Dodaj do ulubionych

Brud, smród, informacja nieczynna, a kasa tylko...

11.07.12, 06:46
W panstwowej firmie sezon urlopowy jest swiety.
Obserwuj wątek
    • tojamyszka Jest na to skuteczna rada 11.07.12, 09:03
      Zwolnić i to w trybie natychmiastowym Adama Jakubowskiego, kierownika pionu przewozów w białostockiej spółce PKS, A póki co z agencji pracy tymczasowej zatrudnić osoby na brakujące etaty , oczywiscie nie do kas biletowych , ale jesli maja uprawnienia kasjera to dlaczego nie , albo zwrócic się do kasjerów emerytów o czasowe zatrudnienie w tym okresie . Nie ma wytłumaczenia dla moczu na korytarzach , na schodach . Albo firma sprzatajaca nie myje , albo i na nich się oszczedza . Nie trzeba duzo wystarczy skutecznie polac woda ze środkami odkazajacymi i dezynfekcyjnymi . Sa kratki ściekowe więc spłynie woda . A może by tak zainstalowac kamery , wszak korytarze ,. schody to nie szalety , to miejsca publiczne i powinno sprawić ze jak ktos zobaczy ze to teren monitorowany to zastanopwi sie czy warto miec takie zdjęcie . To nie sa wielkie koszty , ale nie będziemy paskudnym , brudnym dworcem w Białymstoku . Aby tak sie stało nie ma innej rady jak wymiana Pana Adama . Dyrektor , Prezes , Kierownik to ma być gospodarz a nie urzednik . Więc jesli tak trzeba to Dyrektora Białostockiego Oddziału tez mozna i trzeba zmienic .

• Gość: dodeni Rada...nadzorcza na uropie... IP: *.elpos.net 11.07.12, 09:48
        ... spotykająca się raz na pół roku. :D

Montaż kamer i remont budynku to duże koszty dla spółki która nie przynosi dochodów.
        Radziłbym aby członkowie rady nadzorczej zrzekli się swych pieniędzy za "służbę" a cały owy dochód pokryłby montaż kamer, remont budynku, profesjonalną ochronę i zwiększenie liczby kas na dworcu PKS Białystok.
    • avers1981 pks białystok 11.07.12, 12:02
      Nic nowego; tak jest od lat. Dziwne że Wyborcza miejska się zainteresowała, do tej pory kojarzyło to się raczej ze Współczesną i Porannym, choć i oni ni Sanepid się tym nie zajmowali. Standard miejski. Fakt faktem gmach to kolos z trochę innej epoki.
    • eastsider Brud, smród, kasa tylko grycana... 26.07.12, 03:21
      Już miałem pisać o swoich białostockich doświadczeniach, ale odpuszczam; szkoda czasu i atłasu.
      Mówią, ,ze białostockie to Polska. I ja im wierzę. Ale to Polska B.
    • brutt Brud, smród, informacja nieczynna, a kasa tylko... 26.07.12, 13:23
      Białostocki dworzec PKS straszy swym wyglądem niczym z horroru. Ostatnio musiałem odpowiadać na trudne pytania gości z uniwerystetu w stanie Delaware, USA, którzy przyjechali tu z myślą założenia programu wymiany studenckiej i chcieli sprawdzić jak wygląda infrastruktura na okazjonalne wypady studentów. Pojechaliśmy na dworzec. Mieli nie tęgie miny. Najpierw spytali dlaczego nikt go nie remontuje, gdy remontuje się inne części miasta. Powiedziałem ,że oczywiście brak jest funduszy, ale sam nie jestem pewien czy na pewno nie ma pieniędzy na zwykłe zmycie posadzek woda pod ciśnieiem i zmycie 30+ letniego brudu i smrodu. A dworzec jest często pierwszą i ostatnią rzeczą jaką widzi przyjezdny. I my porównujemy się do tej "lepszej" Europy?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka