czubeek 23.07.04, 07:36 I niech tak zostanie:) Bądźmy oryginalni:D Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pilzbery Re: Adrien na elewacji 23.07.04, 08:42 szkoda tylko że pan plastyk talentu więcej nie ma, bo te malowidła do niczego nie są podobne. Odpowiedz Link Zgłoś
alex.4 Re: Adrien na elewacji 23.07.04, 12:13 ja wolałbym kina z prawdziwego zdarzenia pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dragana Re: Adrien na elewacji IP: *.in-addr.btopenworld.com 25.07.04, 16:23 a mi tam sie podoba ze nasze kina takie sa jakie sa.nie nawidze nowoczesnych kinopleksow.zero klimatu.wnosze o przywrocenie starych krzesel;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koro Re: Adrien na elewacji IP: *.81-161.gts.tkb.net.pl 25.07.04, 19:27 pan plastyk nie ma talentu? kolego, tak się sklada, że znam osobiscie ryska dabrowskiego i zapewniam cię, że facio potrafi niejedno. przejdź sie kiedys do empiku i zapytaj o komiksy z likwidatorem. sa wlasnie jego autorstwa. Odpowiedz Link Zgłoś
alex.4 Re: Adrien na elewacji 26.07.04, 14:05 a ja wolę jak w kinie jest dobre nagłosnienie, wygodne siedzenia itd. pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koro Re: Adrien na elewacji IP: *.81-161.gts.tkb.net.pl 27.07.04, 06:46 a ja wole? dlaczego wole? czyzbym kogos od baranów wyzywał? Odpowiedz Link Zgłoś
alex.4 Re: Adrien na elewacji 27.07.04, 10:22 wolę aby kino nie przyciągało ręcznie malowanym plakatem, ale odpowiednim komfortem wnętrza. pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koro Re: Adrien na elewacji IP: *.81-161.gts.tkb.net.pl 27.07.04, 22:01 a co ma jedno do drugiego? ręczne malowidło nie wpływa chyba na obniżenie komfortu wnętrz? artykuł mówił o pewnym zjawisku. otóż zanikają ręcznie malowane reklamy. zastępowane sa masówką z zachodu. polscy plastycy od kilku lat biją na alarm. ginie powoli szkoła polskiego plakatu. cos z czego kiedys słynęlismy w całym swiecie. spójrzcie na obecne plakaty kinowe. Kropka w kropkę to samo. twarzulki gwiazdorów na środeczku, a po bokach trochę ognia, wybuchy, helikoptery. nawet polskie kino zaczyna tworzyć tego rodzaju potworki. tymczasem w indiach, gdzie kino zachowało swój odrębny charakter, plakaty nadal malowane są ręcznie, niekiedy wprost na ścianach. w ubiegłym roku wystawa takich obrazów objechała pół zachodniej europy. my tu natomiast krecimy nosem? wole komfort... a ja wole moją mamę. spotkałem dziś rysia dąbrowskiego, który maluje owe cudne plakay i okazuje się, że miesiąc temu urodził mu się syn. brawo rysiek! tak trzymaj! Odpowiedz Link Zgłoś
alex.4 Re: Adrien na elewacji 28.07.04, 14:55 Ręcznie malowane plakaty są najczęściej kopią zwykłych plakatów. Pomiędzy malunkiem a oryginałem artystycznej różnicy raczej brak. Ale chodzi o cos innego. Białystok tonie w marazmie. Potrzeba mu zmian. Recznie malowane plakaty nie przeszkadzaja mi. Byle nastapiły zmiany w wyglądzie kin i ich standarcie. To jest istotniejsze pozdr Odpowiedz Link Zgłoś