mama_amelii
05.01.12, 11:40
Właściwie to jeszcze nic pewnego,czy nasze dzieci będa mogły zostac w zerówce,bo jeszcze nie było nawet pierwszego czyt w Sejmie.No,ale jeśli ustawa przejdzie to,czy zostawiacie dzieci w zerówkach,czy posyłacie do 1 kl?Czekacie na opinie z przeddszkola(w lutym powinna być pierwsza półroczna)?.Z tego co się orientuje to do 7 marca trzeba dziecko zapisac do szkoły(zreszta juz mi z rejonówki przyszła prośba,żebym określiła,czy dziecko będzie uczęszczało do rejonu).
Ciekawa jestem ile mam pośle swoje 6 latki do pierwszej klasy,tak jak ja z mezem zdecydowaliśmy.
Gdyby nie to ciągłe zamieszanie z tą reformą i mieszanie nam w głowach to moje dziecko zostało by w zerówce,a tak od roku była nastawiana na 1 kl,przerabia program zerówki,bardzo chce już do szkoły.Nie chce uwsteczniać swojego dziecka,nie chcę,żeby kolejny rok robiła to samo.Chce,żeby się rozwijała,tym bardziej,że w tym okresie dziecko chłonie wszystko i chce się uczyć,poznawać nowe rzeczy.Zna cały alfabet,czyta proste 4 literowe slowa(sylabizując,ale to już coś),potrafi skupić się długo na konkretnym zadaniu,uwielbia rysowac i pisać.Nie chce też,żeby miała do mnie żal,że wielu jej rówieśników będzie w klasie wyżej.