Gość: Łukasz IP: *.bsk.vectranet.pl / *.bsk.vectranet.pl 28.01.05, 08:50 no, no, no :) Społem się rozwija :) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: gosciu Re: PSS Społem inwestuje w supermarket Bojary IP: *.ld.euro-net.pl 28.01.05, 10:01 Tak tak tylko nikt nie wie jak Pss traktuje swoich pracowników że od kilku lat płaci nam wypłatę w BONACH PSS zmuszając nas do zakupów u siebie. Ten sam ZARZAD Społem zmusza nas do robienia zakupów z kalkulatorem w ręku bo nawet 10 groszy z bona 10 złotowego nie wydadzą w kasie.Ten sam zarząd społem doprowadza spółdzielnię do rychłej klęski remontując za grube miliony a nie inwestując w powstawanie nowych mniejszych osiedlowych sklepików . Płacą grosze a urzędników w biurze więcej maja niż zwykłych roboli Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Acro Re: PSS Społem inwestuje w supermarket Bojary IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.05, 23:45 Jesteś dla nich zbyt surowy. 1. Premie w bonach? Normalne. Mogą dzięki temu dac więcej. Spółki akcyjne dają nawet własne akcje pracownikom. 2.Nigdzie nikt ci nie wyda gotówki z jakiegokolwiek bonu zakupowego. 3.Tej rychłej klęski nie widać - sytuacja finansowa PSSu jest stabilna i bezpieczna. Polecam np ranking podlaskich form w Rzepie. 4.Jak na formę zatrudniającą prawie 2 tys ludzi biuro jest naprawdę niewielkie. 5. Sprzedawca w sklepie to nie kontroler ruchu lotniczego - ani to praca szczególnie ciężka, ani odpowiedzialna, ani wymagająca niezwykłych kwalifikacji. Nikt nie dostaje za to kokosów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosciu Re: PSS Społem inwestuje w supermarket Bojary IP: *.ld.euro-net.pl 29.01.05, 09:58 To nie premie ----to od kilku lat regularnie wypłata płacona w bonach niestety Pewnie nie znasz struktury Społem jest tam o wiele więcej urzędników niz pracowników a biuro na Suraskiej to nie jedyne biuro tejże firmy niestety Wystarczyłoby zachować jakąś toplerancję w wypłacie reszty z bonów np 5% a problem by sam znikł Nie mam ochoty kupować w firmie która ma największe ceny w Białymstoku To nie jest spółka akcyjna to jest SPÓŁDZIELNIA a ona rządzi sie zupełnie innymi prawami9 niestety jeszcze tymi z czasów komuny Sytuacja nigdzie nie jest stabilna nie po to prezesi (a jest ich z 5 sztuk sic!) robią nagonki na zwykłych szaraków strasząc ich że za rok pójdą na bruk Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Acro Re: PSS Społem inwestuje w supermarket Bojary IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.05, 12:44 Gość portalu: gosciu napisał(a): > To nie premie ----to od kilku lat regularnie wypłata płacona w bonach niestety Jeśli pensja wypłacana jest w bonach - to chyba na to jest paragraf? > Pewnie nie znasz struktury Społem jest tam o wiele więcej urzędników niz > pracowników a biuro na Suraskiej to nie jedyne biuro tejże firmy niestety Wiem, że to nie jest jedyne biuro. Znam kilka innych firm i nadal twierdzę, że czapa administracyjna nie jest wielka. Choć przydałyby się liczby - a tych nie znam. Ale marketing to no na oko tylko 2 pokoje - czyli jakieś 5 osób, Dz sprzedaży - ok 8 - więc naprawdę mało. > Wystarczyłoby zachować jakąś toplerancję w wypłacie reszty z bonów np 5% a > problem by sam znikł Nie jest to mozliwe z przyczyn prawnych - i żadna firma w żadnym systemie tego nie robi. > Nie mam ochoty kupować w firmie która ma największe ceny w Białymstoku > Jeśli te bony to pensja - wydaje mi się że mamy do czynienia z naruszeniem prawa i nie ma co dyskutować. Jesli premia (pozaregulaminowa) - mają takie prawo. A ty nie musisz kupować - możesz te bony wywalić. > To nie jest spółka akcyjna to jest SPÓŁDZIELNIA a ona rządzi sie zupełnie > innymi prawami9 niestety jeszcze tymi z czasów komuny wiem - i jak na spółdzienie nieźle sobie radzi. To najsprawniejszy PSS w Polsce. Jedyny dochodowy. > > Sytuacja nigdzie nie jest stabilna nie po to prezesi (a jest ich z 5 sztuk sic! > ) > robią nagonki na zwykłych szaraków strasząc ich że za rok pójdą na bruk PSS refularnie wykazuje zysk - i to zysk wzrastający, obrót rośnie ponad inflację - więc chyba nie jest źle. A gwarancję zatrudnienia to dostali na razie tylko pracownicy prywatyzowanych zakładów energentycznych - i jest afera! takie czasy! :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: As Ale sie usmiałam... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.05, 09:17 czytając te "wypowiedzi zadowolonych klientów" :))) tak łdać w żywy monitor:) Odpowiedz Link Zgłoś
max39 Re: PSS Społem inwestuje w supermarket Bojary 29.01.05, 10:18 Gość portalu: Łukasz napisał(a): > no, no, no :) Społem się rozwija :) Spolem musi sie rozwijac bo inaczej hipermarkety odbiora wszystkich kliientow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dodi ja ja tam społem omijam z daleka IP: *.elpos.net 29.01.05, 11:30 1. Drogo pk 10-12% wiecej niż gdzie indziej 2. Mały wybóe - tylko to maja co sami robią lub rozprowadzają 3. Te ich stroje i remionty i tak na wiele sie nie zdaja bo wiocha i tyle, raz w Centralu widziałem pólke ze swetrami Bugati razem z Olimpią - kto zna ten rozumie kto nie zna to pewnie klient docelowy PSS czyli wiocha w najczystrzym wydaniu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Acro Re: ja ja tam społem omijam z daleka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.05, 12:47 To wszystko to prawda - zgadzam się. Ale miło, że nie przejadają zarobionych pieniędzy i nie ograniczają sie do psioczenia na zachodnie sieci, tylko walczą i inwestują. I idzie im nieźle, bo sa ciągle na plusie - o to lekko wzrastającym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gościu Re: ja ja tam społem omijam z daleka IP: *.ld.euro-net.pl 29.01.05, 14:06 Inwestycje w postaci remontów już istniejących obiektów nie przyniosły jeszcze nikomu wielu nowych klientów.Wywalać po kilka milonów zł na remonty można i trzeba choć sumy jakie są wydawane są dla mnie kosmicznie duże. w przeciągu kilku lat Społem straciło kila sklepów a zbudowało ,zyskało naprawdę nie wiele a zaryzykowałbym że nic bo aż tak obeznany nie jestem Sprawa bonów jest mi też znana i od kilku lat jest wypłacana część zarobków w bonach tylko do realizacji w sieci sklepów pss Jeśli ta spółdzielnia chce generować obrót czy też zysk kosztem swoich pracowników to gratuluję długo nie pociągną Psioczyć na zachodnie sieci i ich ceny nie mogą bo w swoich hurtowniach towar mają juz droższy niż w niejednym sklepie na podlasiu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fan Re: ja ja tam społem omijam z daleka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.01.05, 20:49 No to co do cen to kilka osób sie tutaj mocno myli. Miałem okazję sprawdzić ceny wędlin w słynnym ąszą i w Mieszku. Żadko która wedlina w społem była droższa niż 40 zł. Za to u żabojada prawie każda. Z firmy prowadzącej księgowość społem dostałem kiedyś info, ze jest to jedne z najlepiej prowadzonych przedsiębiorstw na Podlasiu pod wzgledem marketingowym. Ja osobiście wolę dać zarobić im niż francuzom. Z drugiej strony widzę sprzeczność interesów. Pracownicy chcieliby zarabiać jak najwiecej, klienci płacić jak najmniej. To, ze wypłaty są częściowo rozliczane w bonach to troche nieuczciwe. Niedługo pracownicy zostaną namówieni do sprzedaży bezpośredniej w domu klienta ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dodi Re: ja ja tam społem omijam z daleka IP: *.elpos.net 31.01.05, 17:21 No to co do cen to kilka osób sie tutaj mocno myli. Miałem okazję sprawdzić > ceny wędlin w słynnym ąszą i w Mieszku. Żadko która wedlina w społem była > droższa niż 40 zł. Za to u żabojada prawie każda. Z firmy prowadzącej > księgowość społem dostałem kiedyś info, ze jest to jedne z najlepiej > prowadzonych przedsiębiorstw na Podlasiu pod wzgledem marketingowym. Ja > osobiście wolę dać zarobić im niż francuzom. Z drugiej strony widzę sprzeczność > > interesów. Pracownicy chcieliby zarabiać jak najwiecej, klienci płacić jak > najmniej. To, ze wypłaty są częściowo rozliczane w bonach to troche nieuczciwe. > > Niedługo pracownicy zostaną namówieni do sprzedaży bezpośredniej w domu > klienta ;) Dokładnie tak, całe g.. społem polega na tym że "osoba prowadząca księgowość" wypowiada sie o marketingu - niech jeszcze zacznie oceniac projekty budowlane. Marketing społem to utrwalanie wizerunku syfo-firmy w XXI wieku. A że w spadku po komunie przypadło im masę nieruchomoiści to nie trzeba asa handlu by trwać. Co do cen to bzdury bo jak się ma "wędlina" do "wędliny" można porównywac tylko konkretne produkty. Proszę mi podać w społem cenę pesto i dobrego makaronu razowego oraz lasagne ... nie ma ? a auchan i markecie jest ... w Kukułce też jest. Jak ktoś tylko zwyczajną i ziemniory kupuje to mu pewnie społem pasi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dodi Re: ja ja tam społem omijam z daleka IP: *.elpos.net 31.01.05, 17:21 No to co do cen to kilka osób sie tutaj mocno myli. Miałem okazję sprawdzić > ceny wędlin w słynnym ąszą i w Mieszku. Żadko która wedlina w społem była > droższa niż 40 zł. Za to u żabojada prawie każda. Z firmy prowadzącej > księgowość społem dostałem kiedyś info, ze jest to jedne z najlepiej > prowadzonych przedsiębiorstw na Podlasiu pod wzgledem marketingowym. Ja > osobiście wolę dać zarobić im niż francuzom. Z drugiej strony widzę sprzeczność > > interesów. Pracownicy chcieliby zarabiać jak najwiecej, klienci płacić jak > najmniej. To, ze wypłaty są częściowo rozliczane w bonach to troche nieuczciwe. > > Niedługo pracownicy zostaną namówieni do sprzedaży bezpośredniej w domu > klienta ;) Dokładnie tak, całe g.. społem polega na tym że "osoba prowadząca księgowość" wypowiada sie o marketingu - niech jeszcze zacznie oceniac projekty budowlane. Marketing społem to utrwalanie wizerunku syfo-firmy w XXI wieku. A że w spadku po komunie przypadło im masę nieruchomoiści to nie trzeba asa handlu by trwać. Co do cen to bzdury bo jak się ma "wędlina" do "wędliny" można porównywac tylko konkretne produkty. Proszę mi podać w społem cenę pesto i dobrego makaronu razowego oraz lasagne ... nie ma ? a auchan i markecie jest ... w Kukułce też jest. Jak ktoś tylko zwyczajną i ziemniory kupuje to mu pewnie społem pasi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Acro Re: ja ja tam społem omijam z daleka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.05, 00:21 Gość portalu: gościu napisał(a): > Inwestycje w postaci remontów już istniejących obiektów nie przyniosły jeszcze > nikomu wielu nowych klientów.Wywalać po kilka milonów zł na remonty można i > trzeba choć sumy jakie są wydawane są dla mnie kosmicznie duże. > w przeciągu kilku lat Społem straciło kila sklepów a zbudowało ,zyskało > naprawdę nie wiele a zaryzykowałbym że nic bo aż tak obeznany nie jestem Chyba nie jest tak źle, bo - powtórzę - obroty sieci rosną ponad inflację. Remonty nie wiem czy przyciągaja nowych klientów, ale przynajmniej zatrzymuja starych - dziś nikt już nie ma ochoty robić zakupów w oblesnych lokalach. Sprawa > > bonów jest mi też znana i od kilku lat jest wypłacana część zarobków w bonach > tylko do realizacji w sieci sklepów pss Jeśli ta spółdzielnia chce generować > obrót czy też zysk kosztem swoich pracowników to gratuluję > długo nie pociągną Powtórzę pytanie: czy mowimy faktycznie o zarobkach (bo wtedy to pachnie paragrafem, przy wypłatach obowiązują u nas bilety NBP), czy o premiach pozaregulaminowych - bo forma tych jest dowolna. > Psioczyć na zachodnie sieci i ich ceny nie mogą bo w swoich hurtowniach towar > mają juz droższy niż w niejednym sklepie na podlasiu Pewnie tak - na szczęście, cena wbew pozorom mało że nie jest jedynym kryteiun wyboru, mało tego - jak dowodzą badania i pokazuje "teoria góry lodowej" - jest stanowczo jednym z mniej ważnych! Trzeba trafić tylko w inne potrzeby klienta: np wygody (pod ręką), przynależności (miła obsluga rozpoznająca klienta), prestiżu (delikatesowy asortyment) itd Odpowiedz Link Zgłoś
trug Re: ja ja tam społem omijam z daleka 30.01.05, 21:01 Napisz może w jaki sposób i jak potraktowano załogę przy podziale akcji. Chodzi mi o oczywiście o %. Napisz też, skąd wzięto pieniądze na obecne obiekty, sklepy, sklepiki należące do pss. Czy przypadkiem nie dostali za darmochę? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fan Re: ja ja tam społem omijam z daleka IP: 80.55.171.* 30.01.05, 21:32 Jeśli to pytanie do mnie to nie odpowiem, w zarządzie nie pracuję :). Podejrzewam, ze tak samo jak we wszystkich prywatyzowanych firmach. Zwykły pracownik dostał najmniej. A co do kasy na remonty to jeśli likwidowali małe sklepiki osiedlowe, często je po prostu sprzedając, to kasę znaleźli. Na koncie też nigdy pusto nie było a i banki chetnie z ta firmą chyba rozmawiają. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stanislaw Re: PSS Społem inwestuje w supermarket Bojary IP: *.dip.t-dialin.net 30.01.05, 22:12 PSS sam sie obroni jakoscia towaru i wyborem. Co z tego ze w Auchanie regaly pod sufit jak wybor mniejszy. Nie podnieca mnie gora musztardy 5 na 5 metrow o tej samej nazwie. Kto nie widzial niech odwiedzi Spolem przy Surazskiej - ile tam ciast, serow - to Auchanowi daleko. Moze i drozej chociaz ktos pisal ze nie koniecznie. Za swiezy towar wielu zaplaci wiecej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: d Re: PSS Społem inwestuje w supermarket Bojary IP: *.elpos.net 31.01.05, 17:26 PSS sam sie obroni jakoscia towaru i wyborem. > Co z tego ze w Auchanie regaly pod sufit jak wybor mniejszy. > Nie podnieca mnie gora musztardy 5 na 5 metrow o tej samej nazwie. > Kto nie widzial niech odwiedzi Spolem przy Surazskiej - ile tam ciast, serow - > to Auchanowi daleko. Moze i drozej chociaz ktos pisal ze nie koniecznie. > Za swiezy towar wielu zaplaci wiecej. Pijany gość czy co? Wybór towaru? akurat to jest największa wada społem ! na suraskiej czy w innych, podstawowe produkty i tylko z dystrybucji społem, a ceny najwieksze w okolicy.:)))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fan Re: PSS Społem inwestuje w supermarket Bojary IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.01.05, 17:34 społem nie ma sklepów wielkopowierzchniowych. Nie ma takiej mozliwości aby wszystko było. A do Dodi: opinię o dobrym marketingu wydała firma z zewnątrz, która musibyć przy prowadzeniu pełnej księgowości. Firma ta oparła swoje stwierdzenie na porównaniu z innymi podmiotami, których obsługuje niemało. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dodi Re: PSS Społem inwestuje w supermarket Bojary IP: *.elpos.net 31.01.05, 18:03 Przeczytaj to co piszesz to może zrozumiesz głupotę tych wypowiedzi, merytorycznie. Kukułka to nie sklep wielkopowierzniowy tylko dobrze zaopatrzony mały sklepik, ale ma to co dobre a nie to na co jest u producenta promocja :) Odpowiedz Link Zgłoś
competer1 Re: PSS Społem inwestuje w supermarket Bojary 31.01.05, 19:29 Gość portalu: dodi napisał(a): > Przeczytaj to co piszesz to może zrozumiesz głupotę tych wypowiedzi, > merytorycznie. > Kukułka to nie sklep wielkopowierzniowy tylko dobrze zaopatrzony mały sklepik, > ale ma to co dobre a nie to na co jest u producenta promocja :) Dodi, fan chyba odnosił sie do wypowiedzi kogo innego. Dopiero w drugiej części odniósł sie do Twojego posta. Merytoryki poszukaj u siebie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dodi :)) IP: *.elpos.net 31.01.05, 20:54 Twoja wściekłość wydaję się dziwna, możesz kupować do końca życia i tylko w Społem - twija wola, ale jak nieuk pisze bzdury to albo go poucz albo milcz bo tego miłością do Społem nie zrobisz (że jak "pełna ksiegowośc to MUSI byc audytor z zewnątrz" oraz klasę oceny "księgowych" o działaniach marketingowych co to nie jedną firme badali" ) Odpowiedz Link Zgłoś
competer1 Re: :)) 01.02.05, 15:06 Gość portalu: dodi napisał(a): > Twoja wściekłość wydaję się dziwna, możesz kupować do końca życia i tylko w > Społem - twija wola, ale jak nieuk pisze bzdury to albo go poucz albo milcz bo > tego miłością do Społem nie zrobisz (że jak "pełna ksiegowośc to MUSI byc > audytor z zewnątrz" oraz klasę oceny "księgowych" o działaniach marketingowych > co to nie jedną firme badali" ) Nie do końca zrozumiałem co napisałeś. Ale wściekły nie jestem, kupuję w róznych miejscach, widzę, że znawcą światowego pieczywa nie jestem( przytocz jekieś fajne produkty to spróbuję), za nieuka sie nieuważam, firmą audytorską w tym wypadku jest "Mazur i Jabłoński S.J " i można im ufać. A co do miłości to mam inne, bardziej realne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: :)) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.05, 22:36 Ale się uśmiałam, tu w naszym białym promującym kiszke i ogórki naturalne znalezienie dobrego POLSKIEGO chleba graniczy z cudem a łosie chwalą społemiaki bo jakieś liczykrupy powiedziały że to dobra firma jest. Jesteśmy 15 lat za resztą Polski i nie chodzi tu o Warszawę czy Poznań! To dzięki ludziom jak poprzednik i firmom które zdobyły pozycję dzięki komunie, zmian w handlu nie ma bo prezydent nie pozwala - dalej mamy jeść totalnie niezdrowe i niezbyt smacze jedzenie bo tego wymaga interes rodzimych sieci a co dobre zostanie wywiezione do innych regionów. Gratuluje dobrego samopoczucia. Odpowiedz Link Zgłoś
competer1 Re: :)) 01.02.05, 22:58 Gość portalu: Ania napisał(a): > Ale się uśmiałam, tu w naszym białym promującym kiszke i ogórki naturalne > znalezienie dobrego POLSKIEGO chleba graniczy z cudem a łosie chwalą społemiaki > Doczytaj dobrze klempo , pisałem o marketingu a nie o jakości i wartościach odżywczych artykułów tam sprzedawanych. To chyba dwie różne rzeczy. > bo jakieś liczykrupy powiedziały że to dobra firma jest. Jesteśmy 15 lat za > resztą Polski i nie chodzi tu o Warszawę czy Poznań! A o jaki region chodzi? Wakacje spędziłem na południu Polski i róznic nie zauważyłem. A o przywiezienia chleba Wileńskiego na Śląsk właśnie ze Społem jestem zawsze proszony. >To dzięki ludziom jak > poprzednik i firmom które zdobyły pozycję dzięki komunie, zmian w handlu nie ma > > bo prezydent nie pozwala - dalej mamy jeść totalnie niezdrowe i niezbyt smacze > jedzenie bo tego wymaga interes rodzimych sieci a co dobre zostanie wywiezione > do innych regionów. Gratuluje dobrego samopoczucia. Czego tobie brakuje w tych sklepach? Może powinnaś poszukać sklepów ekologicznych? W porównaniu z jakimi sklepami w kraju i w naszym mieście Społem i inne sieci sprzedają produkty "totalnie niezdrowe i niezbyt smacze "? Ja nie przeczę, że na Uroczysku w Supraślu znalazłem super produkty z Puńska. Ale nie ma się co czarować, były tańsze bo nieobciążone podatkami i zrobione domowym sposobem a nie na hali produkcyjnej. Może doczekamy czasów, ze będą to potrawy regionalne, opatentowane, ale z pewnością nie będą kosztowały tyle co zwykła zwyczajna czy chleb słonecznikowy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dział M Re: :)) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.05, 00:57 Marketing społem jest do dupy pod każdym wzgledem. Sławny "tort śmietanowy" z prognozy pogody TVB wszedł juz do historii głupoty, obrzydlistwa i źle wydanych pieniedzy jako przykład jak odstraszyć od siebie za własne pieniadze. Jak masz byle jakie podniebienie to Twój problem żryj "francuskie" pieczywo ze społem i myśl że to szczyt szczęścia. Odpowiedz Link Zgłoś
competer1 Re: :)) 02.02.05, 10:56 Widzisz, ja tortów tam nie kupuję i o nim pierwszy raz słyszę. Wolę Kryszenia. Francuskiego pieczywa nie jadam, ale lubie chlebek słonecznikowy i jakiś tam "chłopski". W dalszym ciągu proszę was o przykłady tego świetnego pieczywa, którego ja nie jadam :). Z chęcią sprawdzę, może macie rację. Teraz mnie zastanawia ta walka "o bułeczkę". Może rozmawiam z właścicielami sklepów muszących walczyć ze Społem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dział M Re: :)) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.05, 11:49 Bywając w innych częściach kraju np. podkarpacie /Nowy Sącz zajadałem się pieczywem z małych tradycyjnych piekarni - nie wcale nie drogie! Przepyszne razowe na wiele sposobów (nazwy nie podam) poprostu zachodzio sie do sklepu i można było wybrać coś naprawdę super. Wiem tylko że wazny jest piec i receptura i że nie da się tego zrobić w fabryce ala społem. Pod krakowem natomist jest piekarnia jak 300 lat temu opalana drewnem a pieczywo - odjazd na wszelkie ważne imprezy wozą je do Wa-wy. Problem z pssem jest że jest duży i dominuje na osiedlach a ofertę ma ubogą jak bym miał wybierać to wolałbym 10 mniejszych i ciekawszych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gostek Re: PSS Społem inwestuje w supermarket Bojary IP: *.ld.euro-net.pl 31.01.05, 01:00 Pracuję w społem i powiem tylko tyle jakość wyrobów tej sieci jest ok Technolodzy laboranci na każdym kroku są pobierane próbki i badane na zawarość składu surowcowego oraz obecność bakterii itp pod tym względem nie ma sobie równych,tak trzymać Sprawa wypłaty w bonach Osoba zarabiająca do 1000 zł netto(chyba) dostaje 50 zł zamiast pieniążków to bony na zakup towarów tylko w sieci sklepów sp[ołem zarabiająca do 2000 zabiera się jej 100 zł z wypłaty i daje bony o nominale 100 zł podobnie jak wyżej zarabiający powyżej tej kwoty dostają po 200 zł bonów oczywiście w zamian za 200 zł pieniążków z wypłaty Ciekawostką jest to że kierownicy placówek zarabiający 4000-6000 tyś dostają też 200 zł bonów a prezesi zarabiający kilka razy więcej dostają....no właśnie nie wiem sam ale myślę że też 200 zł Stan ten trwa już jakieś 2 lata i tak co miesiąc. Jeden z przedmówców pisał że nigdzie z bonów reszty nie wydają to pewnie prawda ale jeśli ktoś mi zabiera z wypłaty 100 zł daje mi możliwość zakupu (konieczność)w pss-ie to niech też mnie traktuje po ludzku a nie przy kasie każe mi wziąć tic-tac bo do pełnej ilości na bonie brakuje złotówki. To są moje pieniądze zarobione i powinienem je móc wydawać jak chcę i gdzie chcę Prosze pomyśleć 2000 tyś osób(tyle zatrudnia pss) co miesiąc robi (musi robić) zakupy w pss-ie za średnio 100 zł wniosek nasuwa się sam że coś tu nie tak Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stanislaw Re: PSS Społem inwestuje w supermarket Bojary IP: *.dip.t-dialin.net 31.01.05, 01:08 OK byloby gdyby wam za te 100 zl sprzedawali towar z mniejszym narzutem albo po kosztach wlasnych. Bo jesli cena jest taka sama to faktycznie zdzierstwo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: d Re: PSS Społem inwestuje w supermarket Bojary IP: *.elpos.net 31.01.05, 17:30 Nie prascuje w społem ale na nieszczęscie pod blokiem mam sklepik tej firmy . Znalezienie nabiału nie na granicy terminu ważności graniczy z cudem (trzeba lodówkę przekopać), pieczywo ZAWSZE czerstwe rano, wieczorem itp, ile razy kupiłem przeterminowaną rzecz 10 -15 a dlatego na uczyłem się że jak podchodzę do lodówki to pierwsze co robię to przestawiam towar - na co panie patrzą krzywo - ale mam to gdzieś, normą jest że towar np. sok na pólce 1,19 a w kasie 1, 49 jak ktoś się kapnie to pani tłumaczy że inna partia itp. Jak tylko mogę omijam sklepy społem bardzooo szerokim łukiem i żadna akcja promocyjna mnie tam nie zagoni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Łukasz Re: PSS Społem inwestuje w supermarket Bojary IP: *.bsk.vectranet.pl / *.bsk.vectranet.pl 31.01.05, 18:02 u mnie tez jest sklep spolem na osiedlu, zawsze sa swieze bulki rano, towar nie jest na granicy waznosci i obsluga jest mila =) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dodi Re: PSS Społem inwestuje w supermarket Bojary IP: *.elpos.net 31.01.05, 18:08 Gość portalu: Łukasz napisał(a): > u mnie tez jest sklep spolem na osiedlu, zawsze sa swieze bulki rano, towar nie > > jest na granicy waznosci i obsluga jest mila =) to mam dla Ciebie bojowe zadanie:) ustalić kiedy w sklepie na Pogodnej przy piekarni jest świerze pieczywo. Zapach piękny na całe osiedle a w sklepie zawsze 3 chleby i 2 bułki twarde jak kamienie, ja wiedziony zapachem sprawrzałem z 10 razy i nie udało mi się trafić, ale w sklepie 200 m dalej świezutki chleb jest 2 razy dziennie nawet w niedziele... a wybór pieczywa bije na głowę społem serwujace gó..ane pieczywo ala francja - niezdrowe ,niemodne , niesmaczne. Odpowiedz Link Zgłoś
competer1 Re: PSS Społem inwestuje w supermarket Bojary 31.01.05, 19:36 No to chyba masz pecha. Ja akurat robiłem tam zakupy przez ostatni miesiąc co rano i takich problemów nie miałem. Chyba muszą czekać na ciebie i celowo wymieniac towar na przestarzały, zleżały i przezterminowany. Ale ty przecież robisz zakupy w Kukułce. Chwalę sobie Mieszko na moim osiedlu. Jedyne co mnie irytuje to zepsute czytniki od kilku miesięcy. Poza tym jest ok. Aha, ceny ulubionych puszek Chappi mojego psiaka są chyba najwyższe w mieście. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dodi Re: PSS Społem inwestuje w supermarket Bojary IP: *.elpos.net 31.01.05, 20:50 Miłość do Społem wydaje sie podejzana z Pista na Pogodną CODZIENNIE po zakupy... śmerdzi mi tu strasznie propagandą, kochaj społem jak chcesz CODZIENNIE i nigdy się nie dowiesz jak może smakować dobry chleb czy coś ciekawego ze świata:)))) współczuję Odpowiedz Link Zgłoś
competer1 Re: PSS Społem inwestuje w supermarket Bojary 31.01.05, 21:38 Gość portalu: dodi napisał(a): > Miłość do Społem wydaje sie podejzana z Pista na Pogodną CODZIENNIE po > zakupy... śmerdzi mi tu strasznie propagandą, kochaj społem jak chcesz > CODZIENNIE i nigdy się nie dowiesz jak może smakować dobry chleb czy coś > ciekawego ze świata:)))) współczuję Taką miłością nie pałam, o jakiej piszesz. Odezwij sie na priv to odpowiem czemu w styczniu akurat pracowałem na Pogodnej. Co do zakupów to robię je również w całkiem innych sklepach na moim osiedlu i znam takich producentów pieczywa jak Okruszek czy Schulstad. W świecie, jak to okresliłeś bywałem i opinię swoją mam. Porównując inne sieci śmiało mogę powiedzieć, że Społem to niezła firma, ale najlepsze bułeczki są o dziwo w Biedronce :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: d Re: PSS Społem inwestuje w supermarket Bojary IP: *.elpos.net 31.01.05, 22:29 Jeżeli (bez złości) znasz takich producentów chleba jak te wymienione isądzisz że to dobre to sorki wspólczuję i koniec gadki bo rozmawiamy o róźnych rzeczach Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Acro Re: PSS Społem inwestuje w supermarket Bojary IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.05, 11:13 Czas, D, abyś zrozumiał, że ludzie mają róźne gusta. I wielu chleb PSSowski smakuje. Dla mnie to jakieś z reguły nieświeże kluchy, ale pamiętam, jak byłem śiwadkiem, gdy w prywatnym sklepiku klientka dopominała się o pieczywo z PSSu bo jej najlepiej smakuje. Więc może PSS wie, co robi? PS Anegdotka z PSS Wrocławska: pytam przy dużym regale z napisem: Gorące pieczywo: - Czy ono jest naprawdę gorące? - Pan żartuje? Ono jest gorące w piekarni! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MG Re: PSS Społem inwestuje w supermarket Bojary IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.05, 14:29 Tak sobie czytam waszą dyskusję, i sie zastanawiam czy naprawdę jakikolwiek sklep ma tak uwielbiajacych klientów. Ja do społem mam jedno: mały wybór / brak specjalizacji - też bardzo często jeżdźę do Auchan po spożywkę której nie ma w PSS czy PMB, i to mnie troche wkurza że muszę przejechać po parę wcale nie wymyślnych rzeczy i dobrze że jest auchan , mówcie co chcecie jestem za budową kolejnych innych skepów żeby był wybór. Odpowiedz Link Zgłoś
nekroskop88 Re: PSS Społem inwestuje w supermarket Bojary 01.02.05, 14:30 a w prywatnym sklepie przy ul. Zwierzynieckiej (nie Żak, jakis inny :)) po chlebie biegaja karaluch ... =) Odpowiedz Link Zgłoś
prawdziwy.www.zieloni.w.pl SUPERMARKETY W ŚRODMIEŚCIU LEPSZE NIŻ POZA MIASTEM 01.02.05, 15:31 SUPERMARKETY W ŚRODMIEŚCIU LEPSZE NIŻ POZA MIASTEM DYSKUSJA forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=52&w=19860894 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=52&w=19569137&v=2&s=0 Odpowiedz Link Zgłoś
prawdziwy.www.zieloni.w.pl SUPER,HIPER-MARKETY-kochane i nie - ZIELONY RAPORT 01.02.05, 15:36 SUPER I HIPER - MARKETY - "kochane i znienawidzone" - w śródmieściu czy "poza miastem" - wady i zalety... - krótki UZUPEŁNIONY "zielony" raport o rozwoju gospodarczym i społecznym ... www.zieloni.osiedle.net.pl/fzb-supermarkety.htm Odpowiedz Link Zgłoś