Dodaj do ulubionych

Kampania nienawiści i mord

19.10.10, 21:37
19 października 84 - morderstwo księdza Jerzego Popiełuszki. GW jakby o tym już nie pamiętała, a szkoda, bo jej szef, kiedy mu się grunt pod nogami palił, chętnie gościł w kościele św. Stanisława Kostki.
Obserwuj wątek
    • niewzruszonyporuszyciel Re: Kampania nienawiści i mord 19.10.10, 21:40
      Zgadzam się z tobą.Pis zajebiaszczo prowadzi swoja kampanie.A michnik powinien wrzucic cos na tace w tym kosciele.
      • azp11 Re: Kampania nienawiści i mord 19.10.10, 21:45
        Nic nie pisałem o kampanii PiSu, więc nie pisz, że się ze mną zgadzasz.
        • niewzruszonyporuszyciel Re: Kampania nienawiści i mord 19.10.10, 21:59
          To pisz,ze chodzi o lsd.Duzymi literami!
          • azp11 Re: Kampania nienawiści i mord 19.10.10, 22:47
            Rozczaruję cię.To nie jest wątek o lsd.
            • bratabrat Re: Kampania nienawiści i mord 20.10.10, 10:34
              azp11 napisał:

> Rozczaruję cię.

Nie pierwszy raz. Jak to jest, ze ciagle pelno azp1 na forum GW? Biorac pod uwage twoja krytyke GW, ze to nie zamiescila tego, ze to zapomniala o tym... to co ty tutaj wogole robisz. Najwyrazniej masz problem sam ze soba, skoro robisz cos przeciw sobie samym. Jest tyle innych gazet, forow internetowych, na ktorych znajdziesz cos dla siebie.
              • azp11 Re: Kampania nienawiści i mord 20.10.10, 17:58
                to co ty tutaj wogole robisz. Najwyrazniej masz problem sam ze soba, skoro robisz cos przeciw sobie samym.

Zakładam, że chciałeś napisać: przeciw sobie samemu Więc odpowiadam, nie robię nic przeciw sobie samemu. To tylko twoja interpretacja.
    • stach.konwa Re: Kampania nienawiści i mord 20.10.10, 08:00
      bialystok.gazeta.pl/bialystok/1,35235,8533556,26__rocznica_smierci_ks__Jerzego_Popieluszki.html
      A to co?
      • macrow Re: Kampania nienawiści i mord 20.10.10, 10:41
        a to nic. widzisz cos? przeciez gw zapomniala o rocznicy. i basta.
        • stach.konwa Re: Kampania nienawiści i mord 20.10.10, 10:56
          A ja z kolei widzę, że nie zapomniała i nawet czytałem wczraj ten tekst. I basta :)
          • macrow Re: Kampania nienawiści i mord 20.10.10, 11:06
            zydostwo i masoneria!
            jak ci mowie, ze nie ma, to nie ma!
            kazde inne stwierdzenie jest jatrzeniem, polityka nienawisci i nawolywaniem do mordu!
            • wwredny Re: Kampania nienawiści i mord 20.10.10, 11:20
              I za wszystko odpowiada rząd ;)
            • stach.konwa Re: Kampania nienawiści i mord 20.10.10, 16:16
              Już rozumiem. Ta pamięć to była po prostu złośliwa prowokacja pod adresem azp11.
      • azp11 Re: Kampania nienawiści i mord 20.10.10, 17:49
        Napisałem:GW jakby o tym już nie pamiętała, i jak widać minąłem się z prawdą. Wczoraj nie zauważyłem tego artykułu. W związku z tym przepraszam Redakcję, a autora tekstu w szczególności.
        • niewzruszonyporuszyciel Re: Kampania nienawiści i mord 20.10.10, 19:35
          Ja myslalem,ze chociaz znajdziesz jakis blad w artykule albo postawicz zarzut,ze to byla wina PO.Rozczarowales mnie.
          • azp11 Re: Kampania nienawiści i mord 20.10.10, 19:45
            Nic nie poradzę na twoje błędy w myśleniu.
            • niewzruszonyporuszyciel Re: Kampania nienawiści i mord 20.10.10, 19:48
              Riposta mnie przygniotla.Musze ochlonac.Potem chyba zaczne kampanie milosci.
              • azp11 Re: Kampania nienawiści i mord 20.10.10, 20:06
                Poczekamy, zobaczymy.
                • shiva772 Re: Kampania nienawiści i mord 20.10.10, 20:46
                  A widzisz, Azp - zostałeś złapany na gorącym uczynku. Obsesyjnie podejrzewasz że GW jest taka a nie inna. A tu klops :( Chwali się, że się przyznałeś do winy ale teraz czas na refleksję w sprawie swoich obsesji.
                  • azp11 Re: Kampania nienawiści i mord 20.10.10, 21:08
                    Każdemu może się zdarzyć, że coś przeoczy. Przejrzałem wydanie i nie znalazłem tego tekstu. Napisałem, że GW jakby o tym nie pamiętała. Czy to świadczy o obsesji?
                    • shiva772 Re: Kampania nienawiści i mord 20.10.10, 21:23
                      Moim zdaniem świadczy. Sprawdzasz GW pod kątem pewnej zawartości. Jeżeli tego czego szukasz nie ma to zaraz protestujesz. To jest obsesja. Wyobraź sobie, że ja też mam żal do GW, że na tematy pewne wogóle nie pisze ale nie mam zamiaru z tego powodu tupać nogami! Wyobraź sobie AZP że nie tylko ty i twoje poglądy jesteście na świecie! Nie w każdym numerze wybiórczej musi być coś n/t KK - bo ty tak to sobie wyobrażasz. Jak ci ta gazetka nie odpowiada to wal do Rzepy i wszystko będzie pięknie. Znalazł się krzewiciel jedynej słusznej wiary i opcji politycznej wrrrrrr.
                      • azp11 Re: Kampania nienawiści i mord 20.10.10, 22:31
                        pl.wikipedia.org/wiki/Obsesja
                        Rozumiem, że masz inną definicję obsesji.
                        Natomiast nie rozumiem, co oznacza zdanie: Znalazł się krzewiciel jedynej słusznej wiary i opcji politycznej wrrrrrr.
                        Na temat wiary nie napisałem w tym wątku ani jednego słowa. Na temat opcji politycznych również. Nie wiem więc, dlaczego się tego czepisz.
                        Nie w każdym numerze wybiórczej musi być coś n/t KK - bo ty
                        tak to sobie wyobrażasz.

Mam nadzieję, że zdajesz sobie sprawę z tego, że konfabulujesz. Wśród tysięcy moich postów nie znajdziesz ani jednego, w którym bym się domagał, by GW pisała więcej na temat KK.
                        Jak ci ta gazetka nie odpowiada to wal do Rzepy i wszystko będzie pięknie.
                        Widzę Shiva772, że lubisz podyskutować, jednak pod warunkiem, że wszyscy się z tobą zgadzają. Ale adwersarzy to już wyganiasz ze swego podwórka.
                        • shiva772 Re: Kampania nienawiści i mord 21.10.10, 17:35
                          Nie ma to jak zaatakować i zmienić temat albo ... lepiej go rozmyć np. że ja w tym wątku to akurat nie albo nigdzie dosłownie tego nie pisałem itp. Nie mydlij mi tu oczu - jasne, że dosłownie nie pisałeś i dokładnie tymi słowami sie nie upominałeś (ale akurat w tym wątku o Popiełuszce) nie trzeba być jednak zbyt przenikliwym uczestnikiem forum żeby twoje poglądy i święte racje znać od podszewki.
                          • niewzruszonyporuszyciel Re: Kampania nienawiści i mord 21.10.10, 18:26
                            Bo to obludnik jest.Gdyby nie zapunktowal u mnie z walka o niezasmiecanie to traktowalbym go jak vaginiusza.
                          • azp11 Re: Kampania nienawiści i mord 21.10.10, 19:11
                            Masz coś przeciwko moim poglądom?
                            • niewzruszonyporuszyciel Re: Kampania nienawiści i mord 21.10.10, 19:33
                              Mam.Nie moge?Sa takie same jak vaginiusza,a wiec spaczone.
                            • shiva772 Re: Kampania nienawiści i mord 21.10.10, 19:50
                              Nie mam nic przeciwko innym poglądom - mam za to coś przeciwko gdy osoby o innych poglądach niż moje chcą urządzić nasz świat po swojemu - mnie spychając tym samym do kąta. A ja nie chcę czytać dajmy na to o Popiełuszce na okrągło albo oglądać historię wyłącznie z prawego rogu boiska.
                              • ultramontonist1 Re: Kampania nienawiści i mord 21.10.10, 20:13
                                shiva772 napisała:
                                > A ja nie chcę czytać dajmy na to o Popiełuszce

to sobie poczytaj o tym Jak Zydzi zamordowali mlodzienca

www.soborbialystok.pl/strona/podstrony/zywot_gabriela.html
                                "Czy zabójstwo małego Gowdela było (żydowskim?) mordem rytualnym?... To niezmiernie trudne pytanie. Ilość ran i sposób ich zadania przemawiają raczej na: "tak", ale... z ostatecznymi wnioskami jeszcze poczekajmy. Posłuchajmy najpierw innych.
                                W rozpatrywanej kwestii żadnych wątpliwości nie ma Julius Streicher. Ten żyjący przed II wojną światową Niemiec, wyliczając w "Der Stürmer" (1934) zabójstwa, które Żydzi dokonali w imię rytuału, pod datą 1684 rok zapisał: Gabriel aus Grodno, in Bialystok. Bezstronny?..., czy antysemita?... Tak zdecydowanego przekonania nie ma już np. "Kurier Poranny". W artykule z 21 września 1992 roku redaktor: "(tom)" - taki widnieje tam podpis - dowodzi, że w bibliotece Beth Hatefutsoth w Tel Awiwie dziennikarz "Porannego" natrafił kilka lat temu na krótką notatkę na temat uśmiercenia Gabriela Gowdela. O mord na późniejszym świętym posądzono zabłudowskich Żydów. Według zapiski zbrodni miała dokonać rodzina arendarza ze Zwierek. Krew dziecka przez starozakonnych miała zaś być wykorzystana do wyrobu macy. Proces dowiódł ich winy i zostali skazani."
                                • shiva772 Re: Kampania nienawiści i mord 21.10.10, 21:00
                                  Jakaś marna podróbka Ziutka nie będzie mi dyktować lektury, nie zaszczycę nawet jednym spojrzeniem oka tego co tam podkleiłeś, nie wysilaj się :)
                                  • ultramontonist1 Re: Kampania nienawiści i mord 21.10.10, 21:21
                                    Nie wysilimen sie ani troche. Tekst wziety ze strony WWW Soborowej Parafii Sw. Mikolaja w Bialymstoku. Czy uwazasz, ze to BZDURY ?
                                • niewzruszonyporuszyciel Re: Kampania nienawiści i mord 21.10.10, 21:41
                                  Ziutkuifiutkuvaginiuszu,nie masz czego czytac po nocach?Okazuje sie,ze meczennikiem moglby byc dzisiaj Miller,a nie PIS-owiec.Klaskalibyscie wtedy,cieszac sie,ze stala sie sprawiedliwosc dziejowa.Oj obludnicy!Ktos tam grilla wam juz na dole rozpala!Pociagnie was ze sobą wasz maly guru.Nie zauwazacie,ze doszlo u goscia do zwarcia miedzy uszami?On juz ma ksywe dopalacz,bo gdy bral prochy to jakis taki normalny sie wydawal.
                                  • 141288bs Re: Kampania nienawiści i mord 23.10.10, 03:58
                                    Szybsiutko muszke zamachowca rozszyfrowali. Ciekaw jestem, gdzie go przewioza i czy
                                    w tym wiezieniu doczeka sie smierci na raka.Obawiam sie,ze skroca mu te "figurowe" meczarnie.

• cynik.a Re: Kampania nienawiści i mord/y ... 25.10.10, 19:31
                                  Dzieki Ci Ultra......... za: rel="nofollow">www.soborbialystok.pl/strona/podstrony/zywot_gabriela.html
                                  Interesujaca literatura. Na smietnikach roznych Forow mozna znalezc - perly. Przyda sie to mojej mlodzierzy w Szwecji. Pozdrawiam Azpa, Marcowa, Wrednego, Czkalowa ... jestem na Skype: snaapp (z kamerka i mikrofonem - TYLKO) zapraszam ...
                              • azp11 Re: Kampania nienawiści i mord 21.10.10, 20:27
                                Do czytania o czymkolwiek to jeszcze nikt nikogo tu nie zmusza. Ja zaś uważam, że o pewnych rocznicach warto pamiętać. W latach osiemdziesiątych, kiedy naród miał zakneblowane usta, parafia na Żoliborzu była jedynym w kraju forum wolnego słowa. Stamtąd też płynęły do władz wezwania o uwolnienie więźniów sumienia, w tym Adama Michnika. Po uwolnieniu Michnik również uczestniczył w mszach za Ojczyznę celebrowanych przez Popiełuszkę, stąd moje oczekiwanie, że jego gazeta w rocznicę śmierci księdza nawiąże do tego tematu.
                                • shiva772 Re: Kampania nienawiści i mord 21.10.10, 20:58
                                  Nie musisz sie tłumaczyć z tego co uważasz i dlaczego, ważne jest to żebyś swojego "widzi mi sie" nie narzucał reszcie świata, ale to już zdaje się jest zbyt skomplikowana kwestia.
                                  • azp11 Re: Kampania nienawiści i mord 21.10.10, 21:30
                                    Shiva772, nie bądź śmieszna. Przypominasz mi PRL-owskich dygnitarzy, którzy dyktowali ludziom, jakie poglądy mogą głosić, a wszelkie "widzi mi się" usilnie wykorzeniali, czyli byli niszczycielami idei wolnego słowa. Może dlatego posługujesz się nickiem Shiva?
                                    • shiva772 Re: Kampania nienawiści i mord 23.10.10, 00:15
                                      :) Hehehheee i co jeszcze? Ja nikomu nic nie dyktuję to ty usiłujesz dyktować GW co ma pisać :))))))) AZp zaplątałeś się maksymalnie i w związku z tym wracasz do PRL-owskich dygnitarzy. kwas maksymalny :)))))
                                • 141288bs Re: Kampania nienawiści i mord 23.10.10, 03:43
                                  Agentow SB tez wsadzano do wiezienia w tamtych czasach.
          • fiat_lux Re: Kampania nienawiści i mord 20.10.10, 21:38
            niewzruszonyporuszyciel napisał:

> Ja myslalem,ze chociaz znajdziesz jakis blad w artykule albo postawicz zarzut,z
            > e to byla wina PO.Rozczarowales mnie.

ja chcialbym zeby jarek zaapelowal do przeciwiajacych sie PO zeby okazali wyzszosc nawolywali ani nie wykonywali zadnych akcji odwetowych. nikt nie powinien umierac za przekonania polityczne, tym sie obecnu ustroj rozni od komunizmu i totaliryzmu w ogole. przeciw ktoremu walczyla przeciez solidarnosc.

co do moralnej odpowiedzialnosci absolutnie zgadzam sie z migalskim:
            migalski.blog.onet.pl/Trzy-mysli-nieradosne,2,ID416014314,n
            nikt normalny nie nawoluje publicznie do "zastrzelenia jaroslawa kaczynskiego" jesli nie mowi tego powaznie
            • fiat_lux Re: Kampania nienawiści i mord 20.10.10, 21:39
              chodzilo mi o ten post migalskiego:
              migalski.blog.onet.pl/Smierc-w-Lodzi-koniec-wojny-ni,2,ID416014258,n
    • 141288bs Re: Kampania nienawiści i mord 23.10.10, 03:31
      Szef goscil w kosciele sw.Stanislawa Kostki,ale nie z powodu"palacego sie gruntu"a bywal tam
      z racji nagran zlecanych przez"smutnych panow".
      • gawnauka Re: Kampania nienawiści i mord 23.10.10, 11:37
        141288bs napisał:

> Szef goscil w kosciele sw.Stanislawa Kostki,ale nie z powodu"palacego sie grunt
        > u"a bywal tam
        > z racji nagran zlecanych przez"smutnych panow".

mowisz o Jaroslawie czy Lechu?
        • 141288bs Re: Kampania nienawiści i mord 23.10.10, 14:38
          Naprawde nie wiesz? - To jestes mlokosem i tacy jak ty,ktorych w tamtych czasach nie bylo
          na swiecie,niech zostawia te sprawy doroslym.
          • stach.konwa Re: Kampania nienawiści i mord 23.10.10, 15:24
            A ty wiesz na pewno z tej przyczyny, że to na twój służbowy magnetofon było nagrywane...
            • 141288bs Re: Kampania nienawiści i mord 23.10.10, 15:38
              stach.konwa napisał:

> A ty wiesz na pewno z tej przyczyny, że to na twój służbowy magnetofon było nag
              > rywane...

- stad to co pisze o przeszlosci agenturalnej,jest w 100% wiarogodne.
              • stach.konwa Re: Kampania nienawiści i mord 23.10.10, 15:41
                Wiele rzeczy tu czytałem, ale jesteś pierwszy, który wprost przyznał się do przynależności do sb.
                • 141288bs Re: Kampania nienawiści i mord 23.10.10, 15:45
                  - jestes dobrym tro...opicielem nie tylko gmin.
                • gawnauka Re: Kampania nienawiści i mord 24.10.10, 13:08
                  Kolekny PiSiak esbek..., to juz staje sie norma.
                  • 141288bs Re: Kampania nienawiści i mord 13.11.10, 21:45
                    Widac jak latwo dajesz sie zmanipulowac...,ty i konwa.
                    • stach.konwa Re: Kampania nienawiści i mord 14.11.10, 05:59
                      Ty masz szczęście. Barana bowiem nie da się zmanipulować. Baran bowiem zawsze wie swoje...
                      • 141288bs Re: Kampania nienawiści i mord 18.11.10, 00:39
                        Owieczka.
    • maurycyzwolki ankaa123 chłopobabo 24.10.10, 17:25
      Twój kumpel realizuje program przyjaznego polityka:
      "Teraz ja powiem: jaki prezydent, takie przeprosiny"
      wiadomosci.wp.pl/kat,1342,title,Teraz-ja-powiem-jaki-prezydent-takie-przeprosiny,wid,12788152,wiadomosc.html?ticaid=1b1e9&_ticrsn=3
      Jaka partia,taki poseł.
      • niewzruszonyporuszyciel Re: ankaa123 chłopobabo 24.10.10, 17:44
        I maly adolfek zali sie na chwyty socjotechniczne pelowcow,haha.Ten obludnik z jednej strony placze o niszczeniu opozycji,a z drugiej zatwierdza szkalujace ja teksty i rysuneczki w gazecie polskiej.Taka bezsilnosc z niego bije,ze ludzie jeszcze gotowi poprzec jego kandydatów w wyborach samorzadowych.
      • czkajacy_czkalow Re: ankaa123 chłopobabo 24.10.10, 18:01
        Towarzyszu "Maurycy" z wielkiego miasta Wolki:
        To wy Towarzyszu autentycznie sadzicie, ze Prezydent publicznie przepraszajacy tego belkotliwego faceta z Bilgoraja, faceta, ktory az tak gleboko ma w dooopie inteligencje Polakow by powiedziec publicznie, iz on dlatego nie placi podatkow bo w papierach ZUS-u niema rubryki "prywatne samoloty" - nie robi sobie z tak waznej sprawy politycznej, jaj?
        To wlasnie z Polski, niegdys, dzieki biskupom kosciola katolickiego, wyszlo na swiat slowo-gest "przepraszam", slowo, ktore niczym ten kamien na stoku, poruszyl cala lawine historii lamiaca cala ogromna stalinowska "zelazna kurtyne".
        A teraz mali ludzie pokroju gledzacej pierdoly na stanowisku Prezydenta probuja gnoic historyczny splendor tego stanowiska przepraszajac jeszcze innego faceta, nie mniej pilnie od Palikota, zaslugujacego na pilne leczenie psychiatryczne - Niesiolowskiego.
        Alez tak!
        Ten Prezydent przepraszajac ta dwojke facetow nadajacych sie natychmiast do "psychuszki", autentycznie robi sobie jaja z adwersarza politycznego.
        A potem sie dziwi, ze inni kresla kolka na czole patrzac na niego?
        • niewzruszonyporuszyciel Re: ankaa123 chłopobabo 24.10.10, 18:30
          ziutek reinkarnacja.Ty bana chyba dostajesz,ze tak nicki zmieniasz?A biskupi maja za co przepraszac,fakt.I ekskomunike tez maja za co dawac,ale przede wszystkim w swoim gronie!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka