Dodaj do ulubionych

Miejsce na zdjecie

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.08.05, 14:42
Znacie w czestochowie jakies fajne miejsce do zrobienia zdjec samochodu,
chodzi mi o jakies stare fabryki lub jakie fajne ruiny, ale zeby mozna tam
bylo wiechac bez problemu.
Obserwuj wątek
    • Gość: uważny Re: Miejsce na zdjecie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.08.05, 15:08
      Są - wjechać pisze się przez "j"
      • Gość: fotograf Re: Miejsce na zdjecie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.08.05, 21:16
        No fakt popelnilem blad, ale Ty musiales mi to wypomniec, nie udzielajac
        odpowiedzi na moje pytanie, nudzi Ci sie. Moze ktos inny zna jakies fajne miejsca.
    • lookas.prv.pl Re: Miejsce na zdjecie 08.08.05, 22:48
      Hmm.. ciężko będzie..nie przypominam sobie teraz jakiś ruin fabrycznych w
      Częstochowie... ale to chyba dobrze, że ich nie mamy :-)

Jest jedna ciekawa na Waszyngtona, ale nie ma do niej dostępu.

Możesz spróbować obejrzeć np. okolice cegielni Michalina przy zjeździe na
      Olsztyn/Kielce, takie małe załębie przemysłowe w Nowej Wsi k. Poczesnej, okolice
      wykopalisk na Zawodziu koło Włókniarza, Cegielnia na Lisińcu a raczej na
      Grabówce, no i pojeździć po całym kompleksie Huty od strony Al. Pokoju potem
      przez teren Huty (za pętlą tramwajową na Kucelinie w prawo i cały czas prosto)
      po drodze będziesz mijał wiele starych i opuszczonych budynków po Hucie -
      magazyny, nastawnie, hotel (sic!), i miniesz Hutę Szkła Guardian - bardzo dobra
      do fotografowania - szczególnie w słoneczny dzień wygląda imponująco - potem
      przejeżdżasz obok bocznicy kolejowej, w prawo i wyjeżdżasz na drogę
      Olsztyn-Częstochowa - tutaj możesz skręcić w kierunku Czwy i dojedziesz właśnie
      do Michaliny, po drodze :-)

Tylko tyle pamiętam na ten czas, jak mi się przypomną jeszcze jakieś ciekawe
      miejsca to dopiszę.

PS. jakie to auto?

---------------------------------
      www.lookas.prv.pl
      • lookas.prv.pl Re: Miejsce na zdjecie 08.08.05, 22:59
        Mam! Przypomniałem sobie jeszcze jedno bardzo fajne miejsce - typowa wielka
        ruina fabryczna, o taką Ci zapewne chodzi.

Znajdziesz ją na Stradomiu - nie wiem jak tam dojechać "normalnie" tzn. ulicą,
        bo ja dojechałem do niej rowerem polami jakimiś od strony
        Rakowa-Zachód/Wrzosowiaka - przy pętli 24 na Jesiennej, gdy się stoi przy torach
        kolejowych widać duże pola, a na prawo hałdy - gdzieś w ich pobliżu można
        zauważyć właśnie te wielkie ruiny - strzelam teraz - to pewnie jakaś kopalnia
        lub coś w tym stylu. Ruiny są częściowo zagospodarowane, ale nie widać tego na
        zewnątrz - jedynie słychać hałas maszyn. Panuje tam bardzo fajny klimat, typowo
        industrialny :-))

Acha - możesz także zrobić sesję podwodną :-)) Na dnie Michaliny - tam jest
        wiele wraków maszyn, koparek, ciężarówek itd... ;-)))

---------------------------------
        www.lookas.prv.pl
    • Gość: Ja Re: Miejsce na zdjecie IP: *.trustnet.pl 08.08.05, 23:06
      Wykopaliska na Zawodziu niedaleko stadionu Wlokniarza.Narazie tylko tyle sobie
      przypominam.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka