Dodaj do ulubionych

Popieram kwiaciarki

IP: 212.160.130.* 28.02.02, 12:04
Usunięcie budek z kwiatami z na przeciwko kościoła Rocha , uważam za wredotę bo
to jedno z niewielu miejsc gdzie można było kupić kwiaty tanio (gdzieś o połowę
taniej niż gdzie indziej) i o późnej porze (większość kwiaciarni czynna jest do
18, a tam nawet o 21 ). Uważam że PSS społem, główny inicjator tego
przeniesienia powinien walczyć z konkurencją za pomocą jakości i ceny usług, a
nie kruczkami prawnymi, ponadto domagam się oficjalnych przeprosin dla mojej
żony która dzięki tej decyzji będzie dostawała kwiaty odemnie o wiele rzadziej.
Obserwuj wątek
    • Gość: Etiop Re: Popieram kwiaciarki IP: 212.160.211.* 28.02.02, 13:02
      ale te budki były koszmarnie brzydkie, a kwiatki to powiedzmy w ABC i do 22
      kupisz, a Społem co ma tam kwiaciarnię cio ma piernik do wiatraka.
      • anka1 Re: Popieram kwiaciarki 28.02.02, 13:43
        przepraszam ,ale pozbawianie ludzi zrodla utrzymania tylko dlatego ze sie
        komus ich budka nie podoba to gra nie fair, zwlaszcza w dzisiejszych czasach.
        kwiaciarkom zycze zeby wrocily jak najszybciej na to miejsce.
        • Gość: emka Re: Popieram kwiaciarki IP: *.bialystok.sdi.tpnet.pl 28.02.02, 21:30
          Może same budki nie były piękne, ale miło było popatrzeć na bukiety róż i
          innych kwiatów, często specjalnie tamtędy przechodziłam, żeby nacieszyć oczy.
          A teraz zostanie tylko oskubany murek :(
      • akir Re: Popieram kwiaciarki 01.03.02, 08:46
        1. Projekty nowych estetycznych budek od dawna leżą i czekają na zatwierdzenie
        przez radę miasta, projekty te zostały złożone z inicjatywy i na koszt
        kwiaciarzy, którzy sami chętnie pracowali by w lepszych warunkach, ale nie
        mogli nic zrobić bo przepisy im nie pozwalały.
        2.Społem w niektórych sklepach sprzedaje kwiaty, ale dwa razy drożej niż w
        budkach pod kosciołem rocha , w ABC za różę która u kwiaciarzy kosztuje 2 zł
        trzeba zapłacić 8 zł
        • anka1 Re: Popieram kwiaciarki 01.03.02, 10:18
          sluchajcie a moze maly bojkot kwiaciarni PSS i ABC? szkoda ze glupich przepisow
          nie da sie zbojkotowac.
    • Gość: Iwona Re: Popieram kwiaciarki IP: *.bialystok.cvx.ppp.tpnet.pl 01.03.02, 18:14
      Kwiaty tak!!!! Ale...niech nie czepiaja tam sztucznych wieńcow.Przykro na to
      patrzec i jezli te budki maja byc pieknym akcentem tej czesci miasta to
      blagam:bez akcentow prosto z zakladow pogrzebowych !!!!
    • Gość: bartek Re: Popieram kwiaciarki IP: *.bialystok.cvx.ppp.tpnet.pl 01.03.02, 21:15
      Ludzie, wy chyba powariowaliście. Przecież nie może być tak, że jakieś obskurne
      budki będą szpeciły nasze miasto. Przecież przedstawiciele PSS stwierdzili, że
      budki w innej formie im nie przeszkadzają. Poza tym kwiaty w tym miejscu wcale
      nie były takie tanie, ceny - jak wszędzie. A kwiaciarni w mieście jest mnóstwo,
      więc możesz podejść niewiele dalej w dowolnym kierunku i gwarantuje Ci, że też
      kupisz kwiaty swojej żonie. No, chyba że jest to Ci na rękę i ściemniasz że
      przez to nie bedziesz kupował kwiatów swojej żonie. Zobaczcie jak było z
      budkami na ryneczku przy Jurowieckiej - budki zbudowano o wiele estetyczniejsze
      niż były, także nie róbcie głupiej afery.
      • Gość: Akir Re: Popieram kwiaciarki IP: 212.160.130.* 04.03.02, 10:31
        Gość portalu: bartek napisał(a):

> Ludzie, wy chyba powariowaliście. Przecież nie może być tak, że jakieś obskurne
        >
        > budki będą szpeciły nasze miasto. Przecież przedstawiciele PSS stwierdzili, że
        > budki w innej formie im nie przeszkadzają.

Budek ładniejszych nie można postawić bez zezwolenia urzędników o co od dawna
        zabiegają kwiaciarze

>Poza tym kwiaty w tym miejscu wcale
        > nie były takie tanie, ceny - jak wszędzie. A kwiaciarni w mieście jest mnóstwo,

Od razu widać że rzadko kupujesz kwiaty, tam naprawdę było o wiele taniej niż w
        kwiaciarniach

> więc możesz podejść niewiele dalej w dowolnym kierunku i gwarantuje Ci, że też
        > kupisz kwiaty swojej żonie.

Jeśli to jest 0 15 to owszem ale spróbuj kupić kwiaty o 7 rano albo o 8 wieczorem
        (oprócz ABC , gdzie za wstążkę zapłacisz tyle co za rurzę od kwiaciarzy)

>No, chyba że jest to Ci na rękę i ściemniasz że
        > przez to nie bedziesz kupował kwiatów swojej żonie. Zobaczcie jak było z
        > budkami na ryneczku przy Jurowieckiej - budki zbudowano o wiele estetyczniejsze
        >
        > niż były, także nie róbcie głupiej afery.

• Gość: bartek Re: Popieram kwiaciarki IP: *.bialystok.cvx.ppp.tpnet.pl 09.03.02, 22:23
          Kwiaciarki z dnia na dzień tej decyzji nie otrzymały, ale tak to u nas jest-
          każda pomyslała - jakoś to będzie. A w urzędzie uwierz mi nie byłoby problemu z
          otzrymaniem na te budki pozwolenia, to jest na rękę magistratowi. Też mi szkoda
          tych kobiet, ale naprawdę nie róbcie glupiej afery. Akir, ja kwiaty kupuję
          swojej kobiecie przynajmniej raz w tygodniu, także uwierz mi wiem gdzie je
          tanio kupować. Nie jesteś więc najmądrzejszy jak Ci się wydaje.
    • a_g Re: Popieram kwiaciarki 09.03.02, 17:56
      ja tez jestem za kwiaciarkami, jeśli już się je wyrzuca to przynajmniej powinno
      im się zapewnić miejsce zastępcze, gdzie mogłyby pracować. A poza tym jakoś tak
      szkoda, że ich tam nie będzie - przyzwyczaiłam się.

ag
    • Gość: Akir Re: Popieram kwiaciarki IP: 212.160.130.* 17.06.02, 16:49
      z dzisiejszej gazetki:
      "Stopa bezrobocia w naszym kraju, a przynajmniej w Białymstoku, nie spadnie.
      Doszedłem do takiego wniosku po lekturze artykułu "Róże w oczy kolą" z
      wczorajszego wydania "Gazety". Bo niby dlaczego zabrania się kwiaciarkom
      wybudowania nowych, estetycznych straganów na placu Niepodległości? Poprzednie
      budki były brzydkie i zbyt duże, więc należało je stamtąd usunąć. A skoro teraz
      mają tam powstać ładniejsze i mniejsze, to Białostocka Spółdzielnia
      Mieszkaniowa powinna się na to zgodzić. Tym bardziej że przed kilkoma
      miesiącami jej prezes obiecał, że rezerwuje chodnik na kwiaty. A tak kwiaciarki
      nie mają pracy, a białostoczanie nie mogą kupić tanich kwiatów.

Napisaliście, że Białostocka Spółdzielnia Mieszkaniowa nie zgodziła się na
      ustawienie na placu Niepodległości nowych straganów z kwiatami. Dlaczego więc w
      innych miejscach w centrum miasta stoją obskurne budki. Chyba te najbardziej
      rzucające się w oczy znajdują się przed delikatesami na ul. Suraskiej. Są to
      tzw. szczęki, które są brzydkie, a po rozłożeniu zajmują pół chodnika.
      Sprzedaje się tam owoce i warzywa.
      "
      • Gość: anka1 Re: Popieram kwiaciarki IP: 212.33.74.* 17.06.02, 17:22
        miejsca dla kwiaciarek, prezesa spoldzielni na bezrobocie! jak sam zobaczy jak
        to smakuje inaczej bedzie spiewal!
        • Gość: sss Re: Popieram kwiaciarki IP: *.tkb.pl / *.sav.tkb.net.pl 17.06.02, 17:27
          a możej prezes ma po prostu jakiś uraz do kwiatów, np w dzieciństwie goniła go
          róża, chciał udusić tulipan, groził mu gożdźik, takie traumatyczne przeżycia
          mogą odcisną piętno na całe zycie, biedny prazes, możej jakaś zrzutka na
          terapeute dla zestresowanego biedaka?
          • Gość: anka1 Re: Popieram kwiaciarki IP: 212.33.74.* 17.06.02, 17:40
            albo sie konwalii nawachal i zatrul,a nawrzucac to by mu kwiaciarki mogly:)
      • freewolf Re: Popieram kwiaciarki 18.06.02, 15:23
        Gość portalu: Akir napisał(a):

>Dlaczego więc w
        > innych miejscach w centrum miasta stoją obskurne budki. Chyba te najbardziej
        > rzucające się w oczy znajdują się przed delikatesami na ul. Suraskiej. Są to
        > tzw. szczęki, które są brzydkie, a po rozłożeniu zajmują pół chodnika.
        > Sprzedaje się tam owoce i warzywa.

Dobre chociaż i to, że przynajmniej z jednego miejsca „straszydła” zniknęły.
        Szkoda jednak, że nie postawili tam nowych budek, o których się tak głośno
        mówiło przy okazji likwidacji starych. Teraz czas likwidować kolejne punkty, jak
        te wspomniane na Suraskiej. Przydałoby się również uporządkować Jurowiecką i
        okolice stadionu Jagiellonii (nota bene, tam jeszcze można kupić tanie kwiaty,
        szkoda, że przeważnie doniczkowe;). Wszyscy się chyba ze mną zgodzą, że stoiska
        zbudowane z kartonu, skrzyń i sklejki wyglądają jeszcze gorzej niż rzeczone
        budki.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka