12.09.12, 17:11

Witam,

moja córcia ma ukończone 3 tygodnie. Nie dokuczają jej na razie kolki, ale często ma problemy ze zrobieniem kupki albo gazami.

Chciałabym masować jej brzuszek zestawem anty kolkowym, ale na jednej ze stron doczytałam, żeby masaż stosować po ukończeniu 5 tyg.

Jakie są Wasze doświadczenia w tej materii?

P.
Obserwuj wątek
    • ewa17 Re: masaż 12.09.12, 18:12
      Ja masowałam mojego synka praktycznie od urodzenia, takie były zalecenia w szkole rodzenia do której chodziłam w ciąży. Polecam film na ten temat "dotyk miłości" www.wformat.com/page.php?p=130
    • syswia Re: masaż 14.09.12, 04:34
      Ja tez masowalam dziecko od urodzenia. Moj syn nigdy nie mial kolek ani wiekszych problemow z brzuchem. Masowalam go po prostu od stop do glow. Na brzuszek podobno pomaga delikatnie wykonany rowerek. Nie sugerowalabym sie wiekiem dziecka tylko tym, jak delikatny jest masaz i czy dziecku przynosi ulge/zadowolenie. Moj syn (prawie 3 lata) do dzis uwielbia byc masowany.
    • drzewachmuryziemia Re: masaż 14.09.12, 14:27
      nie wiem, co to jest zestaw antykolkowy, ale masowałam od pierwszych dni jak sie dało (wiadomo,delikatnie) i odprawiałam wszystko co mozliwe, zeby choc trochę mu kolki przeszły...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka