dagps 21.09.05, 19:52 proszę wszystkich którzy mają chwilkę czasu aby weszli na poniższą stronę i przeczytali pierwszy post. będę wdzięczna za każdą pomoc. michal.nasz-bocian.pl/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&p=674268 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
fiat_lux Re: niepłodność - ZWROCMY UWAGE POLITYKÓW 21.09.05, 20:14 wg politykow lpr nieplodnosc wsrod polakow jest spowodowa tym ze obie osoby sa tej samej plci hej! Odpowiedz Link Zgłoś
anka1 Re: niepłodność - ZWROCMY UWAGE POLITYKÓW 22.09.05, 08:34 a jednoczesnie zapowiedzieli ze sa przeciw zabiegom in vitro i ich refundowaniu przez NFZ. w tym kraju niektorzy pijacy dostaja sute zasilki i chlaja za nie na umor, ale zeby pomoc rodzicom ktorzy ze wszystkich sila staraja sie o dziecko brakuje pieniedzy. kolejny przyklad hipokryzji Ligi Pozbawionej Rozumu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja tylko tak Zwróćcie uwagę, IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.09.05, 08:37 że jest grupa ludzi, ktorzy jednym tchem apelują o darmowe zabiegi in vitro oraz o prawo do aborcji na życzenie. I kto tu jest pozbawiony rozumu ? Odpowiedz Link Zgłoś
anka1 Re: Zwróćcie uwagę, 22.09.05, 08:44 uwazasz ze ktos kto stara sie o dziecko kilka lat i w koncu tylko in vitro daje mu jakas szanse - jest zwolennikiem aborcji ? jesli tak to masz odpowiedz na swoje pytanie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dagps Re: Zwróćcie uwagę, IP: *.csk.pl 22.09.05, 11:36 ja nadal prosze goraco, niech ci ktorzy wiedza lub domyslaja sie co moge czuc ja i inni zrobia cokolwiek, najlepiej zainteresowac prase albo radio. zostalo bardzo malo czasu. nawet jesli to nic nie da w tych wyborach jest szansa na zwrocenie uwagi na ten problem. w Europie nie ma takiego czegos, ze trzeba placic za wszystkie leki i za kazde USG - przy stymulacji owulacji (ktora nie ma nic wspolnego z aborcja) trzeba je wykonywac co dwa, trzy dni, a koszt to 50 do 100 zlotych, zalezy od lekarza. nie chodzi tylko o problem samego posiadania dzieci, czego ogromnie pragne, ale tez o to ze moja choroba nieleczona prowadzic moze do cukrzycy typu II i raka endometrium. nie tylko in vitro jest szansa, sa też inne sposoby, pozbawione tak nieakceptowanego sposobu zaplodnienia, jak np stymulacja lekami, z ktorych niektore kosztuja nie wiedziec czemu kolosalne sumy, nieosiagalne dla przecietnej rodziny. in vitro to zazwyczaj ostatecznosc. jest wiele innych sposobow do ktorych dostep jest nierowny. dlaczego bogaci ludzie moga miec dziecko tylko dlatego ze sa bogaci a inni nie? jasne ze rozpatruje mozliwosc adopcji, to trak samo szczescie wychowania malego czlowieka. ale najbardziej na swiecie chce poczuc bicie serca w moim brzuchu. do tego zostalam stworzona a choroba przyszla pozniej. prosze rozumiejacych moj strach i smutek o pomoc. dziekuje za przeczytanie tego watku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja tylko tak Re: Zwróćcie uwagę, IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.09.05, 16:23 Takich uogólnień to ja nie robię, wydaje mi sie nawet, że potrafię zrozumieć, z jakim cierpieniem łączy się niepłodność. Chodzi mi raczej o pewne grupy działaczy, lobbystow, nie wiem jak to nazwać. O taką postawę : nie chcę , to nie ma problemu - wyskrobię, chcę - muszę mieć , bo muszę i już. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dagps Re: Zwróćcie uwagę, IP: *.csk.pl 22.09.05, 16:43 nie ma musze i juz, jest pragne zyc jak wszyscy, jesli masz dziecko to wiesz jakie to szczescie, jesli nie masz a chcesz byc rodzicem, to wiesz jakie to smutne, kiedy masz pewna wade, kiedy cos w tobie nie dziala tak jak trzeba, kiedy nie mozesz zrobic nic dlatego ze cie nie stac. nie chodzi o dzieciece chce ta zabawke. zupelnie nie rozumiem skad wkradl sie tu temat aborcji. co to ma do rzeczy? Odpowiedz Link Zgłoś