Dodaj do ulubionych

Konwencja wyborcza Platformy Obywatelskiej w Bi...

17.05.04, 07:50
Wstyd pani prof. Kudrycka.
Pani prof. Kudrycka powinna nauczyć się ordynacji wyborczej.
Okręg nr 3 ma możliwość zdobycia od 3 do 5 mandatów, frekwencja decyduje o 4
i 5 mandacie. Także mówienie o braku pośle z woj. podlaskiego jest bzdurą -
wstyd pani prof. Kudrycka.
Oczywiście na wybory należy pójść.
Liberałowie do Rosji !!!
Obserwuj wątek
    • Gość: konserwa Kandydat Unii Polityki Realnej dostał w Białym- IP: *.antoniuk.sdi.tpnet.pl 17.05.04, 08:52
      stoku w ostatnich wyborach więcej niż kandydat Platformy. W tych wyborach
      będzie pradwop. tak samo. Kudrycka nie ma szans.
      • zdrowy_rozsadek Re: Kandydat Unii Polityki Realnej dostał w Biały 17.05.04, 09:18
        Kudrycka chwali sie ze nie jest politykiem a robi byki jak pierwszy lepszy
        poseł.
        Szkoda jej do europarlamentu - zajelaby sie lepiej szkoleniem podlasian skoro
        taka patriotka.
        Poza tym Holowczyc napewno bedzie w stanie lobbowac na rzecz wspracia rozwoju
        społecznego w naszych regionach - przeciez ma ogromne doswiadczenie...Prawie
        jak Florek...
        • alex.4 Re: 17.05.04, 10:04
          UPR jest bez szans. I dobrze. Niby liberałowie, ale to piata kolumna socjałó.
          Próbują skompromitować liberalizm.
          pozdr
        • lindow1 Re: Kandydat Unii Polityki Realnej dostał w Biały 19.05.04, 12:02
          Jeszcze jedna "matka boska podlaska", która chce coś dla Podlasia czy Polski,
          czy dla Baśki Janka szwagra pieska, ale coś komuś zrobić. Czyżby w tzw.
          komunie nauczyli się ci kandydaci tak dawać siebie innym? Ni to to, ni to sio,
          takie paluszki okruszka z dobrem POdlasia na buźce wprost do Europy. I śliczny
          Hołowczyc na dodatek, bo wiadomo, że tu mieszka sama hołota prowincjonalna,
          więc trzeba jakimś obytym nie tylko w Waliłach czy Wasilkowie k i m ś
          światowym, uszlachetnić tę listę podlaską. Będzie tych "florków", oj będzie i
          z prawa, i z lewa, i różnych patriotów, i świrów, i nawiedzonych . Jeszcze
          Polska pokaże w tej Brukseli, że ta Europa to takie - dla nas - małe piwo. Oj,
          będzie się działo, będzie... To dopiero będzie cyrk!
      • Gość: aa Re: Kandydat Unii Polityki Realnej dostał w Biały IP: *.biaman.pl / *.elpos.net 17.05.04, 10:17
        a ja zamierzam na nią głosować. moja rodzina również i wszyscy znajomi. To
        bardzo inteligenta kobieta, wykształcona i reprezentuje Podlasie a nie np.
        olsztyn. Uważam, że ma bardzo duże szanse
        • alex.4 Re: Kandydat Unii Polityki Realnej dostał w Biały 17.05.04, 10:19
          sorry o kobiecie źle świadczy jeśli jest zwolennikiem UPR. To jest
          niepodważalny minus.
          pozdr
          • Gość: aaa Re: Kandydat Unii Polityki Realnej dostał w Biały IP: *.biaman.pl / *.elpos.net 17.05.04, 10:25
            Źle mnie zrozumiałeś. Jak mogłam napisać że UPR to inteligenta i wykształcona
            kobieta? Odniosłam się do głównego postu o prof. Kudryckiej.
            I podtrzymuję to co powiedziałam.
            A następnym razem zanim coś napiszesz - przeczytaj uważnie wypowiedź którą
            komentujesz.
        • alex.4 Re: 17.05.04, 10:20
          I jeszcze jedno to temat poświęcony konwencji PO. Precz z spamem. Jesli chcesz
          pisać o UPR to pisz w temacie poświęconej tej partii. Oj nie łądnie, nie
          łądnie..
          pozdr
          • ziuta1234 Hołowczyc - żenada 17.05.04, 10:59
            PO - niby taka poważna i zdroworozsądkowa partia, a do Europarlamentu
            wystawia Hołowczyca. Toż to żenada. W ten sposób PO = SLD, mając swojego
            Florka-Hołowczyca.
    • Gość: Andrzej LONGI PO-farbowane AWS+UW IP: *.piasta.pl 17.05.04, 12:39
      Proszę spojrzeć kto tworzy Platformę. Same szczury które uciekły od
      odpowiedzialności za udział w koalicji nieudaczników, agentów UB i złodziei z
      AWS-UW. Najlepszym ich dowcipem było wystawienie Buzka do wyborów. -Jak komuś
      mało rządów koalicji AWS-UW-to niech teraz głosuje na PO. :)
      • Gość: rudi Re: PO-farbowane AWS+UW IP: 81.15.255.* 17.05.04, 23:19
        Przestań pierd....ć. A SLD to uciekinierzy z PZPR i jej spuścizny SdRP. To samo
        SDPL. PSL to uciekinierzy z ZSLu. Samoobrona to uciekinierzy z więźnień i od
        kredytów, którzy powinni siedzieć, a LPR to uciekinierzy ze szpitali
        psychiatrycznych. Od kiedy to o sile pomysłów stanowi to czy ktoś był w innej
        partii wcześniej czy nie? Czy partie, które trwają przy swoim szyldzie od wielu
        lat są lepsze, skuteczniejsze, albo coś jeszcze (patrz: UW, ROP, UPR). Gówno.
        Mamy takie społeczeństwo, które nie pozwala funkcjonowac pod jednym szyldem.
        Mamy społeczeństwo, które nie pozwala dyskutować w polityce na argumenty, a
        jedyne co chwyta to bezpłodną pyskówkę. Ty jesteś tego najlepszym przykładem.
        Najważniejsze nie to co można zrobić, tylko to kto się skąd wywodzi, z kim
        spotyka itd. Nie odstajesz mocno od reszty tych idiotów, których w
        społeczeństwie jest 90 proc.
    • Gość: Podlasianin PO to wolnorynkowcy werbalni. IP: *.piasta.pl 17.05.04, 12:47
      Jak ci ludzie będą rządzić naprawdę mogliśmy się przekonać gdy byli w Unii
      Wolnośći albo AWS-ie. Przypomnijcie sobie jak oni kłamali podczas kampanii przed
      referendum !!! "Nie bedzie żadnych podwyżek cen, głupoty pan opowiada" itp.
      Łgały szuje bo chieli się dorwać do stołków w Brukseli.
    • Gość: konserwa Tylko Unia Polityki Realnej jest IP: *.antoniuk.sdi.tpnet.pl 17.05.04, 17:47
      ostoją myśli konserwatywno liberalnej. PO tylko wykorzystuje idee UPR -u z lat
      90 -tych do mydlenia ludziom oczu. Wystarczy przypomnieć sobie co mówili, co
      zrobili będąc przy władzy. Ograbiali nas tak samo jak SLD. Wychodowali wspólnie
      z SLD Samoobronę, a następnie niecnie wykorzystali do udupienia PIS -u i LPR -
      u. Czy tak postępują liberałowie?
      Ja bym się wstydził do nich przyznawać panie Alex.
    • Gość: konserwa Alex.4 idź się leczyć! IP: *.antoniuk.sdi.tpnet.pl 17.05.04, 17:58
      Alex. 4 napisał "sorry o kobiecie źle świadczy jeśli jest zwolennikiem UPR. To
      jest niepodważalny minus."
      Czy Alex. 4 uważa, że miejsce kobiet jest wśród złodziei i oszustów?
      Bo ja uważam, że kobiety zasługują jednak na dużo, dużo lepsze traktowanie niż
      platformerskie.

pozdro
      • Gość: tidi Re: Alex.4 idź się leczyć! IP: *.proxy.aol.com 17.05.04, 19:09
        Program Platformusow to ukrasc biednym i bogatym , ukradzione zas dac krewnym
        i znajomym !
        • alex.4 Re: 17.05.04, 19:27
          UPR propaguje tradycyjny model rodziny, który jest niezgodny z ideałem kobiety
          wyzowlonej. Kuchty domowe są zaś nudne.
          pozdr
        • Gość: Z.P. Re: IP: *.elpos.net 17.05.04, 21:31
          Tidi napisał:"Program Platformusow to ukrasc biednym i bogatym , ukradzione
          zas dac krewnym
          i znajomym !"
          ---
          To taki współczesny Janosik.
        • alex.4 Re 18.05.04, 18:01
          Partia, która chce zagonić kobietę do kuchni jest złą partia dla kobiet.
          Kobiety chcą rónośći i zaprzestania dyskryminacji
          pozdr
    • Gość: zorientowany Re: Konwencja wyborcza Platformy Obywatelskiej w IP: *.csk.pl 17.05.04, 22:20
      Platforma to karierowicze i bezideowcy, którzy pouciekali z wielu tonących
      okrętów tylko po to, ażeby pozostać przy żłobie. Popatrzcie na nazwiska osób
      popodwieszanych po jedną Panią Profesor !!! Nie jest tajemnicą w Białymstoku,
      że po to żeby dostac pracę po wyborach (a szczególnie na jednej uczelni) trzeba
      być za Platformą. Wielu juz się podwiesiło i krzyczy.
      • Gość: xxx Re: Konwencja wyborcza Platformy Obywatelskiej w IP: *.csk.pl 17.05.04, 23:42
        zwolennik spiskowej teorii dziejow sie odezwal
        podaj przyklady baranie
        • alex.4 Re: Konwencja wyborcza Platformy Obywatelskiej w 18.05.04, 18:02
          jak zawsze specjalisci od błota się znaleźli. Może konkretniej?
    • Gość: biedronka Re: Konwencja wyborcza Platformy Obywatelskiej w IP: *.csk.pl 18.05.04, 22:26
      Daj Boże Tobie tyle wiedzy, co Pani Prof. Kudryckiej.
      • jaceks111 Rzeczywiście wykazała się brakiem wiedzy 19.05.04, 08:50
        Masz rację pani Kudrycka na konwencji wykazała się olbrzymim brakiem wiedzy.
        Myślę że mało kto mam jej tak mało jak ona.
        • alex.4 Re: Rzeczywiście wykazała się brakiem wiedzy 19.05.04, 09:14
          niech lepiej weźnie się za swoją szkółkę
          pozdr
          • agutka Re: Rzeczywiście wykazała się brakiem wiedzy 19.05.04, 09:47
            "weźnie" ;) No tak. Nic dodac nic ujac ;)
            A poza tym tytulu profesora nie nadaje byle komu. Zreszta szkoda mi slow. Ja na
            forum kompleksow leczyc nie zamierzam. A na Kudrycka i tak zaglosuje, bo jest
            najlepszym kandydatem.
            • alex.4 Re: Rzeczywiście wykazała się brakiem wiedzy 19.05.04, 09:59
              sorry znam wielu profesorów. Część z nich to totalni idioci. Np. pracuja na
              WSAPie. Nie wiem jak takie zera mogą zostać profesorami, ale najwyraźniej mogą.
              Na prawdę jak się pozna kilku profesorów to mozna czasami leczyć kompleksy.
              Oczywiscie w tej populacji są także geniusze, i takich także poznałem.
              Ale poziom WSAPu to nie jest coś rewelacyjnego. Ale może ja mam wypaczone
              zdanie bo znam bardzo głupich niektórych pracownikó WSAPu....
              pozdr
    • Gość: Kamil Re: Konwencja wyborcza Platformy Obywatelskiej w IP: *.bojary.sdi.tpnet.pl 19.05.04, 16:14
      A ja jak czytam te wszystkie wpisy, to mi sie noz w kieszeni otwiera. Kazdy
      kandydat zly! Szkoda slow. Ktokolwiek by nie startowal, zawsze bedzie zle. A
      prawda taka, ze i tak i tak ktos musi nas reprezentowac. Ja juz wole, zeby byla
      to Pani profesor, niz jakis nawiedzony rolnik, czy przedsiebiorca.
      • Gość: woj Re: Konwencja wyborcza Platformy Obywatelskiej w IP: *.euro-net.pl 19.05.04, 22:59
        Tak wszyscy kandydaci źli. Albo matołki, albo cwaniaki na stołki.
        W tej sytuacji ja głosować mogę tylko na ideowców z UPR. Oni od lat walczą o to
        samo - likwidację koryta (mniej stołków).
        Pani profesor babka niczego, ale sorry: albo o polityce ma pojęcie blade, albo
        jest też cwaną kariero-biurwą (wyzwoloną).
        Do Alexa, co lubi kobiety wyzwolone: kuchta nie, ku.wa tak!
        • agutka Re: Konwencja wyborcza Platformy Obywatelskiej w 20.05.04, 11:46
          A to dobrze, cz niedobrze, ze prof. Kudrycka nie zna sie na polityce? Moim
          zdaniem liczy sie to co potrafi w praktyce. A potrafi bardzo wiele.
          • Gość: tidi Re: Konwencja wyborcza Platformy Obywatelskiej w IP: *.proxy.aol.com 20.05.04, 18:39
            ...wielkie mi co , gotowac i sprzatac ja tez umiem .
            • alex.4 Re: Konwencja wyborcza Platformy Obywatelskiej w 20.05.04, 18:48
              jeśli ktoś kandyduje do parlamentu europejskiego powinien mieć odpowiednie
              kwalifikacje. Po co wybierać osoby, któe nas tylko skompromitują?
              Należy wybierać nie tych co krzyczą, ale potrafia coś więcej. Najlepiej widać
              po dorobku tego sejmu. Co ustawa to bubel. Najgorszy sejm w dziejach III RP
              pozdr
          • Gość: Woj Re: Konwencja wyborcza Platformy Obywatelskiej w IP: *.euro-net.pl 21.05.04, 21:39
            A co konkkretnie, droga Agutko, potrafi w praktyce p. Profesor?
            Nie znam jej osobiście, a z przekaziorów, to odbieram jedynie Jej "mowę-trawę".
            Na pewno potrafi zadbać o swój interes i swój wizerunek. To - tak!
            Dobrze że ta, która nie zna się na polityce, wstąpić chce w szeregi polityków?
            Ja mam inne zdanie na ten temat. Polityka, to dziedzina dla ideowców. Dwie
            zantagonigozowane ze sobą idee, to marksizm (leninizm, trockizm, komunizm,
            socjalizm i inne mutacje) oraz konserwatywny liberalizm (kapitalizm) którego
            jedynym przedstawicielem wiarygodnym w Polsce jest UPR. Kto nie opowiada się po
            żadnej z tych stron, ten albo jest bezideowcem (programowym pragmatykiem -
            karierowiczem, koniuknkturalistą) albo mu nie starcza wyobraźni i rozumu.
            • alex.4 Re: Konwencja wyborcza Platformy Obywatelskiej w 21.05.04, 21:42
              UPR to żaden liberalizm. Z liberalizmem nie ma nic wspólnego. To osmieszanie
              liberalizmu.
              Wracajac do Kudryckiej. WSAP nie jest najlepsza reklama, tylko tyle
              pozdr
              • Gość: Woj Re: Konwencja wyborcza Platformy Obywatelskiej w IP: *.euro-net.pl 21.05.04, 23:14
                Drogi Alexie! Wypowiadasz sie z taką pewnością o rzeczach, o których pojęcie
                masz bardzo mdłe...
                Liberalizm gospodarczy (któremu UPR jako jedyna w Polsce jest wierna
                to "kierunek myśli ekonomicznej i polityki ekonomicznej powstały w XVII i XVIII
                w., głoszący, że państwo i inne organizacje polityczne i gospodarcze powinny
                pozostawić wszystkim jednostkom gospodarczym swobodę działania".
                Natomiast to, co Ty, drogi Aleksie masz zapewne na myśli, to libertynizm -
                dziś powszechnie mylnie utożsamiany z liberalizmem.
                I z tego właśnie powodu UPR nazywa siebie partia konserwatywno-liberalną.
                Konserwatyzm w sferze wartości, a liberalizm w gospodarce.
                Ojcowie klasycznego (pierwotnego)liberalizmu (Adam Smith) dziś w grobach się
                przewracają, jesli docierają do nich takie "mądrości" jak wypowiadane przez
                Ciebie...
                Jedna z klasycznych definicji liberalizmu brzmi: moja wolność kńczy się tam,
                gdzie zaczyna się bliskość twojego nosa. A tacy "liberałowie" jak Ty, jesteście
                nie żadnymi liberałami, tylko czcicielami "Kultu Liczby" ("demokratami").
                Jeśli większość uzna, że "skrobanki" to wolność, to domagacie się legalizacji
                aborcji. Jeśli aktywne grupy lobbystów-pederastów urządzają liczne heppeningi,
                to nagłaśniacie je, aby zamanifestować swoją "postępowość" i libertynizm, myląc
                to z prawdziwym liberalizmem.
                "pozdr"
                • Gość: tidi Re: Konwencja wyborcza Platformy Obywatelskiej w IP: *.proxy.aol.com 22.05.04, 08:33
                  moje ciche : ha ha ha ... w kierunku "alex.4 ". Nie pierwszy " woj " mu to
                  mowisz !! ... ale po nim jak woda po gesi ...
                  • alex.4 Re: Konwencja wyborcza Platformy Obywatelskiej w 22.05.04, 11:57
                    Po pierwsze liberalizm jest kierunkiem który ulegał przemianom. Osnową
                    współczesnego liberalizmu jest zmniejszanie roli państwa w gospodarce i
                    zmniejszanie obciążeń biurokratycznych. Ale liberalizm to nie tylko gospodarka,
                    ale też poszeżanie sfery wolności i obywatelskości. UPR w tym się już nie mieści.
                    pozdr
                    • Gość: Woj Re: Konwencja wyborcza Platformy Obywatelskiej w IP: *.euro-net.pl 23.05.04, 02:02
                      "Osnową współczesnego liberalizmu jest zmniejszanie roli państwa w gospodarce i
                      zmniejszanie obciążeń biurokratycznych. Ale liberalizm to nie tylko gospodarka,
                      ale też poszeżanie sfery wolności i obywatelskości. UPR w tym się już nie
                      mieści"
                      Większych bredni Lepper by nie wypowiedział. Przecież TYLKO UPR chce
                      konsekwentnie (od swego zarania) właśnie tego! Balcerowicz tylko o tym mówił,
                      a robił dokładnie odwrotnie (np. powoływał kolejne biurokratyczne agendy
                      do "odbiurokratyzowania" gospodarki).
                      "pozdr" czyli ozdrowiej/ocknij się biedny/chory Alexie...
                      PS - możeś po prostu niedouczony globalnie (pisze się: "poszerzyć",
                      a nie "poszeżyć" - od: "szeroko")
            • agutka Re: Konwencja wyborcza Platformy Obywatelskiej w 22.05.04, 11:06
              Drogi Woju, musze przyznac, ze calkiem milo sie z Toba rozmawia bo w koncu na
              rgumenty, anie na przepychanke slowna. Po pierwsze dobra mimo wszystko
              wizytowka umiejetnosci prof. Kudryckiej jest WSAP. Ma wysokie noty w Kimisji
              Akredytacyjnej a absolwenci WSAP-u sa calkiem porzadnie wyksztalconymi ludzmi.
              Pani prof. wlada tez biegle bodajze trzema jezykami (z tego co pamietam). Poza
              tym prof. Kudrycka jest cenionym w Polsce fachowcem od samorzadu
              terytorialnego. Ale najlepiej byloby zapytac jej samej lub posluchac tego, co
              mowia o niej inni, ktorzy znaja ja osobicie.
              Ponadto masz racje, mowiac, ze polityk powinien byc ideowcem... niestety w
              naszym kraju to niemozliwe (popatrz na poparcie dla UPR). Jednak w zyciu
              politycznym potrzebny jest rownizez pragmatyzm i umiejetnosc szybkiego
              podejmowania decyzji. Ja takze lubie UPR, ale widze w ich programie rowniez i
              niedoskonalosci. Poza tym nie zamykam sie na inne opcje... no poza Samoobrona i
              SLD oraz SDPl. Pozdrawiam.
              • alex.4 Re: Konwencja wyborcza Platformy Obywatelskiej w 22.05.04, 12:01
                WSAP powinien zadbać o polepszenie wyposażenia. Jak na razie to uczelnia która
                pasozytuje. Po drugie moja znajomość osaób z WSAPu ogranicza się do pewnych
                osób, ale zatrudnienie tych osób bardzo źle świadczy o tej uczelni. O każdej
                uczelni gdzie te osoby pracuja.
                Co do UPR. To jest karykatura liberalizmu. Program który jest niezyciowy pod
                wzgledem ekonomicznym, bzdurny pod wzgledem polityki zagranicznej i społęcznej.
                Do tego dochodzi osobowość Korwina Mikkego, która ciazy nad UPR. A Korwin
                przekraczał wielokrotnie prób śmiesznośći. Jest błąznem, a to najgorsze co może
                przytrafic sie politykowi
                pozdr
              • Gość: Woj Re: Konwencja wyborcza Platformy Obywatelskiej w IP: *.euro-net.pl 23.05.04, 01:44
                Agutko!
                Odwzajemniam poczucie przyjemności (czego nie mogę w stosunku do nieco
                ograniczonego chyba Alexa).
                Co do nikłego poparcia dla słusznej idei...
                Jeśli "lud" (większość) nie rozumie, że dwa plus dwa to cztery, czy to znaczy,
                że ja, mając tego świadomość, mam przyklaskiwać tym, co są najbliżej prawdy, bo
                mają większe popoarcie, niż UPR?
                Moim zdaniem nie. Ideałów nie ma, ale to nie znaczy, że nie należy do nich
                dążyć. Co do p. Profesor: nawet gdybym wiedział,że jest
                ideowcem "kompatybilnym" z moim widzeniem rzeczy i świata, to i tak nie oddam
                na nią głosu w obawie, że oddaję głos na stwierdzenie "dwa razy dwa to cztery,
                ale nie zawsze" ("pragmatyzm" PO) póki jest ktokolwiek, kto mówi, że dwa razy
                dwa, to zawsze cztery. Takie mam zasady. Mimo, że Ojciec tej Partii często robi
                z siebie błazna. To tylko forma - treść jest tu dużo ważniejsza!
                • agutka Re: Konwencja wyborcza Platformy Obywatelskiej w 23.05.04, 09:49
                  Witaj Woju!
                  Jesli zrozumiales, ze namawiam Cie do glosowania na Pania prof. to zaszlo
                  jakies nieporozumienie, bo tak nie jest. Kazdy ma prawo glosowac na kogo chce i
                  jak chce. Chcialam tylko mowiac i Pani prof. i jej szkole powiedziec, ze sporo
                  ludzi krytykuje, bo sie jej udalo. Swoja droga na jakiej uczelni pracuje Alex i
                  jaki ma stopien naukowy, skoro krytykuje wykladowcow i profesorow. A Tobie zas
                  powiem jeszcze, ze mi ideologicznie bardzo odpowiada PO. W sumie najbardziej z
                  obecnych opcji polskiej sceny politycznej. Pozdrawiam.
                  • alex.4 Re: Konwencja wyborcza Platformy Obywatelskiej w 23.05.04, 16:32
                    wsrod wykłądowcow WSAP sa takie orły jak H.Konopka, z której smieja się
                    historycy. dziękuje za takie kwalifikacje
                    pozdr
                  • alex.4 Re: Konwencja wyborcza Platformy Obywatelskiej w 23.05.04, 16:32
                    iLE KSIĄŻEK W BIBLIOTECE MA wsap?????
                    • agutka Re: Konwencja wyborcza Platformy Obywatelskiej w 23.05.04, 18:55
                      A ile ta szkola ma lat, zeby od razu posiadac ksiegozbior?
                      Swoja droga, jako czlowiek wielce wyksztalcony powinienes wiedziec, jak drogie
                      w Polsce sa ksiazki. A zreszta co ja Ci bede tlumaczyc. Sam powinienes takie
                      rzeczy wiedziec.
              • alex.4 Re: Konwencja wyborcza Platformy Obywatelskiej w 23.05.04, 16:31
                UPR? To co opowiada Korwin-Mikke to najczęściej szczyt demagogii. Nie jest w
                tym względzie lepsdzy od leppera. Tyle samo wiedzy, tyle samo absurdu. Troche
                inny sos, potrawa ta sama.
                • Gość: Woj Re: Konwencja wyborcza Platformy Obywatelskiej w IP: *.euro-net.pl 23.05.04, 17:43
                  Dokładnie odwrotnie: zupełnie inna potrawa, ale owszem podawana często przez
                  Mikke`go w podobnej formie. Ten sos może zatem podobny, ale nie potrawa.
                  Zresztą u Leppera jest tylko sos...
                  Ostrość języka i epitety same w sobie nie stanowią jeszcze demagogii.
                  Przypomnę, że ci, którzy mu lat temu piętnaście zarzucali Korwinowi i UPR-owi
                  demagogię w kwestii podatków i innych postulatów gospodarczych - dziś sami
                  forsują podobne recepty - vide: liniowy.
                  Krytyka na poziomie ogólnym, bez konkretów, jest jałowa.
                  Jeśli Alex rzuca samymi epitetami ("szczyt demagogii", "tyle samo absurdu") nie
                  dając, w przeciwieństwie do atakowanego obiektu, ŻADNYCH KONKRETÓW, to Alex
                  uprawia właśnie demagogię. Wyrafinowaną, dla "ynteligentów". Bo Alex jest,
                  zdaje się ynteligentem... Nie sprawia wrażenia cwaniaka-oszusta i jeśli jest w
                  swych wypowiedziach szczery, to rzeczywistej percepcji umysłowej ma mniej od
                  prostego chłopa (ten, w przeciwieństwie do Alexa, ma ograniczony dostęp do
                  informacji i można nawet mu wybaczyć głosowanie na Leppera).

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka