Dodaj do ulubionych

Zwolnienie w ciąży-u kogo w Białymstoku bez proble

30.09.11, 23:06
Witam jestem w ciaży,aktualnie na zwolnieniu na przeziębienie.Mam dość cieżką pracę fizyczną,dr nie pozwala mi pracować, a tymczasem nie chce dawać zwolnienia.Tyka po kilka dni,a mi zależy na ciągłości.Czuję się nie najgorzej,ale jak mam pracować,skoro to może zaszkodzić ciąży?Jestem w kropce.....A może macie namiary na ginekologa,który zwolnień nie żałuje?
Obserwuj wątek
    • kasia-iala Re: Zwolnienie w ciąży-u kogo w Białymstoku bez p 01.10.11, 18:51
      zwolnienie wypisują dopiero wtedy gdy jest potrzebne

Zus szuka lekarzy partaczy?

jak dla mnie prowokacja,nikt jawnie tak nie pyta,chyba że pyta....
    • nieznajomka Re: Zwolnienie w ciąży-u kogo w Białymstoku bez p 01.10.11, 23:01
      Ja akurat jawnie pytam,odpowiedz moze byc również na meila gazetowego
    • wielkanocnaniespodzianka idź na rentę, jeśli nie możesz pracować ze względu 02.10.11, 16:24
      ...na zdrowie. i nie blokuj miejsca bezrobotnym.
      • perspektywa13 Skoro masz ciężką pracę fizyczną, a kobieta w ciąż 02.10.11, 20:50
        y wszak nie może takiej ywkonywać, to dlaczego gin nie chce dać zwolnienia? Nie rozumiem zupełnie.
    • sikorka.1 Re: Zwolnienie w ciąży-u kogo w Białymstoku bez p 16.10.11, 15:25
      bez problemu jak się nalezy - czyli faktycznie stan zdrowia w ciąży nie pozwala Ci na pracę, to każdy, wierz mi, że każdy lekarz powinien dać Ci L4, tym bardziej, ze masz prace fizyczną.
      Zmień lekarza, popytaj koleżanki w poblizu. Ja byłam 2 razy w ciązy i jak było źle, nie musiałam pytać czy mi da zwolnienie, sam dawał. Jeszcze raz podkreślę - jeśli wymaga tego stan zdrowia pacjentki.
      Dużo zdrowia życzę.

Coś czuję, ze jestes na początku ciąży i masz chęć 8 m-cy "odpocząć"....ciąża nie choroba.
    • nieznajomka Sikorka 17.10.11, 21:48
      Jestem w 4 mcu ciąży i mam do wyboru ciągnac zwolnienie do porodu otrzymują co miesiecznie nie cale 400 zł lub rzucic pracę,a,że mam płacone wszystkie składki łącznie z dobrowolnym chorobowym wolałabym miec i taka kase co miesiąć,skoro praca jest za ciężka to wyjścia nie mam,albo zwolnienie albo utrata pracy.Z dwojga"złego"wolę troche tej kasy:)
      • sikorka.1 więc 19.10.11, 15:54
        porozmawiaj z lekarzem prowadzącym ciążę... pomyśl....
        dlaczego masz rzucać pracę?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka