Dodaj do ulubionych

Śmierć licealistów

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.09.05, 13:05
['] ['] [']
Wielka i niepotrzebna tragedia. Wieczny odpoczynek dla wszystkich, którzy
odeszli...

Składam szczere kondolencje rodzinom, przyjaciołom i znajomym wszystkich
ofiar.
Drodzy internauci! Nie pozwólcie by kalać pamięć ofiar poszukiwaniem winnych;
na to przyjdzie czas, lecz później.

"One by one
Only the good die young"
B. May
Obserwuj wątek
    • Gość: marek Śmierć licealistów IP: *.cezar.pl / *.cezar.pl 30.09.05, 13:06
      ['][']['][']
      • Gość: Inga Częstochowa Re: Śmierć licealistów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.09.05, 20:18
        Najszczersze wyrazy współczucia wszystkim rodzinom, bliskim i przyjaciołom.
        Uczniowie jechali do nas na Jasną Górę...
        Inga z Częstochowy
    • kaja5013 Re: Śmierć licealistów 30.09.05, 13:10
      Nie ma takich slow ,ktore potrafia opisac rozpacz po tej tragedi...Trzeba
      zrobic cos z tym co sie dzieje na polskich drogach!!!
    • Gość: Ojciec Re: Śmierć licealistów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.09.05, 13:23
      Po co nam lotnisko?
      Zbudujmy drogę do Warszawy!!!!!!!!
      • Gość: sebas Re: Śmierć licealistów IP: 217.97.203.* 30.09.05, 13:48
        W koncu jakis rozsadny glos.
        • Gość: kamilar Re: Śmierć licealistów IP: *.net / *.net 30.09.05, 23:14
          To nie jest rozsądny głos, to jest wykorzystywanie tragedii przez ludzi, którzy
          mysla o lotnisku, kiedy ono nikogo nie interesuje w tym wątku i nikt nie ma
          zamiaru sie teraz o nie kspierać.
          • skun2 Re: Śmierć licealistów 01.10.05, 00:06
            nie, to jest rozsądny głos.
            Lotniska w Polsce mają się nieźle i co niektórzy głupole próbują podawać je za
            przykład rozwoju infrastruktury RP.
            A właśnie warto zaapelować - drogi i kolej zbudujcie lub odbudujcie.
            Przecież gdy ja byłem w liceum dzieciaki nie jeździły na wycieczki autokarami
            tylko koleją, bo TANIO, wygodniej, BEZPIECZNIE, do pewnego czasu w miarę szybko.
            Ale co zrobiono z koleją?
            Zlikwidowano, mimo, że NIE ZBUDOWANO NIC W ZAMIAN, rozumiem - gdyby powstały
            jakieś wygodne, darmowe drogi, ale nie, te gierkowskie zapadły się, są
            remontowane co 100 metrów - non stop i nieprzerwanie, efektów brak, nowych
            natomiast NIE MA.
            Nasze reformy się udały: wszystko pierdykło, nic nie powstało, sukces po polsku.
            • Gość: چP katastrofa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.10.05, 02:52
              > Przecież gdy ja byłem w liceum dzieciaki nie jeździły na wycieczki autokarami
              > tylko koleją, bo TANIO, wygodniej, BEZPIECZNIE, do pewnego czasu w miarę
              > szybko. Ale co zrobiono z koleją?
              ----------------------------------------
              Co ty bredzisz? Ja mam ponad 50. i na wycieczki szkolne jeździłem autobusem,
              więc kiedy ty jeździłeś? Kolej bezpieczna? A pamiętasz katastrofę kolejową w
              Otłoczynie koło Torunia? Czy ta straszna tragedia to wystarczający powód by
              pleść bzdury.
              Wyżej ktoś pisze: Wielka niepotrzebna tragedia. Tak jakby bywały potrzebne
              tragedie.
              W obliczu takich wydarzeń być może trzeba tym bardziej zachować rozsądek.
              • skun2 Re: katastrofa 01.10.05, 10:05
                ty bredzisz, katastrofa kolejowa przytrafia się raz na 100 lat, a na drogach
                bywa, że w 1 weekend ginie 50 osób.
                Ja jeździłem pociągami, na wszystkie wycieczki.
              • Gość: ajka Re: katastrofa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.10.05, 10:33
                Nie wymądrzaj się, zawsze można było jechać na wycieczki koleją, nawet jesli
                masz ponad 50, mielismy wybór. Tylko wtedy na szosie jechał tylko autobus, może
                czasem jakieś auto. Nie popisuj się elokwencją, potrzebna, niepotrzebna, bo
                czasem używa się wyrazów zbytecznych i bezsensownych dla wzmocnienia czegoś,
                emocjonalnie.
            • Gość: kamilar Re: Śmierć licealistów IP: *.net / *.net 01.10.05, 18:02
              Jak wszyscy wiedza, liczba wypadków drogowych jest znacznie większa niż
              lotniczych. Zapytam przekornie, co by było, gdyby do Częstochowy można było z
              Białegostoku polecieć samolotem. Może mój głos jest tu nie na miejscu, ale to Wy
              zaczęliście o lotnisku.
      • Gość: Pola Re: Śmierć licealistów IP: *.an6.chi30.da.uu.net 01.10.05, 10:35
        Ma Pan racje. Droga z Bialegostoku do Warszawy to horror. Na dwupasmowej
        jezdni wyprzedzaja sie i mijaja nawet cztery samochody. Kierowcy tirow sa z
        reguly najbardziej niebezpieczni, bo wiadomo, ze to ich ciezarowek nalezy sie
        obawiac, szczegolnie gdy sie jedzie malym samochodem osobowym. Nie brakuje tez
        nieobliczalnych, pewnych siebie piratow, ktorych pelno jest na calym swiecie.
        Bezpieczenstwo jazdy podnosza drogi bezkolizyjne, staly nadzor policyjny,
        czeste miejsca postoju oraz dobrze zagospodarowane pobocza, na ktore mozna w
        razie czego uciec przed nienormalnym "kierowca".
        MIeszkam w USA, odwiedzam Bialystok czesto i za kazdym razem przezywam stres,
        gdy jade ta trasa.
      • Gość: SMUTNA PEREŁKA Re: Śmierć licealistów WYSOKIE MAZOWIECKIE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.10.05, 13:50
        Nie potrafie zrozumiec tego, dlaczego przez głupote kierowców muszą ginąć
        niewinni ludzie. Przeciez ta młodzież jechała modlić się o pomyślne zdanie
        matury !!!!! Wyobrażam sobie co czują rodziny i bliscy tych ofiar. To jest
        okropne co się stało. Wysokie Mazowieckie w smutku i żalu łączy się razem z
        rodzinami i przyjaciółmi tych ofiar, które Bóg zabrał z Naszego świata do
        siebie. Miejmy nadzieję, że tam w górze Jezus będzie się o nich troszczył i
        opiekował się Nimi. Módlmy się za ich dusze.
    • Gość: joanna g. Re: Śmierć licealistów IP: *.crowley.pl 30.09.05, 13:48
      Rozumiem,co czują rodziny ofiar wypadku. Sama miesiąc temu straciłam brata w
      wypadku na Mazurach, o którym pewnie wiele osób słyszało. Bądźcie silni - tylko
      tyle. Słowa i komentarze są teraz zbędne.
    • Gość: Wawi Re: Śmierć licealistów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.09.05, 14:06
      [*]DRAMAT!!!
      Czy ktoś wie w jakim miejscu w Białymstoku można zdać krew dla reszty
      poszkodowanych??? Bo co możemy innego zrobić!!!
      • nekroskop88 Re: Śmierć licealistów 30.09.05, 14:11
        W Regionalnym Centrum Krwiodawstwa i Krwiolecznictwa przy ul. Skłodowskiej,
        tyle ze TVN 24 podaje, że RCKiK apeluje by juz nie zdawac krwi poniewaz nie
        maja miejsca na jej przechowywanie, najbardziej potrzebna jest jeszcze krew 0
        RH minus
    • Gość: Thorez Re: Śmierć licealistów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.09.05, 14:17
      Wyrazy współczucia z Radomia.

Szczególne kondolencje dla Rodziców.

[*]
    • Gość: Konrad Re: Śmierć licealistów IP: *.polkomtel.com.pl 30.09.05, 14:25
      Choć mieszkam w Warszawie wiem gdzie są moje korzenie. Wiem którędy jadę
      odwiedzić najbliższych .... własnie tą tragiczną trasą - wiem jak jeżdzą
      tamtędy tiry. Ślę wyrazy współczucia rodzinom i bliskim a także wszystkim
      mieszkańcom Białegostoku.
      • Gość: L U B L I N Re: Śmierć licealistów IP: *.top.net.pl 30.09.05, 14:31
        ['] ['] ['] ['] ['] ['] ['] ['] ['] ['] ['] ['] [']
    • Gość: BEMOWO Re: Śmierć licealistów IP: *.aster.pl / *.aster.pl 30.09.05, 14:49
      ['] ['] [']
      • kalinowski11 Re: Śmierć licealistów 30.09.05, 14:54
        Straszne ... najszczersze wyrazy współczucia z Gdańska .
    • Gość: ZIELONA GÓRA Re: Śmierć licealistów IP: 212.160.123.* 30.09.05, 14:54
      ['] ['] ['] [']
    • Gość: PISZ Re: Śmierć licealistów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.09.05, 15:04
      [*]
    • charnel Re: Śmierć licealistów 30.09.05, 15:05
      Wyrazy współczucia rodzinom, bliskim...
      • Gość: Białystok Re: Śmierć licealistów IP: *.aster.pl / *.aster.pl 30.09.05, 15:23
        [*]
        • Gość: Maria Re: Śmierć licealistów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.09.05, 15:32
          Wyrazy współczucia dla wszystkich .

(')
          Wieczny odpoczynek racz im dać, Panie...
        • Gość: naphta Re: Śmierć licealistów IP: 172.28.252.* 01.10.05, 00:16
          [*]
          Katowice
        • Gość: SKOŚKI Re: Śmierć licealistów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.10.05, 20:09
          skończcie z tymi beznadziejnymi zniczami bo zaraz sie pożygam. siedzą tacy
          przed monitorkami całymi dniami pieprzą głupoty na forach i malują znicze.
          Myślicie że ktoś z rodzin ofiar przegląda te fora?!! i jeszcze te bezsensowne
          pomysły na wszystko z którymi nie wiadomo co zrobić. " zbudujmy lotniska
          zamiast dróg" no genialne!!! i będziemy płacić 400 zł za wycieczkę z Warszawy
          do Poznania !!! genialne. wszyscy będziemy latać samolotami, przecież benzyna
          taka droga
    • Gość: [*][*][*][*] Re: Śmierć licealistów - zdjęcia IP: *.pl 30.09.05, 15:37
      serwisy.gazeta.pl/fotografie/5,35076,2944440.html?x=0
      Ogromna tragedia. Wyrazy współczucia rodzinom wszystkich ofiar.
    • Gość: CZĘSTOCHOWA Re: Śmierć licealistów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.09.05, 15:39
      [*]
      • notexistinggod [...] 01.10.05, 00:13
        Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • Gość: alex9991 Re: Śmierć licealistów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.10.05, 10:25
        Wyrazy współczucia rodzinom i bliskim [*]
    • Gość: [*] Re: Śmierć licealistów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.09.05, 16:03
      wyrazy współczucia i żalu dla rodzin z powodu tej strasznej tragedii...

czy ktos wie może przez jakie biuro podrózy była ta pielgrzymka organizowana??
    • Gość: inna Re: Śmierć licealistów IP: *.z066088240.nyc-ny.dsl.cnc.net 30.09.05, 16:10
      To jest tragedia i nie ma na to okreslenia. Ale wlasnie wrocilam z POlski i
      bylam przerazona jak niebezpiecznie jezdzi sie po polskich drogach, to nie jest
      nawet kwestia ich jakosci, ale brawury kierowcow, braku wyobrazni i liczenia na
      cud, ze jakos sie uda. Kierowcy sa nieodpowiedzialni, wyprzedzaja na wariata w
      ostatniej chwili. jakas straszna potrzeba wyprzedzania goni kierowcow i ich
      pasazerow w jednym kierunku, na cemntarz.
      Wyrazy wspolczucia dla rodzicow.
      • Gość: ja Re: Śmierć licealistów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.09.05, 16:21
        Nie powiem, że rozumiem, bo nie rozumiem. Wyrazy współczucia wszystkim bliskim.
        Tym, ktorzy przeżyli - dużo wsparcia, tym, ktorych już nie ma - Ojcze Nasz.
        • fiat_lux Re: Śmierć licealistów 30.09.05, 16:38
          Gość portalu: ja napisał(a):

> Nie powiem, że rozumiem, bo nie rozumiem. Wyrazy współczucia wszystkim bliskim.
          >
          > Tym, ktorzy przeżyli - dużo wsparcia, tym, ktorych już nie ma - Ojcze Nasz.

oni wlasnie jechali po ojcze nasz, jaki wynik widac
          • czlowiek_o_jednakowych_zebach Re: Śmierć licealistów 30.09.05, 16:46
            fiat_lux napisał:

> > Nie powiem, że rozumiem, bo nie rozumiem. Wyrazy współczucia wszystkim bl
            > iskim.
            > >
            > > Tym, ktorzy przeżyli - dużo wsparcia, tym, ktorych już nie ma - Ojcze Nas
            > z.
            >
            > oni wlasnie jechali po ojcze nasz, jaki wynik widac

"Matko Boska, czemu ich nie uchroniłaś skoro oni do Ciebie jechali?"
            • Gość: kamilar Re: Śmierć licealistów IP: *.net / *.net 30.09.05, 23:17
              Nikt tu nie ma nastroju na tego typu cyniczne żarty. Ludzie kulturalni, nawet
              jeżeli ich tragedia nie dotknęła, czy też nie wywarła na nich wstrząsu niech na
              czas żałoby zamilkną i zapomna o głupich komentarzach
              • czlowiek_o_jednakowych_zebach Re: Śmierć licealistów 01.10.05, 13:35
                Gość portalu: kamilar napisał(a):

> Nikt tu nie ma nastroju na tego typu cyniczne żarty.

To nie żart, to przykład głupoty.

> Ludzie kulturalni, nawet
                > jeżeli ich tragedia nie dotknęła, czy też nie wywarła na nich wstrząsu niech na
                > czas żałoby zamilkną i zapomna o głupich komentarzach

Akurat tak się składa, że zginęło przynajmniej 3 znajomych moich kolegów. Ja robię coś więcej od ciągłego płakania i modlenia się za wyzdrowienie poszkodowanych i dusze ofiar. Ja myślę, jak można było zapobiec tragedii...
          • ouimet Re: Śmierć licealistów 01.10.05, 00:15
            dlaczego nie wytepione zostalo plugastwo typu fiat-lux-ow?
            Ofiarom:
            Niech Aniolowie zawioda Ich do Raju...
            Montrealczykowie tez w zamysleniu sklaniaja glowy...
            • Gość: sebas Re: Śmierć licealistów IP: 217.97.203.* 03.10.05, 11:07
              Moze dlatego ze sa ludzie ktorzy nie pluja jadem jak np twego pokroju katolicy.
      • tomograf Re: Śmierć licealistów 01.10.05, 01:23
        Jest taka akcja "Stop wariatom drogowym". Wygląda na to, że jeden już został
        zatrzymany. Szkoda, że takim kosztem.
    • beelukas Re: Śmierć licealistów 30.09.05, 16:37
      Ludzie padają jak muchy...
    • Gość: reala Re: Śmierć licealistów IP: 194.146.128.* 30.09.05, 16:55
      Serdeczne współczucie rodzinom ofiar. Tej nocy jechałam do W-wy tą trasą i o
      mały włos uniknęłam wypadkowi, gdyż tir z naprzeciwka wjechał na trzeciego na
      mój pas, na szczęście było gdzie zjechac na pobocze. W drodze powrotnej właśnie
      trafiłam na ten straszny wypadek. Jeszcze raz składam kondolencje rodzicom,
      rodzinom ofiar.
      • Gość: Ciechanowiec Re: Śmierć licealistów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.09.05, 17:01
        Ciechanowiec sklada wyrazy wspolczucia wszystkim rodzinom ofiar tej strasznej
        tragedii.
    • beelukas Re: Śmierć licealistów 30.09.05, 17:03
      Rano w pracy dowiedziałem się o wypadku...po pracy w gazecie wyczytałem o
      śmierci znanej osoby(również wypadek)...wybrałem się następnie do swojej byłej
      szkoły ,a tam dowiedziałem się o samobójstwie chłopaka ,z którym grałem w
      piłkę...Ludzie padają jak muchy.
      • pra_gosia Warszawa też jest smutna 30.09.05, 17:17
        Bardzo współczujemy rodzinom zmarłych licealistów.
        Jesteśmy z Wami!
    • Gość: WARSZAWA BIELANY [*] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.09.05, 17:22
      • eithne_bstok Re: [*] 30.09.05, 17:56
        "Do Nieba przez piekło..."

[*]

• Gość: BIAŁOSTOCZANIN Re: [*] smutek IP: *.chello.pl 30.09.05, 18:01
        Choć mieszkam w Warszawie to jestem bardzo poruszony i wstrząśnięty to
        tragedia. Łzy same cisną sie do oczu. Pamiętajmy, że Bóg wie co robi i zabiera
        do Siebie wspaniałe osoby i godne tego - takimi zapamiętajmy ofiary tego
        wypadku. Wyrazy współczucia dla Rodzin i Bliskich, które starcili najbliższych
        w tym wypadku.
        • Gość: kotwicz Re: [*] smutek IP: *.teradyne.com 30.09.05, 18:16
          Wieczny odpoczynek racz Im dac Panie.

kotwicz
          • Gość: SKOŚKI Re: [*] smutek IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.10.05, 20:19
            do kościoła idź durniu się modlić a nie do monitora. bez sensu
    • Gość: mieszkaniec cz-wa Re: Śmierć licealistów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.09.05, 18:29
      Wyrazy współczucia od Częstochowy(*)
    • Gość: gw Śmierć licealistów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.09.05, 18:35
      Ciągle te p.......ne TIR-y przyczyną tragedii. TIR-y na tory !!!!!!!
      • Gość: kamilar Re: Śmierć licealistów IP: *.net / *.net 30.09.05, 23:20
        Akurat, z tego, co na razie wiadomo, nie zawinił tutaj kierowca TIR-a ale
        autobusu. Kierowca Tira, też zmarł, może osierocił dzieci, zostawił żonę. Jego
        rodzinie, tak jak i rodzinon reszcie zmarłych należą się wyrazy szczerego
        współczucia
    • mrrusia Re: Śmierć licealistów 30.09.05, 18:36
      [*]
    • Gość: matutzysci Re: Śmierć licealistów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.09.05, 18:41
      W bolu i ZALOBIE KATOWICE z WAMI.
    • Gość: Asia Re: Śmierć licealistów IP: *.crowley.pl 30.09.05, 18:57
      [*]
      :-(
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka