Dodaj do ulubionych

Rachmistrz

IP: *.ec.bialystok.pl 28.05.02, 07:58
Czy to możliwe,żeby rachmistrz umawiał się na wizytę i nie przychodził. Już dwa
razy ze mną się umawiał i nie przyszedł. Po raz trzeci mam czekać aż mi zostawi
w drzwiach karteczkę z kolejnym terminem czy też donieść na jego prace????Co
myślicie???
Obserwuj wątek
    • Gość: ida Re: Rachmistrz IP: *.csk.pl 28.05.02, 08:19
      Ja też miałabym pytanie- spis juz na pólmetku, a moi rodzice twierdzą, że ŻADEN
      rachmistrz się z nimi nie umawiał, a są przecież w domu codziennie...
      Jak to właściwie jest z tym umawianiem się?
      • anka1 Re: Rachmistrz 28.05.02, 08:54
        u mnie podobnie jak u Rodzicow Idy. zapowiadam wiec ze zadnej grzywny placic
        nie bede tylko zwale wszystko na rachmistrza!:)
    • sluggard Re: Rachmistrz 28.05.02, 12:52
      Już gdzieś o tym pisałem, wydaje mi się, że jeśli ktoś dobrowolnie podjął się
      tej pracy, a przy okazji wyeliminował wielu innych (może bardziej
      potrzebujących) kandydatów, to powinien się do przykładać najlepiej jak umie.
      Dlatego bez zastanowienia zadzwnoniłbym do biura spisowego.
      • Gość: lebster Re: Rachmistrz IP: *.duna.pl / 192.168.3.* 28.05.02, 14:52
        jestem rachmistrzem i powiem wam smialo, zebyscie powiadomili biuro spisowe,
        jezeli nie bylo do tej pory ani razu rachmistrza, bo to bardzo nie tak cos jest!
        ale z tym wyeliminowaniem to przsadziles, pod koniec kuru na rachmistrza
        okazało sie ze jest wiecej miejsc niz chetnych!
        zchodzony rachmistrz!
        • Gość: ida Re: Rachmistrz IP: *.csk.pl 28.05.02, 15:32
          Gość portalu: lebster napisał(a):

> jestem rachmistrzem i powiem wam smialo, zebyscie powiadomili biuro spisowe,
          > jezeli nie bylo do tej pory ani razu rachmistrza, bo to bardzo nie tak cos jest
          > !

No dobrze, ale czy to obywatel ma sie dopominac o to żeby zostać spisanym?
          Mi ten spis to tak szczerze mówiąc zwisa i powiewa. I co, jak do końca spisu nikt
          się do moich rodziców nie zgłosi, to będą musieli płacić jakąś karę? Za co? Że
          co, że nie domagali się od biura spisowego, żeby ktoś w końcu się do nich
          pofatygował?
          • Gość: lebster Re: Rachmistrz IP: *.duna.pl / 192.168.3.* 28.05.02, 20:35
            nie beda musieli nic placic, bo to obowazek rachmistrza aby dotrzec do twoich
            rodzicow! ale uczciwosc obywatelska nakazywalaby powiadomienie biura spisowego,
            gdyz rachmistrz moze powpisywac falszywe dane, a przez to znieksztalci dane o
            naszym pieknym spoleczenstwie!
            • ralston Re: Rachmistrz 28.05.02, 21:35
              Gość portalu: lebster napisał(a):

> nie beda musieli nic placic, bo to obowazek rachmistrza aby dotrzec do twoich
              > rodzicow! ale uczciwosc obywatelska nakazywalaby powiadomienie biura spisowego,
              >
              > gdyz rachmistrz moze powpisywac falszywe dane, a przez to znieksztalci dane o
              > naszym pieknym spoleczenstwie!

A o Twoich rodzicach w szczególności...
              • Gość: Rob27 Re: Rachmistrz IP: *.mst.gov.pl 29.05.02, 09:19
                W Warszawie też różnie bywa z rachmistrzami.
                U mnie umówił się na spis i... nie przyszedł. Zawitał dopiero 2 dni później. Na
                pytanie dlaczego nie przyszedł w umówionym terminie powiedziałe, że...
                zapomniał. Nie miałem już wtedy więcej pytań.
                U moich rodziców w Białymstoku rachmistrz miał być wczoraj. Jak myślicie,
                zjawił się ??
                Nie....

Więc czekają dalej.

Z drugiej strony nie ma co się dziwić. Roboty przy tym spisywaniu całkiem
                sporo, a wynagrodzenie kiepskie. Ale wydaje mi się, że jeśli ktoś podejmuje się
                jakiejś pracy to powinien wywiązać się z niej.

A tak na marginesie to ten spis to wielka lipa. Z tego co wiem niektórzy
                rachmistrzowie (Warszawa) nierzetelnie wypełniają ankiety.
                No ale Polskę stać na to...

Pozdrawiam
                • Gość: Jagoda. Re: Rachmistrz IP: *.ec.bialystok.pl 29.05.02, 10:15
                  A u mnie pani rachmistrz pojawiła się w końcu wczoraj po 21 po dwóch
                  podejściach umawiania.To po co te wczesniejsze umawianie się??? Jeżeli oni tego
                  nie przestrzegają i przychodzą kiedy chcą.
                  • Gość: anka1 Re: Rachmistrz IP: 212.33.74.* 29.05.02, 13:16
                    a u nas podobno pani chodzila wczoraj i umawiala sie na wtorek na 12.30 he,
                    he ,he. o tej porze to ja na forum siedze jak moge a nie w domu:))))
                    • ralston Re: Rachmistrz 29.05.02, 17:59
                      A co to już na forum pytań zadawać nie można?
                      • Gość: anka1 Re: Rachmistrz IP: 212.33.74.* 29.05.02, 18:06
                        a a propos czego to pytanie?:)))
                        • ralston Re: Rachmistrz 29.05.02, 18:24
                          A propos tego, że na forum siedzisz kiedy rachmistrz chce Cię pytać. to niech
                          se wrzuci formularz do wypełnienia na Forum, a Ty mu odpowiesz, i po krzyku...
                          I tak przyjemne z pożytecznym...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka