Dodaj do ulubionych

TV Suwałki - żenada

02.05.04, 11:41
Ludzie, czy wy też oglądacie tę telewizję z zażenowaniem? Czemu jak coś jest
suwalskie, to musi być na takim niskim poziomie? (np. radio 5 też nie
lepsze). Nie dość, że ludzie czytać nie umieją, to jeszcze wyglądają, że...
Obserwuj wątek
    • kamaoka Re: TV Suwałki - żenada 02.05.04, 15:55
      och, to chyba za malo jej ogladasz:P im wiecej jej ogladam tym bardziej ja
      lubie, bo tym bardzije mnie smieszy, nie ma to jak dobra rozrywka przed
      telewizorem:P serio! A pan Janus to normalnie mistrz, jak juz on cos powie, to
      nikt go nie przebije,
      jesli nie masz AZ takiego poczucia humoru, to nie ogladaj:)
      pzdr
      • ny4 Re: TV Suwałki - żenada 02.05.04, 17:55
        najlepsze są reklamy w wykonaniu p. Janusa wykrzykiwane piskliwym głosem.
        Niesamowite. Wszystkie zwierzęta uciekają z domu gdy go usłyszą.
    • ny4 Re: TV Suwałki - żenada 03.05.04, 17:24
      nie maja prawdziwego dziennikarza . Ci pseudodziennikarze to są po znajomości
      jak to w rodzinie. Nie mówi sie źle o członkach rodziny, no nie.
    • omarta Re: TV Suwałki - żenada 04.05.04, 10:12
      czy pan Janus teo ten z kolczykiem w uchu i w boskich kamizelkach? Jeśli tak to
      tez jest moim idolem. Zastanawiam sie tylko po jaką cholerę mu ten kolczyk?
      Dodaje szyku wspólnie z boskimi koszulami?
      • wolfgang87 Re: TV Suwałki - żenada 04.05.04, 13:43
        Ponoc Margaret Tacher (albo inna pani polityk,bardzo znana w swiecie) przeszla
        kurs obnizenia glosu o oktawe. A ponoc p.Kwasniewski przeszedl kurs odchudzania
        sie(calkiem z efektem)
        Gdyby p. Janus przeszedl obydwa kursy byloby juz niezle...
        Tylko jeszcze Tymochowicza (tego od wizerunku Leppera) trzeba i bedziemy mieli
        takiego dziennikarza,ze hej !
        • omarta Re: TV Suwałki - żenada 04.05.04, 14:12
          Niezły to może on bedzie miał wtedy wizerunek ale poziomu dziennikarstwa to nie
          zmieni. Poz tym, ten pan jest chyba niereformowalny :( Ciekawe czy ogląda
          siebie w telewizji? Bo jeśli tak to nie wyciąga wniosków. Albo jest tak bardzo
          z siebie zadowolony (no w końcu występuje w TV) że mysli "wszystko sweet"
          • masato Re: TV Suwałki - żenada 05.05.04, 16:02
            omarta moim zdaniem trafiłaś w 10 w obu sprawach. Image to mu można zmienić,
            chociaż pewnie by się bronił nogami i rękami (podobno jak poszedł na emeryturę
            z policji, to postanowił skończyć z poważnym wyglądem), ale nie zmienisz
            poziomu dziennikarstwa. A że jest z siebie zadowolony, to widać, słychać i
            czuć. Zimą, kiedy czeka się na dworcu PKS na autobus na schodach, to potrafi
            tak zbluzgać, że w życiu byś nie pomyślała, że to kulturalny (wszak z tv)
            człowiek.
            • kamaoka Re: TV Suwałki - żenada 05.05.04, 19:02
              ale drogi masato, powedzmy sobie szczerze, jakze nudnymi ponurym bylby dzien
              bez tv suwalki, heh:>
              • masato Re: TV Suwałki - żenada 05.05.04, 21:13
                ależ Kamaoko, masz rację, sam wyszukuję wszystkich smaczków, bo to świetny
                temat do dowcipów przy porannej kawce w pracy. Dzis np. widziałem 5 koło i cóż
                nowego wymyślił pan J.? Otóż ogłosił wszem i wobec, że w Augustowie remontują
                ulicę Mostową. Wiem, że ten pan tu nie zajrzy, ale pragnę go poinformować, że
                Mostowa to jest wyremontowana od dawna, a obecnie remontuje się 29 Listopada.
                Zresztą, żeby było ciekawiej - nie ma ta ulica szczęścia w suwalskich mediach:
                radio 5 podało, że remont ulicy 23 Października (w Augustowie)zakończy się
                szybciej. Ciekawe gdzie w Augustowie jest taka ulica? Muszę poszukać przy
                najbliższej sposobności. A widzieliście jak dzis prezenterka cieszyła się
                zapowiadając informację o pożarze na bazarze? Heh :>
                • kamaoka Re: TV Suwałki - żenada 06.05.04, 12:39
                  hehe, widzialam:) i jakim beznamietnym tonem powiedziala ze ktos tam zdobyl AZ
                  11 nagrod, te "az" przeczytala tak beznamietnie, ze ja cie krece:>
                  ale i tak Pan Zielinski to dopiero dal czadu, niby prawica ale te swoje
                  przemowienie to czytal jakby byl na jakims partyjnym zebraniu sprzed 20 lat,
                  heh, "pan wojt" warszawski:>
                  • kamaoka Re: TV Suwałki - żenada 06.05.04, 12:59
                    aha i jeszcze jedno: ten ichny poczatek programu Piate Kolo, gdy pan J. macha
                    nam przez szybke jakiegos auta raczka, w jakism salonie samochodwym, hehe, ma
                    taka mine ze jak przysni sie w nocy to co slabsze serca nie wytrzymaja:>
                • ny4 Re: TV Suwałki - żenada 08.05.04, 14:05
                  bo to była prezenterka piromanka
              • ny4 Re: TV Suwałki - żenada 13.05.04, 19:18
                no to świnia i już.
    • wojtek_kosynier Temat Radia 5 i TV Suwałki poruszano już na tym 06.05.04, 12:32
      forum: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=74&w=11977502&v=2&s=0
      • ny4 Re: Temat Radia 5 i TV Suwałki poruszano już na t 11.05.04, 18:18
        temat radia 5 i TVS jest wieczny mimo tego że był poruszany. Długowieczność
        tematu uwarunkowana jest bowiem profesjonalizmem dziennikarskim osób programy
        prezentujących.
        Piąte koło w dniu dzisiejszym ustami p.Janusa udowadniało anonimowej
        telewizyjnej abonentce do jakiej wysokości ma być wylany asfalt na ul
        Pułaskiego aby krawężniki nie były tak wysokie. Udowadnianie było tak
        przekonujące i długotrwałe ,że nawet ktoś kto nigdy nie widział asfaltu na
        wszelki wypadek uwierzyłby w to co powiedziane zostało na jego temat. Oto
        sztuka!
        • masato Re: Temat Radia 5 i TV Suwałki poruszano już na t 14.05.04, 07:35
          Buhaha! Widzieliści tę prezenterkę w ostatnim programie? Już nie ma włosów na
          oku, ale chyba ją coś po głowie polizało! I chyba cośkolwiek była źle
          skadrowana. No i to mielenie językiem... o rany! Ja jak ją oglądam, to jak
          w "Samych Swoich" Witia - "im więcej się napatrzę, tym bardziej nienawidzę". Z
          tą nienawiścią, to oczywiście tylko cytat, ale ostatnio patrzę na nią z dziką
          ciekawością, jak ona to robi, ja tak nie umiem. Próbowałem i nie wiem jak to
          się robi. I ten beznamiętny ton :( A widzieliścię tę babę, co z Owsiakiem
          rozmawiała? Następna w bardzo ciekawej fryzurze. Jestem ciekaw, kogo jeszcze
          oni tam posadzą przed kamerę... Bo większośc ma "urodę" taka bardziej radiową
          (bez urazy dla radiowców).
          • kamaoka Re: Temat Radia 5 i TV Suwałki poruszano już na t 14.05.04, 08:52
            hehe, no musze sie przypatrzec:) obiecujaco mowisz o nowych wiadomosciach, ja
            niestety nie mialam koazji obejrzec ich w calosci i to tez "ogldalam" siedzac
            tylem do tv (bo przy kompie) i tylko sie odwracaalm co do ciekawszych
            materialow:P
          • ny4 Re: Temat Radia 5 i TV Suwałki poruszano już na t 14.05.04, 17:23
            ta baba co z Owsiakiem to Bogda Orzechowska - właścicielka TVS. Ona nic nie ma
            wspólnego z dziennikarstwem nawet amatorskim.
            • masato Re: Temat Radia 5 i TV Suwałki poruszano już na t 16.05.04, 18:00
              Ja z takim filozoficznym pytaniem: czemu w radiu 5 i w tvs właściciele
              zatrudniają tzw. naturszczyków. Ja rozumiem, że ogólnie w naszym mieście ciężko
              jest o dziennikarzy z prawdziwego zdarzenia, ale chyba są ludzie, którzy umieją
              dobrze czytać i jeszcze do tego wyglądają po ludzku? Słuchając radia 5 odnoszę
              wrażenie, że przyjmują tam do pracy ludzi prosto z ulicy - jak leci. Każdy kto
              wejdzie w drzwi - siada przed mikrofonem i duka wiadomości. Ni głosu, ni
              dykcji, ni jaj. A w tv, to jednak wygląd tez powinien się liczyć. Żeby nie wiem
              jak pan J. się wystroił (przebój, to takie coś pod szyją, co nie wiem jak się
              nazywa - coś pomiędzy muchą a krawatem), to i tak gębę ma dwulitrową. Miny
              dziewczyny od środowych wydarzeń są porażające. Może ona nawet jest i miła i
              sympatyczna, ale nie ma w domu lustra chyba. Bo do telewizji jednak jakoś
              trzeba wyglądać. Kiedyś tam byli inni ludzie, ale to było już dawno. I w radiu
              tez byli inni. Kiedyś słuchałem go często - teraz zazwyczaj tylko w
              samochodzie. W domu słucham innych stacji, chociaż wolałbym posłuchać czegoś
              choć trochę profesjonalnego, a nie ciągłych wpadek. A tvs oglądam, jak któraś z
              forumowych dziewcząt zauważyła - dla pośmiania się. Bo żadnych newsów tam nie
              ma. To raczej tylko reklamy i ogłoszenia w ramach programu pod tytułem
              Wydarzenia. Żadnej afery nigdy nie wykryli i pewnie nie wykryją. Ech... aż
              szkoda, bo przecież są miasta, jak nasze niewielkie, a coś się tam dzieje. I
              bez obciachu można włączyć tv, żeby pokazać gościom "naszą" telewizję. A ja
              przeżyłem ostatnio właśnie wpadkę, jak przyjechała rodzinka i obejrzała sobie
              środową panienkę.
              Rozgoryczony jakiś jestem dziś, sorry :(
              • ny4 Re: Temat Radia 5 i TV Suwałki poruszano już na t 16.05.04, 18:36
                Jak słusznie zauważasz same naturszczyki w radio 5 i TVS. Mysle że składa się
                na to brak dziennikarzy z prawdziwego zdarzenia i stąd stolarze z Filipowa
                piszą w gazetach. Zatrudnienie w naszym miescie przebiega na zasadzie więzów
                pokrewieństwa i znajomości i nie ważne czy ktoś coś potrafi. Brak konkurencji
                dla właścicieli tzw środków masowego rażenia.
                Sami właściciele nie dorośli do tego aby prezesować firmom tego rodzaju.
                A spostrzeżenia całkiem słuszne i pewnie nie wynikają wcale z rozgoryczenia.
                • masato Re: Temat Radia 5 i TV Suwałki poruszano już na t 18.05.04, 09:56
                  Pocieszyłeś mnie trochę, bo już myślałem, że się rozlazły robię :)
                  Ale przecież nawet w tvs jest dziennikarz, jeśli nie z prawdziwego zdarzenia,
                  to przynajmniej z wykształcenia - Wojciech Drażba się nazywa. Ten, o którym
                  któraś z naszych ciętojęzykowych forumowiczek napisała, że czyta jakby szpadel
                  połknął. Więc może to nie o to chodzi? Zwłaszcza, że w radiu 5 sa ludzie po
                  szkole Wańkowicza w białymstoku. Ale nie od dziś wiadomo, że nie o
                  ten "papierek" chodzi...
                  • ny4 Re: Temat Radia 5 i TV Suwałki poruszano już na t 18.05.04, 11:52
                    Faktycznie Drażba jest z wykształcenia bliżej dziennikarstwa .
              • kamaoka Re: Temat Radia 5 i TV Suwałki poruszano już na t 18.05.04, 13:03
                widzisz i taki juz nas los, a szkoda ze nawet nei mamy co liczyc ze tvs czy
                radio5 jakas afere wykryja (nawet sie starac by o to za abrdzo nie musieli), bo
                mi sie wydaja ze tu wszystko odbywa sie na zasadzie raczka raczke myje, gdzies
                przeczytalam (tyg. Suwalski?) odpowiedz prezydenta na pytanie radnego co z
                reklamami w tvs i radiu 5 i z tego co pamietam (choc nie moge za to reczyc
                glowa) to w radio 5 im udziela bezplatnie czasu antenowego na ogloszenia
                miejskie i program "z ratusza" (czy jakos tak) a reklama w tvs kosztuje ok.
                2000zl. wiec o co chodzi? jesli radio5 udziela za darmo czasu panu prezydentowi?
                pzdr
                • masato Re: Temat Radia 5 i TV Suwałki poruszano już na t 18.05.04, 15:28
                  Nie, to nie tak. Oni oczywiście radiu płacą, tylko pan prezydent przemilczał
                  ile (też to czytałem i to dziś). Ale wiem, że kasę daje i na tvs i na radio.
                  Tylko co to zmnienia, oprócz tego, że te parę tysięcy wydają na prywatne firmy?
                  • kamaoka Re: Temat Radia 5 i TV Suwałki poruszano już na t 18.05.04, 17:00
                    > Tylko co to zmnienia, oprócz tego, że te parę tysięcy wydają na prywatne
                    firmy?

przepraszam bardzo, ale na jakie mieliby niby wydawac?
                    ale fakt faktem to zawsze bedzie "ugladzona" rzeczywistosc:>
                    • ny4 Re: Temat Radia 5 i TV Suwałki poruszano już na t 18.05.04, 20:14
                      ktoś pisał na ten temat i miał rację, Afer nie ma i nie bedzie, Nie robi się
                      koledze koło pióra. W środowisku takim jak nasze pseudodziennikarze siedzą w
                      kieszeni tych co kręcą aferami i nie mogą nic z tego powodu zdziałać. Pan J.
                      owszem przejedzie się po babci która źle przeszła przez jezdnię ale nie ruszy
                      dealera samochodowego , gliniarza, urzędasa, to proste.
                      • masato Re: Temat Radia 5 i TV Suwałki poruszano już na t 18.05.04, 21:25
                        No właśnie. Skoro miasto płaci tv i radiu, to po prostu nie wypada mówić o nich
                        źle. Przecież to nieeleganckie. Ale prawa rynku sa nieubłagane. Prywatne
                        rozgłośnie i telewizyjki nie otrzymują "dywidend" z abonamentu i muszą jakoś
                        zarobić. Tyle, że skoro tzw. miasto utrzymuje się z naszych podatków, to w ten
                        sposób miasto płaci tvs i radiu 5 naszymi pieniędzmi. A ja nie chcę! Ja wolę,
                        żeby za te pieniądze ksiązki do biblioteki kupili, albo trawników więcej
                        zasiali. I co? Mogę sobie pogadać... zawsze to jeden post więcej :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka