Dodaj do ulubionych

BIALYSTOK CHWAST

15.05.02, 08:30
Dziwne rzeczy dzieja sie w naszym miescie.
Bialystok z dnia na dzien coraz bardziej zarasta.
Jeszcze troche to chwasty na stojaco bedzie mozna wachac.
Zaczelo sie od komedii z przetargiem na pielegnacje Plant, wygrywa go jakas
smieszna firma, termin ogloszenia wynikow tez zostal niesamowicie przeciagniety.
A my chodzimy, jezdzimy wsrod chwastow, gdzie czlowiek nie spojrzy tam widzi
piekne, zdrowe, rzucajace sie w oczy, cudowne rosliny.
Widac jak nasza wladza dba. Jak ktos juz jest wychowany w "czystosci" takim
zostaje, he he.
Zycze milego dnia, he he he
Obserwuj wątek
    • anka1 Re: BIALYSTOK CHWAST 15.05.02, 08:43
      Marek chwasty da sie zniesc jak ktos nie ma alergii.
      mnie do furii doprowadza brak policji na rondzie przy Branickiego. regulowali
      tam ruch 4 czy 5 razy, dzis zjawili sie tylko dlatego ze byl wypadek. korki jak
      jasny gwint, kierowcy jezdza jak stracency albo zupelnie glupieja a drogowka ma
      to w ... moze Redacja tym tez sie zajmie? niech postawia patrole codziennie
      przynajmniej w godzinach szczytu.przeciez tam horror mozna nakrecic!
      • marek75 Re: BIALYSTOK CHWAST 15.05.02, 09:01
        Anka jak ktos w pore nie zajmie sie tymi chwastami to pare miesiecy a tym
        bardziej w nastepnym roku, tylko one beda rosly.
        Chwast to taka chytra bestia, ktorej jak dasz palec to dwie lapki zje.
        Wiem co to jest rondo na Branickiego, codziennie, chcialem napisac jade ale
        odpowiednim slowem bedzie stoje.
        A policja jak to policja, powiedza ze etatow brak, pieniedzy, ze to nie ich
        dzialka tylko wykonawcy. Odwalic od siebie robote, po co sie przemeczac.
      • Gość: lebster Re: BIALYSTOK CHWAST IP: *.duna.pl / 192.168.3.* 15.05.02, 12:08
        a ja uwazam, moja droga Aniu, ze takiej potrzeby nie ma. jezdze tamtendy
        codziennie roznymi srodkami transportu i jakos nienarzekam! mile mnie
        zaskoczyli kierowcy mpk, ktorzy sie zatrzymuja i przepuszczaja stojacych na b
        ranickiego!
        pozdro!
    • bix1 Re: BIALYSTOK CHWAST 15.05.02, 09:00
      I bardzo dobrze że chwasty tak w tym roku obrodziły! U mnie na osiedlu jak
      trawą zasiane jest, to ludzie chodzą i wydeptują skróty. Porobiły się wielkie
      połacia wydeptanej ziemi i tylko gdzieniegdzie sterczą wysepki pożółkłej trawy.
      A jakby chwasty do ramion były to odechciałoby się deptania i człowiek mógłby
      sobie przynajmniej na naturalny chlorofil popatrzeć :)
      • Gość: chatka Re: BIALYSTOK CHWAST IP: *.BIAWAR.COM.PL 15.05.02, 12:11
        wyrwac chwasta!!!
        • anka1 Re: BIALYSTOK CHWAST 15.05.02, 13:44
          chwasty tez moga rosnac aby w rozsadnych ilosciach bo jak sa to pewnie po cos:)
          Lebster to masz chyba szczescie albo w innych godzinach niz ja jezdzisz, bo mi
          sie to coraz bardziej nie podoba!!!
    • sluggard Re: BIALYSTOK CHWAST 16.05.02, 15:00
      Chyba Wasze apele podziałały, bo widziałem dziś odpowiednie służby koszące
      trawniki na Plantach.
      Ale swoją drogą, to chyba w tym roku wszędzie w Centrum koszą rzadziej niż w
      latach ubiegłych.
      • anka1 Re: BIALYSTOK CHWAST 16.05.02, 15:26
        pewnie licza ze susza chwasty wykosi.
        • marek75 Re: BIALYSTOK CHWAST 18.05.02, 09:41
          Pamietacie jak bylo w poprzednich latach. Wydaje mi sie ze o tej porze chlopcy
          dzialali juz ze swoimi maszynami. Przy okazji wiele halasu przy tym bylo he he.
          Na wysuszenie juz bym nie liczyl. Zreszta chwast to jak szczur w srod zwierzat,
          prawie nic go nie zniszczy.

milego dnia zycze

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka