masato 02.05.04, 11:41 Ludzie, czy wy też oglądacie tę telewizję z zażenowaniem? Czemu jak coś jest suwalskie, to musi być na takim niskim poziomie? (np. radio 5 też nie lepsze). Nie dość, że ludzie czytać nie umieją, to jeszcze wyglądają, że... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kamaoka Re: TV Suwałki - żenada 02.05.04, 15:55 och, to chyba za malo jej ogladasz:P im wiecej jej ogladam tym bardziej ja lubie, bo tym bardzije mnie smieszy, nie ma to jak dobra rozrywka przed telewizorem:P serio! A pan Janus to normalnie mistrz, jak juz on cos powie, to nikt go nie przebije, jesli nie masz AZ takiego poczucia humoru, to nie ogladaj:) pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
ny4 Re: TV Suwałki - żenada 02.05.04, 17:55 najlepsze są reklamy w wykonaniu p. Janusa wykrzykiwane piskliwym głosem. Niesamowite. Wszystkie zwierzęta uciekają z domu gdy go usłyszą. Odpowiedz Link Zgłoś
ny4 Re: TV Suwałki - żenada 03.05.04, 17:24 nie maja prawdziwego dziennikarza . Ci pseudodziennikarze to są po znajomości jak to w rodzinie. Nie mówi sie źle o członkach rodziny, no nie. Odpowiedz Link Zgłoś
omarta Re: TV Suwałki - żenada 04.05.04, 10:12 czy pan Janus teo ten z kolczykiem w uchu i w boskich kamizelkach? Jeśli tak to tez jest moim idolem. Zastanawiam sie tylko po jaką cholerę mu ten kolczyk? Dodaje szyku wspólnie z boskimi koszulami? Odpowiedz Link Zgłoś
wolfgang87 Re: TV Suwałki - żenada 04.05.04, 13:43 Ponoc Margaret Tacher (albo inna pani polityk,bardzo znana w swiecie) przeszla kurs obnizenia glosu o oktawe. A ponoc p.Kwasniewski przeszedl kurs odchudzania sie(calkiem z efektem) Gdyby p. Janus przeszedl obydwa kursy byloby juz niezle... Tylko jeszcze Tymochowicza (tego od wizerunku Leppera) trzeba i bedziemy mieli takiego dziennikarza,ze hej ! Odpowiedz Link Zgłoś
omarta Re: TV Suwałki - żenada 04.05.04, 14:12 Niezły to może on bedzie miał wtedy wizerunek ale poziomu dziennikarstwa to nie zmieni. Poz tym, ten pan jest chyba niereformowalny :( Ciekawe czy ogląda siebie w telewizji? Bo jeśli tak to nie wyciąga wniosków. Albo jest tak bardzo z siebie zadowolony (no w końcu występuje w TV) że mysli "wszystko sweet" Odpowiedz Link Zgłoś
masato Re: TV Suwałki - żenada 05.05.04, 16:02 omarta moim zdaniem trafiłaś w 10 w obu sprawach. Image to mu można zmienić, chociaż pewnie by się bronił nogami i rękami (podobno jak poszedł na emeryturę z policji, to postanowił skończyć z poważnym wyglądem), ale nie zmienisz poziomu dziennikarstwa. A że jest z siebie zadowolony, to widać, słychać i czuć. Zimą, kiedy czeka się na dworcu PKS na autobus na schodach, to potrafi tak zbluzgać, że w życiu byś nie pomyślała, że to kulturalny (wszak z tv) człowiek. Odpowiedz Link Zgłoś
kamaoka Re: TV Suwałki - żenada 05.05.04, 19:02 ale drogi masato, powedzmy sobie szczerze, jakze nudnymi ponurym bylby dzien bez tv suwalki, heh:> Odpowiedz Link Zgłoś
masato Re: TV Suwałki - żenada 05.05.04, 21:13 ależ Kamaoko, masz rację, sam wyszukuję wszystkich smaczków, bo to świetny temat do dowcipów przy porannej kawce w pracy. Dzis np. widziałem 5 koło i cóż nowego wymyślił pan J.? Otóż ogłosił wszem i wobec, że w Augustowie remontują ulicę Mostową. Wiem, że ten pan tu nie zajrzy, ale pragnę go poinformować, że Mostowa to jest wyremontowana od dawna, a obecnie remontuje się 29 Listopada. Zresztą, żeby było ciekawiej - nie ma ta ulica szczęścia w suwalskich mediach: radio 5 podało, że remont ulicy 23 Października (w Augustowie)zakończy się szybciej. Ciekawe gdzie w Augustowie jest taka ulica? Muszę poszukać przy najbliższej sposobności. A widzieliście jak dzis prezenterka cieszyła się zapowiadając informację o pożarze na bazarze? Heh :> Odpowiedz Link Zgłoś
kamaoka Re: TV Suwałki - żenada 06.05.04, 12:39 hehe, widzialam:) i jakim beznamietnym tonem powiedziala ze ktos tam zdobyl AZ 11 nagrod, te "az" przeczytala tak beznamietnie, ze ja cie krece:> ale i tak Pan Zielinski to dopiero dal czadu, niby prawica ale te swoje przemowienie to czytal jakby byl na jakims partyjnym zebraniu sprzed 20 lat, heh, "pan wojt" warszawski:> Odpowiedz Link Zgłoś
kamaoka Re: TV Suwałki - żenada 06.05.04, 12:59 aha i jeszcze jedno: ten ichny poczatek programu Piate Kolo, gdy pan J. macha nam przez szybke jakiegos auta raczka, w jakism salonie samochodwym, hehe, ma taka mine ze jak przysni sie w nocy to co slabsze serca nie wytrzymaja:> Odpowiedz Link Zgłoś
wojtek_kosynier Temat Radia 5 i TV Suwałki poruszano już na tym 06.05.04, 12:32 forum: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=74&w=11977502&v=2&s=0 Odpowiedz Link Zgłoś
ny4 Re: Temat Radia 5 i TV Suwałki poruszano już na t 11.05.04, 18:18 temat radia 5 i TVS jest wieczny mimo tego że był poruszany. Długowieczność tematu uwarunkowana jest bowiem profesjonalizmem dziennikarskim osób programy prezentujących. Piąte koło w dniu dzisiejszym ustami p.Janusa udowadniało anonimowej telewizyjnej abonentce do jakiej wysokości ma być wylany asfalt na ul Pułaskiego aby krawężniki nie były tak wysokie. Udowadnianie było tak przekonujące i długotrwałe ,że nawet ktoś kto nigdy nie widział asfaltu na wszelki wypadek uwierzyłby w to co powiedziane zostało na jego temat. Oto sztuka! Odpowiedz Link Zgłoś
masato Re: Temat Radia 5 i TV Suwałki poruszano już na t 14.05.04, 07:35 Buhaha! Widzieliści tę prezenterkę w ostatnim programie? Już nie ma włosów na oku, ale chyba ją coś po głowie polizało! I chyba cośkolwiek była źle skadrowana. No i to mielenie językiem... o rany! Ja jak ją oglądam, to jak w "Samych Swoich" Witia - "im więcej się napatrzę, tym bardziej nienawidzę". Z tą nienawiścią, to oczywiście tylko cytat, ale ostatnio patrzę na nią z dziką ciekawością, jak ona to robi, ja tak nie umiem. Próbowałem i nie wiem jak to się robi. I ten beznamiętny ton :( A widzieliścię tę babę, co z Owsiakiem rozmawiała? Następna w bardzo ciekawej fryzurze. Jestem ciekaw, kogo jeszcze oni tam posadzą przed kamerę... Bo większośc ma "urodę" taka bardziej radiową (bez urazy dla radiowców). Odpowiedz Link Zgłoś
kamaoka Re: Temat Radia 5 i TV Suwałki poruszano już na t 14.05.04, 08:52 hehe, no musze sie przypatrzec:) obiecujaco mowisz o nowych wiadomosciach, ja niestety nie mialam koazji obejrzec ich w calosci i to tez "ogldalam" siedzac tylem do tv (bo przy kompie) i tylko sie odwracaalm co do ciekawszych materialow:P Odpowiedz Link Zgłoś
ny4 Re: Temat Radia 5 i TV Suwałki poruszano już na t 14.05.04, 17:23 ta baba co z Owsiakiem to Bogda Orzechowska - właścicielka TVS. Ona nic nie ma wspólnego z dziennikarstwem nawet amatorskim. Odpowiedz Link Zgłoś
masato Re: Temat Radia 5 i TV Suwałki poruszano już na t 16.05.04, 18:00 Ja z takim filozoficznym pytaniem: czemu w radiu 5 i w tvs właściciele zatrudniają tzw. naturszczyków. Ja rozumiem, że ogólnie w naszym mieście ciężko jest o dziennikarzy z prawdziwego zdarzenia, ale chyba są ludzie, którzy umieją dobrze czytać i jeszcze do tego wyglądają po ludzku? Słuchając radia 5 odnoszę wrażenie, że przyjmują tam do pracy ludzi prosto z ulicy - jak leci. Każdy kto wejdzie w drzwi - siada przed mikrofonem i duka wiadomości. Ni głosu, ni dykcji, ni jaj. A w tv, to jednak wygląd tez powinien się liczyć. Żeby nie wiem jak pan J. się wystroił (przebój, to takie coś pod szyją, co nie wiem jak się nazywa - coś pomiędzy muchą a krawatem), to i tak gębę ma dwulitrową. Miny dziewczyny od środowych wydarzeń są porażające. Może ona nawet jest i miła i sympatyczna, ale nie ma w domu lustra chyba. Bo do telewizji jednak jakoś trzeba wyglądać. Kiedyś tam byli inni ludzie, ale to było już dawno. I w radiu tez byli inni. Kiedyś słuchałem go często - teraz zazwyczaj tylko w samochodzie. W domu słucham innych stacji, chociaż wolałbym posłuchać czegoś choć trochę profesjonalnego, a nie ciągłych wpadek. A tvs oglądam, jak któraś z forumowych dziewcząt zauważyła - dla pośmiania się. Bo żadnych newsów tam nie ma. To raczej tylko reklamy i ogłoszenia w ramach programu pod tytułem Wydarzenia. Żadnej afery nigdy nie wykryli i pewnie nie wykryją. Ech... aż szkoda, bo przecież są miasta, jak nasze niewielkie, a coś się tam dzieje. I bez obciachu można włączyć tv, żeby pokazać gościom "naszą" telewizję. A ja przeżyłem ostatnio właśnie wpadkę, jak przyjechała rodzinka i obejrzała sobie środową panienkę. Rozgoryczony jakiś jestem dziś, sorry :( Odpowiedz Link Zgłoś
ny4 Re: Temat Radia 5 i TV Suwałki poruszano już na t 16.05.04, 18:36 Jak słusznie zauważasz same naturszczyki w radio 5 i TVS. Mysle że składa się na to brak dziennikarzy z prawdziwego zdarzenia i stąd stolarze z Filipowa piszą w gazetach. Zatrudnienie w naszym miescie przebiega na zasadzie więzów pokrewieństwa i znajomości i nie ważne czy ktoś coś potrafi. Brak konkurencji dla właścicieli tzw środków masowego rażenia. Sami właściciele nie dorośli do tego aby prezesować firmom tego rodzaju. A spostrzeżenia całkiem słuszne i pewnie nie wynikają wcale z rozgoryczenia. Odpowiedz Link Zgłoś
masato Re: Temat Radia 5 i TV Suwałki poruszano już na t 18.05.04, 09:56 Pocieszyłeś mnie trochę, bo już myślałem, że się rozlazły robię :) Ale przecież nawet w tvs jest dziennikarz, jeśli nie z prawdziwego zdarzenia, to przynajmniej z wykształcenia - Wojciech Drażba się nazywa. Ten, o którym któraś z naszych ciętojęzykowych forumowiczek napisała, że czyta jakby szpadel połknął. Więc może to nie o to chodzi? Zwłaszcza, że w radiu 5 sa ludzie po szkole Wańkowicza w białymstoku. Ale nie od dziś wiadomo, że nie o ten "papierek" chodzi... Odpowiedz Link Zgłoś
ny4 Re: Temat Radia 5 i TV Suwałki poruszano już na t 18.05.04, 11:52 Faktycznie Drażba jest z wykształcenia bliżej dziennikarstwa . Odpowiedz Link Zgłoś
kamaoka Re: Temat Radia 5 i TV Suwałki poruszano już na t 18.05.04, 13:03 widzisz i taki juz nas los, a szkoda ze nawet nei mamy co liczyc ze tvs czy radio5 jakas afere wykryja (nawet sie starac by o to za abrdzo nie musieli), bo mi sie wydaja ze tu wszystko odbywa sie na zasadzie raczka raczke myje, gdzies przeczytalam (tyg. Suwalski?) odpowiedz prezydenta na pytanie radnego co z reklamami w tvs i radiu 5 i z tego co pamietam (choc nie moge za to reczyc glowa) to w radio 5 im udziela bezplatnie czasu antenowego na ogloszenia miejskie i program "z ratusza" (czy jakos tak) a reklama w tvs kosztuje ok. 2000zl. wiec o co chodzi? jesli radio5 udziela za darmo czasu panu prezydentowi? pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
masato Re: Temat Radia 5 i TV Suwałki poruszano już na t 18.05.04, 15:28 Nie, to nie tak. Oni oczywiście radiu płacą, tylko pan prezydent przemilczał ile (też to czytałem i to dziś). Ale wiem, że kasę daje i na tvs i na radio. Tylko co to zmnienia, oprócz tego, że te parę tysięcy wydają na prywatne firmy? Odpowiedz Link Zgłoś
kamaoka Re: Temat Radia 5 i TV Suwałki poruszano już na t 18.05.04, 17:00 > Tylko co to zmnienia, oprócz tego, że te parę tysięcy wydają na prywatne firmy? przepraszam bardzo, ale na jakie mieliby niby wydawac? ale fakt faktem to zawsze bedzie "ugladzona" rzeczywistosc:> Odpowiedz Link Zgłoś
ny4 Re: Temat Radia 5 i TV Suwałki poruszano już na t 18.05.04, 20:14 ktoś pisał na ten temat i miał rację, Afer nie ma i nie bedzie, Nie robi się koledze koło pióra. W środowisku takim jak nasze pseudodziennikarze siedzą w kieszeni tych co kręcą aferami i nie mogą nic z tego powodu zdziałać. Pan J. owszem przejedzie się po babci która źle przeszła przez jezdnię ale nie ruszy dealera samochodowego , gliniarza, urzędasa, to proste. Odpowiedz Link Zgłoś
masato Re: Temat Radia 5 i TV Suwałki poruszano już na t 18.05.04, 21:25 No właśnie. Skoro miasto płaci tv i radiu, to po prostu nie wypada mówić o nich źle. Przecież to nieeleganckie. Ale prawa rynku sa nieubłagane. Prywatne rozgłośnie i telewizyjki nie otrzymują "dywidend" z abonamentu i muszą jakoś zarobić. Tyle, że skoro tzw. miasto utrzymuje się z naszych podatków, to w ten sposób miasto płaci tvs i radiu 5 naszymi pieniędzmi. A ja nie chcę! Ja wolę, żeby za te pieniądze ksiązki do biblioteki kupili, albo trawników więcej zasiali. I co? Mogę sobie pogadać... zawsze to jeden post więcej :) Odpowiedz Link Zgłoś