Dodaj do ulubionych

Ludzie! MYJCIE SIE!

IP: *.duna.pl / 192.168.3.* 09.05.02, 12:53
Obserwuj wątek
    • Gość: lebster Re: Ludzie! MYJCIE SIE! IP: *.duna.pl / 192.168.3.* 09.05.02, 12:56
      przyszlo lato/wiosna, w kazdy razie cieplo sie zrobilo i jak to bywa jak jest
      cieplo to ludzie sie poca czesciej i gesciej tez. dlatego apeluje zrobmy
      krucjate wobec brudasow i niemyjow, bo tego nie da sie niczym usprawiedliwic,
      na pewno nie oszczednoscia. niestety zdaza mi sie jezdzyc autobusem i jest to
      horror, jak pan/pani podniesie ramie, a nawet nie tylko wtedy. blagam zrobcie
      cos z tym!
      TEN CO SIE CZESTO MYJE! pozdro!
      • anka1 Re: Ludzie! MYJCIE SIE! 09.05.02, 13:02
        dlatego zeby podobnych widokow nie odbierac nosem, chodze piechota:)
        apel popieram, mydlo nie jest drogie!
      • Gość: Waldek Re: Ludzie! MYJCIE SIE! IP: *.bialystok.cvx.ppp.tpnet.pl 09.05.02, 15:00
        A wyobrażasz sobie "zapach" niemytego psa? To wyobraź sobie. Jak jest ci trudno
        to ci pomogę. Uważaj fuuuuuu... a jak tego ci mało to dodam "a". I jak?
      • poziomk Re: Ludzie! MYJCIE SIE! 10.05.02, 10:32
        OK a co zrobisz, jak z domu wyjdziesz czysta/y , świerzo po kąpieli,
        przejdziesz na ten przystanek - gdzie na dworze + 27;32C i zalewa cie pot?...

pozdrawiam jeszcze czysty nie śmierdzący poziomK
        • ralston Re: Ludzie! MYJCIE SIE! 11.05.02, 15:10
          poziomk napisał(a):

> OK a co zrobisz, jak z domu wyjdziesz czysta/y , świerzo po kąpieli,
          > przejdziesz na ten przystanek - gdzie na dworze + 27;32C i zalewa cie pot?...
          >
          > pozdrawiam jeszcze czysty nie śmierdzący poziomK

Na to już chyba tylko antyperspiranty... Albo zmutować się genetycznie, tak, żeby
          pot nie śmierdział...
      • szpiro Re: Ludzie! MYJCIE SIE! 11.05.02, 00:38
        Najbardziej efektyne jest szare mydlo.
        • ralston Re: Ludzie! MYJCIE SIE! 11.05.02, 15:11
          szpiro napisał(a):

> Najbardziej efektyne jest szare mydlo.

Pod warunkiem, że nie leży stale w szafce, he, he...
    • ormond Re: Ludzie! MYJCIE SIE! 09.05.02, 15:51
      Dokladnie tak jak w temacie. I prosze pamietac, wietrzenie nie zastapi myscia.
      • Gość: saunne Re: Ludzie! MYJCIE SIE! IP: *.bialystok.sdi.tpnet.pl 09.05.02, 16:43
        a jak jedziecie autobusem to myjcie się podwójnie! Nie dość, że duszno, bo okna
        małe, albo bez wykupionego abonamentu na otwieranie, to jeszcze TEN zapach...,
        a już w ogóle jak ktoś tuż przed wejściem palił papierosy...

Ja jadę na uczelnię 30 minut. Litości!!!
    • Gość: Oka Re: Ludzie! MYJCIE SIE! IP: *.17.79.204.lifespan.org 09.05.02, 16:51
      To jeszcze sa tacy co sie nie myja?
      A fu!
      • anka1 Re: Ludzie! MYJCIE SIE! 09.05.02, 17:19
        " pachnie " na to ze sa!:) ludzie myjcie sie to nie boli!:)
        • Gość: lebster Re: Ludzie! MYJCIE SIE! IP: *.duna.pl / 192.168.3.* 10.05.02, 00:03
          myjcie siebie i swoje dzieci rodzicow i sasiadow! i ZEBY tez myjcie! dla
          brudasow nie ma litosci, bo oni nie maja dla innych litosci!
          • anka1 Re: Ludzie! MYJCIE SIE! 10.05.02, 10:33
            tak jest, nawet Shrek dbal o higiene! a ludzie co?:)
            • ralston Re: Ludzie! MYJCIE SIE! 11.05.02, 13:55
              A mówią, że skorupa do 1 cm grubości, to jeszcze nie brud, a potem to sama
              odpada - więc właściwie mycie to wyłącznie strata czasu...
            • ralston Re: Ludzie! MYJCIE SIE! 11.05.02, 13:58
              A co powiecie na taką grupę, która zamiast mycia nie stosuje wietrzenia, ale
              poszła dalej w swoim rozwoju kulturalnym i używa dezodorantów? To jest dopiero
              coś! - jak mawiał poeta. Smród wymieszany z tanim dezodorem. Jak w reklamie "
              Teraz więcej capi - za tę samą cenę" :))))
    • sluggard Re: Ludzie! MYJCIE SIE! 11.05.02, 15:28
      A dziewczyny mogłyby się jeszcze golić. Moim zdaniem jest mało rzeczy bardziej
      obrzydliwych niż owłosiona żeńska pacha czy nogi. A jak jest ciepło pojawiają
      się krótkie spódniczki i bluzeczki bez rękawków i to wszystko dokładnie widać -
      sic!
      • ormond Re: Ludzie! MYJCIE SIE! 11.05.02, 15:30
        No a w czym ci to owlosienie przeszkadza...? Ponoc te owlosione sa bardziej
        namietne...?
        • sluggard Re: Ludzie! MYJCIE SIE! 11.05.02, 15:37
          ormond napisał(a):

> No a w czym ci to owlosienie przeszkadza...? Ponoc te owlosione sa bardziej
          > namietne...?

Wiesz, co kto lubi.
          Ale w obecnej kulturze przyjął się raczej brak takiego owłosienia. I akurat moim
          zdaniem jest to dość mało estetyczne. Zwłaszcza, jeśli jakaś się goli, ale za
          rzadko.
          • ormond Re: Ludzie! MYJCIE SIE! 11.05.02, 15:50
            Zgadza sie w obecnej "kulturze"... obecnie to sobie tez chlopy nogi i piersi
            gola zeby wygladac jak bogowie z posagow greckich, mnie jednak do golenia tych
            czesci ciala nikt nie namowi!
        • megatom Re: MYJCIE SIE CZY TEZ NIE-OTO JEST PYTANIE 11.05.02, 15:40
          Teraz na fali jest az do przesytu ekologia tak wiec trzeba sie zastanowic co
          robic.
          -bo wedlug przyslowia:
          Czeste mycie skraca zycie,skura sie sciera i czlowiek umiera?:-)))
          • ralston Re: MYJCIE SIE CZY TEZ NIE-OTO JEST PYTANIE 11.05.02, 15:43
            megatom napisał(a):

> Teraz na fali jest az do przesytu ekologia tak wiec trzeba sie zastanowic co
            > robic.
            > -bo wedlug przyslowia:
            > Czeste mycie skraca zycie,skura sie sciera i czlowiek umiera?:-)))

Że o mydlinach zatruwających środowisko nie wspomnę... Ekologicznie byłoby mycie
            zgodne z naturą - w zimnej wodzie bez wspomagania chemią...
            • megatom Re: MYJCIE SIE CZY TEZ NIE-OTO JEST PYTANIE 11.05.02, 15:47
              Tak wiec Bialka jest zagrozona przez czyscioszkow.
              To jest takie amerykanskie cimcira-jednemu wezmie a drugiemu da.
            • sluggard Re: MYJCIE SIE CZY TEZ NIE-OTO JEST PYTANIE 11.05.02, 15:48
              ralston napisał(a):

> Że o mydlinach zatruwających środowisko nie wspomnę... Ekologicznie byłoby myci
              > e
              > zgodne z naturą - w zimnej wodzie bez wspomagania chemią...

Przodkowie się tak myli, a efekty znamy tzn. i tak nie mogli się pozbyć
              pasożytów.
              • ralston Re: MYJCIE SIE CZY TEZ NIE-OTO JEST PYTANIE 11.05.02, 15:51
                sluggard napisał(a):

> ralston napisał(a):
                >
                > > Że o mydlinach zatruwających środowisko nie wspomnę... Ekologicznie byłoby
                > myci
                > > e
                > > zgodne z naturą - w zimnej wodzie bez wspomagania chemią...
                >
                > Przodkowie się tak myli, a efekty znamy tzn. i tak nie mogli się pozbyć
                > pasożytów.

Tylko ci, którzy używali za mało dziegciu...
                • sluggard Re: MYJCIE SIE CZY TEZ NIE-OTO JEST PYTANIE 11.05.02, 15:52
                  ralston napisał(a):

> Tylko ci, którzy używali za mało dziegciu...

Albo nie myli się za uszami:)
              • megatom Re: MYJCIE SIE CZY TEZ NIE-OTO JEST PYTANIE 11.05.02, 15:53
                sluggard napisał(a):

> ralston napisał(a):
                >
                > > Że o mydlinach zatruwających środowisko nie wspomnę... Ekologicznie byłoby
                > myci
                > > e
                > > zgodne z naturą - w zimnej wodzie bez wspomagania chemią...
                >
                > Przodkowie się tak myli, a efekty znamy tzn. i tak nie mogli się pozbyć
                > pasożytów.

Ludzie i pasozyty przetrwaly do dzisiaj,to ci sila natury.
                • ralston Re: MYJCIE SIE CZY TEZ NIE-OTO JEST PYTANIE 11.05.02, 15:55
                  megatom napisał(a):

>
                  > Ludzie i pasozyty przetrwaly do dzisiaj,to ci sila natury.

A dzisiaj zgodnie podróżują środkami komunikacji miejskiej w Białymstoku...
                  • megatom Re: MYJCIE SIE CZY TEZ NIE-OTO JEST PYTANIE 11.05.02, 15:59
                    ralston napisał(a):

> megatom napisał(a):
                    >
                    >
                    > >
                    > > Ludzie i pasozyty przetrwaly do dzisiaj,to ci sila natury.
                    >
                    > A dzisiaj zgodnie podróżują środkami komunikacji miejskiej w Białymstoku...

To ci dopiero jest zycie w symbiozie.Jeden drugiego sie trzyma jak rzep i to jest
                    wlasnie ekologiczne podejscie do zycia.Ludzie tak trzymac a pojednamy sie z
                    przyroda:-))))
                    • sluggard Re: MYJCIE SIE CZY TEZ NIE-OTO JEST PYTANIE 11.05.02, 16:01
                      megatom napisał(a):

> To ci dopiero jest zycie w symbiozie.Jeden drugiego sie trzyma jak rzep i to je
                      > st
                      > wlasnie ekologiczne podejscie do zycia.Ludzie tak trzymac a pojednamy sie z
                      > przyroda:-))))

Nie lubię się jednać z TAKĄ przyrodą - zwłaszcza wbrew swojej woli.
                    • ralston Re: MYJCIE SIE CZY TEZ NIE-OTO JEST PYTANIE 11.05.02, 16:03
                      megatom napisał(a):

> To ci dopiero jest zycie w symbiozie.Jeden drugiego sie trzyma jak rzep i to je
                      > st
                      > wlasnie ekologiczne podejscie do zycia.Ludzie tak trzymac a pojednamy sie z
                      > przyroda:-))))

No właśnie - mycie jest nieekologiczne nie tylko ze względu na chemię, ale
                      również nato, że niszczy przyrodę - inne organizmy żywe. Rozmaite miłe
                      drobnoustroje...
                      • megatom Re: MYJCIE SIE CZY TEZ NIE-OTO JEST PYTANIE 11.05.02, 16:06
                        ralston napisał(a):

> megatom napisał(a):
                        >
                        > > To ci dopiero jest zycie w symbiozie.Jeden drugiego sie trzyma jak rzep i
                        > to je
                        > > st
                        > > wlasnie ekologiczne podejscie do zycia.Ludzie tak trzymac a pojednamy sie
                        > z
                        > > przyroda:-))))
                        >
                        > No właśnie - mycie jest nieekologiczne nie tylko ze względu na chemię, ale
                        > również nato, że niszczy przyrodę - inne organizmy żywe. Rozmaite miłe
                        > drobnoustroje...

Nad takimi malutkimi niewinnymi pcheleczkami zneca sie wielki czlowiek oj oj.
      • Gość: saunne Re: Ludzie! MYJCIE SIE! IP: *.bialystok.sdi.tpnet.pl 11.05.02, 16:44
        sluggard napisał(a):

> A dziewczyny mogłyby się jeszcze golić. Moim zdaniem jest mało rzeczy bardziej
        > obrzydliwych niż owłosiona żeńska pacha czy nogi.

Oczywiście owłosione męskie pachy to szczyt elegancji i piękna... zwłaszcza w
        koszulce bez rękawów. A jeśli do tego dodać jeszcze włosy w nosie i w uszach to
        już w ogóle... czysty sex.
        • megatom Re: Ludzie! MYJCIE SIE! 11.05.02, 16:47
          Gość portalu: saunne napisał(a):

> sluggard napisał(a):
          >
          > > A dziewczyny mogłyby się jeszcze golić. Moim zdaniem jest mało rzeczy bard
          > ziej
          > > obrzydliwych niż owłosiona żeńska pacha czy nogi.
          >
          > Oczywiście owłosione męskie pachy to szczyt elegancji i piękna... zwłaszcza w
          > koszulce bez rękawów. A jeśli do tego dodać jeszcze włosy w nosie i w uszach to
          >
          > już w ogóle... czysty sex.

Przeciez zuberki juz wylenialy a kazdy wlosek na wage zlota.Wszysko lyse jak
          pupcia u niemowlaka hi hi hi.
          • Gość: saunne Re: Ludzie! MYJCIE SIE! IP: *.bialystok.sdi.tpnet.pl 11.05.02, 16:52
            > Przeciez zuberki juz wylenialy a kazdy wlosek na wage zlota.Wszysko lyse jak
            > pupcia u niemowlaka hi hi hi.

Pewnie te, które widziałam dzisiaj w autobusie to jakieś marne resztki -
            niedobitki... Owłosione biedactwa! A może tak objąć je ochroną?
            • megatom Re: Ludzie! MYJCIE SIE! 11.05.02, 16:56
              Gość portalu: saunne napisał(a):

> > Przeciez zuberki juz wylenialy a kazdy wlosek na wage zlota.Wszysko lyse j
              > ak
              > > pupcia u niemowlaka hi hi hi.
              >
              > Pewnie te, które widziałam dzisiaj w autobusie to jakieś marne resztki -
              > niedobitki... Owłosione biedactwa! A może tak objąć je ochroną?

Pewnie to turysty z jakies obcej nieogladzonej ziemi :-))))
              • Gość: saunne Re: Ludzie! MYJCIE SIE! IP: *.bialystok.sdi.tpnet.pl 11.05.02, 17:00
                > Pewnie to turysty z jakies obcej nieogladzonej ziemi :-))))

wyglądały na swoje... - słynny przaśno - buraczany wyraz twarzy, swojskie "nie-e"
                i "dla mnie" :)
                • megatom Re: Ludzie! MYJCIE SIE! 11.05.02, 17:04
                  Pewnie sie tak maskowali dla zmylenia tlumu.
                  Pewne,ze byli to przebierance.:-))))
                  • Gość: saunne Re: Ludzie! MYJCIE SIE! IP: *.bialystok.sdi.tpnet.pl 11.05.02, 21:07

> Pewnie sie tak maskowali dla zmylenia tlumu.
                    > Pewne,ze byli to przebierance.:-))))

tak - włochate... Fuj!!!
    • Gość: Łach Re: Ludzie! MYJCIE SIE! IP: *.com.pl 12.05.02, 12:30
      Qr..a, posłuchałem tej rady, umyłem się wczoraj i moja stara nie poznała mnie
      na ulicy, na co mnie to było ??????????
      • saunne Re: Ludzie! MYJCIE SIE! 12.05.02, 12:51
        Gość portalu: Łach napisał(a):

> Qr..a, posłuchałem tej rady, umyłem się wczoraj i moja stara nie poznała mnie
        > na ulicy, na co mnie to było ??????????

he,he ciekawe jak długo musiałeś zdrapywać "tapetę" skoro nie poznała Cię nawet
        żona (białostocki Majkel Dżekson?)
      • bix1 Re: Ludzie! MYJCIE SIE! 13.05.02, 07:41
        Gość portalu: Łach napisał(a):
        > Qr..a, posłuchałem tej rady, umyłem się wczoraj i moja stara nie poznała mnie
        > na ulicy, na co mnie to było ??????????

Łachu, nie przejmuj się - może dzięki temu otworzyło się przed Tobą nowe życie ???

• anka1 Re: Ludzie! MYJCIE SIE! 13.05.02, 10:16
          czeste mycie-nowe zycie-bez starych zon?:)))
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka