Dodaj do ulubionych

reklama AUCHAN

IP: *.man.bialystok.pl 22.07.01, 18:45
Dziś w telewizorni zobaczyłem ......... siebie w reklamie AUCHAN o ile mi
wiadomo (jeśli jestem rozpoznawalny) to nie mogą pokazać mnie w reklamie. W
reklamie było ze 100 ludzi część bardzo wyraźna może by tak wynająć prawnika i
się posądzić, mają z czego płacić! Ja już jestem zdecydowany może ktoś się
przyłączy?
Obserwuj wątek
    • Gość: akir Re: reklama AUCHAN IP: 212.160.130.* 24.07.01, 14:21
      Nie widziałem tej reklamy, ale o ile mi wiadomo jeśli twój wizerunek zajmuje
      mniej niż 20% kadru to liczy sie że filmowany był widoczek za tobą . Przykro
      mi :(
      • Gość: m Re: reklama AUCHAN IP: 10.9.65.* 02.08.01, 16:24
        drogi GRZECHU, zapomnij o pieniążkach. To była reklama z widokiem miejsca publicznego, nie samej twojej
        podobizny. Nie masz żadnych szans w żadnym sądzie. Już oni to przemyśleli. Ciesz się tylko, że staleś się
        gwiazdą mimo woli....
    • Gość: tato Re: reklama AUCHAN IP: *.fastres.net 06.07.02, 01:30
      Gość portalu: grzech napisał(a):

> Dziś w telewizorni zobaczyłem ......... siebie w reklamie AUCHAN o ile mi
      > wiadomo (jeśli jestem rozpoznawalny) to nie mogą pokazać mnie w reklamie. W
      > reklamie było ze 100 ludzi część bardzo wyraźna może by tak wynająć prawnika i
      > się posądzić, mają z czego płacić! Ja już jestem zdecydowany może ktoś się
      > przyłączy?

????????????????????????
    • Gość: Acro Re: reklama AUCHAN IP: *.bialystok.cvx.ppp.tpnet.pl 07.07.02, 13:36
      Spójrz na to w ten sposób: jesteś w telewizornii, będziesz sławny, dziewczyny
      będą Cię zaczepiać na ulicy, prosić o aurografy, to może być początek niezłej
      kariery w show-businessie, no i te wszystkie groupies... Jeszcze będziesz im
      kiedyś dziękował!
      • Gość: koro Re: reklama AUCHAN IP: 212.244.106.* 10.07.02, 10:33
        sorry, że odgrzebuję stare watki, ale wydaje mi się że sprawę można jednak
        wygrać. miejsce publiczne to jest chyba wówczas, gdy oglądamy relacje,
        sprawozdanie itp. jeżeli nasz wizerunek wykorzystywany jest do celów reklamowych
        powinniśmy o tym wiedzieć i wyrazić na to zgodę. tak mi się przynajmniej
        wydaje.nie przepadam wprawdzie za sądami, ale kto nie gra nie wygrywa!
        • sluggard Re: reklama AUCHAN 10.07.02, 10:46
          Chyba, że AUCHAN ma napisane w regulaminie sklepu, że każda osoba, która z
          własnej woli przebywa na ich terenie, zgadza się na wykorzystanie swojego
          wizerunku.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka