Gość: Fakir IP: 195.117.40.* 10.05.04, 19:05 PKP - Podróż Krainą Paranoi Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ignatz Chyba was cycki pieką 10.05.04, 19:10 Kolejarskie nieroby, jedyne co się w waszych pustych łbach narodzić może to myśl o podwyżce, dodatkowej opłacie, albo strajku. Reformy nie, zmiany nie, restrukturyzacja nie. Może unia wam z dup do łbów nakopie rozumu, bo polskie rządy już nie dadzą rady chyba. Uff, no to se ulżyłem :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dziadzio Re: Chyba was cycki pieką IP: 195.150.224.* 12.05.04, 11:35 no chuje kurwa pierdolone sa...prymitywy jebane i smierdziuchy!!!jebac pkp! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Przemiły podróżny Re: Koniec mierzenia toreb IP: *.student.pw.edu.pl / *.student.pw.edu.pl 10.05.04, 19:21 Ja mogę odsprzedać bilet na plecak. Ciekawe czy przed pociągami będą stali i sprzedawali bilety na plecaki na czarno?:) Czasami jest wolne miejsce pod siedzeniem tam chyba nie obowiązuje ten przepis? No wiem gdzie upchnę swój nadbagaż. Ale Wy wszyscy z PKP jesteście sprytni. Niech Was dzrwi od przedziału ścisną... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wiedzacy Oddajcie nam nasze pieniadze kolejowe darmozjady IP: 195.205.185.* 10.05.04, 19:50 JA CHCE NIEMIECKIE KOLEJE!!! WON Z PKP nie dosc, ze do tych chamow doplacamy co roku miliardy z podatkow, to jeszcze ta bezczelna gawiedz tak nam odplaca? zlikwidowac, wywalic na zbity pysk. NIEMIECKIE KOLEJE DO NAS! Zaplace2 razy tyle za bilet byle polskich zafajdanych koleji nie bylo! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ala Re: Oddajcie nam nasze pieniadze kolejowe darmozj IP: *.master.pl / *.master.pl 10.05.04, 22:44 z doświadczeń podróży koleją u sąsiadów: jak to się dzieje, że pociągi lepiej się mają w Niemczech, Czechach, Słowacji, a nawet na Ukrainie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: beaujolais Re: Oddajcie nam nasze pieniadze kolejowe darmozj IP: *.student.pw.edu.pl / *.student.pw.edu.pl 11.05.04, 11:08 > z doświadczeń podróży koleją u sąsiadów: jak to się dzieje, że pociągi lepiej > się mają w Niemczech, Czechach, Słowacji, a nawet na Ukrainie? Ja też odwiedziłem Ukrainę i ta ich kolej nie jest takia rewelacyjna (oczywiście są lepsze składy, u nas też - IC, EC). Ale w większośći okna się nie da otworzyć, do WC lepiej nie zaglądać (nie mowiac o skorzystaniu) siedzenia wygodne..przez pierwsze 10 sek. .... rzeczywiście tylko zazdrościć. Jeśli chodzi o kojej jako firmę, to przecież tam państwo ładuje sporo kasy, i to dzięki niemu jakoś się to wszystko trzyma kupy inaczej juz dawno by tego nie było. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iroonia Re: Oddajcie nam nasze pieniadze kolejowe darmozj IP: *.bielsko.dialog.net.pl 13.05.04, 04:01 Na Ukrainie przede wszystkim kolej jest tania i jest dużo sięcej połączeń niż u nas i to jest piękne!!! Uwielbiam ukraińską płackarte (no chyba że obści na dalekiej trasie, to rzeczywiście horror) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: beaujolais Re: Oddajcie nam nasze pieniadze kolejowe darmozj IP: *.student.pw.edu.pl / *.student.pw.edu.pl 11.05.04, 11:02 > zlikwidowac, wywalic na zbity pysk. NIEMIE > CKIE KOLEJE DO NAS! > Zaplace2 razy tyle za bilet byle polskich zafajdanych koleji nie bylo! Skoro możesz, ba nawet chcesz płacić nawet 2razy tyle za przejazd to po co pianę toczysz?? A jak aż tak bardzo chcesz niemieckiej koleii to nikt Cie nie tutaj trzyma, granice otwarta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fruzia Re: Koniec mierzenia toreb IP: *.student.pw.edu.pl / *.student.pw.edu.pl 10.05.04, 21:15 Zastanawia mnie taki problem... Wyobraźmy sobie, że jadę z bratem i mamy wspólny duży bagaż, który zajmuje miejsce nade mną i nad nim, ale nie wystaje poza półkę. Czy płacimy za bagaż? Co za chory kraj! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alfred Re: Koniec mierzenia toreb IP: *.student.pw.edu.pl / *.student.pw.edu.pl 10.05.04, 21:17 Mam Problem. Ważę 170 kg. Jadąc pociągiem mój bagaż nie wystaje poza mnie. Natomisat ja sam zajmuję 1,5 miejsca siedzącego i z tym jest związane moje pytanie: czy muszę kupować dla siebie dwa bilety na przejazd? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mazdan plecak w pionie? IP: *.master.pl / *.master.pl 10.05.04, 22:40 ale przeciętny plecak na półce w pozycji pionowej (postawiony) zajmuje tylko moje miejsce? i co? w ten sposób na półki w przedziale wchodzi 10 pionowo ustawionych plecaków ;) a jak w pociągsch piętrowych? tam jest jeszcze mniej miejsca?? a w przechodnich przedziałach półkę "nad głową" ma tylko pasażer przy oknie... lub jeszcze inna sytuacja: czy na półkach będzie zaznaczone dokąd sięga "moja" część, a gdzie jest już półka sąsiada? Myślę, że to wszystko kombinacje w celu uzyskania większych pieniędzy, ale skutek będzie odwrotny: coraz mniej podróżnych - konkurencja nie śpi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xfranek Re: plecak w pionie? IP: *.ustronie.pw.edu.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 11.05.04, 07:29 > Myślę, że to wszystko > kombinacje w celu uzyskania większych pieniędzy, ale skutek będzie odwrotny: > coraz mniej podróżnych - konkurencja nie śpi Przecież komuś właśnie o to chodzi, żeby kolej w tym kraju zarżnąć na amen. Odpowiedz Link Zgłoś
alex.4 Re: plecak w pionie? 11.05.04, 08:18 1 Pomysł z płaceniem za bagaż jest absurdalny. 2 To był pomysł na ukrytą podwyżke. Kolej jak wiadomo ma kłopoty finansowe. Cześciowo wynikają one z machlojek jakimi padła udzuiałem ta spółka 3 Ale najważniejszym problemem jest to, że główne źródło wpływów kolei usycha (przewozy towarowe). Przewozy pasażerskie są opłacalne tylko na dalekich trasach. Przewozy lokalne są zbyt drogie, aby ekonomicznie były uzasadnione. Przewozy regionalne na liniach lokalnych mogą nie generować strat jeśli bilety pójdą ostro w górę (ale to zmniejszy liczbę klientów, więc sie nie opłaca), albo zastapi się długie skłądy pociągów tramwajami szynowimi (a to kosztuje). Dlatego likwidacja połączeń lokalnych jest nieunikniona pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Pięknie, Kur...a, Pięknie...! IP: *.comnet.krakow.pl 11.05.04, 17:58 > Przecież komuś właśnie o to chodzi, żeby kolej w tym kraju zarżnąć na amen Nie wierzę w spiskowe teorie, ale mam nadzieję że po takich zagraniach kolei ludzie przesiądą się do autobusów, kolej szlag trafi i może coś się poprawi jak zrobią ją od nowa. Jeśli tylko będę miał wybór wsiadam do autobusu... bez dwóch zdań Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mehoo Re: Koniec mierzenia toreb IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.04, 09:46 Z tych metnych odpowiedzi ktore jakas pani udzialala na hipotetyczne sytuacje wynika ze to bedzie wolnoamerykanka :) wszystko bedzie zalezalo do widzimisie konduktora. Co za kretyn wymysla te przepisy ??? One sa asolutnie oderwane od rzeczywistosci !! Ciekawe kiedy PKP zupelnie zbankrutuje, bo zdenerwowani pasazerowie zastrajkuja i beda jedzic wlasnymi samochodami, PKS-ami, albo na stopa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: podróżny Czy na tych I D I O T Ó W ktoś znajdzie sposób?! IP: 195.205.185.* 11.05.04, 10:51 Przecież to kompletna paranoja co oni wymyślają.Może jeszcze wprowadzą dla wszystkich potencjalnych podróżnych abonament miesięczny.I nie chodzi tu tylko o kolej,ale o chore i całkowicie zidiociale zarządzane całe państwo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Doctor Re: Koniec mierzenia toreb IP: *.icpnet.pl 11.05.04, 10:54 IMHO PKP największe oszczędności zrobi zwalniając niepotrzebny personel a nie wprowadzając dodatkowe opłaty, a tym samym zniechęcając do siebie klientów. Cała nadzieja w przewoźnikach z Czech i Niemiec Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ExMrLaguna Dla mnie to logiczne - podobnie jest w samolotach IP: *.mgt.pl / *.mgt.pl 11.05.04, 11:41 Takie przepisy dzialaja w obronie tych pasazerow, ktorzy nie robia pociagiem "przeprowadzek straganow". Jesli jeden czlowiek + dwie reklamowki + plecak ze stelazem wchodza nad glowe bez problemu, to nie powinno sie nic doplacac, bo po to jest to miejsce nad glowa przeciez. Ale jesli ktos ma 5 wielkich toreb, 2 plecaki i pieska przy boku, to chyba logiczne, ze powininiem zaplacic wiecej niz inny podrozny majacy mala reklamoweczke, jadacy np. do pracy. Mowie to jako czlowiek ktory nie jedzi pociagami, ale lata z rzadka samolotami, w ktorych takie przepisy, jakie wprowadza PKP, jakos nikogo nie bulwersuja. Winne sa po prostu przyzwyczajenia Polakow niestety, ze publiczne srodki transportu traktuje sie jako prywatne srodki transportu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vik Re: Dla mnie to logiczne - podobnie jest w samolo IP: *.aster.pl 11.05.04, 18:54 kochanie,niestety plecak sie nie zmiesci nad siedzeniem.w samolocie mozesz spokojnie miec podrozny plecak 70l, ale w pociagu zmiescilby sie najwyzej plecak miejscki gdyby go ustawiac nad siedzeniem.ale studenci,ktorzy jezdza do domu na swieta maja nieco wieksze plecaki i ich juz pioowo nie ustwisz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: studenciak A co gdy półki NIE MA? IP: *.student.pw.edu.pl / *.student.pw.edu.pl 11.05.04, 11:45 Bo to PKP właśnie. Może teraz półki sprzedadzą na złom? Odpowiedz Link Zgłoś
alex.4 Re: A co gdy półki NIE MA? 11.05.04, 13:02 PKP jest firmą która musi ulec olbrzymiej przemianie także mentalnej pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jarek-NY Re: A co gdy półki NIE MA? IP: *.phil.east.verizon.net 11.05.04, 18:14 I znowu wyjdzie na to, ze winni sa pasazerowie. A zreszta po co PKP ma sie starac? Nastepny strajk o podwyzke juz wkrotce. Czy ktos wie jaka jest srednia placa w PKP? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: turbo POLAK POTRAFI :> IP: *.ostnet.pl 11.05.04, 21:29 już bardziej podobała mi się opcja mierzenia :/ Można zabrać mały plecak torbe reklamówkę ale tak zeby rzaden nie przekraczał 130 cm... no ale jak chcą to prosze bardzo :> : a teraz można pokombinować jak jedzie się większą grupą to wszyscy biora jeden przedział a jedna osoba drugi. Wszystkie plecaki lądują z tą jedną osobą, kupujemy bilety. Przedział się zapełnia, więc konduktor musi coś z tym zrobić. Więc niech tacha te wory do siebie :) w ramach utrudnienia można wziąć przedział z dala od konduktora :) Jak się poprzeciskają trochę może im przejdzie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: turbo Re: POLAK POTRAFI :> cd.. IP: *.ostnet.pl 11.05.04, 21:36 na szczęście PKP inter city nie wprowadziło opłat.... podoba mi się ta spółka !!! a jeszcze za połączenia LAST MINUTE (10 pln Rzeszów Kraków EXPRESEM !!) rewelacja... Odpowiedz Link Zgłoś
alex.4 Re: POLAK POTRAFI :> cd.. 12.05.04, 08:36 opłaty miały poprawić rentowność kolei regionalnych połączeń lokalnych. To jest chory system pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dziadzio Re: Koniec mierzenia toreb IP: 195.150.224.* 12.05.04, 11:18 pierdolone pkp - glupie chuje i skurwysyny!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!nienawidze tej pierdolonej zenujacej firmy i chetnie sie na nia wysram - bede demolowal pociagi jak tylko bedzie okazja bo za wysoka cene przejazdu i pojebane przepisy daja w zamian smrod brod i ogolnie panujacy syf przemieszany z dyskomfortem!!!! pierdole was glupie chuje i mam nadzieje ze ktos z was kutasow to przeczyta!!! pierdolcie sie!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dziadzio Re: Koniec mierzenia toreb IP: 195.150.224.* 12.05.04, 11:22 jeszcze raz ja!sram na was i pierdze w waszym kierunku!!!!!!!!!!!!!!wypierdalac! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Koniec mierzenia toreb IP: *.ire.pw.edu.pl 12.05.04, 13:03 Piękne Kurde Pieprzenie Odpowiedz Link Zgłoś
alex.4 Re: Koniec mierzenia toreb 12.05.04, 13:28 pkp musi zostać zreformowana. Inaczej paranoja będzie się zwiększać pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: student Brawo NZS!!! IP: 150.254.115.* 12.05.04, 16:54 Dzieki protestom NZS w Poznaniu i Wroclawiu - UDALO sie zniesc absurdalny pomysl oplat za bagaz podrozny Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Diodak Re: Koniec mierzenia toreb IP: *.gdc.pl / *.godula.net 12.05.04, 20:40 A może chodzi tutaj tylko o to żeby zamknąć gęby związkowcom. PKP chce pozamykać (likwidować) lokalne połaczenia!!! Najprościej dowalić takie ceny biletów żeby ludziska nie jeździli ( bo i tak w dłuższe trasy jak jeżdzą tak będą jeździć) !!!! POZRROWIENIA DLA TYCH Z PKP Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: boo -STUDENT to PKP samo sobie petle na szyje zaklada IP: *.student.pw.edu.pl / *.student.pw.edu.pl 17.05.04, 16:40 a propos oplaty za bagaz.. ostatnio jechalem z WAWY na mazury pociagiem bo niby tak jest taniej zaplacilem za bilet stud(37% ZNIZKI) + bagaz => blisko 40 zl droga powrotna to PKS bilet studencki(50% ZNIZKI) 17 zl oplat za bagaz zadnych ( choc niby powinno byc 5 zl ) jaki z tego moral PKP juz nie jest najtansze!!! nawet dla studentow a biorac pod uwage -kradzieze -wandali -nic niemogacych zrobic ( w strachu przed narazaniem siebie) konduktorow polecam zorintowac sie o jakies inne srodki lokomocji np PKS w ktorym sa ulgi 50% studenckie. Z POWAZANIEM STUDENCIK BTW MOZE ZNACIE JAKIES INNE TAKIE PRYPADKI? MOZE JAKAS BAZA TANICH POLACZEN? WTEDY KAZDY BY ZABIEGAL O PASAZERA A MY BYSMY MIELI LEPIEJ I TANIEJ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jester Re: Koniec mierzenia toreb IP: *.pabianice.pl 17.05.04, 20:00 Parodia !!! Ci którzy te przepisy wymyslają powinni pojsc do sklepu z narzędziami kupic młotem (mysle ze taki 5 kilo bedzie w sam raz na tak pustą czaszke) i walnąc sie nim z calej sily. Moze w koncu PKP zadba o bezpieczenstwo pasazerow i o komfort podrózy w koncu za bilet placi sie naprawde kolosalne pieniądze, a nie utrudniac zycie podróznym. TO CO PKP ROBI TO JEST POPROSU ABSURD !!! Odpowiedz Link Zgłoś
alex.4 Re: Koniec mierzenia toreb 17.05.04, 20:01 ale lokalne połączenia i tak nic nmie obroni. To dinozaury pozdr Odpowiedz Link Zgłoś