IP: *.koba.pl 21.06.05, 20:16
Cześć.
Dzisiaj (wtorek) na czwórce jeździ Volvo z numerami bocznymi chyba
trójmiejskimi, nie ma oznaczeń KPK. Czy został on sprowadzony w ramach akcji
"Unowocześniamy tabor" czy to są jakieś testy? Jeśli testy to dlaczego ma
numery boczne obcego miasta (zwykle to producent daje pojazdy do testowania)?
Niestety nie spojrzałem skąd są numery rejestracyjne.

Pozdrawiam
Andrzej
Obserwuj wątek
    • koczisss Re: Volvo KPK 21.06.05, 21:31
      Tablice ma z GD na początku, czyli jest z Gdańska:) Cyferek nie podam, bo aż tak nie przyglądałem się. Jeszcze miał numerek 777 z tyłu, jechałem za nim rowerem na JPII:)))
      Tak sobie pomyślałem, czemu akurat na linię 4? Przecież dobiją im ten bus na Elewatorskiej, normalnie szkoda puszczać na tą ulicę nowe autobusy.
      A tak przy okazji, kiedy wreszcie będzie remont? Miał być w tym roku, już połowa mija i nic nie dzieje się:(
      • Gość: majster Re: Volvo KPK IP: *.csk.pl 21.06.05, 22:52
        Nie z Gdańska ale z Gdyni. Gdańskie autobusy są czerwono-kremowe. To najnowsze
        Volvo 7700. Takie autobusy ma min. Łomża 8 szt Volvo 7000 a ostatnio kupili 6
        własnie takich V7700. Gdyby przetar na 43 wozy doszedł do skutku mozna byłoby
        wprowadzić tą marke do Białego przy takiej ilośći. W ostatnim przetargu na 8
        wozów przepłacililiśmy i to sporo. Za jednego tureckiego mana el283 którego
        nikt w Polsce dotąd nie kupił skasowali 775 koła podczas gdy dla Poznania
        zaproponowali 100% niskiego Lions City za 750 tysiaków. Wszystko dlatego że
        wykluczyli Solarisa i Jelcza, firmy mam i evobus (mercedes) mogły zaśpiewać nam
        ceny takie jakie chciały bo nie miały żadnej kokurencji.
        • koczisss Re: Volvo KPK 22.06.05, 00:16
          Jeśli ma rejestracje na GD, to Gdańk!!! Możesz tu sprawdzić
          • Gość: majster Re: Volvo KPK IP: *.zetobi.com.pl / *.zetobi.com.pl 22.06.05, 09:02
            To jest ten wóz co na zdjęciu ams1.lo3.wroc.pl/tomek/current/index.php?
            s=14&nr=47141
          • Gość: majster Re: Volvo KPK IP: *.zetobi.com.pl / *.zetobi.com.pl 22.06.05, 09:45
            Wiem że GD to Gdańsk a GA to Gdynia. Gdańsk takich autobusów nie ma choć PKS
            Gdańsk ma takie malowanie jak ten wóz. Właścicelem jest PKM Gdynia. Jeżeli
            kogoś interesują pojazdy komunikacji odsyłam tutaj:
            www.transport.wroc.biz/
    • max39 Re: Volvo KPK 21.06.05, 22:24
      To volvo na gdanskie numery rejestracyjne wiec obstawiam testy .
    • Gość: olek Re: Volvo KPK IP: *.csk.pl 22.06.05, 15:42
      ams1.lo3.wroc.pl/~tomek/current/index.php?s=14&nr=52769
      • Gość: |andy| Re: Volvo KPK IP: *.koba.pl 22.06.05, 18:29
        Czyli jednak testy. Wiesz może jak długo tu u nas pojeździ?
        • Gość: olek Re: Volvo KPK IP: *.csk.pl 22.06.05, 21:07
          We Współczesnej pisali że 2 tygodnie bedzie jeździł we wszystkich firmach. Na
          testy przyjechał też srebrny Mercedes Citaro. Wszystko w związku z przetargiem
          na 43 nówki, który ma być niedługo ale czy będzie kasa zdecydują politycy z
          zarządu województwa. Fotka Mercedesa
          ams1.lo3.wroc.pl/~tomek/current/index.php?s=14&nr=51636
          • Gość: |andy| Re: Volvo KPK IP: *.koba.pl 22.06.05, 21:12
            Dużo bardziej podoba mi się Citaro niż Volvo. Ciekawe jak w eksploatacji...
            • max39 Re: Volvo KPK 23.06.05, 17:02
              Citaro jechal dzis na linii 100 dzis o 7 00 rano.
    • max39 Re: Volvo KPK 23.06.05, 22:21
      Mialem okazje jechac dzis tym volvo .Autobus w calosci niskopodlogowy z silnikiem
      umieszczonum w 'wiezy' .Komfort jazdy przecietny glownie dzieki twardym siedzeniom
      ,podobnych do tych z solarisow .Autobus posiada 4 male przesuwane okna .Jak na
      lato to troche za malo szczegolnie jesli w godzinach szczytu tworzy sie tlok
      .Wywietrzniki dachowe moze otwierac tylko kierowca co jest kolejnym minusem .W
      sumie po volvo spodziewalem sie wygodniejszego autobusu a przynajmniej takiego
      zblizonego komfortem do manow ( glownie chodzi o siedzenia ).
      • max39 Re: Volvo KPK 23.06.05, 22:28
        acha wnetrze autobusu volvo wyglada dosc przyjemnie szczegolnie polkolisty dach
        podobnie jak w solarisie .Jeszcze na plus moge dodac to ze podczas jazdy po
        kamiennej kostce na Lipowej troche mniej trzesie niz w solarisie.
      • Gość: majster Re: Volvo KPK IP: *.csk.pl 23.06.05, 23:06
        Siedzenia są tej samej firmy co w Solarisach i wzór mają zarezerwowany dla tego
        modelu Volvo. Dla fabryki nie problem wstawić inne bardziej miekkie podejrzewam
        że na życzenie wstawiliby nawet lotnicze:) Wywietrzniki sterowane przez
        kierowce zaliczyłbym na plus bo nie wszyscy są tak wysocy żeby z niskiej
        podługi dostać do dachu a długie uchwyty psują wygląd wnetrza. Żeby tylko
        kierowcy wiedzieli kiedy i jak używać tych szybredachów a nie jechali z
        zamkniętymi w 30 stopniowy upał.
        • Gość: Aurinko Re: Volvo KPK IP: 195.205.3.* 24.06.05, 14:39
          Yhym pojezdzi sobie na testach a zafunduja nam uzywane g. z niemiec.
          • max39 Re: Volvo KPK 24.06.05, 22:20
            A czy jechal ktos moze mercedesem citaro jezdzil dzis na 16 .Mnie jako pasazera
            najbardziej interesuja siedzenia oraz ilosc otwieranych okien .
            • Gość: majster Re: Volvo KPK IP: *.csk.pl 25.06.05, 09:59
              Jechałem wczoraj Citaro w godzinach szczytu na 16. Co do okien są tylko 2
              uchylane ale jest klimatyzacja (niestety nie działała)więc w środku sauna. W
              opcji napewno można zamówić więcej okien otwieranych jeżeli nie zamawia sie
              klimy. Siedzenia są wygodne, zawieszenie też dobrze tłumi nierównośći naszych
              dróg. Technicznie w jakości wykonania detali ten autobus to pierwsza liga
              niestety spośród oferowanych na Polskim rynku jest najdroższy. MB:
              ams1.lo3.wroc.pl/~tomek/current/index.php?s=14&nr=53108
              ams1.lo3.wroc.pl/~tomek/current/index.php?s=14&nr=53077
              Volvo:
              ams1.lo3.wroc.pl/~tomek/current/index.php?s=14&nr=52769
          • Gość: masterboy [...] IP: *.bsk.vectranet.pl / *.bsk.vectranet.pl 14.07.05, 20:52
            Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • Gość: endi Re: Volvo KPK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.05, 15:01
      Wnętrze autobusu to decyzja zamawiającego. można wyposazyc nawet w barek. W
      Łomży zdecydowaliśmy się na Volvo ze wzgledów technicznych. Fabryka w Polsce (
      we Wrocławiu) Mercedes produkowany jest w fabryce w Turcji. Bardzo dobre
      warunki gwarancyjne. Duża zwrotnośc co w przypadku uliczek w Łomży ma znaczenie.
      Co do szyb i wentylacji to powiem wam że te lufciki w Volvo są wystarczające.
      opływowy sufit powoduje dobre przemieszczanie się powietrza wewnątrz. I ważny
      szczegół podwójne szyby ( na życzenie ) Zimą kapitalna sprawa- widocznośc, i
      ciepło. Naprawdę dobre autobusy i wcale nie są drogie w porównaniu z innymi.
      Jelcz podobnie wyposażony jak Volvo był drożej wyceniony przez producenta.
      Nie wiem jakie autobusy trafią do Białegostoku. Ale polecam wam Volvo.
      • kurna_felek Re: Volvo KPK 15.07.05, 09:17
        > I ważny szczegół podwójne szyby ( na życzenie ) Zimą kapitalna sprawa-
        widocznośc, i ciepło.
        Będę uszczypliwy - w Białymstoku podwójne szyby są niepotrzebne, bo i tak
        zakleją reklamami. :P
        • Gość: Aurinko Re: Volvo KPK IP: 195.205.3.* 15.07.05, 11:09
          Tak dlugo, jak autobusy beda na gwarancji, to nie bedzie mozna ich zakleic.
    • Gość: majster Re: Volvo KPK IP: *.csk.pl 15.07.05, 22:40
      Testują też najnowszego Irisbusa Citelis ams1.lo3.wroc.pl/tomek/current/?
      s=14&nr=56084&ticket=0
      • Gość: Aurinko Re: Volvo KPK IP: 195.205.3.* 16.07.05, 11:29
        Jechalem nim i raczej srednie wrazenie na mnie zrobil. Najlepiej gdyby przetarg
        wygral Solaris, Evobus albo Man.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka