Dodaj do ulubionych

Fenomen Taylor Swift

11.07.26, 12:21
Scrollowałam właśnie internet i co chwilę pojawia mi się na wallu Taylor Swift. Doskonale wiem kim jest, jednak nie rozumiem i nigdy nie rozumiałam jej fenomenu. Wygląd sierotki, wkurzająca fryzura z grzywką z innej epoki, niesamowite parcie na szkło, średnie piosenki, z których ja kojarzę tylko jedną: shake shake shake.
Co o niej myślicie wy i wasze nastolatki? Moja nigdy nie słuchała Taylor, ja tym bardziej.
Obserwuj wątek
    • grey_delphinum Re: Fenomen Taylor Swift 11.07.26, 12:22
      Nie umiem nic powiedzieć na temat jej twórczości, ale zachwyca mnie wyglądem.
    • raczek47 Re: Fenomen Taylor Swift 11.07.26, 12:31
      Bardzo cenię, utwory z pomysłem i dopracowane.
    • bywalec.hoteli Re: Fenomen Taylor Swift 11.07.26, 13:26
      Ja znam tylko jedną piosenkę Taylor, "Fate of Ophelia" i podoba mi się ona.
      Co do urody, wyglądu, to podobnie chyba działa w gusta amerykanów jak Scarlett Johanson - dla nas w Polsce jest ładną dziewczyną z sąsiedztwa, ale żadną pięknością, a dla Amerykanów chyba bardzo atrakcyjna.
      A co sądzicie o Sheryl Crow? Dla mnie i ładna i utalentowana i super piosenki. No teraz ma już 64 lata, ale wciąż całkiem całkiem.
    • brenya78 Re: Fenomen Taylor Swift 11.07.26, 13:37
      Utalentowana dziewczyna ktora dzieki kasie taty, zmysłowi biznesowemu i twardej psychice dostała sie na szczyt. Doceniam, choc to zupełnie nie moja bajka muzyczna. Czy sa lepsi artyści? Tak. Ale to za co lubię Taylor to nie szczucie cycem, za pozytywne teksty i generalnie pozytywny vibe w tym trudnym dla dzieciaków świecie. Generalnie dobra role model dla młodych dziewczyn.
    • snakelilith Re: Fenomen Taylor Swift 11.07.26, 13:54
      Nie kojarzę ani jednej jej piosenki. Kiedyś w telewizji próbowałam zobaczyć kawałek jej koncertu, ale dla mnie to muzyka i głos, które się zapomina po 5 minutach.
      Natomiast jej wygląd jest dla mnie ok. Oglądam sobie czasem jej zdjęcia, bo jestem podobnym typem kolorystycznym i lubię popatrzeć co ma na sobie i jakimi kolorami się maluje.
      Jej włosy też uważam za ładne. Są gęste, mają ładny kolor, wyglądają naturalnie, co może faktycznie wydawać się czymś z innej epoki, gdy popatrzy się na inne plastikowe celebrytki. Nie rozumiem niechęci do grzywki, mi się grzywka od zawsze podobała, u wielu kobiet i aktualnie też ją noszę, choć nie przez całe moje życie.
      Ale ogólnie o Taylor Swift jako osobie kompletnie nic nie mogę powiedzieć, bo jej nie znam, wiem tylko, że kreuje się trochę na girl next door, co musi być przy tej całej forsie niezłym szpagatem i świadczy o sporych medialnych kompetencjach.
      • brenya78 Re: Fenomen Taylor Swift 11.07.26, 14:13
        "Jej włosy też uważam za ładne."

Ale wiesz przeciez ze ona jest ambasadorka Kerastase ktore uwazasz za szajs z silikonem i ze to nie ma prawa byc dobre... zabawna jwatss snakowa.
        • snakelilith Re: Fenomen Taylor Swift 11.07.26, 14:56
          Uhm. I kolę dietetyczną też pije litrami, dlatego ma taką super figurę. big_grin
          • brenya78 Re: Fenomen Taylor Swift 11.07.26, 14:59
            Z pewnością wciera we włosy olejek marchewkowy za dwa euro - dlatego tak jej lśnią i sa takie piękne 😀😀😀
            • snakelilith Re: Fenomen Taylor Swift 11.07.26, 15:01
              Z pewnością ma więcej oleju w głowie od ciebie, choć jest chyba z pół wieku młodsza. I nie wierzy, że celebryci konsumują cały ten szajs, dla którego stają za forsę do kamery.
              • brenya78 Re: Fenomen Taylor Swift 11.07.26, 15:25
                'I nie wierzy, że celebryci konsumują cały ten szajs, dla którego stają za forsę do kamery."

Toż wlasnie mówię ze to musi byc olejek marchewkowy 😀😀😀
              • brenya78 Re: Fenomen Taylor Swift 11.07.26, 15:31
                "W wywiadzie dla Allure z 2010 roku fryzjerka Jemma Muradian zdradziła, że przed galą American Music Awards użyła:

Kérastase Balancing Shampoo for Sun-Exposed Hair,
                Kérastase Replenishing After-Sun Treatment,
                Klorane Extra-Gentle Dry Shampoo,
                L'Oréal Paris Elnett Hairspray."

Cmok, cmok Snakowa...
    • alex.vause.is.back Re: Fenomen Taylor Swift 11.07.26, 14:14
      Uwielbiam "Bad blood"...
    • majenkirr Re: Fenomen Taylor Swift 11.07.26, 14:22
      Nie ogarniam fenomenu🤷🏼‍♀️. Za to jej fanki to prawdziwy kult, powiesz że nie lubisz, to chcą ci oczy wydrapać😂
    • enith Re: Fenomen Taylor Swift 11.07.26, 14:44
      Targetem Swift są nastolatki, i to raczej te wcześniejsze, więc nie dziwi, że jej muzyka i styl nie trafiają do dojrzałych kobiet. Co nie znaczy, że takich fanów nie ma. Na koncercie w Seattle w 2024 roku większość fanów stanowiły dziewczęta/kobiety w przedziale wiekowym 12-27 lat. Znajomi rodzice, których dziewczynki szły na koncert, byli zgodni, że Swift to całkiem niezły wzorzec dla ich córek. Choć sami mają zupełnie inne gusta muzyczne.
      • hanusinamama Re: Fenomen Taylor Swift 11.07.26, 15:04
        Oj nie tylko. MOja szwagierka lat 40 lata na jej koncery z koleżankami. One są zachwycone
    • hanusinamama Re: Fenomen Taylor Swift 11.07.26, 15:03
      Kiedys słuchałam o niej na kanale youtube. Programem sprawdzno jej wykonania, nietety wszystkie lecą przez autotune. W sumie nie wiadomo jak ona śpiewa naturalnie
    • swiecaca Re: Fenomen Taylor Swift 11.07.26, 15:13
      Jej muzyka jest dla mnie przezroczysta, niczym się nie wyróżnia i nie jestem w stanie zapamiętać. Z wyglądu- dla mnie ładna i bardzo na plus że sprawia wrażenie naturalnej nie poprzerabianej
    • elinborg Re: Fenomen Taylor Swift 11.07.26, 15:41
      Piosenek słucham czasem, ale to jest popowa sieczka wg mnie , no nic specjalnego. Głos przeciętny, choć kiedyś słuchałam jakiegoś trenera wokalnego i podobno ona bardzo nad tym głosem pracuje i śpiewa lepiej niż kiedyś
      Kult jej osoby dla mnie niezrozumiały. Ale podziwiam zaradność i zmysł biznesowy.
      • bi_scotti Re: Fenomen Taylor Swift 11.07.26, 17:21
        elinborg napisała:

> podziwiam zaradność i zmysł biznesowy.

Same here. Podobnie jak nie rozumiem fenomenu Drake (worth $400 millions surprised), tak nie rozumiem fenomenu Taylor Swift (worth $2.1 billion surprised surprised surprised), ale tez nie rozumiem fenomenu pt. Donald Trump (worth $6,5 billion surprised surprised surprised surprised surprised), wiec ewidentnie jestem tepa dzida jesli chodzi o gusta tzw. swiatowej publiki zarowno w temacie entertainment jak politics tongue_out Well ... w tym kontekscie uwazam, ze bycie tepa dzida jest more than OK wink Cheers.
    • jammer1974 Re: Fenomen Taylor Swift 11.07.26, 16:36
      Podpisała pakt z diabłem to wywindowal średnio utalentowana sierotkę na salony. Nie ona pierwsza i nie ostatnio.
    • marileskrzys Re: Fenomen Taylor Swift 11.07.26, 17:00
      w dzisiejszych czasach wszystko możliwe.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka