IP: *.bsk.vectranet.pl / 81.15.236.* 02.01.05, 22:04
W Białymstoku powinien powstać rynek z prawdziwego zdarzenia. Można go
stworzyc np. poprzez zamkniecie Lipowej i wtedy teren wokół Ratusza moglby
pelnic role rynku. Moze macie jakies inne pomysly :>
Obserwuj wątek
    • Gość: Pajdos Re: Rynek... IP: *.osiedle.net.pl 03.01.05, 14:58
      myśle że na lipowej bylo by trzeba zrobic deptak z tramwajami a pozatym na
      lipowej jest za duzo sklepików wiec mysle ze to zły pomysł
      • Gość: Łukasz Re: Rynek... IP: *.bsk.vectranet.pl / *.bsk.vectranet.pl 03.01.05, 16:57
        a co ci sklepiki przeszkadzaja ;p ??
        • Gość: Jamaal Re: Rynek... IP: *.ld.euro-net.pl 03.01.05, 18:34
          Zgadzam się że deptak z tramwajami by się przydał a duża ilośc sklepów nie
          przeszkadza aby taki rynek funkcjonował
          • Gość: Łukasz Re: Rynek... IP: *.bsk.vectranet.pl / *.bsk.vectranet.pl 03.01.05, 19:26
            prośmy miłosciwie panujacego Ryska Tura, moze sie zgodzi?!
            • Gość: kibic Re: Rynek... IP: *.duna.pl / 83.151.32.* 03.01.05, 20:30
              dlaczego tak sie upieracie z tramwajem , kolego zajedz tam gdzie one sa i
              spytaj sie ludzi czy chca dalej mieszkac przy ulicy na ktorej jezdzi tramwaj ,
              chlopie dopiero odezwie sie lament , ze sciany pekaja , glosno , wszystko sie
              trzesie ........popytaj sie , a pozniej zastanow sie czy tak bedzie lepiej , bo
              ja niechcialbym tak mieszkac ............ale to moja opina , pozdrawiam
              • Gość: Jamaal Re: Rynek... IP: *.ld.euro-net.pl 03.01.05, 23:33
                Oczywiście ale teraz wyobraż sobie że mieszkasz przy ulicy(w tym wypadku
                Lipowej)gdzie w ciągu minuty przejeżdza nie wiem dokładnie ile ale wiele
                samochodów i autobusów.Gdzie będzie większy hałas??Czy jeśli będzie tam na tym
                przyszłym deptaku przejeżdżał raz na 5 minut tramwaj czy w pierwszym przypadku??
                Zresztą tutaj mówmy o rynku wątek o trmawajach jest gdzie indziej.Moje zdanie
                jest takie że rynek powinien powstać.
                • Gość: kibic Re: Rynek... IP: *.duna.pl / 83.151.32.* 04.01.05, 18:57
                  masz racje , ale docelowo tam ma byc deptak ..........to po co komu tramwaje !
                  • Gość: LasVegasMan Re: Rynek... IP: *.dyn.sprint-hsd.net 04.01.05, 20:02
                    Sprobuje myslec po bialostocku. Jak juz tramwaje w ogole i do tego na deptaku,
                    to proponuje zlomowisko obok ratusza. Jak juz deptac to przynajmniej moze sie
                    cos znajdzie:-)
                    Ludzie obudzcie sie. To juz wiek dwudziesty pierwszy !!!!!!!!!!!!
                    Dziewietnasty juz minal i przespaliscie caly dwudziesty.
                    Tramwaje to przezytek i to dobrze. To nic innego jak jezdzaca kupa zlomu, ktora
                    halasuje i trzesie dookola jak w hucie. Monorail to jedyna forma transportu, o
                    ktorej powinniscie myslec i do tego nie na deptaku. Zamknac ulice pomiedzy
                    Zamenhoffa i Sienkiewicza na Rynku Kosciszki i bedzie OK. Zrobic tam deptak i
                    nikt na tym nie ucierpi.
                    • Gość: Łukasz Re: Rynek... IP: *.bsk.vectranet.pl / 81.15.236.* 04.01.05, 20:50
                      jakby zaczeli budowac monorail w Białymstoku to byloby tak jak z metrem w
                      Warszawie...
                      • Gość: Łukasz Re: Rynek... IP: *.bsk.vectranet.pl / *.bsk.vectranet.pl 04.01.05, 20:50
                        a poza tym sa nowsze wersje wagonow tramwajowych :] niekoniecznie musza to byc
                        trzesace sie blaszaki ;]
                        • Gość: kibic Re: Rynek... IP: *.duna.pl / 83.151.32.* 04.01.05, 21:05
                          wiesz co Lukasz , faktycznie , tramwaje to przezytek .......mysl na miare
                          XXIwieku .....chlopie kto teraz buduje linie tramwajowe , no kto ....czy my
                          zawsze musimy myslec jak zacofani ludzie !uczepili sie tych tramwajow
                          i ..........panowie myslcie !
                          • Gość: Jamaal Re: Rynek... IP: *.ld.euro-net.pl 04.01.05, 22:58
                            Aj kibic kibic chlopie kto teraz buduje linie tramwajowe ??Chociażby w Polsce
                            buduje Poznań Kraków ma budować Warszawa na zachodzie tramy przeżywają
                            renesans.Dobra koniec już z tymi tramwajami wątek jest o rynku i ja mówię że
                            jestem za
                    • Gość: Jamaal Re: Rynek... IP: *.ld.euro-net.pl 04.01.05, 23:09
                      A ja pomyślę po Twojemu.Tak na przekór.A więc ludzie budujemy monorail to
                      najlepszy i NAJTAŃSZY środek transportu!!!Wszystkie większe miasta w Polsce i
                      na świecie za niedługo góra 15 lat wybudują go!!!Czemu my mamy być gorsi??
                      A teraz na poważnie to zrozum w końcu że to nie jest tak iż ja czy ktoś inny
                      się uparł na tramwaj a nie chcem monoraila.Kiedyś pisałeś że możesz nawet
                      prezydentowi przedstawić plany konkretne(czy forumowiczom)Zrobiłeś to??Plany
                      planami a kto za to zapłaci??
                      Dla mnie ten monorail by nie przeszkazał byłaby to nawet swoista atrakcja ale i
                      ja i każdy chyba tu na forum(poza Tobą)wie że to kosztuje cholerne pieniądze
                      dlatego lepiej walczyć o tramwaje które są tansze i wcale nie przestarzałe bo
                      gdyby tak było to nie jeżdziłyby już prawie nigdzie.Na monorail byłoby stać
                      Białystok gdyby chyba wziął mega kredyt albo znalazł się jakiś szalony
                      miliarder.Dlatego jak nie można sobie sprawić Mercedesa trzeba zadowolić się
                      powiedzmy Fordem.
                      • Gość: LasVegasMan Re: Rynek... IP: *.dyn.sprint-hsd.net 05.01.05, 04:35
                        Gość portalu: Jamaal napisał(a):
                        > Kiedyś pisałeś że możesz nawet
                        > prezydentowi przedstawić plany konkretne(czy forumowiczom)Zrobiłeś to??Plany
                        > planami a kto za to zapłaci??

Problem polega na tym, ze bialostockie wladze nie sa zainteresowane rozwojem
                        Bialegostoku. Bez wzgledu na to, czy moj plan ma sens czy nie, nikt z wladz
                        Bialegostoku nawet sie nie zainteresowal czy moj pomysl w ogole ma sens. To
                        jest wystarczajacy dowod na to, ze rozwoj Bialegostoku dzisiejsze wladze maja
                        gdzies. Jedyne zainteresowanie jest w budowac kosciolow. :-( Niestety Bialystok
                        nie bedzie stolica apostolska i Watykanu tu nie przeniosa. Mieszkancy
                        Bialegostoku nie dojrzeli jeszcze byc aglomeracja europejska. Tu na forum jest
                        kilka osob, ktore potrafia myslec, ale wiekszosc w Bialymstoku wybiera na
                        prezydenta czlowieka, ktory robi dywersje gospodarcza dla miasta Bialegostoku
                        na konto kosciola.

Pytasz sie kto by za to zaplacil? W moich planach jest na to odpowiedz i do
                        tego bardzo prosta, obiecujaca i ponętna. Bialostoczanie nie musieliby grosza
                        wylozyc z kieszeni na to wszystko.
                        ---------------------
                        Szkoda, ze Polak jest madry po szkodzie.
                        • Gość: Pajdos Re: Rynek... IP: *.osiedle.net.pl 05.01.05, 10:12
                          Myślę że jesli władze miasta nie chca sie zainteresowac tramwajami to tym
                          bardziej monorailem
    • max39 Re: Rynek... 04.01.05, 21:06
      Zdecydowanie Bialystok powinien miec normalny rynek w centrum miasta na ktorym
      odbywaly by sie rozne imprezy i uroczystosci .Normalny rynek kolo ratusza byl w
      naszym miescie przed wojna .Nie rozumiem dlaczego po wojnie urzadzono tam
      skwerek .Sa nawet projekty przebudowy naszego rynku .Mowiono o tym kilka lat
      temu w Telewizji Bialystok.
      • Gość: kibic Re: Rynek... IP: *.duna.pl / 83.151.32.* 05.01.05, 19:55
        masz racje!korupcja na kazdym kroku ....Nie pamietasz co nasz prezydent
        obiecywal przed wyborami , jak upiekszal swoja wizje Bialegostoku , to dlatego
        nim zostal , bo obiecywal ! tylko szkoda ze na obiecywankach sie skonczylo , a
        zeby tak zostal skazany przez sad za obiecywanki i niedotrzymywanie slowa ,
        wiem, to jest jak bajka , ale moze w ten sposob nauczyli by sie ze nie wolno
        ludzi oszukiwac i robic z nich idiotow .......Chyba zapomnial przez kogo zostal
        tym prezydentem i w jakim celu , oj szkoda .....a teraz chwilke
        pomarzmy !!....Zostaje uznany przez sad za winny i skazany na grzywne i rok
        wiezienia , bez mozliwosci odwolania(wiem ze to malo) .To juz by dalo do
        myslenia wszystkim innym co rzadza w radzie miejskiej.Co wy na
        to !!............a rynek juz bysmy mieli od dawa ....i obwodnice
        i ..................
    • max39 nie psujcie watku ,dyskusja o tramwajach jest obok 05.01.05, 17:08

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka