Dodaj do ulubionych

Obywatelko Baranowska

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.05, 20:36
Spora obfitość żywo komentowanych artykułów z Echa Dnia na Forum Gazety Wyborczej. Hm... Gros tych komentarzy pochodzi ze środowiska, które lubi "rządać" powrotu Gierka, a w wolnych chwilach walczy o promocję do kolejnej klasy szkoły podstawoej. Mimo to myślę, ze mamy pewien kryzys. Nie rzuca mnie na kolana obecny sposób prowadzenia GW przez panią kierowniczkę. Nudziarstwo. Brak dobrego pióra. Chce się krzyknąć: Białek wróć! ...przynajmniej było co komentować.
Obywatelko Baranowska - jestem rozczarowany i znudzony. Idę po to Echo.
Obserwuj wątek
    • Gość: Ale-ale Popatrz na autorów IP: *.net.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 05.11.05, 17:32
      Drogi behemocie, przyjrzyj się na podpisy pod artykułami, a będzie miał
      odpowiedź. Z redakcji odeszli Maciej Banachowski, Daniel Lenart, Juliusz
      Ćwieluch, Marcin Sztandera, a w ich miejsce przyjęto niedoświadczonych
      stażystów. masz odpiowiedx.
      • Gość: behemot o, kierowniczko! kierowniczko! IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 05.11.05, 19:32
        Ano bieda z nędzą. Bywało, ze regionalna Wyborcza nadawała ton, ze była w pierwszym szeregu, ze liczono się z jej zdaniem, ze komentowano.
        Teraz nie dość, że wszystko zeszło na poziom zgrzebnego rzemiosła, to jeszcze i w tym rzemiośle często, gęsto zdarzają się żenujące wpadki ...niestety nie mogę podać szczególnie pikantnych przykładów bo mnie rozpoznają :))

Kierowniczko! Bardzo proszę nie robić tej gazety wyłącznie praktykantami. Bardzo proszę poszukać kogoś, kto ma coś do powiedzenia. Praktykanci są od tego, żeby pisać najwyżej o występach artystki Steczkowskiej. Wydarzenia miejskie powinni natomiast przybliżać czytelnikom fachowcy.
    • Gość: behemot figlarka i poetka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.05, 09:57
      Sztuka pisania wprost w ogóle nie jest sztuką. Sztuką jest pisanie poetyckie. Na przykład, kiedy czytamy, że "panieńskim rumieńcem dzięcielina pała" domyślamy się tęsknoty autora za krajem (chyba).
      Jeszcze większą sztuką jes pisanie wieloznaczne, kiedy niby wiemy, o co poecie chodzi ...ale nie za bardzo, a każdy nowy czytelnik - w zależności od swojego poziomu wiedzy i doświadczenia życiowego - odkrywa w wierszu nowe znaczenie. Za przykład niech posłuży tekst poetki Ewelinki o klubie bilardowym:

"Stworzyliśmy taki klub, do którego sami chcielibyśmy przychodzić, a w dodatku mamy własny interes. Łączymy zatem przyjemne z pożytecznym - mówi Hubert."

Czy to są przechwałki młodzieńców na widok pięknej kobiety?
      Czy to może plebejskie określenie działalności gospodarczej? Ale skąd plebejskie wyrażenia u damy?
      Tyle jest pięknych słów, a dziennikarka takiej szacownej gazety użyła akurat tego. Oj, figlarka :))
      I poetka.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka