tygrysio_misio 07.05.12, 09:52 ja to bym się wstydziła coś takiego umieścić w internecie i to jeszcze pod prawdziwym nazwiskiem i zdjęciem... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
natt Re: Ślimaczy ekspres, czyli zaczynamy tydzień 07.05.12, 10:12 Ciekawe czy tą opinię miałabyś odwagę wygłosić pod własnym imieniem i nazwiskiem, dołączając do niej zdjęcie? Odpowiedz Link Zgłoś
tygrysio_misio Re: Ślimaczy ekspres, czyli zaczynamy tydzień 07.05.12, 10:16 tak... ale za pozno juz, bo poszlo a nicka forumowego ;] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stach.konwa Re: Ślimaczy ekspres, czyli zaczynamy tydzień IP: 212.33.71.* 07.05.12, 11:28 Rozumiem, że felietonicie nie podobała się jakość usług konkretnej firmy. Nie widzę jednak powodu, by się tą frustracją od razu dzielić z całym Białymstokiem. Felietonista wyszedł na osobę małostkową. Odpowiedz Link Zgłoś
tygrysio_misio Re: Ślimaczy ekspres, czyli zaczynamy tydzień 07.05.12, 11:55 ja tam bardziej odczytuje to jako frustracje z niezdolności do zrozumienia mechanizmów masowego ruchu pojazdów ja tam wstydziłabym się mówić o tym publicznie Odpowiedz Link Zgłoś
szukamwlesie felieton żenada 07.05.12, 11:54 Wyjazd z Warszawy w godzinach popołudniowych jest udręką. Nic dziwnego, że bus jechał dłużej. Korzystam z usług tego przewodnika, bo ceny ma bardzo przystępne i nie widzę żadnych powodów do narzekania. Przesadził Pan w narzekaniu, Panie Wojciechu, żenująco niepotrzebnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: w.koronkiewicz Re: felieton żenada IP: *.tel.tkb.net.pl 07.05.12, 12:44 tygrysio misio napisała "odczytuję to jako frustracje z niezdolności do zrozumienia mechanizmów masowego ruchu pojazdów. ja tam wstydziłabym się mówić o tym publicznie" droga tygrysie misiu. jest dużo rzeczy których się rzeczywiście wstydzę, ale niezdolność do rozumienia do nich nie należy. błądzić jest rzeczą ludzką. i pytać jest rzeczą ludzką. w swoim tekście opisuję pewną sytuację i próbuję znaleźć dla niej racjonalne wytłumaczenie. niestety nie potrafię - o czym wyraźnie zaznaczam. uważasz że to wstyd? że znacznie uczciwiej byłoby strugać mądralę i udawać, że się na wszystkim znam? że wszystko wiem i wszystko rozumiem? taka postawa jest godna pochwały i powodem do dumy? jeśli rozumiesz "mechanizm masowego ruchu pojazdów" który sprawia, że w jedną stronę pojazd jedzie 2,5 godziny zaś w drugą 4 godziny, to podziel się proszę tą wiedzą. bo ja rozumiem różnice wynikające z opóźnienia 30- 40 minut. ale nie półtorej godziny! i jak ma się Twoje rozumienie "mechanizmu masowego ruchu pojazdów" do wyprawy na lotnisko? ile godzin wcześniej wyjeżdżasz by "mechanizm" zadziałał? szukamwlesie napisał o wyjazdach ze stolicy w godzinach popołudniowych. że są udręką. na pewno są. ale czy poranne wjazdy do stolicy taką udręką nie są? nie staliście nigdy w korku w okolicy dworca Wileńskiego? teraz o narzekaniu słów parę. rzeczywiście pozwoliłem sobie na kilka cierpkich uwag. uważam bowiem, że jestem oszukiwany. że przewoźnik, który potrafi wozić ludzi w 2,5 godziny, nie powinien jechać godzin 4. że jest to robienie ludzi w trąbę. i moim zdaniem - ludzie powinni o tym wiedzieć. nikomu nie odradzam korzystanie z usług tego czy innego przewoźnika. ja po prostu piszę, co może klienta owego przewoźnika spotkać. i wcale się tego nie wstydzę. kiedy podają mi w knajpie zimną zupę, mówię o tym głośno kelnerowi. i domagam się ciepłej. może powinienem siedzieć cicho - bo to brak zrumienia mechanizmu zbiorowego żywienia? bo to wstyd jest ciepłą zupę? nie. jestem klientem świadomym. płacę i wymagam. chętnie płacę za podróż ekspresem, która trwa 2,5 godziny, ale widząc jak marnotrawiony jest mój czas z powrotem - nie widzę powodu by przepłacać. nie wstydzę się by o tym mówić głośno. i domagać się albo obniżenia cen, albo poprawy jakości usług. Was to zawstydza - rozumiem. nie przeszkadzają Wam ani zimne zupy, ani ciepłe piwo (jak wiele lodówek w sklepach są tylko nie włączonymi atrapami!) i "mechanizmy masowego ruchu pojazdów" - Wasz sprawa. szanuję Wasz wybór. ja jednak postępować będę inaczej. i zapewniam, że będę mówić o tym głośno i bez wstydu. Odpowiedz Link Zgłoś
szukamwlesie Re: felieton żenada 07.05.12, 15:36 Panie Wojciechu, ja jestem z tych protestujących i umiejących się upominać o swoje. I to głośno. Uważam jednak, że w sprawie opisanej przez Pana nikt nie podawał Panu szczegółowego planu podróży i nie obiecywał, że jazda z Warszawy będzie trwać x lub y czasu. Widział Pan rozkład jazdy? Sprawdził Pan na jaką gdzinę bus dojedzie do dworca w Białymstoku? Jeżeli nie, to nie ma Pan żadnych podstaw o upominanie się o cokolwiek. A opieranie się na własnym domyśle typu: "bo w jedną stronę jechałem 2,5 godziny to i w druga powinienem tyle czasu" - jest moim zdaniem mocno naciągane. Z całym do Pana szacunkiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: w.koronkiewicz Re: felieton żenada IP: *.tel.tkb.net.pl 07.05.12, 18:29 tu pełna zgoda. rzeczywiście rozkładu nie sprawdziłem. toteż i o pieniądze się w kasie nie upominałem. ale zastanówmy się przez moment. jeśli moja podróż to nie pojedyncza wpadka - a stała praktyka firmy - czyż nie jest to marnotrawienie czasu podróżnych? w imię czego? ta kwestia nurtuje mnie właśnie najbardziej. czy tak trudno jest jechać w podobnym tempie co na lotnisko? i czy podobna praktyka nie stoi w sprzeczności z hasłem "podlaski ekspress"? o tym był mój tekst. to wszystko. bardzo chciałbym, aby dotarł do kogoś zawiadującego ową firmą. aby wysłać mu sygnał - szanujcie nasz czas. mój tekst jest również przesłaniem do właścicieli innych firm. nie jesteśmy stadem bezmyślnych baranów. szanujcie nas. za tydzień opisana może zostać jakość Waszych usług. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stach.konwa Re: felieton żenada IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.12, 19:30 Nie jest. To realna ocena r7uchu na polskich drogach Nie uwzględnili, że są barany, co nie sprawdzają, o której przyjadą na miejsce (pomijam kwestię, że to na pewno za długo, ale o to pretensje miej do naszych decydentów od budowy dróg zwłaszzcza w stolicy). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stach.konwa Re: felieton żenada IP: 212.33.71.* 08.05.12, 08:23 Przepraszam, Wojtku, za te barany. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dodeni Re: felieton żenada IP: *.elpos.net 07.05.12, 18:52 Teraz tylko czekać aż napisze Pan o podróży Komunikacją Miejską w Białymstoku w zimową zawieję Toż każdy wie że jak są remonty lub złe warunki pogodowe to są korki i nieudogodnienia "Jeszcze nikt się nie narodził aby wszystkim dogodził" Szkoda drzew na papier do tych wypocin Ale jak to ostatnio napisałem "Jak płacą to można pisać o du**e Maryny" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stach.konwa Re: felieton żenada IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.12, 19:27 Ej, Wojtku, a wspomniałeś o rozkładzie jazdy i jak się te 4 godziny mają do niego? Bo z tego, co wiem, to taki jest popołudniowy rozkłady "wiadomokomexu" (jest wzięta poprawka na korki). Nie umiesz liczyć ani czytać? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lucjusz_lulejko Re: felieton żenada IP: *.nwrknj.fios.verizon.net 07.05.12, 20:35 O kurde! To w Bialymstoku wolno jedynie pisac artykuly pochwalne? Tak bylo co prawda ale za czasow gdy na placu przy-sadowym w Bialymstoku urzedowali namiestnicy sowieccy mowiacy po polsku (cale to barachlo z KW PZPR). A ja myslalem, ze ta cala kultura lizodupow i malowania krajobrazow nierzeczywistych wbrew rzeczywistosci to lezy gdzies, hen, pod plotem na smietnisku historii. To naprawde wszyscy uwazaja, ze dotkniecie komentarzem reporterskim tej super-waznej instytucji - "Wiadomexu" narusza godnosc Bialostoczan? Wszyscy sa tak zadowoleni z uslug transportowych i sposobu jakim mozna sie przebic do stolicy kraju na tej poharatanej nitce drogowej, pelnej samobojcow typu Kamikadze jadacych po pasach dla ruchu z naprzeciw? ... Bialystok enklawa Zamordystow? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: w.koronkiewicz Re: felieton żenada IP: *.tel.tkb.net.pl 08.05.12, 07:43 drogi stachu, już pisałem, że nie sprawdzałem rozkładu jazdy i przyznaję się do własnej indolencji. wyszedłem z fałszywego założenia, że skoro pojazd pokonuje odległość od A do B, w czasie X, to odległość od B do A, pokona również w tym samym czasie, lub czasie do niego zbliżonym. jak już wspomniałem w swoim artykule, miały tu widocznie zastosowanie inne wzory. fragment o zagięciu czasoprzestrzeni. drogi dodeni, rzeczywiście jest tak, że gdy dmucha zawieja śnieżna lub na drodze prowadzone są remonty, ruch pojazdów odbywa się wolniej niż zwykle. dziękuję Ci za przypomnienie i teraz na pewno będę już o tym pamiętał. zawiei co prawda w maju nie uświadczyłem, ale rzeczywiście remonty na drodze byli (pozwolę sobie na lapsus). dlatego podróżnym czytającym moje żałosne wypociny, doradzam drogę przez Wysokie Mazowieckie. tam remontów nie ma i jedzie się bez zwalniania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stach.konwa Re: felieton żenada IP: 212.33.71.* 08.05.12, 08:27 W dodatku przez Wysokie Mazowieckie przynajmniej na razie jest niewiele aut. Zdarzało mi się jeździć tamtędy tekże wtedy, gdy nie było remontów. Zresztą gdy ja jechałem wiadomexem, jechaliśmy przez WM właśnie. Za to autobus konkurencyjnej firmy nie dość, że pojechał przez jeżewo, to w dodatku kierowca od Zambrowa pytał pasażerów, gdzie jest miejscowy dworzec, a na lotnisko dotarł posłuygując się mapą i planem Warszawy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dodeni Re: felieton żenada IP: *.elpos.net 08.05.12, 08:30 Dla wyjeżdzających do warszawy, radzę przeczytać : Tekst linka Odpowiedz Link Zgłoś
shiva772 Re: felieton żenada 08.05.12, 16:56 A ja to bym napisała felioten o końcówkach do szczoteczek elektrycznych Oral B. Producent w Polsce bierze za ten towar jakieś magiczne pieniądze tj ponad 40 zł za dwie sztuki a na Allegro orginalne z napisem made in Germany, można kupić 4 sztuki za 25 zł z przesyłką! Co za chamstwo, jak mnie to wkurza!!! Protestuję bo sie mnie i całą społeczność użytkowników tej końcówki robi w wała. Odpowiedz Link Zgłoś