Dodaj do ulubionych

Kolejny wyczyn MW

07.03.04, 16:49
Młodzież Wszechpolska zaatakowała "Manifę"
PAP 13:00 (aktualizacja 14:08)

Kilkudziesięciu przedstawicieli Młodzieży Wszechpolskiej obrzuciło kamieniami
platformy, na jakich jechali organizatorzy niedzielnej "Manify" w Warszawie.
Organizowana przez środowiska liberalne i profeministyczne "Manifa" odbywa
się w tym roku pod hasłem walki przeciwko cenzurze w mediach i interwencjom
Kościoła katolickiego w życie publiczne.

Doszło do przepychanek między Młodzieżą Wszechpolską i grupą punkowców.
Interweniowała policja.

"Obóz pracy dla lesbijek, eutanazja dla pedałów" - krzyczeli zgromadzeni
przed pomnikiem Kardynała Stefana Wyszyńskiego reprezentanci Młodzieży
Wszechpolskiej do uczestników "Manify". Ci odpowiadali: "Prawdziwi mężczyźni,
prawdziwi Polacy idą z nami" a także: "Kardynał Wyszyński na was patrzy, was
się wstydzi".

"Manifa" z okazji Międzynarodowego Dnia Kobiet rozpoczęła się w południe
happeningiem na warszawskim Placu Trzech Krzyży. Na transparentach
umieszczono hasła: "Uwolnić kobiety z patriarchialnej deprechy" oraz "Cenzura
równa się kultura polskich rodzin".

"Manifa", zorganizowana przez Porozumienie Kobiet 8 Marca, w tym roku
skierowana jest przeciw cenzurze w mediach i sztuce oraz ingerencji Kościoła
katolickiego w sfery życia społecznego i politycznego. "Wychodząc na ulice
chcemy przełamać bierność i milczenie: mówimy nie cenzurze i
dyktaturze 'czarnych'" - wołali uczestnicy zgromadzenia.
Obserwuj wątek
    • Gość: radio ma pysk Re: Kolejny wyczyn MW IP: 194.146.128.* 07.03.04, 17:07
      Przed chwilą obejrzałem to w TV. Typowo katolickie zachowanie
    • Gość: już nie młokos ani Re: Kolejny wyczyn MW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.04, 18:00
      jakie wychowanie takie zachowanie. A dlaczego miałoby być inaczej skoro to czym
      przemawia MW stanowią kamienie ,pałki . jaja itp. Dajcie im władzę to wam
      pokażą gdzie raki zimują.
    • oszolom.z.radia.maryja Re: Kolejny wyczyn MW 07.03.04, 19:42
      Doskonale chłopaki! Daliście tym babodziadom popalić..a tak a propo przeciw
      jakiej cenzurze one protestowały? Bo ze cenzura jest to fakt, szlaban ma
      zwłaszcza wszystko to co tradycyjne normalne i katolickie..
      • Gość: koro Re: Kolejny wyczyn MW IP: *.81-161.gts.tkb.net.pl 07.03.04, 21:07
        drogi oszołomie, nie wydaje mi się, aby działalność bojówkarzy stała w zgodzie
        z naukami koscioła. kiedy kamienowano magdalenę jezus zaslonił ja własnym
        ciałem, a nie krzyczał "brawo chłopaki, dajcie popalić tej kurwie
        jawnogrzesznicy"
        • ormond Re: Kolejny wyczyn MW 08.03.04, 02:46
          Tracisz czas zakladajac, ze przekonasz tego glaba argumentami. Przeciez to
          apologeta hitlerjugend, ktory w gruncie rzeczy nie ma nic wspolnego ani z
          Chrystusem ani z katolicyzmem...
          • Gość: spec Re: Kolejny wyczyn MW IP: *.cable.mindspring.com 08.03.04, 04:12
            chyba radiomaryjajugend
          • oszolom.z.radia.maryja Re: Kolejny wyczyn MW 08.03.04, 10:16
            ormond napisał:

> Tracisz czas zakladajac, ze przekonasz tego glaba argumentami. Przeciez to
            > apologeta hitlerjugend, ktory w gruncie rzeczy nie ma nic wspolnego ani z
            > Chrystusem ani z katolicyzmem...

-tym razem posunąłeś sie za daleko..MW nigdy nie sympatyzowała z faszystami a w
            czasie wojny wielu działaczy MW zgineło w obozach koncentracyjnych
            • Gość: tidi Re: Kolejny wyczyn MW IP: *.proxy.aol.com 08.03.04, 17:44
              Falsz i obluda starych , niewiedza mlodych to zagrozenie prawdy historycznej .
              Podziwiam "oszolom" twoja anielska cierpliwosc w dyskusji z tym motlochem .
              • Gość: caro Re: Kolejny wyczyn MW IP: 192.148.125.* 08.03.04, 21:45
                ...a co teskno ci do czasow, gdy zamiast gadania, mozna od razu bylow walic w
                morde, tak jak kiedys to robili wasi idole z falangi?
                • oszolom.z.radia.maryja Re: Kolejny wyczyn MW 08.03.04, 21:55
                  Gość portalu: caro napisał(a):

> ...a co teskno ci do czasow, gdy zamiast gadania, mozna od razu bylow walic w
                  > morde, tak jak kiedys to robili wasi idole z falangi?

- Bywają sytuacje że ktoś aż się prois by dać mu wpierdal myślę ze jednym z
                  takich jesteś ty który juz raz daleś próbkę jak chociażby łamiesz VIII
                  przykazanie..(pomówienia kierowanie pod moim adresem )
          • azja.tuchajbejowicz Re: Kolejny wyczyn MW 08.03.04, 23:58
            Sluchaj koles, opluwaj sie z oszolomem jak ci to sprawia przyjemnosc, ale nie
            mieszaj w to Chrystusa. Jemu i tak nie jest latwo w tych czasach. Kiedys stanal
            w obronie cudzoloznicy (nie mylic z niezadnica) ale powiedzial idz i nie grzesz
            wiecej.
            Dzis nie ma grzechu i nie ma szatana. Jest tylko polityczna poprawnosc
            okreslajaca jak nalezy "poprawnie" myslec...

ormond napisał:

> Tracisz czas zakladajac, ze przekonasz tego glaba argumentami. Przeciez to
            > apologeta hitlerjugend, ktory w gruncie rzeczy nie ma nic wspolnego ani z
            > Chrystusem ani z katolicyzmem...
            • alex.4 Re: Kolejny wyczyn MW 09.03.04, 02:10
              Jezus mówił wzajemcie się miłujcie, MW (jak radio RM) jest bardzo daleko od
              tego. MW rozumie tylko jezyk pałki. najwyraźniej trudne mieli dzieciństwo
              pozdr
              • Gość: tidi Re: Kolejny wyczyn MW IP: *.proxy.aol.com 09.03.04, 09:40
                Wzniosle i piekne slowa Jezusa ,a wiec wasza grupa ,ktora tak pokochala
                tancerki liberalnego hip -hopu z kabaretowego Porozumienia Kobiet 8 Marca ,
                niech obdarzy tym samym uczuciem prawicowych karzelkow z MW , tych z czarnej
                dyktatury i Radia Maryja ... Czekamy .
              • azja.tuchajbejowicz Re: milujcie nieprzyjaciol swoich... 09.03.04, 10:34
                alex.4 napisał:

> Jezus mówił wzajemcie się miłujcie, MW (jak radio RM) jest bardzo daleko od
                > tego. MW rozumie tylko jezyk pałki. najwyraźniej trudne mieli dzieciństwo
                > pozdr

Wlasnie alex i ormond. Skoro lepiej rozumiecie slowa Chrystusa to milujcie
                oszoloma i MW ;-) Te ciemniaki z MW tego nie rozumia, ale Wy...
                Jako ze wiara bez uczynkow jest martwa, czekam na jakies oznaki milosci z
                waszej strony skierowane do oszoloma...
                • ormond Re: milujcie nieprzyjaciol swoich... 09.03.04, 11:49

> Wlasnie alex i ormond. Skoro lepiej rozumiecie slowa Chrystusa to milujcie
                  > oszoloma i MW ;-) Te ciemniaki z MW tego nie rozumia, ale Wy...
                  > Jako ze wiara bez uczynkow jest martwa, czekam na jakies oznaki milosci z
                  > waszej strony skierowane do oszoloma...

1. Nigdzie nie twierdzilem, ze mam patent na rozumienie slow Chrystusa, ale
                  jedno wiem, tam gdzie nawoluje sie i praktykuje sie gwalt i przymus w zyciu
                  spolecznym, nie ma to nic wspolnego ani z jego slowami ani nauka.
                  2. Nie mam nic przeciwko zadnej religii pod warunkiem, ze zadna religia zmusza
                  mnie do zmiany moich przekonan i zachowan.
                  3. Moze z ta miloscia to przesada, ale oszolom jest dla mnie biednym, pomylonym
                  osobnikiem, ktory dal sie sprowadzic na manowce wiekszym od niego
                  manipulatorom, ktorzy na przywiazani Polakow do religii chca zbic kapita
                  polityczny. Oszolom tak w gruncie rzeczy nie ma wlasnych pogladow ani
                  przekonan, tylko miota sie od jednej propagandowej agitki do drugiej. Raz
                  jest "Skinem" z tekstami faszystowskim, to raz swetoszkowanym dewotem. W duzej
                  mierze ta opinia odnosi sie do calek MW. Jestem wstanie zrozumiec i wspolczuc
                  kazdemu z osobna, ktorzy z roznych wzgledow dali sie sprowadzic na manowce, ale
                  nie moge ignorowac tego co robi MW jak sila polityczna.
                  • oszolom.z.radia.maryja Re: milujcie nieprzyjaciol swoich... 09.03.04, 12:57
                    ormond napisał:

>
                    > > Wlasnie alex i ormond. Skoro lepiej rozumiecie slowa Chrystusa to milujcie
                    >
                    > > oszoloma i MW ;-) Te ciemniaki z MW tego nie rozumia, ale Wy...
                    > > Jako ze wiara bez uczynkow jest martwa, czekam na jakies oznaki milosci z
                    > > waszej strony skierowane do oszoloma...
                    >
                    > 1. Nigdzie nie twierdzilem, ze mam patent na rozumienie slow Chrystusa, ale
                    > jedno wiem, tam gdzie nawoluje sie i praktykuje sie gwalt i przymus w zyciu
                    > spolecznym, nie ma to nic wspolnego ani z jego slowami ani nauka.
                    > 2. Nie mam nic przeciwko zadnej religii pod warunkiem, ze zadna religia
                    zmusza
                    > mnie do zmiany moich przekonan i zachowan.

- To stwierdzenie zasługuje na powiedzenie roku..równie dobzre mozna by
                    powiedzieć jestem za zmianami pod warunkiem ze te zmiany nie będę mnie
                    dotyczyły...

> 3. Moze z ta miloscia to przesada, ale oszolom jest dla mnie biednym,
                    pomylonym
                    >
                    > osobnikiem, ktory dal sie sprowadzic na manowce wiekszym od niego
                    > manipulatorom, ktorzy na przywiazani Polakow do religii chca zbic kapita
                    > polityczny. Oszolom tak w gruncie rzeczy nie ma wlasnych pogladow ani
                    > przekonan, tylko miota sie od jednej propagandowej agitki do drugiej. Raz
                    > jest "Skinem" z tekstami faszystowskim, to raz swetoszkowanym dewotem. W
                    duzej
                    > mierze ta opinia odnosi sie do calek MW. Jestem wstanie zrozumiec i
                    wspolczuc
                    > kazdemu z osobna, ktorzy z roznych wzgledow dali sie sprowadzic na manowce,
                    ale
                    >
                    > nie moge ignorowac tego co robi MW jak sila polityczna.

- sam jesteś pomylony, w punktcie drugim dałeś tego dowód
                    • alex.4 Re: milujcie nieprzyjaciol swoich... 09.03.04, 14:16
                      lpr traktuje wiarę czysto instrumentalnie, jako środek do zdobywania wpływów.
                      ta partia jest bardzo oddalona od chrześcijaństwa. Nie rozumie ducha tej
                      religii, poglądy lpr bardzo często mocno kłócą się z religią chrześcijańską.
                      Podobnie zresztą samo RM. Rydzyk podążą prosta drogą do schizmy i jest w
                      niezgodzie z nauczaniem papieskim. Jak dobrze, że teraz nie ma stosów, gdyż za
                      swój sprzeciw wobec włądz kościoła i jego nauczania w czasach gdy kościół był
                      odpowiedzialny za stosy, to wylądowałby w nich jak savarola.
                      pozdr
                    • alex.4 Re: milujcie nieprzyjaciol swoich... 09.03.04, 14:19
                      Rozumiem ponadto, ze skini z MW atakujac kobiety pokazali nie tylko swoje
                      katolickie oblicze, ale i dobre wychowanie - znowu okazało się, że MW chętnie
                      pobiłaby słąbsze bądź co bądź kobiety. Na nich najłatwiej wyłądowywać swoje
                      frustracje i poczucie alienacji wobec świata. Zaiste bardzo tradycyjna postawa.
                      To tylko potwierdzxa moja opinia, że do banda idiotów
                      pozdr
              • oszolom.z.radia.maryja Re: Kolejny wyczyn MW 10.03.04, 15:31
                alex.4 napisał:

> Jezus mówił wzajemcie się miłujcie, MW (jak radio RM) jest bardzo daleko od
                > tego. MW rozumie tylko jezyk pałki. najwyraźniej trudne mieli dzieciństwo
                > pozdr

-a ty? spójrz na siebie!
    • dyzio_marzyciel1 Re: Kolejny wyczyn MW 09.03.04, 13:29
      alex.4 napisał:

> "Obóz pracy dla lesbijek, eutanazja dla pedałów" - krzyczeli zgromadzeni

podoba mi się. zgadzam sie w 100%!

pozdrawiam,
      dyzio
      • alex.4 Re: Kolejny wyczyn MW 09.03.04, 14:25
        dyzio widzę, że jesteś tak samo prymitywny jak owi "dzielni" junacy z MW,
        którzy jak przystało na damskich bokserów chcieli wyłądowywać swoje frustracje
        i kompleksy bijąć kobiety. To jedyny sposób aby ci nieudacznicy weszli w
        bliższy kontakt z nimi...
        Zresztą MW nawet nie zauważyła że byłą to manifa demonstracja przede wszystkim
        feministek, która odbyła się pod hasłem obrony wolności sztuki, przed cenzurą
        wprowadzaną pod płaszczykiem obrony religi. Nie trzeba tu dodawać, że owa
        obrona warości religijnych najczęściej nie ma nic wspólnego z religią, a
        najczęściej wykazuje olbrzymią ignorancję w zakresie teologicznego nauczania.
        pozdr
        • Gość: dyzio_m Re: Kolejny wyczyn MW IP: *.kleosin.sdi.tpnet.pl 09.03.04, 18:05
          Ave Alex.4!

> i kompleksy bijąć kobiety. To jedyny sposób aby ci nieudacznicy weszli w
          > bliższy kontakt z nimi...

mysle, ze znaja bardziej subtelne sposoby.

> feministek, która odbyła się pod hasłem obrony wolności sztuki, przed cenzurą
          > wprowadzaną pod płaszczykiem obrony religi.

tylko, ze spojrz na to, iz pod płaszykiem wolności sztuki można 'elegancko'
          obrazac uczucia religijne. dobrym przykładem jest 'sztuka' krzyza i genitalii -
          to wg. Ciebie jest sztuka? czy populistyczna mysl: 'to jest antykosciele, to sie
          sprzeda!, bede slynna'

a hasło MW i tak było dobre.

pozdrawiam,
          dyzio
          • Gość: tidi Re: Kolejny wyczyn MW IP: *.proxy.aol.com 09.03.04, 19:15
            Fatalny blad MW . Majac je wszystkie na platformach , wystarczylo otoczyc i
            eskortowac do granicy , np. niektore Holenderki na ich widok rece by zatarly .
            MW mialaby zas satysfakcje z udanego prezentu.
        • oszolom.z.radia.maryja Re: Kolejny wyczyn MW 10.03.04, 16:46
          nikt z MW nie uderzył jakimkolwiek przedmiotem zadnej kobiety! To są pomówienia
          wyssane bzdury z palca!
      • ormond Re: Kolejny wyczyn MW 09.03.04, 21:31
        dyzio_marzyciel1 napisał:

> alex.4 napisał:
        >
        > > "Obóz pracy dla lesbijek, eutanazja dla pedałów" - krzyczeli zgromadzeni
        >
        > podoba mi się. zgadzam sie w 100%!
        >
        Po raz kolejny chlopcy z MW daja dowod kogo maja za patronow i gdzie pobierali
        nauki. Obozami pracy zalatwiali swoje "problemy" dwaj dzielni chlopcy z nie tak
        dawnej przeszlosci: Adolf H i Jozef S. Nareszcie Dyziu dajesz wyrazny znak do
        jakiego "kosciola" nalezysz.
        • Gość: dyzio_m Re: Kolejny wyczyn MW IP: *.kleosin.sdi.tpnet.pl 09.03.04, 21:46
          Witaj,

> dawnej przeszlosci: Adolf H i Jozef S. Nareszcie Dyziu dajesz wyrazny znak do
          > jakiego "kosciola" nalezysz.

to, ze podoba mi sie haslo MW, az zacytuje: "Obóz pracy dla lesbijek, eutanazja
          dla pedałów" dajesz takie porownanie!? imho bardzo nierownomierne. co do
          przynaleznosci mojej - spoko spoko - wiem do jakiego naleze i nigdy tego nei
          zapomne.

pozdrawiam,
          dyzio
          • ormond Re: Kolejny wyczyn MW 09.03.04, 22:23
            Gość portalu: dyzio_m napisał(a):

> Witaj,
            >
            > > dawnej przeszlosci: Adolf H i Jozef S. Nareszcie Dyziu dajesz wyrazny znak
            > do
            > > jakiego "kosciola" nalezysz.
            >
            > to, ze podoba mi sie haslo MW, az zacytuje: "Obóz pracy dla lesbijek,
            eutanazja
            > dla pedałów" dajesz takie porownanie!? imho bardzo nierownomierne. co do
            > przynaleznosci mojej - spoko spoko - wiem do jakiego naleze i nigdy tego nei
            > zapomne.
            >
            > pozdrawiam,
            > dyzio

Historia uczy, ze zaczyna sie od idiotycznych hasel wysuwanych przez male
            krzykliwe grupy, ktorych normalni ludzie nie biora na powaznie, a konczy sie na
            krematoriach i obozach smierci za kolem polarnym....
            Poza tym nawolywania do "obozow pracy" w kraju ktorego kilka milionow obywateli
            stracilo zycie w "obozach pracy", jest rzecza wysoce nie namiejscu i jest
            obelga dla pamieci o nich.
            • Gość: dyzio_m Re: Kolejny wyczyn MW IP: *.kleosin.sdi.tpnet.pl 10.03.04, 14:27
              witaj,

ormond napisał:

> krzykliwe grupy, ktorych normalni ludzie nie biora na powaznie, a konczy sie na
              >
              > krematoriach i obozach smierci za kolem polarnym....

no tak zle to nie bedzie, nie ma co histeryzowac. MW nie ma sily przebicia, a
              przez takie wybryki (o ktorych tu mowa) swojej sprawy nie polepszaja.

> Poza tym nawolywania do "obozow pracy" w kraju ktorego kilka milionow obywateli
              >
              > stracilo zycie w "obozach pracy", jest rzecza wysoce nie namiejscu i jest
              > obelga dla pamieci o nich.

to imho dyskusja ta jest zupelnie nie na miejscu, zwazywszy na fakt glebokiego
              powiazania religii z panstwiem polskim. polska juz ponad 1000 lat jest
              chrzescijanska. polacy zawdzieczaja kosciolowi przez lata zawieruch
              historycznych pielegnacje polskiej kultury, podtrzymywanie polskosci, i pamiec o
              polakach na wygnaniu (bo chyba tylko kosciol pamieta, ze sa polacy np. w
              kazachstanie).

pozdrawiam,
              dyzio_marzyciel1
              • oszolom.z.radia.maryja Re: Kolejny wyczyn MW 10.03.04, 16:48
                Gratuluję patriotycznej postawy.. tak trzymaj i nie popuszcaj tej bandzie
                przemądrzałych lewaków
                • Gość: tidi Re: Kolejny wyczyn MW IP: *.proxy.aol.com 10.03.04, 17:28
                  Oni nie sa przemadrzali ,oni sa beznadziejnie glupi. Wystepuja w obronie
                  przeroznych dewiactw , niezdajac sobie sprawy z zagrozen jakie one ze soba
                  niosa . Blizsze im byloby okreslenie , ze sa zindoktrynowani przez szacowne
                  liberalno - filosemickie - koszerne grono medrcow roznych gazet , radia i tv .
                  • oszolom.z.radia.maryja Re: Kolejny wyczyn MW 10.03.04, 17:45
                    Gość portalu: tidi napisał(a):

> Oni nie sa przemadrzali ,oni sa beznadziejnie glupi. Wystepuja w obronie
                    > przeroznych dewiactw , niezdajac sobie sprawy z zagrozen jakie one ze soba
                    > niosa . Blizsze im byloby okreslenie , ze sa zindoktrynowani przez szacowne
                    > liberalno - filosemickie - koszerne grono medrcow roznych gazet , radia i tv .

- diagnoza jak najbardziej trafna..pytanie tylko jak ich "odczadzic"?
                    • alex.4 Re: Kolejny wyczyn MW 10.03.04, 19:30
                      oszolom.z.radia.maryja napisał:

> Gość portalu: tidi napisał(a):
                      >
                      > > Oni nie sa przemadrzali ,oni sa beznadziejnie glupi. Wystepuja w obronie
                      > > przeroznych dewiactw , niezdajac sobie sprawy z zagrozen jakie one ze soba
                      >
                      > > niosa . Blizsze im byloby okreslenie , ze sa zindoktrynowani przez szacown
                      > e
                      > > liberalno - filosemickie - koszerne grono medrcow roznych gazet , radia i
                      > tv .
                      >
                      > - diagnoza jak najbardziej trafna..pytanie tylko jak ich "odczadzic"?

alex: Tego nie trzeba komentować. Kiedy rozum spi budzą się demony. Tu są one
                      mocno aktywne. Jak rozumiem ci semiccy mędry bardzo pasuą do obozów i
                      krematoriów. Ta sama ideologia. Po raz kolejny mozna zobaczyć prawdziwą twarz
                      MW, twarz bruneta z smiesznym wąsikiem....
                      pozdr
                      • Gość: tidi Re: Kolejny wyczyn MW IP: *.proxy.aol.com 11.03.04, 08:50
                        Po co wypisujesz bzdury . Sam czerpiesz na pewno / jako liberal/ wiele z
                        przemyslen tego pana ze smiesznym wasikiem . A chociazby temat aborcja i
                        eutanazja .
                        • ormond Re: Kolejny wyczyn MW 11.03.04, 11:44

> Po co wypisujesz bzdury . Sam czerpiesz na pewno / jako liberal/ wiele z
                          > przemyslen tego pana ze smiesznym wasikiem . A chociazby temat aborcja i
                          > eutanazja .

Przewale sie chyba ze smiechu. Adolf H i liberalizm. Nie obrazaj tak brzydko
                          waszego idola bo sie w grobie przewroci.
                      • oszolom.z.radia.maryja Re: Kolejny wyczyn MW 11.03.04, 10:09
                        alex.4 napisał:

> oszolom.z.radia.maryja napisał:
                        >
                        > > Gość portalu: tidi napisał(a):
                        > >
                        > > > Oni nie sa przemadrzali ,oni sa beznadziejnie glupi. Wystepuja w obro
                        > nie
                        > > > przeroznych dewiactw , niezdajac sobie sprawy z zagrozen jakie one ze
                        > soba
                        > >
                        > > > niosa . Blizsze im byloby okreslenie , ze sa zindoktrynowani przez sz
                        > acown
                        > > e
                        > > > liberalno - filosemickie - koszerne grono medrcow roznych gazet , rad
                        > ia i
                        > > tv .
                        > >
                        > > - diagnoza jak najbardziej trafna..pytanie tylko jak ich "odczadzic"?
                        >
                        > alex: Tego nie trzeba komentować. Kiedy rozum spi budzą się demony. Tu są one
                        > mocno aktywne. Jak rozumiem ci semiccy mędry bardzo pasuą do obozów i
                        > krematoriów. Ta sama ideologia. Po raz kolejny mozna zobaczyć prawdziwą twarz
                        > MW, twarz bruneta z smiesznym wąsikiem....
                        > pozdr

-kompletnie nietrafiana diagnoza mylisz faszystów z narodowcami jesteś totalnym
                        politycznym analfabetą
                        • Gość: tidi Re: Kolejny wyczyn MW IP: *.proxy.aol.com 11.03.04, 16:15
                          Nie ,nie P. "Ormond ", on jest Wasz ! Czerpiecie / swiadomie ,czy nie /z jego "
                          przemyslen "pelnymi garsciami , chociazby : Europa bez granic i full control .
                          A ze inaczej realizowane ? A po co wojna ...
                          • alex.4 Re: Kolejny wyczyn MW 11.03.04, 19:40
                            o ile pamiętam A.H był równie gorącym przeciwnikiem aborcji jak jego dzisiejszy
                            zwolennicy spod znaku MW. Tidi nie kompromituj się, Hitler nie był zwolennikiem
                            Europy bez granic. Kojarzenie go z liberalizmem, musiałoby boleć waszego patrona
                            pozdr
                            • oszolom.z.radia.maryja Re: Kolejny wyczyn MW 11.03.04, 20:03
                              alex.4 napisał:

> o ile pamiętam A.H był równie gorącym przeciwnikiem aborcji jak jego
                              dzisiejszy
                              >
                              > zwolennicy spod znaku MW.

-to źle się orientujesz.. On zakazywał aborcji ale tylko Niemkom (wyjątek
                              trwałe uposledzenie) natomiast dla Żydów i Polakow Hitler pozwalał na aborcje
                              bez ograniczeń

Tidi nie kompromituj się, Hitler nie był zwolennikiem
                              >
                              > Europy bez granic. Kojarzenie go z liberalizmem, musiałoby boleć waszego
                              patrona

-Hitlera jak najbardziej mozna kojarzyć z liberalizmem..jedna i druga ideologia
                              krzewi kult sily obie idee mówią że słabszy musi przegrać odpaść tak więc jest
                              jak najbardziej na miejscu to porównanie..Moelleman lider FDP w Niemczech był
                              liberalny w sprawach gospodarczych i często też odwolywał sie do ghaseł
                              rasistowskich
                              > pozdr
                              • alex.4 Re: Kolejny wyczyn MW 12.03.04, 14:49
                                MW = SA
                                • Gość: tidi Re: Kolejny wyczyn MW IP: *.proxy.aol.com 12.03.04, 20:57
                                  Alex.4 - jedyne uczucie ,ktore do Ciebie zywie , to wspolczucie.
                                • oszolom.z.radia.maryja Re: Kolejny wyczyn MW 12.03.04, 21:34
                                  alex.4 napisał:

> MW = SA

SA = Spółka Akcyjna..póki co nic mi nie wiadomo o przesięwzięciach giedłowo
                                  biznesowych Wszechpolaków
                                  • alex.4 Re: Kolejny wyczyn MW 13.03.04, 10:45
                                    wolisz oszoł MW=SS
                                    • Gość: tidi Re: Kolejny wyczyn MW IP: *.proxy.aol.com 13.03.04, 17:40
                                      SS ? A to nie przypadkiem Syjonskie Skurwesyny ?
                                    • oszolom.z.radia.maryja Re: Kolejny wyczyn MW 13.03.04, 18:05
                                      alex.4 napisał:

> wolisz oszoł MW=SS

a czemu nie? SS = Szare Szeregi!
                                      • alex.4 Re: Kolejny wyczyn MW 13.03.04, 18:16
                                        oszoł za porónanie MW do szarych szeregó powinieneś dostać w mordę. Nie kalaj
                                        bohaterów porównaniem do tego łajna jakim jest MW
                                        pozdr
                                        • Gość: tidi Re: Kolejny wyczyn MW IP: *.proxy.aol.com 13.03.04, 18:30
                                          "alex.4 " - dzieki takim jak Ty MW urasta do rangi Szarych Szeregow .
                                          Oczywiscie na polu moralno -etycznym . Przeciez Ty jestes szczerze oddanym
                                          agitatorem eksperymentu oglupiania spoleczenstwa , zgodnie z ktorym poddaje sie
                                          w watpliwosc ,ocene zla , osmiesza sie postawy zwalczajace to zlo . Zycze Ci
                                          owocnych potkniec na polu twego dzialania .
                                          • alex.4 Re: Kolejny wyczyn MW 13.03.04, 18:41
                                            a może złem jest nietolerancja, zakłamanie, brak realizacji w zyciu codziennym
                                            norm moralnych. Czyli to wszystko co jest związane z MW, ale i syndromem
                                            katolicyzmu w małych miasteczkach???? Katolicyzmu który jest tylko tradyzją, a
                                            nie ma nic wspólnego z religijnością
                                            pozdr
                                            • oszolom.z.radia.maryja Re: Kolejny wyczyn MW 13.03.04, 18:47
                                              alex.4 napisał:

> a może złem jest nietolerancja, zakłamanie, brak realizacji w zyciu codziennym
                                              > norm moralnych. Czyli to wszystko co jest związane z MW, ale i syndromem
                                              > katolicyzmu w małych miasteczkach???? Katolicyzmu który jest tylko tradyzją, a
                                              > nie ma nic wspólnego z religijnością
                                              > pozdr

- silna tradycja religijność to doskonała gwarancja do przestrzegania i
                                              egzekwowania norm...katolicym to idea wypływająca z religijnych korzeni i
                                              odrywanie jedno od drugiego to tak jak by odzierać człowieka ze skóry
                                              • alex.4 Re: Kolejny wyczyn MW 13.03.04, 18:56
                                                Polska jest krajem gdzie podobno katolikó jest 95%. Tylko dlaczego jest tak duzo
                                                kradzieży, morderstw, zdrad, przemocy w domu, gwałtów, zabijania noworodków,
                                                bijatyk na stadionach???
                                                Zresztą gdy czytam o tylu katolikach to chfce mi sie śmiać. Ilu z katolików
                                                polskich jest w stanie wymienić 10 przykazań, ilu wie cokolwiek o teologii, ilu
                                                zna dogmaty podobno ich wiary, ilu czytało Biblię????
                                                pozdr
                                                • Gość: tidi Re: Kolejny wyczyn MW IP: *.proxy.aol.com 13.03.04, 20:40
                                                  Co w takim razie powiesz o zlaicyzowanym ,liberalnym Zachodzie ? Czy to ma byc
                                                  wzor dla Polski ?
                                                  • alex.4 Re: Kolejny wyczyn MW 14.03.04, 17:04
                                                    Gość portalu: tidi napisał(a):

> Co w takim razie powiesz o zlaicyzowanym ,liberalnym Zachodzie ? Czy to ma
                                                    byc
                                                    > wzor dla Polski ?

Alex: a może ten zlaicyzowany zachód jest uczciwszy????
                                                    pozdr
                                                • oszolom.z.radia.maryja Re: Kolejny wyczyn MW 13.03.04, 22:44
                                                  alex.4 napisał:

> Polska jest krajem gdzie podobno katolikó jest 95%. Tylko dlaczego jest tak
                                                  duz
                                                  > o
                                                  > kradzieży, morderstw, zdrad, przemocy w domu, gwałtów, zabijania noworodków,
                                                  > bijatyk na stadionach???

- odpowiedź zawiera sie. w pięciu procentach pozostalych...to ta niekatolicka
                                                  reszta dokonuje tego wszystkiego co złe w naszej ojczyźnie

> Zresztą gdy czytam o tylu katolikach to chfce mi sie śmiać. Ilu z katolików
                                                  > polskich jest w stanie wymienić 10 przykazań, ilu wie cokolwiek o teologii,
                                                  ilu
                                                  > zna dogmaty podobno ich wiary, ilu czytało Biblię????
                                                  > pozdr

- Ja znam może tak dla przypomnienia przykazania
                                                  1. Nie będziesz miał Bógów cudzych przede mną
                                                  2. Nie wymieniaj imienia Pana swego nadaremno
                                                  3 pamietaj abyś dzień święty swięcił
                                                  4 czcij ojca swego i matkę swoją
                                                  5 NIE ZABIJAJ!
                                                  6 NIE CUDZOŁÓŻ
                                                  7 nie kradnij
                                                  8 NIE MÓW FAŁSZYWEGO ŚWIADECZTWA PRZECIW BLIŹNIEMU SWEMU
                                                  9 nie pożądaj żony bliźniego swego
                                                  10 Ani żadnej rzeczy która jego jest
                                                  • alex.4 Re: Kolejny wyczyn MW 14.03.04, 16:58
                                                    oszołom spójrz do Pentateuchu. Zrobiłeś oczywisty błąd. Zgoda nie ty jeden. To
                                                    co napisałeś jako przykazanie 9 i 10 to jest w rzeczywistości jedno
                                                    przykazanie. Zresztą niepełne (brakuje wielbładów czy niewolników). Za to nie
                                                    wspominane jest w katechiźmie katolickim drugie przykazanie.
                                                    pozdr
                                                  • oszolom.z.radia.maryja Re: Kolejny wyczyn MW 14.03.04, 17:27
                                                    alex.4 napisał:

> oszołom spójrz do Pentateuchu. Zrobiłeś oczywisty błąd. Zgoda nie ty jeden.
                                                    To
                                                    > co napisałeś jako przykazanie 9 i 10 to jest w rzeczywistości jedno
                                                    > przykazanie. Zresztą niepełne (brakuje wielbładów czy niewolników). Za to nie
                                                    > wspominane jest w katechiźmie katolickim drugie przykazanie.
                                                    > pozdr

- Na tablicy która dostał Mojżesz było 10 przykazań
                                                  • alex.4 Re: Kolejny wyczyn MW 14.03.04, 17:35
                                                    tekst przykazań jaki znasz z katechizmu jest mocno uproszczony. To jest dłuzszy
                                                    tekst. Przykazania są bardziej rozbudowane. Po drugie jedno z przykazań
                                                    zostało "zapomniane" przez katolicyzm, koliduje ono z cała sztuką kościelną
                                                    pozdr
                                                  • alex.4 Re: Kolejny wyczyn MW 14.03.04, 17:02
                                                    oszolom.z.radia.maryja napisał:

na stadionach???
                                                    >
                                                    > - odpowiedź zawiera sie. w pięciu procentach pozostalych...to ta niekatolicka
                                                    > reszta dokonuje tego wszystkiego co złe w naszej ojczyźnie

alex: oszoł czy wierzysz w takie bzdury jakie napisałeś????????
                                                    >
                                                  • oszolom.z.radia.maryja Re: Kolejny wyczyn MW 14.03.04, 17:30
                                                    alex.4 napisał:

> oszolom.z.radia.maryja napisał:
                                                    >
                                                    > na stadionach???
                                                    > >
                                                    > > - odpowiedź zawiera sie. w pięciu procentach pozostalych...to ta niekatoli
                                                    > cka
                                                    > > reszta dokonuje tego wszystkiego co złe w naszej ojczyźnie
                                                    >
                                                    > alex: oszoł czy wierzysz w takie bzdury jakie napisałeś????????
                                                    > >
                                                    - no dodajmy do tego jakeś 25% tych którzy są niby ochrzecni a wyznają
                                                    idelogigię lewicową w zakresiem moralności (aborcja)
                                                  • alex.4 Re: Kolejny wyczyn MW 14.03.04, 17:38
                                                    oszoł a jak wytłumaczysz, że z badań socjologicznych okazało sie, że najwięcej
                                                    zdrad było deklarowanych tam gdzie tradycyjna religijność jest najbardziej
                                                    żywotna?
                                                    Albo, że przemoc wobec kobiet to jest problem przede wszystkim nie liberalnych
                                                    mało religijnie środowisk, ale właśnie tych gdzie zachował się patrialchalny
                                                    układ rodziny????
                                                    pozdr
    • alex.4 Re: Kolejny wyczyn MW 14.03.04, 17:39
      Osozł przypomniał mi się Kotlinowskim który wyprowadził pieniądzę z banku na
      kampanię Lpr, czy janowski który forsował pewną ustawę....
      pozdr
      • Gość: tidi Re: Kolejny wyczyn MW IP: *.proxy.aol.com 15.03.04, 08:18
        ostaw ten temat , kto wiecej wyprowadzil : Wasi czy Nasi ... to sie na pewno
        okarze !!!
        • alex.4 Re: Kolejny wyczyn MW 15.03.04, 17:53
          Po pierwsze każde oszustwo trzeba karać. Prawo jest od tego aby je
          przestrzegać. Powinno być zero tolerancji dla korupcji. O każdym przypadku
          trzeba mówić.
          Po drugie moralizator wyjatkowo nie może być pobrudzony. Jeśli LPR prowadził
          kampanię za ukradzione pieniądzę to nie ma prawa m ówić cokolwiek o moralności.
          pozdr

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka