Dodaj do ulubionych

WOŚP - Waliły:)

09.01.12, 22:41
Ahoj!
Był ktoś? Bo ja nie miałem jak za bardzo (święta). Jakieś wrażenia po naszej kolejnej imprezie w naszym CITY :)
Bo pierwsza część to chyba super się zapowiadała:

I Część (Peron na stacji Waliły)

11.00
Obserwuj wątek
    • karolagrodek Re: WOŚP - Waliły:) 10.01.12, 17:57
      Witam.Tak ja byłam ze znajomymi.Chcieliśmy obejrzeć "światełko do nieba" ale oczywiście ich nie było bo po co.Słyszałam tylko rozmowę Paparazziego jak mówił z jakimś drugim facetem, że nie będą ich puszczać bo ludzi nie ma.Tyle, ze ludzie byli ale wiecie zawsze to więcej kasy w GCK-u zostanie na popijawkę kolejną.Cholerni złodzieje, nawet nie macie pojęcia jaka lipa była.Było kilka małych dzieci z rodzicami bo pewnie też chcieli zobaczyć fajerwerki.Aj szkoda gadać co w tym naszym Gródku się wyprawia.A zespół to w ogóle taki, że już mi się nawet pisać nie chce. Nie rozumiem po co to rozwieszać jakiekolwiek plakaty skoro wszystko jest kłamstwem!!! WSTYD Panie Wójcie za taką organizację!!!Pozdrawiam forumowiczów:)
      • janerwus Re: WOŚP - Waliły:) 10.01.12, 18:40
        Ja nie byłem ale słyszałem co nieco z pierwszej ręki (oka). No i się cieszę, że nie byłem aby znowu wstydzić się za nasz Gródek. Ponoć gorzej niż w zeszłym roku. Zapewne winę za lipę ponosi po mniejszej części czas organizacji WOŚP - no bo to święta ma duża część naszego społeczeństwa. Ale gdyby było coś co przyciąga uwagę , coś ciekawego (oprócz pociągu) pewnie by trochę ludzi się zjawiło. Kto chce słuchać Chutar ??? Po raz kolejny apeluję : lepiej nie robić nic niż robić taką wiochę.
        • jan381 Re: WOŚP - Waliły:) 10.01.12, 19:04
          janerwus napisał:

> Ja nie byłem ale słyszałem co nieco z pierwszej ręki (oka). No i się cieszę, że
          > nie byłem aby znowu wstydzić się za nasz Gródek. Ponoć gorzej niż w zeszłym ro
          > ku. Zapewne winę za lipę ponosi po mniejszej części czas organizacji WOŚP -
          > no bo to święta ma duża część naszego społeczeństwa. Ale gdyby było coś co przy
          > ciąga uwagę , coś ciekawego (oprócz pociągu) pewnie by trochę ludzi się zjawiło
          > . Kto chce słuchać Chutar ??? Po raz kolejny apeluję : lepiej nie robić nic ni
          > ż robić taką wiochę.
          -----robimy wsio na pokaz byle była okazja do darmowej okazji dania w palnik za społeczną naszą kasę
          • public-enemy125 Re: WOŚP - Waliły:) 11.01.12, 08:12
            Gmina tudzież GCK organizując WOŚP chciała wesprzeć szczytny cel jakim jest zbiórka pieniędzy na orkiestrę tylko, że zamiast organizować jakąś tandetną imprezę lepiej byłoby przelać pieniądze które poszły na organizację bezpośrednio na konto WOŚP. Jedynym minusem byłoby to, że nasza władza musiałaby się sama wykosztować na "imprezkę"
            • piterss.1 Re: WOŚP - Waliły:) 11.01.12, 08:34
              ja jestem takiego zdania. Idea jest bardzo wazna i w przadku tej imrezy (odwrotnie do sylwestra-nie potrzebny byl jezeli nawet nie stac na dj). A moze oprucz tego pociag, zrobic konkretny koncert w GCK...zaprosic z banku zespolow kilka i po sprawie... nawet mozna pogadac z jakimis bialoruskimi takze....ale jezeli nasz Pan Dyrektor pisze w gazecie, ze to nic nie warte zepoly grajace z playbacku....wiec mu tu raczej nawet za kase na inne imprezy nie poleca. Kilka roznych zespolow, skarbonki i te sprawy i mozna cos rozkrecic... ale potrzebne sa znane grupy... bynajmniej zeby nazwa cos mowila... gdzie Rima, Overday, Kalinka.... ztego co slyszalem to Rima juz konczy swoja dzialalnosc, niby przez Gck i naszego wojta.... brak slow...
              • jan381 Re: WOŚP - Waliły:) 11.01.12, 08:47
                RIMA--widocznie chciała grać nie na tą nutę co chciał PAPCIO CHMIELI i jego poplecznicy oni wolą RAZPIEWANY HARADOK i JESIENNY LIŚĆ
                • piterss.1 Re: WOŚP - Waliły:) 11.01.12, 11:17
                  jan381 napisał:

> RIMA--widocznie chciała grać nie na tą nutę co chciał PAPCIO CHMIELI i jego pop
                  > lecznicy oni wolą RAZPIEWANY HARADOK i JESIENNY LIŚĆ

nu i aszcze kapela Chutar:) wykozystuje tylkodzie dziewczyny z Veny... bo nic innegp ludzkiego nie stac. Rima miala dosyc... jego szefowania. Zreszta przez niego wynikly cyrki z zespolami... Prymaki, Kalinka, a tera Rima, dobrze ze Rozspiewane babki sie niestawiaja i za bigos spiewaja...

Niby organizuje wiecej imprez i co z tego jak zadnej konkretnej nie ma. Polecam wywiad z burmistrzem Michalowa w ktoryms z oßtatnich numerow. jest to wywiad podsumuwojacy ten rok jest tam takze mowa o krytyce naszego Pana redaktorka na temat tej imprezy.....

A ta cala rada programowa to szychy tylko wiecej nic... wiecej do popijawy.... lepiej zrobil by sonde na stronie na temat imprez albo na tym forum... kiedys pisal ze tak zrobi...

Sorki bardzo za brak PL znakow ale nie mam :)
                  • piterss.1 Re: WOŚP - Waliły:) 11.01.12, 11:25

> Niby organizuje wiecej imprez i co z tego jak zadnej konkretnej nie ma. Polecam
                    > wywiad z burmistrzem Michalowa w ktoryms z oßtatnich numerow. jest to wywiad p
                    > odsumuwojacy ten rok jest tam takze mowa o krytyce naszego Pana redaktorka na t
                    > emat tej imprezy.....

chodzi o artykul na temat prymackiej biasiedy w naszej gazecie... pan Nazarko zripostowal z lekka... ale oczywiscie nasz Redaktorek po raz kolejny sie do tego odniesie... bo toz oni z Grzesiem zyc nie moga jak czegos nie napisza.
    • and5 Re: WOŚP - Waliły:) 11.01.12, 21:31
      Idea WOŚP jest/byłaby dobra gdyby nie jedno "ale". Gdyby Owsiak naprawdę robił to bezinteresownie. Wiecie ile kasiory z zebranych 40 milionów weźmie razem z rodzinką dla siebie? Dobrych kilka baniek. I to wszystko w majestacie prawa bo fundacja jest jego i ma do tego prawo. Tyle że nie usłyszycie tego w reżimowych TVN-ach, TVP i reszcie "mediów".
      • piterss.1 Re: WOŚP - Waliły:) 11.01.12, 22:19
        nie wiem, nie będę się sprzeczać. Kiedyś chyba rok temu czytałem sprawozdanie z organizacji finału i działalności stowarzyszenia. Owszem mają miesięczne wynagrodzenie ale czy biorą jakąś kasę za finał to nie doczytałem.
      • janerwus Re: WOŚP - Waliły:) 11.01.12, 23:56
        and5 napisał:

> Idea WOŚP jest/byłaby dobra gdyby nie jedno "ale". Gdyby Owsiak naprawdę robił
        > to bezinteresownie. Wiecie ile kasiory z zebranych 40 milionów weźmie razem z r
        > odzinką dla siebie? Dobrych kilka baniek. I to wszystko w majestacie prawa bo f
        > undacja jest jego i ma do tego prawo. Tyle że nie usłyszycie tego w reżimowych
        > TVN-ach, TVP i reszcie "mediów".

A ja uważam, że nawet jak se chłop szczypnie co nieco to i tak WOŚP to jest coś. Nawet niech z tych uzbieranych 90% trafi tam gdzie trzeba to takiej kasy nikt jeszcze nie przeznaczył na ten cel. A tak w ogóle to się nawet Owsiakowi i należy kasa bo nie każdy potrafi zrobić coś takiego o czym się mówi na całym świecie. Także brawo Jurek. ( a kto nie chce i jest innego zdania niech nie daje, przymusu nie ma.)
        Co do mediów to szanowny and5 to co preferuje? - TRWAM? Trwam jest OK? media bez " .." ?
      • jan381 Re: WOŚP - Waliły:) 12.01.12, 10:56
        and5 napisał:

> Idea WOŚP jest/byłaby dobra gdyby nie jedno "ale". Gdyby Owsiak naprawdę robił
        > to bezinteresownie. Wiecie ile kasiory z zebranych 40 milionów weźmie razem z r
        > odzinką dla siebie? Dobrych kilka baniek. I to wszystko w majestacie prawa bo f
        > undacja jest jego i ma do tego prawo. Tyle że nie usłyszycie tego w reżimowych
        > TVN-ach, TVP i reszcie "mediów".
        -----to co według ciebie lepiejten kesz przekazać dla OJCA RYDZA Idla czarnej mafii nierobów darmozjadów
    • and5 Re: WOŚP - Waliły:) 12.01.12, 11:09
      Przecież to nie Owsiak daje ze swojej kieszeni te pieniądze na sprzęt, który jest kupowany, tylko ci wszyscy ludzie, którzy wrzucą swój grosz do puszki. Wiadomości w popularnych stacjach nie oglądam od dawna, podobnie jak i TV Trwam. Całe szczęście są jeszcze inne źródła
      • public-enemy125 Re: WOŚP - Waliły:) 12.01.12, 14:08
        Może i nie ze swojej kieszenie ale organizacja imprezy o takim zasięgu pochłania masę czasu a i sam Owsiak musi z czegoś żyć. Gdyby nie orkiestra w szpitalach chirurdzy dalej operowaliby po omacku drewnianymi skalpelami. Wystarczy przejść się po szpitalu i zobaczyć ichnią aparaturę, na większości naklejone nalepki WOŚP
        • and5 Re: WOŚP - Waliły:) 12.01.12, 14:55
          "Przyda się każdy grosz ale dobrze wiedzieć, że:

-Właścicielami fundacji WOŚP jest 5 osób w tym siostra Owsiaka

-Nazwa została zastrzeżona jako: "WOŚP Kręcioła Mrówka Cała" gdzie część była nazwą firmy reklamowej siostry Owsiaka

-Fundacja z mocy ustawy może odpisywać do własnej dyspozycji 8% czystego zysku co wynosi przeciętnie chyba 2,5 - 3mln zł zarobione w ciągi 1 dnia pracy przez wolontariuszy co daje po ok. 40 tyś / m - c dla każdego właściciela fundacji. Zatem wystarcza na wybudowane wille z basenami

-Efektywność fundacji zysk / koszt społeczny wynosi chyba mniej niż 50%. To najbardziej marnotrawna impreza społeczna

-Zbieranie i przetrzymywanie pieniędzy dla zysku na koncie jest sprzeczne z celem fundacji i intencją darczyńców

-Wydawanie ok.1,5 mln zł na Woodstok zamiast na deklarowany cel, jest sprzeczne z intencją darczyńców

-Wyposażenie kupione w porozumieniu z Funduszem Zdrowia jest oczywiście bilansowane w nakładach na służbę zdrowia nie dając wiele poza zyskiem propagandowym i personalnym właścicieli fundacji.

-W stosunku do miliardowych żądań płacowych lekarzy i nakładów na zdrowie, fundusze z WOŚP to są grosze (0,07%)

-Tyle samo zysku przy 100% efektywności można otrzymać jeśli każdy pracujący zadeklaruje 2zł / rok z listy płac (17 groszy / m - c) bez dedykowanego zadęcia propagandowego" *

* informacje za astral-projection.blog.onet.pl/OSZUSTWO-WOSP-SZOKUJACE-FAKTY-,2,ID419956863,n

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka