Gość: gryzoń IP: *.tkb.pl / 10.1.130.* 03.03.02, 09:20 Zauważyłem ostatnio brzydki zwyczaj kierowcow komunikacji miejskiej . zamykają drzwi ,zanim wszyscy wsiada lub przycinają drzwiami ostaniego wsiadającego . Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: PsuBrat Re: kierowcy MPK ... IP: *.astercity.net / 10.129.136.* 03.03.02, 11:31 ...to sobie chłopaki znaleźli zabawę. Z kindersztubą na bakier. pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzych Re: kierowcy MPK ... IP: 193.0.117.* 03.03.02, 15:26 Kierowcy mają byc o czasie na punkcie kontrolnym i czasem sie wpieniają gdy całe towarzystwo na przystanku włazi do jednych drzwi - szczególnie drugie od przodu są ulubione. Gdybyście jezdzili tak w kółko to też byście w końcu zaczeli świrować. :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcin Re: kierowcy MPK ... IP: *.csk.pl 03.03.02, 21:21 To chyba nawet nie chodzi o bycie na czas w punkcie kontrolnym, bo ja to czesciej jestem świadkiem takiej oto sytuacji:stoi sobie jakaś paniusia z dzieckiem na przystanku i się rozgląda, podjeżdża autobus,ona sie dalej rozgląda, otwierają się drzwi, ktos tam wysiada, ona wciąż sie rozgląda, a potem jak juz drzwi autobusu zaczynają się zamykać ona dziecko za rękę i biegiem ładuje się w te zamykające sie drzwi no i oczywiście z mordą do kierowcy, że przytnie dziecko. I to z jaką mordą! To trzeba naprawdę zobaczyc i posłuchać.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: komunik Re: kierowcy MPK ... IP: 80.48.251.* 04.03.02, 01:52 Oj, chodzi wlasnie o punkty kontroli i o to co pisal ktos wczesniej o wsiadaniu do jednych dzrzwi... przeciez za przyjazd po czasie (powyzej 4 min.) kierowca placi z wlasnej kieszeni i to chyba 7 zet. A te kobietyu z dziecmi to sie zdarzaja, ale chyba nie o to chodzilo, tylkol o specjlne przycinanier. tak na marginesie chcialbym zauwazyc, ze w Bialymstoku juz od pamietnego strajku komunikacji miejskiej w 1994 MPK nie istnieje... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Akir Re: kierowcy MPK ... IP: 212.160.130.* 04.03.02, 10:09 Chciałbym napisać o czym innym, kiedyś kierowcy autobusów byli znani z nienagannej jazdy, ostatnio jednak to się zmieniło, wymuszają pierszeństwo, wyprzedzaja na przejściu dla pieszych, skręcają beż włączania kierunkowskazu, rozumiem że trzeba osszczędzać nz płacach, ale przy dzisiejszym rynku pracy da się chyba znaleźć klku dobrych kierowców. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PsuBrat Re: kierowcy MPK ... IP: *.astercity.net / 10.129.136.* 04.03.02, 10:55 Gość portalu: Akir napisał(a): ale przy dzisiejszym rynku pracy da > się chyba znaleźć klku dobrych kierowców. ------------------------------------------------- Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: komunik Re: kierowcy MPK ... IP: *.net.bialystok.pl 07.03.02, 18:20 Jestem kierowcą "MPK" i o ile nie znasz realjów to nie pisz bzdur Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PsuBrat Re: kierowcy MPK ... IP: *.pl 07.03.02, 18:54 Gość portalu: komunik napisał(a): > Jestem kierowcą "MPK" i o ile nie znasz realjów to nie pisz bzdur -------------------------------------------------------------------- A co, Ty jesteś dobrze wychowany? Co to za zagadkowe realia? Ciekaw jestem jak można usprawiedliwić proste, chamskie zagrywki niekórych gburowatych i nieokrzesanych kierowców? Pozdrawiam, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: komunik Re: kierowcy MPK ... IP: 217.153.53.* 07.03.02, 20:31 Gość portalu: PsuBrat napisał(a): > Gość portalu: komunik napisał(a): > > > Jestem kierowcą "MPK" i o ile nie znasz realjów to nie pisz bzdur > -------------------------------------------------------------------- > A co, Ty jesteś dobrze wychowany? > > Co to za zagadkowe realia? Ciekaw jestem jak można usprawiedliwić proste, > chamskie zagrywki niekórych gburowatych i nieokrzesanych kierowców? > > Pozdrawiam, Oj, sorki. sprostowanie: nie jestem kierowca, a w trakcie malej imprezki jeden z kumpli to napisal - zapomnialem sie wylogowac ;) Zgadzam sie, ze nie mozna usprawiedliwic wspomnianych zachowan. rowniez pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: komunik Re: kierowcy MPK ... IP: 217.153.53.* 07.03.02, 20:32 Zreszta nie napisalbym "MPK" bo to jak juz wczesniej wspomnilaem nie istnieje!!! Odpowiedz Link Zgłoś
poziomk Re: kierowcy MPK ... 04.03.02, 14:57 Ja zauwazylem cos innego: mianowicie na przystnek nagle kilka autobusow przyjezdza, Jest taka sytuacja, ze ten ostatni autobus, po odjechaniu pierwszych nie podjezdza w zatoczke by mozna bylo wsiasc tylko odjezdza wraz z pierwszymi dwoma. Nie raz mi sie tak zdazylo , ze musialem czekac na kolejny bo Panu kierowcy nie chcialo sie otworzyc drzwi w wyznaczonym miejscu. Pozdsrowienia dla MPK, KPKM- B-stok :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzych Re: kierowcy MPK ... IP: *.ci.uw.edu.pl 08.03.02, 21:04 Kierowcy autobusów, podobnie jak, zdaje się, ratownicy górscy czy górnicy są oficjalnie uznani w rozporządzeniu ministra za grupę szczególnie narażoną na stres w pracy. Mają stąd jakieś przywileje; chodzi chyba o wcześniejsza emeryturę. Bądź co bądź sam się zdziwiłem że byli wymienieni w towarzystwie ratowników. Odpowiedz Link Zgłoś