Dodaj do ulubionych

Sprzedają białostocki Polmos!

18.08.04, 12:59
gospodarka.gazeta.pl/gospodarka/1,33181,2234380.html
Co wy na to?!
Obserwuj wątek
    • Gość: zielonogórzanin Re: Sprzedają białostocki Polmos! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.08.04, 14:24
      W Zielonej Górze w zeszłym roku też sprywatyzowano Polmos
      i co ?
      ano w tym roku ponad 100 osób na bruk !
      Taka to polska prywatyzacja???
      • Gość: teka Re: Sprzedają białostocki Polmos! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.08.04, 20:41
        A czy po zwolnieniu tych 100 osób Polmos w Zielonej Górze produkuje mniej? Bo
        jeżeli tyle samo, to tych 100 osób było zbędnych, utrzymywanych tylko dlatego,
        że kogoś nie obchodziły koszty. Dlaczego zgadzasz się na utrzymywanei w firmie
        ludzi niepotrzebnych?
    • Gość: piecyk gazowy Re: Sprzedają białostocki Polmos! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.08.04, 14:29
      Cholera, chłopaki! Trzeba coś z tym zrobić! To jak, robimy zrzutę? ;-)
      • alex.4 Re: Sprzedają białostocki Polmos! 18.08.04, 19:23
        Polmosom potrzeba inwestycji więc sprzedarz jest dobrym pomysłem...
        pozdr
        • Gość: frontman Re: Sprzedają białostocki Polmos! IP: *.pool8174.interbusiness.it 18.08.04, 20:47
          alex.4 napisał:

> Polmosom potrzeba inwestycji więc sprzedarz jest dobrym pomysłem...
          > pozdr

co ty gadasz? może by tak zainwestować w ciebie i się sprzedasz?

białostocki polmos jest czołowym producentem w swej branży...widocznie
          jakieśłapówki poszły i kotś na tym zarabia
          tak jak z całą prywatyzacją, ktróą stowrzył balcerowicz, sprzedawać,
          sprzedweaći jeszcze raz sprzedawa - najlpeje za grosze ,ale za to z prowizją....
          i pomyśleć ze tak ufałem soliodarności, tyle razy pałka zomo na mnie wylądowała
          w warszawie jak studiowałem...
          ale tak to jest jak liberałowie z lewicą sięzabierają do włądzy...musi być
          katastrofa!
        • gazovvy.piecyk Re: Sprzedają białostocki Polmos! 18.08.04, 21:01
          alex.4 napisał:
          > Polmosom potrzeba inwestycji więc sprzedarz jest dobrym pomysłem...
          > pozdr

Tak, sprzedaRZ, analfabeto, ja cie tez pozdr

ps
          te pozdr to mi zajeżdża faszolskim pozdrowieniem ale niech będzie: pozdr! pozdr!
          pozdr!
      • czlowiek.z.szarego.tlumu Re: Sprzedają białostocki Polmos! 18.08.04, 21:23
        Gość portalu: piecyk gazowy napisał(a):

> Cholera, chłopaki! Trzeba coś z tym zrobić! To jak, robimy zrzutę? ;-)

Robimy bo to juz moze byc ostatnia bialostocka prawdziwa zubrowka
        ktora wypijemy(-
    • Gość: Vincenty I tak właśnie powinno być IP: 195.177.196.* 18.08.04, 21:06
      Skoro poszliśmy drogą demokracji, kapitalizmu, liberalizmu gospodarczego to nie
      ma innego wyjścia. Albo mamy w kraju przedsiębiorstwa prywatne - działające na
      zdrowych, rynkowych zasadach, albo mamy przedsiębiorstwa państwowe do których
      wszyscy dopłacamy (Polmos Białystok to wyjątek potwierdzający regułę). Ten 2
      wariant przerabialiśmy przed rokiem 90 i lepiej do niego nie wracajmy.
    • czlowiek.z.szarego.tlumu Re: Sprzedają białostocki Polmos! 18.08.04, 21:20
      Niema sensu sprzedawac zakladu ktory przynosi zyski .
      • Gość: jarek-ny Re: Sprzedają białostocki Polmos! IP: *.ipt.aol.com 19.08.04, 02:04
        Bronmy Zubrowke !!!!

Absolwent - taki sobie.
        • Gość: Z.P. Re: Sprzedają białostocki Polmos! IP: *.elpos.net 19.08.04, 22:32
          Firma przynosi duże zyski, więc sprzedać. Żyjemy przecież w dekapitaliźmie.
      • Gość: teka Re: Sprzedają białostocki Polmos! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.08.04, 01:50
        A w imię czego ktoś miałby kupować firmę, która nie daje szans na zysk? Jest
        sens sprzedawać firmy zyskowne. Zawsze jest tylko pytanie - za ile? I w tym
        jest cały problem.
        • Gość: Z.P. Re: Sprzedają białostocki Polmos! IP: *.elpos.net 20.08.04, 23:41
          Problem to jest w tym, że jako państwo dekapitalizujemy się. Trudno tego nie
          dostrzec.
    • Gość: Dubenko-Bakalennik Re: Sprzedają białostocki Polmos! IP: 67.111.137.* 21.08.04, 07:20
      To panowie, ta joj to o co tu sie rozchodzi sie?
      Ze te francuzy zdemontujo to fabryke i zabioro do Francji?
      No przeciez nie zrobio tego, tylko dalej bedo gorzalke pedzic.
      To pijaczkom krzywda sie nie stanie sie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka