30.03.11, 12:52
        Wczoraj odbyło się oficjalne otwarcie Polikliniki Arciszewscy, znajdującej się przy ul. Zamenhofa 19, po trwającej od półtora roku rozbudowie i modernizacji. Powstały nowoczesne sale porodowe i operacyjne wyposażone w specjalistyczną aparaturę. Stworzone zostały ekskluzywne pokoje dla pacjentek: dwuosobowe i jednoosobowe - o podwyższonym standardzie. Zakupiona została aparatura najnowszej generacji, zapewniająca wczesne wykrywanie chorób i skuteczniejsze leczenie.

Relacje z otwarcia Polikliniki można zobaczyć na portalach:

* TVP Białystok - program Obiektyw
        www.tvp.pl/bialystok/informacje/obiektyw/wideo/28032011-godz-2145/4214038

* Gazeta.pl Białystok
        bialystok.gazeta.pl/bialystok/1,90711,9337163,U_Arciszewskich_porod_5_gwiazdkowy.html
        * Białystok Online
        www.bialystokonline.pl/polklinika-ginekologiczno-poloznicza-jak-ekskluzywny-hotel,artykul,59021.html
        * Białystok Nasze Miasto
        bialystok.naszemiasto.pl/artykul/838728,w-bialymstoku-otwarto-poliklinike-ginekologiczno-poloznicza,id,t.html#975f2910e410c661,1,3,5
        * Halo Białystok
        www.halobialystok.pl/news/podglad/1665/otwarcie_polikliniki_ginekologiczno-polozniczej_po_rozbudowie_i_modernizacji
        Wszystkie zdjęcia Polikliniki po rozbudowie i modernizacji dostępne są w Galerii Polikliniki na stronie: www.arciszewski.pl/galeria/zdjecia-polikliniki
        • sikorka.1 wypasiona :) 30.03.11, 13:52
          ciekawe jak ceny porodów sn i cc?
          nowe ceny w ekskluzywnej klinice :)
          • juliak82 Re: wypasiona :) 01.04.11, 15:38
            Ceny wcale nie takie duże jak na taką klinikę i opiekę.
            Poród sn 1500 zł a cc 2000 zł.
            Rodziłam ponad miesiac temu.
            dwa lata temu tez rodziłam tam synka i za sn zapłaciłam 1000 zł.
    • agas-30 Re: Powiedzcie mi jak to jest na Zamenhoffa 31.03.11, 08:26
      Jak są jakies komplikacje to lądujesz w państwowym szpitalu czy chodzisz na parkową czy na zamenhofa.
      Co do jedzenia to faktycznie podają super, elegancko, smacznie i w tej i w tej klinice.
      W szpitalu DSK jak rodziłam pierwszą córkę to przed porodem M przywoził mi jedzenie (szpitalnego nie chciałam) ale już po porodzie na końcu korytarza słyszałam odgłos wózka i ślinka mi leciała na to co ta pani mi przywiezie - mleczna zupa też była pycha - taka byłam głodna.
    • poliklinika-arciszewscy Re: Powiedzcie mi jak to jest na Zamenhoffa 06.05.11, 14:24
      Drogie Panie, zapraszamy do odwiedzenia naszej nowej galerii wirtualnych wycieczek po Poliklinice. Aby szczegółowo przyjrzeć się salom porodowym, gabinetom ginekologicznym i innym pomieszczeniom Polikliniki, wystarczy odwiedzić stronę www.arciszewski.pl/galeria/wirtualne-wycieczki Panie zainteresowane porodem w naszym ośrodku zapraszamy do osobistego odwiedzenia Polikliniki - zaprezentujemy sale porodowe, pokoje dla pacjentek i odpowiemy na wszystkie pytania :)
      • leneczkaz Re: Powiedzcie mi jak to jest na Zamenhoffa 08.05.11, 18:15
        Ja bym po prostu chciała mieć u Was miejsce jak będę rodzić ;)
        Ostatnio mimo prowadzenia całej ciąży takowego dla mnie zabrakło..
        No ale dr. Lipski jest jedynym któremu ufam, więc tak czy siak chodzić do Was będę. Tylko to miejsce...
        • poliklinika-arciszewscy Re: Powiedzcie mi jak to jest na Zamenhoffa 09.05.11, 12:12
          Dlatego właśnie rozbudowaliśmy Poliklinikę, żeby starczyło miejsca dla wszystkich :) Nie dziwię się Pani przywiązaniu do dr Lipskiego – faktycznie jest fantastycznym lekarzem. Proszę o kontakt na mój adres e-mail: press@arciszewski.pl przed porodem, żebyśmy mogli wynagrodzić Pani brak miejsca przy poprzednim porodzie.
    • poliklinika-arciszewscy Re: Powiedzcie mi jak to jest na Zamenhoffa 09.05.11, 12:46
      Drogie Panie, Poliklinika nie odsyła kobiet w ciąży do innych szpitali. W szczególnych przypadkach, u pacjentek z zaawansowaną patologią ciąży, kierujemy je do porodów w wyspecjalizowanych ośrodkach (np. przy wadach serca płodu do ośrodka kardiologicznego w Krakowie, gdzie natychmiast po porodzie dziecko jest poddawane specjalistycznemu leczeniu).

Na tysiąc porodów rocznie do specjalistycznych ośrodków kierujemy 2-3 pacjentki, które do momentu porodu pozostają pod opieką lekarzy Polikliniki. Pacjentki z zaawansowaną patologią ciąży kierujemy do specjalistycznych szpitali, ponieważ transport dziecka w łonie matki jest dużo bezpieczniejszy, od transportu noworodka po porodzie.

Poliklinika posiada specjalistyczną salę intensywnego nadzoru nad noworodkiem, wyposażoną w nowoczesną aparaturę do reanimacji i intensywnej opieki nad nowo narodzonym dzieckiem (www.arciszewski.pl/uslugi/noworodki). Natomiast naszą zasadą jest wczesne wykrywanie nieprawidłowości i zapobieganie powikłaniom, żeby nie dopuścić do powstania zagrożenia w czasie porodu. Jeśli wykryta nieprawidłowość wykracza poza zakres ginekologii i położnictwa, naszym obowiązkiem jest skierowanie ciężarnej pacjentki do odpowiedniej jednostki, specjalizującej się w leczeniu zdiagnozowanego problemu. Zasada ta obowiązuje wszystkie szpitale, zarówno państwowe, jak i prywatne.
    • oro28 aktualna cena porodu 22.09.11, 08:31
      Z tego co się orientuje to ostatnio było 1000 za poród naturalny i 1700 za cc. Czy coś się zmieniło po remoncie?
      • kwiatuszek999 Re: aktualna cena porodu 22.09.11, 22:42
        aktualne ceny to: 1500 sn i 2000 cc
        • oro28 Re: aktualna cena porodu 23.09.11, 14:40
          Dziękuje za odpowiedz :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka