Dodaj do ulubionych

PSS Społem inwestuje w supermarket Bojary

IP: *.bsk.vectranet.pl / *.bsk.vectranet.pl 28.01.05, 08:50
no, no, no :) Społem się rozwija :)
Obserwuj wątek
    • Gość: gosciu Re: PSS Społem inwestuje w supermarket Bojary IP: *.ld.euro-net.pl 28.01.05, 10:01
      Tak tak tylko nikt nie wie jak Pss traktuje swoich pracowników że od kilku lat
      płaci nam wypłatę w BONACH PSS zmuszając nas do zakupów u siebie. Ten sam
      ZARZAD Społem zmusza nas do robienia zakupów z kalkulatorem w ręku bo nawet 10
      groszy z bona 10 złotowego nie wydadzą w kasie.Ten sam zarząd społem doprowadza
      spółdzielnię do rychłej klęski remontując za grube miliony a nie inwestując w
      powstawanie nowych mniejszych osiedlowych sklepików .
      Płacą grosze a urzędników w biurze więcej maja niż zwykłych roboli
      • Gość: Acro Re: PSS Społem inwestuje w supermarket Bojary IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.05, 23:45
        Jesteś dla nich zbyt surowy.
        1. Premie w bonach? Normalne. Mogą dzięki temu dac więcej. Spółki akcyjne dają
        nawet własne akcje pracownikom.

2.Nigdzie nikt ci nie wyda gotówki z jakiegokolwiek bonu zakupowego.

3.Tej rychłej klęski nie widać - sytuacja finansowa PSSu jest stabilna i
        bezpieczna. Polecam np ranking podlaskich form w Rzepie.

4.Jak na formę zatrudniającą prawie 2 tys ludzi biuro jest naprawdę niewielkie.

5. Sprzedawca w sklepie to nie kontroler ruchu lotniczego - ani to praca
        szczególnie ciężka, ani odpowiedzialna, ani wymagająca niezwykłych
        kwalifikacji. Nikt nie dostaje za to kokosów.
        • Gość: gosciu Re: PSS Społem inwestuje w supermarket Bojary IP: *.ld.euro-net.pl 29.01.05, 09:58
          To nie premie ----to od kilku lat regularnie wypłata płacona w bonach niestety
          Pewnie nie znasz struktury Społem jest tam o wiele więcej urzędników niz
          pracowników a biuro na Suraskiej to nie jedyne biuro tejże firmy niestety
          Wystarczyłoby zachować jakąś toplerancję w wypłacie reszty z bonów np 5% a
          problem by sam znikł
          Nie mam ochoty kupować w firmie która ma największe ceny w Białymstoku

To nie jest spółka akcyjna to jest SPÓŁDZIELNIA a ona rządzi sie zupełnie
          innymi prawami9 niestety jeszcze tymi z czasów komuny

Sytuacja nigdzie nie jest stabilna nie po to prezesi (a jest ich z 5 sztuk sic!)
          robią nagonki na zwykłych szaraków strasząc ich że za rok pójdą na bruk
          • Gość: Acro Re: PSS Społem inwestuje w supermarket Bojary IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.05, 12:44
            Gość portalu: gosciu napisał(a):

> To nie premie ----to od kilku lat regularnie wypłata płacona w bonach niestety

Jeśli pensja wypłacana jest w bonach - to chyba na to jest paragraf?

> Pewnie nie znasz struktury Społem jest tam o wiele więcej urzędników niz
            > pracowników a biuro na Suraskiej to nie jedyne biuro tejże firmy niestety

Wiem, że to nie jest jedyne biuro. Znam kilka innych firm i nadal twierdzę, że
            czapa administracyjna nie jest wielka. Choć przydałyby się liczby - a tych nie
            znam. Ale marketing to no na oko tylko 2 pokoje - czyli jakieś 5 osób, Dz
            sprzedaży - ok 8 - więc naprawdę mało.

> Wystarczyłoby zachować jakąś toplerancję w wypłacie reszty z bonów np 5% a
            > problem by sam znikł

Nie jest to mozliwe z przyczyn prawnych - i żadna firma w żadnym systemie tego
            nie robi.

> Nie mam ochoty kupować w firmie która ma największe ceny w Białymstoku
            >

Jeśli te bony to pensja - wydaje mi się że mamy do czynienia z naruszeniem
            prawa i nie ma co dyskutować. Jesli premia (pozaregulaminowa) - mają takie
            prawo. A ty nie musisz kupować - możesz te bony wywalić.

> To nie jest spółka akcyjna to jest SPÓŁDZIELNIA a ona rządzi sie zupełnie
            > innymi prawami9 niestety jeszcze tymi z czasów komuny

wiem - i jak na spółdzienie nieźle sobie radzi. To najsprawniejszy PSS w
            Polsce. Jedyny dochodowy.
            >
            > Sytuacja nigdzie nie jest stabilna nie po to prezesi (a jest ich z 5 sztuk
            sic!
            > )
            > robią nagonki na zwykłych szaraków strasząc ich że za rok pójdą na bruk

PSS refularnie wykazuje zysk - i to zysk wzrastający, obrót rośnie ponad
            inflację - więc chyba nie jest źle. A gwarancję zatrudnienia to dostali na
            razie tylko pracownicy prywatyzowanych zakładów energentycznych - i jest afera!
            takie czasy! :(
      • Gość: As Ale sie usmiałam... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.05, 09:17
        czytając te "wypowiedzi zadowolonych klientów" :)))
        tak łdać w żywy monitor:)
    • max39 Re: PSS Społem inwestuje w supermarket Bojary 29.01.05, 10:18
      Gość portalu: Łukasz napisał(a):

> no, no, no :) Społem się rozwija :)
      Spolem musi sie rozwijac bo inaczej hipermarkety odbiora wszystkich kliientow.
    • Gość: dodi ja ja tam społem omijam z daleka IP: *.elpos.net 29.01.05, 11:30
      1. Drogo pk 10-12% wiecej niż gdzie indziej
      2. Mały wybóe - tylko to maja co sami robią lub rozprowadzają
      3. Te ich stroje i remionty i tak na wiele sie nie zdaja bo wiocha i tyle, raz
      w Centralu widziałem pólke ze swetrami Bugati razem z Olimpią - kto zna ten
      rozumie kto nie zna to pewnie klient docelowy PSS czyli wiocha w najczystrzym
      wydaniu
      • Gość: Acro Re: ja ja tam społem omijam z daleka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.05, 12:47
        To wszystko to prawda - zgadzam się.

Ale miło, że nie przejadają zarobionych pieniędzy i nie ograniczają sie do
        psioczenia na zachodnie sieci, tylko walczą i inwestują. I idzie im nieźle, bo
        sa ciągle na plusie - o to lekko wzrastającym.
        • Gość: gościu Re: ja ja tam społem omijam z daleka IP: *.ld.euro-net.pl 29.01.05, 14:06
          Inwestycje w postaci remontów już istniejących obiektów nie przyniosły jeszcze
          nikomu wielu nowych klientów.Wywalać po kilka milonów zł na remonty można i
          trzeba choć sumy jakie są wydawane są dla mnie kosmicznie duże.
          w przeciągu kilku lat Społem straciło kila sklepów a zbudowało ,zyskało
          naprawdę nie wiele a zaryzykowałbym że nic bo aż tak obeznany nie jestem Sprawa
          bonów jest mi też znana i od kilku lat jest wypłacana część zarobków w bonach
          tylko do realizacji w sieci sklepów pss Jeśli ta spółdzielnia chce generować
          obrót czy też zysk kosztem swoich pracowników to gratuluję
          długo nie pociągną
          Psioczyć na zachodnie sieci i ich ceny nie mogą bo w swoich hurtowniach towar
          mają juz droższy niż w niejednym sklepie na podlasiu
          • Gość: fan Re: ja ja tam społem omijam z daleka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.01.05, 20:49
            No to co do cen to kilka osób sie tutaj mocno myli. Miałem okazję sprawdzić
            ceny wędlin w słynnym ąszą i w Mieszku. Żadko która wedlina w społem była
            droższa niż 40 zł. Za to u żabojada prawie każda. Z firmy prowadzącej
            księgowość społem dostałem kiedyś info, ze jest to jedne z najlepiej
            prowadzonych przedsiębiorstw na Podlasiu pod wzgledem marketingowym. Ja
            osobiście wolę dać zarobić im niż francuzom. Z drugiej strony widzę sprzeczność
            interesów. Pracownicy chcieliby zarabiać jak najwiecej, klienci płacić jak
            najmniej. To, ze wypłaty są częściowo rozliczane w bonach to troche nieuczciwe.
            Niedługo pracownicy zostaną namówieni do sprzedaży bezpośredniej w domu
            klienta ;)
            • Gość: Dodi Re: ja ja tam społem omijam z daleka IP: *.elpos.net 31.01.05, 17:21
              > ceny wędlin w słynnym ąszą i w Mieszku. Żadko która wedlina w społem była
              > droższa niż 40 zł. Za to u żabojada prawie każda. Z firmy prowadzącej
              > księgowość społem dostałem kiedyś info, ze jest to jedne z najlepiej
              > prowadzonych przedsiębiorstw na Podlasiu pod wzgledem marketingowym. Ja
              > osobiście wolę dać zarobić im niż francuzom. Z drugiej strony widzę
              sprzeczność
              >
              > interesów. Pracownicy chcieliby zarabiać jak najwiecej, klienci płacić jak
              > najmniej. To, ze wypłaty są częściowo rozliczane w bonach to troche
              nieuczciwe.
              >
              > Niedługo pracownicy zostaną namówieni do sprzedaży bezpośredniej w domu
              > klienta ;)

Dokładnie tak, całe g.. społem polega na tym że "osoba prowadząca księgowość"
              wypowiada sie o marketingu - niech jeszcze zacznie oceniac projekty budowlane.
              Marketing społem to utrwalanie wizerunku syfo-firmy w XXI wieku. A że w spadku
              po komunie przypadło im masę nieruchomoiści to nie trzeba asa handlu by trwać.
              Co do cen to bzdury bo jak się ma "wędlina" do "wędliny" można porównywac tylko
              konkretne produkty. Proszę mi podać w społem cenę pesto i dobrego makaronu
              razowego oraz lasagne ... nie ma ? a auchan i markecie jest ... w Kukułce też
              jest. Jak ktoś tylko zwyczajną i ziemniory kupuje to mu pewnie społem pasi.

• Gość: Dodi Re: ja ja tam społem omijam z daleka IP: *.elpos.net 31.01.05, 17:21
              > ceny wędlin w słynnym ąszą i w Mieszku. Żadko która wedlina w społem była
              > droższa niż 40 zł. Za to u żabojada prawie każda. Z firmy prowadzącej
              > księgowość społem dostałem kiedyś info, ze jest to jedne z najlepiej
              > prowadzonych przedsiębiorstw na Podlasiu pod wzgledem marketingowym. Ja
              > osobiście wolę dać zarobić im niż francuzom. Z drugiej strony widzę
              sprzeczność
              >
              > interesów. Pracownicy chcieliby zarabiać jak najwiecej, klienci płacić jak
              > najmniej. To, ze wypłaty są częściowo rozliczane w bonach to troche
              nieuczciwe.
              >
              > Niedługo pracownicy zostaną namówieni do sprzedaży bezpośredniej w domu
              > klienta ;)

Dokładnie tak, całe g.. społem polega na tym że "osoba prowadząca księgowość"
              wypowiada sie o marketingu - niech jeszcze zacznie oceniac projekty budowlane.
              Marketing społem to utrwalanie wizerunku syfo-firmy w XXI wieku. A że w spadku
              po komunie przypadło im masę nieruchomoiści to nie trzeba asa handlu by trwać.
              Co do cen to bzdury bo jak się ma "wędlina" do "wędliny" można porównywac tylko
              konkretne produkty. Proszę mi podać w społem cenę pesto i dobrego makaronu
              razowego oraz lasagne ... nie ma ? a auchan i markecie jest ... w Kukułce też
              jest. Jak ktoś tylko zwyczajną i ziemniory kupuje to mu pewnie społem pasi.

• Gość: Acro Re: ja ja tam społem omijam z daleka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.05, 00:21
            Gość portalu: gościu napisał(a):

> Inwestycje w postaci remontów już istniejących obiektów nie przyniosły
            jeszcze
            > nikomu wielu nowych klientów.Wywalać po kilka milonów zł na remonty można i
            > trzeba choć sumy jakie są wydawane są dla mnie kosmicznie duże.
            > w przeciągu kilku lat Społem straciło kila sklepów a zbudowało ,zyskało
            > naprawdę nie wiele a zaryzykowałbym że nic bo aż tak obeznany nie jestem

Chyba nie jest tak źle, bo - powtórzę - obroty sieci rosną ponad inflację.
            Remonty nie wiem czy przyciągaja nowych klientów, ale przynajmniej zatrzymuja
            starych - dziś nikt już nie ma ochoty robić zakupów w oblesnych lokalach.

Sprawa
            >
            > bonów jest mi też znana i od kilku lat jest wypłacana część zarobków w bonach
            > tylko do realizacji w sieci sklepów pss Jeśli ta spółdzielnia chce generować
            > obrót czy też zysk kosztem swoich pracowników to gratuluję
            > długo nie pociągną

Powtórzę pytanie: czy mowimy faktycznie o zarobkach (bo wtedy to pachnie
            paragrafem, przy wypłatach obowiązują u nas bilety NBP), czy o premiach
            pozaregulaminowych - bo forma tych jest dowolna.

> Psioczyć na zachodnie sieci i ich ceny nie mogą bo w swoich hurtowniach towar
            > mają juz droższy niż w niejednym sklepie na podlasiu

Pewnie tak - na szczęście, cena wbew pozorom mało że nie jest jedynym kryteiun
            wyboru, mało tego - jak dowodzą badania i pokazuje "teoria góry lodowej" -
            jest stanowczo jednym z mniej ważnych! Trzeba trafić tylko w inne potrzeby
            klienta: np wygody (pod ręką), przynależności (miła obsluga rozpoznająca
            klienta), prestiżu (delikatesowy asortyment) itd
        • trug Re: ja ja tam społem omijam z daleka 30.01.05, 21:01
          Napisz może w jaki sposób i jak potraktowano załogę przy podziale akcji. Chodzi
          mi o oczywiście o %.
          Napisz też, skąd wzięto pieniądze na obecne obiekty, sklepy, sklepiki należące
          do pss. Czy przypadkiem nie dostali za darmochę?
          • Gość: fan Re: ja ja tam społem omijam z daleka IP: 80.55.171.* 30.01.05, 21:32
            Jeśli to pytanie do mnie to nie odpowiem, w zarządzie nie pracuję :).
            Podejrzewam, ze tak samo jak we wszystkich prywatyzowanych firmach. Zwykły
            pracownik dostał najmniej. A co do kasy na remonty to jeśli likwidowali małe
            sklepiki osiedlowe, często je po prostu sprzedając, to kasę znaleźli. Na koncie
            też nigdy pusto nie było a i banki chetnie z ta firmą chyba rozmawiają.
    • Gość: Stanislaw Re: PSS Społem inwestuje w supermarket Bojary IP: *.dip.t-dialin.net 30.01.05, 22:12
      PSS sam sie obroni jakoscia towaru i wyborem.
      Co z tego ze w Auchanie regaly pod sufit jak wybor mniejszy.
      Nie podnieca mnie gora musztardy 5 na 5 metrow o tej samej nazwie.
      Kto nie widzial niech odwiedzi Spolem przy Surazskiej - ile tam ciast, serow -
      to Auchanowi daleko. Moze i drozej chociaz ktos pisal ze nie koniecznie.
      Za swiezy towar wielu zaplaci wiecej.
      • Gość: d Re: PSS Społem inwestuje w supermarket Bojary IP: *.elpos.net 31.01.05, 17:26
        PSS sam sie obroni jakoscia towaru i wyborem.
        > Co z tego ze w Auchanie regaly pod sufit jak wybor mniejszy.
        > Nie podnieca mnie gora musztardy 5 na 5 metrow o tej samej nazwie.
        > Kto nie widzial niech odwiedzi Spolem przy Surazskiej - ile tam ciast, serow -

> to Auchanowi daleko. Moze i drozej chociaz ktos pisal ze nie koniecznie.
        > Za swiezy towar wielu zaplaci wiecej.

Pijany gość czy co? Wybór towaru? akurat to jest największa wada społem ! na
        suraskiej czy w innych, podstawowe produkty i tylko z dystrybucji społem, a
        ceny najwieksze w okolicy.:))))
        • Gość: fan Re: PSS Społem inwestuje w supermarket Bojary IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.01.05, 17:34
          społem nie ma sklepów wielkopowierzchniowych. Nie ma takiej mozliwości aby
          wszystko było. A do Dodi: opinię o dobrym marketingu wydała firma z zewnątrz,
          która musibyć przy prowadzeniu pełnej księgowości. Firma ta oparła swoje
          stwierdzenie na porównaniu z innymi podmiotami, których obsługuje niemało.
          • Gość: dodi Re: PSS Społem inwestuje w supermarket Bojary IP: *.elpos.net 31.01.05, 18:03
            Przeczytaj to co piszesz to może zrozumiesz głupotę tych wypowiedzi,
            merytorycznie.
            Kukułka to nie sklep wielkopowierzniowy tylko dobrze zaopatrzony mały sklepik,
            ale ma to co dobre a nie to na co jest u producenta promocja :)
            • competer1 Re: PSS Społem inwestuje w supermarket Bojary 31.01.05, 19:29
              Gość portalu: dodi napisał(a):

> Przeczytaj to co piszesz to może zrozumiesz głupotę tych wypowiedzi,
              > merytorycznie.
              > Kukułka to nie sklep wielkopowierzniowy tylko dobrze zaopatrzony mały
              sklepik,
              > ale ma to co dobre a nie to na co jest u producenta promocja :)

Dodi, fan chyba odnosił sie do wypowiedzi kogo innego. Dopiero w drugiej części
              odniósł sie do Twojego posta. Merytoryki poszukaj u siebie.
              • Gość: dodi :)) IP: *.elpos.net 31.01.05, 20:54
                Twoja wściekłość wydaję się dziwna, możesz kupować do końca życia i tylko w
                Społem - twija wola, ale jak nieuk pisze bzdury to albo go poucz albo milcz bo
                tego miłością do Społem nie zrobisz (że jak "pełna ksiegowośc to MUSI byc
                audytor z zewnątrz" oraz klasę oceny "księgowych" o działaniach marketingowych
                co to nie jedną firme badali" )
                • competer1 Re: :)) 01.02.05, 15:06

> Twoja wściekłość wydaję się dziwna, możesz kupować do końca życia i tylko w
                  > Społem - twija wola, ale jak nieuk pisze bzdury to albo go poucz albo milcz
                  bo
                  > tego miłością do Społem nie zrobisz (że jak "pełna ksiegowośc to MUSI byc
                  > audytor z zewnątrz" oraz klasę oceny "księgowych" o działaniach
                  marketingowych
                  > co to nie jedną firme badali" )

Nie do końca zrozumiałem co napisałeś. Ale wściekły nie jestem, kupuję w
                  róznych miejscach, widzę, że znawcą światowego pieczywa nie jestem( przytocz
                  jekieś fajne produkty to spróbuję), za nieuka sie nieuważam, firmą audytorską w
                  tym wypadku jest "Mazur i Jabłoński S.J " i można im ufać. A co do miłości to
                  mam inne, bardziej realne.
                  • Gość: Ania Re: :)) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.05, 22:36
                    Ale się uśmiałam, tu w naszym białym promującym kiszke i ogórki naturalne
                    znalezienie dobrego POLSKIEGO chleba graniczy z cudem a łosie chwalą społemiaki
                    bo jakieś liczykrupy powiedziały że to dobra firma jest. Jesteśmy 15 lat za
                    resztą Polski i nie chodzi tu o Warszawę czy Poznań! To dzięki ludziom jak
                    poprzednik i firmom które zdobyły pozycję dzięki komunie, zmian w handlu nie ma
                    bo prezydent nie pozwala - dalej mamy jeść totalnie niezdrowe i niezbyt smacze
                    jedzenie bo tego wymaga interes rodzimych sieci a co dobre zostanie wywiezione
                    do innych regionów. Gratuluje dobrego samopoczucia.
                    • competer1 Re: :)) 01.02.05, 22:58
                      Gość portalu: Ania napisał(a):

> Ale się uśmiałam, tu w naszym białym promującym kiszke i ogórki naturalne
                      > znalezienie dobrego POLSKIEGO chleba graniczy z cudem a łosie chwalą
                      społemiaki
                      >
                      Doczytaj dobrze klempo , pisałem o marketingu a nie o jakości i wartościach
                      odżywczych artykułów tam sprzedawanych. To chyba dwie różne rzeczy.
                      > bo jakieś liczykrupy powiedziały że to dobra firma jest. Jesteśmy 15 lat za
                      > resztą Polski i nie chodzi tu o Warszawę czy Poznań!
                      A o jaki region chodzi? Wakacje spędziłem na południu Polski i róznic nie
                      zauważyłem. A o przywiezienia chleba Wileńskiego na Śląsk właśnie ze Społem
                      jestem zawsze proszony.
                      >To dzięki ludziom jak
                      > poprzednik i firmom które zdobyły pozycję dzięki komunie, zmian w handlu nie
                      ma
                      >
                      > bo prezydent nie pozwala - dalej mamy jeść totalnie niezdrowe i niezbyt
                      smacze
                      > jedzenie bo tego wymaga interes rodzimych sieci a co dobre zostanie
                      wywiezione
                      > do innych regionów. Gratuluje dobrego samopoczucia.
                      Czego tobie brakuje w tych sklepach? Może powinnaś poszukać sklepów
                      ekologicznych? W porównaniu z jakimi sklepami w kraju i w naszym mieście Społem
                      i inne sieci sprzedają produkty "totalnie niezdrowe i niezbyt smacze "?
                      Ja nie przeczę, że na Uroczysku w Supraślu znalazłem super produkty z Puńska.
                      Ale nie ma się co czarować, były tańsze bo nieobciążone podatkami i zrobione
                      domowym sposobem a nie na hali produkcyjnej. Może doczekamy czasów, ze będą to
                      potrawy regionalne, opatentowane, ale z pewnością nie będą kosztowały tyle co
                      zwykła zwyczajna czy chleb słonecznikowy.
                      • Gość: Dział M Re: :)) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.05, 00:57
                        Marketing społem jest do dupy pod każdym wzgledem. Sławny "tort śmietanowy" z
                        prognozy pogody TVB wszedł juz do historii głupoty, obrzydlistwa i źle wydanych
                        pieniedzy jako przykład jak odstraszyć od siebie za własne pieniadze. Jak masz
                        byle jakie podniebienie to Twój problem żryj "francuskie" pieczywo ze społem i
                        myśl że to szczyt szczęścia.
                        • competer1 Re: :)) 02.02.05, 10:56
                          Widzisz, ja tortów tam nie kupuję i o nim pierwszy raz słyszę. Wolę Kryszenia.
                          Francuskiego pieczywa nie jadam, ale lubie chlebek słonecznikowy i jakiś
                          tam "chłopski". W dalszym ciągu proszę was o przykłady tego świetnego pieczywa,
                          którego ja nie jadam :). Z chęcią sprawdzę, może macie rację. Teraz mnie
                          zastanawia ta walka "o bułeczkę". Może rozmawiam z właścicielami sklepów
                          muszących walczyć ze Społem?
                          • Gość: Dział M Re: :)) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.05, 11:49
                            Bywając w innych częściach kraju np. podkarpacie /Nowy Sącz zajadałem się
                            pieczywem z małych tradycyjnych piekarni - nie wcale nie drogie! Przepyszne
                            razowe na wiele sposobów (nazwy nie podam) poprostu zachodzio sie do sklepu i
                            można było wybrać coś naprawdę super. Wiem tylko że wazny jest piec i receptura
                            i że nie da się tego zrobić w fabryce ala społem. Pod krakowem natomist jest
                            piekarnia jak 300 lat temu opalana drewnem a pieczywo - odjazd na wszelkie
                            ważne imprezy wozą je do Wa-wy. Problem z pssem jest że jest duży i dominuje na
                            osiedlach a ofertę ma ubogą jak bym miał wybierać to wolałbym 10 mniejszych i
                            ciekawszych.
    • Gość: gostek Re: PSS Społem inwestuje w supermarket Bojary IP: *.ld.euro-net.pl 31.01.05, 01:00
      Pracuję w społem i powiem tylko tyle jakość wyrobów tej sieci jest ok
      Technolodzy laboranci na każdym kroku są pobierane próbki i badane na zawarość
      składu surowcowego oraz obecność bakterii itp pod tym względem nie ma sobie
      równych,tak trzymać
      Sprawa wypłaty w bonach
      Osoba zarabiająca do 1000 zł netto(chyba) dostaje 50 zł zamiast pieniążków to
      bony na zakup towarów tylko w sieci sklepów sp[ołem
      zarabiająca do 2000 zabiera się jej 100 zł z wypłaty i daje bony o nominale 100
      zł podobnie jak wyżej
      zarabiający powyżej tej kwoty dostają po 200 zł bonów oczywiście w zamian za
      200 zł pieniążków z wypłaty
      Ciekawostką jest to że kierownicy placówek zarabiający 4000-6000 tyś dostają
      też 200 zł bonów a prezesi zarabiający kilka razy więcej dostają....no właśnie
      nie wiem sam ale myślę że też 200 zł
      Stan ten trwa już jakieś 2 lata i tak co miesiąc.
      Jeden z przedmówców pisał że nigdzie z bonów reszty nie wydają to pewnie prawda
      ale jeśli ktoś mi zabiera z wypłaty 100 zł daje mi możliwość zakupu
      (konieczność)w pss-ie to niech też mnie traktuje po ludzku a nie przy kasie
      każe mi wziąć tic-tac bo do pełnej ilości na bonie brakuje złotówki.
      To są moje pieniądze zarobione i powinienem je móc wydawać jak chcę i gdzie chcę
      Prosze pomyśleć 2000 tyś osób(tyle zatrudnia pss) co miesiąc robi (musi robić)
      zakupy w pss-ie za średnio 100 zł
      wniosek nasuwa się sam że coś tu nie tak
      • Gość: Stanislaw Re: PSS Społem inwestuje w supermarket Bojary IP: *.dip.t-dialin.net 31.01.05, 01:08
        OK byloby gdyby wam za te 100 zl sprzedawali towar z mniejszym narzutem albo po
        kosztach wlasnych. Bo jesli cena jest taka sama to faktycznie zdzierstwo.
      • Gość: d Re: PSS Społem inwestuje w supermarket Bojary IP: *.elpos.net 31.01.05, 17:30
        Nie prascuje w społem ale na nieszczęscie pod blokiem mam sklepik tej firmy .
        Znalezienie nabiału nie na granicy terminu ważności graniczy z cudem (trzeba
        lodówkę przekopać), pieczywo ZAWSZE czerstwe rano, wieczorem itp, ile razy
        kupiłem przeterminowaną rzecz 10 -15 a dlatego na uczyłem się że jak podchodzę
        do lodówki to pierwsze co robię to przestawiam towar - na co panie patrzą
        krzywo - ale mam to gdzieś, normą jest że towar np. sok na pólce 1,19 a w kasie
        1, 49 jak ktoś się kapnie to pani tłumaczy że inna partia itp. Jak tylko mogę
        omijam sklepy społem bardzooo szerokim łukiem i żadna akcja promocyjna mnie tam
        nie zagoni.
        • Gość: Łukasz Re: PSS Społem inwestuje w supermarket Bojary IP: *.bsk.vectranet.pl / *.bsk.vectranet.pl 31.01.05, 18:02
          u mnie tez jest sklep spolem na osiedlu, zawsze sa swieze bulki rano, towar nie
          jest na granicy waznosci i obsluga jest mila =)
          • Gość: dodi Re: PSS Społem inwestuje w supermarket Bojary IP: *.elpos.net 31.01.05, 18:08
            Gość portalu: Łukasz napisał(a):

> u mnie tez jest sklep spolem na osiedlu, zawsze sa swieze bulki rano, towar
            nie
            >
            > jest na granicy waznosci i obsluga jest mila =)

to mam dla Ciebie bojowe zadanie:) ustalić kiedy w sklepie na Pogodnej przy
            piekarni jest świerze pieczywo. Zapach piękny na całe osiedle a w sklepie
            zawsze 3 chleby i 2 bułki twarde jak kamienie, ja wiedziony zapachem
            sprawrzałem z 10 razy i nie udało mi się trafić, ale w sklepie 200 m dalej
            świezutki chleb jest 2 razy dziennie nawet w niedziele... a wybór pieczywa bije
            na głowę społem serwujace gó..ane pieczywo ala francja - niezdrowe ,niemodne ,
            niesmaczne.
            • competer1 Re: PSS Społem inwestuje w supermarket Bojary 31.01.05, 19:36
              No to chyba masz pecha. Ja akurat robiłem tam zakupy przez ostatni miesiąc co
              rano i takich problemów nie miałem. Chyba muszą czekać na ciebie i celowo
              wymieniac towar na przestarzały, zleżały i przezterminowany. Ale ty przecież
              robisz zakupy w Kukułce. Chwalę sobie Mieszko na moim osiedlu. Jedyne co mnie
              irytuje to zepsute czytniki od kilku miesięcy. Poza tym jest ok. Aha, ceny
              ulubionych puszek Chappi mojego psiaka są chyba najwyższe w mieście.
              • Gość: dodi Re: PSS Społem inwestuje w supermarket Bojary IP: *.elpos.net 31.01.05, 20:50
                Miłość do Społem wydaje sie podejzana z Pista na Pogodną CODZIENNIE po
                zakupy... śmerdzi mi tu strasznie propagandą, kochaj społem jak chcesz
                CODZIENNIE i nigdy się nie dowiesz jak może smakować dobry chleb czy coś
                ciekawego ze świata:)))) współczuję
                • competer1 Re: PSS Społem inwestuje w supermarket Bojary 31.01.05, 21:38

> Miłość do Społem wydaje sie podejzana z Pista na Pogodną CODZIENNIE po
                  > zakupy... śmerdzi mi tu strasznie propagandą, kochaj społem jak chcesz
                  > CODZIENNIE i nigdy się nie dowiesz jak może smakować dobry chleb czy coś
                  > ciekawego ze świata:)))) współczuję

Taką miłością nie pałam, o jakiej piszesz. Odezwij sie na priv to odpowiem
                  czemu w styczniu akurat pracowałem na Pogodnej. Co do zakupów to robię je
                  również w całkiem innych sklepach na moim osiedlu i znam takich producentów
                  pieczywa jak Okruszek czy Schulstad. W świecie, jak to okresliłeś bywałem i
                  opinię swoją mam. Porównując inne sieci śmiało mogę powiedzieć, że Społem to
                  niezła firma, ale najlepsze bułeczki są o dziwo w Biedronce :)
                  • Gość: d Re: PSS Społem inwestuje w supermarket Bojary IP: *.elpos.net 31.01.05, 22:29
                    Jeżeli (bez złości) znasz takich producentów chleba jak te wymienione isądzisz
                    że to dobre to sorki wspólczuję i koniec gadki bo rozmawiamy o róźnych rzeczach
                    • Gość: Acro Re: PSS Społem inwestuje w supermarket Bojary IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.05, 11:13
                      Czas, D, abyś zrozumiał, że ludzie mają róźne gusta. I wielu chleb PSSowski
                      smakuje. Dla mnie to jakieś z reguły nieświeże kluchy, ale pamiętam, jak byłem
                      śiwadkiem, gdy w prywatnym sklepiku klientka dopominała się o pieczywo z PSSu
                      bo jej najlepiej smakuje. Więc może PSS wie, co robi?

PS Anegdotka z PSS Wrocławska: pytam przy dużym regale z napisem: Gorące
                      pieczywo:
                      - Czy ono jest naprawdę gorące?
                      - Pan żartuje? Ono jest gorące w piekarni!
                      • Gość: MG Re: PSS Społem inwestuje w supermarket Bojary IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.05, 14:29
                        Tak sobie czytam waszą dyskusję, i sie zastanawiam czy naprawdę jakikolwiek
                        sklep ma tak uwielbiajacych klientów. Ja do społem mam jedno: mały wybór / brak
                        specjalizacji - też bardzo często jeżdźę do Auchan po spożywkę której nie ma w
                        PSS czy PMB, i to mnie troche wkurza że muszę przejechać po parę wcale nie
                        wymyślnych rzeczy i dobrze że jest auchan , mówcie co chcecie jestem za budową
                        kolejnych innych skepów żeby był wybór.
                      • nekroskop88 Re: PSS Społem inwestuje w supermarket Bojary 01.02.05, 14:30
                        a w prywatnym sklepie przy ul. Zwierzynieckiej (nie Żak, jakis inny :)) po
                        chlebie biegaja karaluch ... =)
    • prawdziwy.www.zieloni.w.pl SUPERMARKETY W ŚRODMIEŚCIU LEPSZE NIŻ POZA MIASTEM 01.02.05, 15:31
      SUPERMARKETY W ŚRODMIEŚCIU LEPSZE NIŻ POZA MIASTEM
      DYSKUSJA forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=52&w=19860894
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=52&w=19569137&v=2&s=0
    • prawdziwy.www.zieloni.w.pl SUPER,HIPER-MARKETY-kochane i nie - ZIELONY RAPORT 01.02.05, 15:36
      SUPER I HIPER - MARKETY - "kochane i znienawidzone" - w śródmieściu czy "poza
      miastem" - wady i zalety... - krótki UZUPEŁNIONY "zielony" raport o rozwoju
      gospodarczym i społecznym ...
      www.zieloni.osiedle.net.pl/fzb-supermarkety.htm
      • Gość: autorek Pss IP: *.ld.euro-net.pl 03.02.05, 16:03
        ale kicha
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka