Dodaj do ulubionych

W 3 będzie o refundacji środków antykoncepcyjnych

15.09.04, 11:04
To już, mniej więcej, za godzinę

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=74&w=15394943&a=15451632
forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=74&w=15394943&a=15458750
Obserwuj wątek
    • omarta Re: W 3 będzie o refundacji środków antykoncepcyj 15.09.04, 11:07
      czyżbys planował sobie Wojtku takowe zakupić?
      • wolfgang87 Re: W 3 będzie o refundacji środków antykoncepcyj 15.09.04, 11:11
        A linki odnoszą się do handlu w niedzielę. Fakt że wspólnym mianownikiem jest
        ciemnota skrajnego fanatycznego katolicyzmu, no ale jednak "off topic" :))

A pigułki fajnie żeby były refundowane. Byłoby trochę mniej niechcianych dzieci
        z nizin społecznych.
        • jasama Re: W 3 będzie o refundacji środków antykoncepcyj 15.09.04, 11:18
          wolfgang87 napisał:
          Byłoby trochę mniej niechcianych dzieci
          > z nizin społecznych.
          >

a fe! ponoć w naszym pięknym kraju-raju nie ma niechcianych dzieci! toć to
          wszystko bozia dała! (szkoda tylko, że na dzieci nie dała)

• wojtek_kosynier Re: W 3 będzie o refundacji środków antykoncepcyj 15.09.04, 11:14
        Omarta napisała:
        czyżbys planował sobie Wojtku takowe zakupić?

Nie, ciągle nie daje mi spokoju nasza (no nie chyba jednak nie nasza)
        pseudolewica i jej głosowanie w wieadomej sprawie
    • omarta Re: W 3 będzie o refundacji środków antykoncepcyj 15.09.04, 12:38
      no i co? słuchacie tej dyskusji?
      może posłanka nowina-konopczyna uważa ze lody to wystarczajacy srodek
      antykoncepcyjny?
      • wojtek_kosynier Re: W 3 będzie o refundacji środków antykoncepcyj 15.09.04, 12:44
        Pewnie na zasadzie - zamiast
        • omarta Re: W 3 będzie o refundacji środków antykoncepcyj 15.09.04, 12:45
          w mysl tej zasady to posłanka owa proponowała by szklanke wody albo tabletkę
          aspiryny
          freud by sie uśmiał
          • omarta Re: W 3 będzie o refundacji środków antykoncepcyj 15.09.04, 12:49
            a why te wszystkie 50-latki uważają, ze srodków antykoncepcyjnych używają tylko
            nastolatki chcące "spółkować"!?
            to juz innych innych osób w tym kraju nie ma, co by tabletki stosowały?!
          • wojtek_kosynier Re: W 3 będzie o refundacji środków antykoncepcyj 15.09.04, 12:50
            Ale Marto, mamy już XXI wiek
            I szklankę wody albo tabletkę aspiryny zastąpiły lody

Z drugiej strony, pani posłanka zapomniała, że lody to pewien eufemizm..

Jeszcze jedno. Słychać opinie: ja sobie nie, ażeby z moich podatków refundować
            to i owo.
            A czy ktoś mnie - czy Poziom-kę - pyta, czy życzymy sobie finansowania z
            pastwowej kasy(czyli i naszych p[odatków) Kościóła i etc.
            • wojtek_kosynier Re: W 3 będzie o refundacji środków antykoncepcyj 15.09.04, 12:51
              Słychać opinie: ja sobie nie życzę, ażeby z moich podatków refundować...
            • omarta Re: W 3 będzie o refundacji środków antykoncepcyj 15.09.04, 12:52
              a ja np nie mam nic przeciwko, zeby z mojej kasy refundowano i co?
              • wojtek_kosynier Re: W 3 będzie o refundacji środków antykoncepcyj 15.09.04, 12:55
                I nic
                Przecież ja wiem, że nie mam na to żadnego wpływu
                Ale mogę się przecież pożalić, iż nie podoba mi się przeznaczanie funduszy na
                politykę, Kościoły, wojsko (mam na myśli Irak) i etc.
                • wojtek_kosynier Re: W 3 będzie o refundacji środków antykoncepcyj 15.09.04, 13:03
                  Sorry. nie odpowiedziałm precyzyjnie na Twe pytanie
                  Cóż, to czy jesteś za czy przeciw, nie ma większego znaczenia.
                  Co innego gdyyśmy mogli deklarować, na co przeznaczane mogłyby być nasze
                  podatki (no nie oszukujmy się - ich część). Ale to utopia. Jest co prawda zapis
                  o jednym procencie, ale możemy goprzekazać jedynie na określone fundacje.
                  • kamaoka Re: W 3 będzie o refundacji środków antykoncepcyj 15.09.04, 22:30
                    no zesz czemu ty takie rzeczy piszesz o jakis kosmiczbych porach? szkoda ze nie
                    wiedzialam wczesniej o owej dyskusji... chociaz moze to i dobrze po co mam sie
                    niepotrzebnie denerwowac i wciaz wysluchiwac tych samych, ponurych argumentow
                    ze owe panie nie zycza sobie ze swoich podatkow etc... a ja nie zycze sobie
                    finansowania z moich przyszlych podatkow:) a aktualnie z podatkow moich
                    rodzicow (wiem co mowie:) finansowania ksiezy, kosciola, i stada oslow z
                    wiejskiej - tych ktorym nawet matury sie zrobic nie chcialo poki nie przyszli
                    do sejmu i potem takowa w rok zrobili, pieniadze ktore ida ode mnie na lekarzy
                    sa jak dla mnie wyrzucane w bloto - boije sie leczyc u nas w szpitalu - o
                    konowalstwie wiekszosci (nie mowie ze wszystkich) zatrudnionych tam lekarzy
                    mozna opowiadac godzinami i nei sa to blahe sprawki ale doprowadzenia do
                    smierci!!! idac do lekarza MUSZE wiedziec na co jestem chora inaczej mnie nie
                    wyleczy porzadnie ("niezauwazenie" przez pol roku zapalenia pluc to normalka),
                    ot chocby ostatni przyklad: stalo sie cos z oczami, czerwone, galka oczna nie
                    jest gladka tylko taka "pobrużdżona", pieczenie itp, pomyslalam ze to mzoe
                    zapalenie spojowek, ale zaniepokoilo mnie to pobruzdzenie oka, poszlam do
                    lekarza, pani doktor kazala mi usiasc pod sciana, gdzies 2 metry od niej i
                    opisac co sie dzieje, w tym czasie wypelniala papierki, potem podeszla,
                    tradycyjne czytanie literek z tablicy, prawe oko w porzadku ale lewym z trudem
                    przeczytalam, zabrala mnie do ciemnego pokoju i zaczela zagldac do oka przy
                    pomocy swiatla (no nie wiem jak to inaczej nazwac:P), mowie jej, ze tym lewym
                    cos tak gorzej widzialam, ze gdybym miala przeczytac kolejna literke to nie
                    wiedzialam czy to bylo 7 czy Z czy 1, ona nic nie odpowiedziala, wrocilysmy do
                    gabinetyu, powiedzialam ze do tej pory zakraplalam sobie takei a takie
                    kropelki, troche pomogly, ale martwi mnie to "pobruzdzenie oka" i baaardzo
                    widoczne zylki na oku, ona powiedziala zebym stosowala czesciej te kropple co
                    mam, dala jeszcze drugie i dowidzenia, nawet mi nie powiedziala na co jestem
                    chora, wiec sie jej apytalam najuprzejmiej jak moglam czy chociaz moglabym
                    wiedziec co mi dolega? spojrzala na mnie zdziwiona, zapytalam sie czy to bylo
                    zapalenie spojowek, ona "aha, no tak"
                    wiem, to jest off topic, ale sfrustrowana tym ejstem ciagle, jak moge unikam
                    panstwowego lekarza, czasem jednak trzeba, ale ta gosciowa po pierwsze nie
                    zareagowala jak powiedziaalm ze na lewe oko widze slabiej, a po drugie nawet mi
                    nie powiedziala na co chora jestem!!!
                    zatem nie chce zeby "tacy" lekarze byli finansowani z mojej skladki zdrowotnej,
                    wole to przeznaczyc na cos z czego korzystam...
                    • jasama Re: W 3 będzie o refundacji środków antykoncepcyj 16.09.04, 08:22
                      kamaoka napisała:

> no zesz czemu ty takie rzeczy piszesz o jakis kosmiczbych porach?

trudno pisać o innych porach, skoro "Za, a nawet przeciw" zawsze w Trójce w
                      samo południe jest...
                      • kamaoka Re: W 3 będzie o refundacji środków antykoncepcyj 16.09.04, 13:59
                        no ja rozumiem, ale nie podaja wczesniej o czym bedzie kolejna audycja?
                        zreszta, nie ma co roztrzasac:)
                        • wojtek_kosynier Re: W 3 będzie o refundacji środków antykoncepcyj 16.09.04, 14:09
                          No chyba nie podają, choć może jak sie dobrze poszuka na jej (Trójki) stronie
                          interetowej, to się znajdzie.
                          • kamaoka Re: W 3 będzie o refundacji środków antykoncepcyj 16.09.04, 16:19
                            end ripit: "zreszta, nie ma co roztrzasac:)"
    • wojtek_kosynier Dziś będzie o aborcji 22.09.04, 09:29

www.radio.com.pl/trojka/zaprzeciw/
      Ale ja nie o tym (lepiej zapobieać), ale o przedwczorajszym „Warto Rozmawiać”
      prowadzonym przez Jana Pospieszalskiego. Kto w polskiej popie....onej lewicy
      odpowiada za desygnowanie swych przedstawicieli do występowania w tego typu
      programach! Stronę opowiadającą się za powszechnym dostępem do antykoncepcji
      wspaniale reprezentowali dwaj ginekolodzy, z których zwłaszcza pan Dębski (mam
      nadzieję, że nie przekręciłem nazwiska) umiejętnie „gasił” (takie jest
      przynajmniej moje zdanie) nawiedzonych, demagogicznych oponentów. Niestety,
      wrażenie psuła jakaś skrzecząca, ruda baba z SLD – uprawiająca demagogię (w
      drugą stronę) w czystej postaci. Zresztą ponoć ta pani (Seneszyn czy jakoś tak)
      pojawiła się wczoraj u Olejnik i także fatalnie wypadła.
      Jakże inaczej na jej tle prezentuje się pani Sosnowska „od Borowskiego” (w SLD
      była specjalistką od „problemu gejowskiego”), która w TVN24 w rozmowie z red.
      Miecugowem wypowiadała się dostojnie (choć przyp....oliła prezydentowi i klasie
      rządzącej) kompetentnie i widać, że faktycznie ma serce z lewej strony.
      • wojtek_kosynier Re: Dziś będzie o aborcji 22.09.04, 12:14
        Ta baba musi tak skrzecze(y)ć!!!
        Łeb mi pęka
        • jasama Re: Dziś będzie o aborcji 22.09.04, 12:16
          ona musi, bo tak ma
          Ty możesz wyłączyć radio
          • wojtek_kosynier Re: Dziś będzie o aborcji 22.09.04, 12:19
            Też prawda. Ja (zwłaszcza ja) nie mam prawa do takich uwag.
            Ale merytorycznie ta baba, też mi działa na nerwy. Patrz wyżej
            • jasama Re: Dziś będzie o aborcji 22.09.04, 12:24
              co do meritum, na wiadomy temat swoje w tym zyciu już powiedziałam,
              powsciekałam się i tyle.
              wkurzają mnie takie audycje, bo zaraz rozdzwonią się oszołomy (tak jak parę dni
              temu, kiedy na tapecie byli księża) - nic nowego nie powiedzą, ja zdania nie
              zmienię, a jak posłucham dłużej tych wywodów, to moge wyjść z pokoju i
              niewinnemu człowiekowi krzywdę zrobić, tylko dlatego, że się akurat nawinie.

spokój, spokój, tylko to jest mi dzisiaj potrzebne
              nie pić już dzisiaj więcej kawy...
              oddychać głęboko...
              kurrrr...!!!!
              • wojtek_kosynier Re: Dziś będzie o aborcji 22.09.04, 12:25
                A po ilu (kawach)jesteś.
                Po ja właśnie złopię drugą
                • jasama Re: Dziś będzie o aborcji 22.09.04, 12:40
                  ja wypiłam już trzy
                  plus ze cztery cukierki z guaraną (czy jakoś tak) - świństwo straszne plus
                  rozmowa z matką
                  na szczęście to ostatnie - na plus dla mnie

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka