grat.nowy 19.04.11, 10:10 przyłapali babcię w lasku... myślał sobie magistrat, że co wymyśli i się uprze to święte, a tu mieszkańcy powiedzieli - basta, weźcie pod uwagę nasze zdanie, to my tu mieszkamy! stop arogancji urzędników. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
rafal.kosno11 Piastowska do wstrzymania. Kłopoty prawne inwes... 19.04.11, 11:08 problem w tym ze to co określacie jako patologię jest normą i celowym zamierzonym działaniem TUR+TUSK+OLASKI PRZECIEZ ON ma 2 lewe ręce czego się nie dotknie to sp.... rozlatuje się PO gwarancji by urzędnicy i budowlańcy wciąż zarabiali na POzawyżanych kosztach budowy i remontów drogi mają tylko 3 lata gwarancji by w następnej kadencji znowu je remontować! zamiast wyrzucić na zbity pysk Ostrowskiego z Wydziału Inwestycji odPOwiedzialnego m.in. za aferę z niedziałającym zakładem /aferą na wysypisku w Hryniewiczach zatopieniu nowego tunelu i niekończących się bezsensownych remontach wbrew prawu Polski i UE przedstawia wszystkie te "przekręty" rozPOczęte przez PO jeszcze za TURa jako swoje "sukcesy" budowę dróg w Polsce hamują nie ekolodzy ale korupcja łapówki przekrety na przetargach urzedników i firm drogowych ich niska jakość wymagająca ciągłych remontów by firmy wkółko zarabiały kase na poprawkach itd. Sztandarowy przykład to wiadukt na ul Dąbrowskiego w Białymstoku „remontowany co roku od wielu lat . Dla porównania niemieckie betonowe autostrady wytrzymują bez remontów po kilkadziesiąt lat:) PO=DOBNO MINIMUM 10% WARTOŚCI ZAMÓWIENIA WRACA JAKO LA=PO=WKI DO URZEDNKÓW DLATEGO CIAGLE COS BUDUJA REMONTUJA NEWAZNE ZE BEZSENSU WAZNE BY JAK NAJDROZEJ I NAJDLUZEJ I ZE KRYZYS s=PO=dowalo bezsensowne zadluzanie i zbyt wysokie PO=datki KAZDY REMONT PRZETARG BUDOWA TO OKAZJA DO PRZEKRETÓW ZAWYZANIA KOSZTÓW ŁA=PO=WEK PO CO ROBIC RAZ I DOBRZE LEPIEJ JAK NAJDROZEJ NAJGORZEJ I NAJDLUZEJ NIEWAŻNE ŻE BEZ SENSU I ZE PO=DCZAS KRYZYSU RACZEJ TRZEBA OBNIZAC PO=DATKI I WYDATKI "JAK KRASC TO MILIONY" DLATEGO URZEDASY ZAJMUJA SIE WIEKSZYMI DROGAMI, PLANAMI SPALARNI ITP. NA TAKICH MALYCH INWESTYCJACH ZBYT LATWO WYKRYC ICH SZWINDLE PRZEKRETY I ZAWYZANIE KOSZTÓW? jeżeli kryterium na przetargu jest tylko cena a nie np długość gwarancji to drogi specjalnie robi się byle jak by potem zarabiać na ich niekończących się remontach jest nawet PO=lska specjalnosc: sposób kładzenia asfaltu przy wilgoci/przymrozkach by szybko te dziury PO=wstawały: wiadomosci.wp.pl/kat,1342,title,Wine-za-dziurawe-drogi-ponosi...-kalendarz,wid,11000374,wiadomosc_prasa.html Odpowiedz Link Zgłoś
grat.nowy Re: Piastowska do wstrzymania. Kłopoty prawne inw 19.04.11, 11:36 PO=DOBNO MINIMUM 10% WARTOŚCI ZAMÓWIENIA takie teksty dyskredytują Cię jako poważnego dyskutanta, podobno to na bazarze cukier jest po 2 zł, Goździkowa sama widziała... Odpowiedz Link Zgłoś
basiawisz5 Re: Piastowska do wstrzymania. Kłopoty prawne inw 19.04.11, 11:48 To, ze że przetargi są ustawiane i bierze się za nie łapówki jest tajemnicą poliszynela. Dziwi mnie Twoje oburzenie. grat.nowy napisał: > PO=DOBNO MINIMUM 10% WARTOŚCI ZAMÓWIENIA > > > takie teksty dyskredytują Cię jako poważnego dyskutanta, podobno to na b > azarze cukier jest po 2 zł, Goździkowa sama widziała... Odpowiedz Link Zgłoś
wanila-manila Re: Piastowska do wstrzymania. Kłopoty prawne inw 19.04.11, 13:15 jeżeli ma Pani jakiekolwiek dowody na to, że przetargi są ustawiane (zwłaszcza na zamówienia publiczne finansowane ze środków unijnych), to proszę złożyć zawiadomienie do prokuratury oraz powiadomić o tym fakcie właściwego ministra i komisję europejską. to po pierwsze. po drugie: od urodzenia mieszkam na osiedlu jaroszówka i od kiedy pamiętam, zawsze była mowa o tym, że w pasie wolnego terenu, wzdłuż linii energetycznej, kiedyś powstanie trasa łącząca raginisa z wysockiego. jestem oburzona postawą mieszkańców ul. rycerskiej i skrzatów, gdyż stawiając w tym miejscu swoje domy mieli doskonałą wiedzę i świadomość tego, że w planach miejscowych właśnie w tym miejscu będzie biegła trasa, a mimo to kupili w tym miejscu działki. oburza mnie to, że osoby, które wybudowały piękne wille pod lasem chcą teraz przesunąć przebieg drogi bliżej starego osiedla. dlaczego mieszkańcy ulic roweckiego, hubala, czy radosnej, którzy stosowali się do ustalonych jeszcze w latach 80tych zapisów planów miejscowych, mają teraz cierpieć ze względu na niedbalstwo i zuchwalstwo mieszkańców nowego osiedla pod lasem? niestety w obronie mieszkańców starej części osiedla nikt nie chce stanąć w obronie, bo w większości przypadków są to emeryci i renciści, których nie stać na prawników, którzy by mogli walczyć o ich prawo do życia w przyzwoitych warunkach. tle w tym temacie. Odpowiedz Link Zgłoś
osemek Re: Piastowska do wstrzymania. Kłopoty prawne inw 19.04.11, 13:43 basiawisz5 napisała: > To, ze że przetargi są ustawiane i bierze się za nie łapówki jest tajemnicą pol > iszynela. Dziwi mnie Twoje oburzenie. > Dowody poproszę. Tajemnica poliszynela to jest w maglu Odpowiedz Link Zgłoś
grat.nowy Re: Piastowska do wstrzymania. Kłopoty prawne inw 19.04.11, 14:43 o to mi chodzi, możliwe, że tak jest, ale nie można swojego programu opierać na hasłach typu "podobno", które z automatu są niewiarygodne i dyskredytują osoby je głoszące. dowody - dowody i jeszcze raz dowody, bez nich to paplanina bez ładu i składu na zasadzie jedna baba drugie babie. ot co. niech się zielony ruszy, weźmie za jakieś konkretne działanie, a nie rzuca oskarżenia z nadzieją, że trafi. ja z kolei słyszałem, że zielony jest "podobno" skłonny odstąpić od jakichkolwiek protestów na widok okrągłej sumy pieniędzy. niestety nie jestem w stanie tego udowodnić, ale tak słyszałem :) Odpowiedz Link Zgłoś
osemek Re: Piastowska do wstrzymania. Kłopoty prawne inw 19.04.11, 16:04 grat.nowy napisał: > niech się zielony ruszy, weźmie za jakieś konkretne działanie, a nie rzuca oska > rżenia z nadzieją, że trafi. ja z kolei słyszałem, że zielony jest "podobno" sk > łonny odstąpić od jakichkolwiek protestów na widok okrągłej sumy pieniędzy. nie > stety nie jestem w stanie tego udowodnić, ale tak słyszałem :) Z udowodnieniem tego nie ma żadnych problemów, wystarczy w archiwach prasowych Porannego czy Wyborczej poszukać tekstów na temat protestów i odstąpienia od nich w następujących sprawach: Galeria Biała, plan zagospodarowania przestrzennego dla Placu Inwalidów, modernizacja Browaru Dojlidy. Coś tam chyba jeszcze było z Elektrociepłownią Białystok, modernizacją ulicy Branickiego w kontekście bodajże przeniesienia linii energetycznej, czy stacją paliw przy Jagienki. Pewnie i inne by się znalazło. W każdym przypadku coś tam niby pan Zielony zrobił, ale w meritum sprawy którą zaskarżał absolutnie nic się nie zmieniało, a skargi po otrzymaniu sowitej zapłaty za konsultacje (w kilku przypadkach sięgającej conajmniej kilkunastu tysięcy złotych) były wycofywane. Odpowiedz Link Zgłoś
stach.konwa Ekoton 19.04.11, 18:10 po raz kolejny Ekoton zawalił sprawę. jakie układy maja ci amatorzy, że robią wszystkie oceny, wszystkie robią do bani, a i tak dalej wszystkie robią? Panie Chocian, wyjaśnij pan pański fenomen. Odpowiedz Link Zgłoś
osemek Re: Ekoton 19.04.11, 20:02 stach.konwa napisał: > po raz kolejny Ekoton zawalił sprawę. jakie układy maja ci amatorzy, że robią w > szystkie oceny, wszystkie robią do bani, a i tak dalej wszystkie robią? Panie C > hocian, wyjaśnij pan pański fenomen. Na pewno ich raporty są bez wad. Tyle że zarówno w przypadku Katrynak-Przewalanka, jak i lotniska w Sanikach i teraz na tej trasie złe siły się sprzysięgły. Antypodlaski to spisek niewątpliwie. Odpowiedz Link Zgłoś